The Witcher 2: Assassins of Kings

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό ner0 » 11 Οκτ 2012, 23:14

Kανένα νέο ακόμα για ps3 έκδοση :(
Δεν ξηγιέται καλά η CD Projekt.

Εικόνα

My heart is black and my lips are cold,
Cities on flame with Rock'n'Roll
Άβαταρ μέλους
ner0

Δημοσιευσεις : 155

Δημοσίευσηαπό Shepard » 12 Οκτ 2012, 07:08

Δεν θυμάμαι να το είχε υποσχεθεί ρε συ άλλωστε! Κρίμα είναι όντως, αλλά υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες! ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό ner0 » 12 Οκτ 2012, 18:11

To ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλες πλατφόρμες αλλά προφανώς
το θέλω γι' αυτή που έχω εγώ.
Δεν ανακοίνωσαν ποτέ κάτι αλλά έχουν πει στο παρελθόν ότι υπάρχει σαν ενδεχόμενο.

Εικόνα

My heart is black and my lips are cold,
Cities on flame with Rock'n'Roll
Άβαταρ μέλους
ner0

Δημοσιευσεις : 155

Δημοσίευσηαπό Shepard » 20 Οκτ 2012, 17:25

The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition - Red Kit Trailer

Create your own RPG adventure with The Witcher 2's Red Kit development tool.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό ili@s86 » 08 Δεκ 2013, 01:20

Παιδιά μια ερώτηση....

Μόλις τελείωσα το 1ο witcher.... Μπορώ να συνεχίσω στο 2ο με import save??? Και αν ναι επηρεάζει το παιχνίδι?????
Άβαταρ μέλους
ili@s86

Δημοσιευσεις : 162

Δημοσίευσηαπό gsmaggiore » 29 Οκτ 2014, 03:13

Μόλις αποφάσισα ότι δε θα χαραμίσω περισσότερο από το χρόνο μου σε αυτό το παιχνίδι. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα με τον εαυτό μου που παρόλο που θεωρούσα ότι το είχα αποβάλλει σε μεγάλο βαθμό πιάστηκα για άλλη μια φορά θύμα του hype. Συνηδειτοποίησα επίσης ότι από καλή πρόθεση και μόνο σεβάστηκα τη φήμη που δήθεν έχει χτίσει η CD Projekt ενώ το design της δεν το δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτό, πρέπει να περιποιούνται πολύ καλά τους δημοσιογράφους που τους γλύφουν συνεχώς. Άφησα το παιχνίδι λίγο πριν το chapter 3 (το οποίο πρέπει να είναι και το τελευταίο).

Κατ'αρχήν η δήθεν "ωριμότητα" που πλασάρεται ανελλιπώς ότι έχει το witcher στο γράψιμο του... Δεν υπάρχει καμία απολύτως ωριμότητα στην αφοπλιστική ηττοπάθεια του να πασαλείβεις στη μάπα του άλλου συνεχώς ότι "ο κόσμος είναι κακός, άρα γίνε κι εσύ έτσι". Αυτό είναι αδιαμφισβήτητα το main theme του παιχνιδιού και σου το δείχνουνε με κάθε ευκαιρία, από μια ομάδα πολεμιστών που αναπολεί τις "ωραίες μέρες" που καταλήστευε χωριά και βίαζε γυναίκες μέχρι θανάτου μέχρι μια παρέα ξεμωραμένων νάνων σε κάποιο inn που μόλις τους μιλήσεις θα σου πούνε (μεταξύ άλλων ξεκάρφωτων σχολίων) να πας να ****** τη γυναίκα σου. Όλο αυτό το δήθεν ώριμο γράψιμο μου έβγαλε μια αίσθηση πραγματικής και ουσιαστικής ανωριμότητας που τη συναντάς π.χ. σε εφήβους που θέλουνε και δε θέλουνε να κάνουνε την επανάσταση τους αναλόγως με του που θα πάνε τα λεφτά (ή το μυαλό) του μπαμπά ή σε κάτι emo παιδάκια που κλαίγονται συνεχώς μέσα στο καβούκι τους για το πόσο χάλια είναι η κοινωνία. Και βεβαίως ο ίδιος ο Geralt, αυτό το ατελείωτο poker face που δε μασάει τίποτα, ο ατσαλάκωτος witcher.... Η επίτομή με λίγα λόγια του "ρεαλισμού".

Θα προχωρούσα στο gameplay και το level design αλλά πραγματικά δεν αξίζει να βάλω τον εαυτό μου στην επίπονη πλέον διαδικασία να αναλύσω ένα ένα τους μηχανισμούς και τα διάφορα συστήματα/"σχεδιαστικές επιλογές" του παιχνιδιού που έφτασα στο σημείο να σιχαθώ, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει πλήθος γραπτών στο internet για όποιον ενδιαφέρεται. Θα παραθέσω όμως ένα πολύ αντιπροσωπευτικό των θέσεων και σκέψεων μου κείμενο.
http://mygodwhathassciencedone.blogspot.gr/2013/02/great-games-that-actually-suck-witcher-2.html Ιδιαίτερη αξία έχει το βιντεάκι στο τέλος σχετικά με το επίπεδο της αθλιότητας του map interface.

Εν ολίγοις όποιος (όπως εγώ) θεωρεί ότι δυσκολεύεται να καταλάβει προς τι το γλύψιμο και ο ντόρος προς τη CD Projekt και τo Witcher franchise δεν έχει παρά να κάνει το απαραίτητο googlάρισμα και να διαπιστώσει μόνος του την κατακραυγή που έχει ξεσπάσει σε παγκόσμιο επίπεδο και για κάποιο λόγο ακόμη καταφέρνει να αποσιωποιηθεί.
Άβαταρ μέλους
gsmaggiore

Δημοσιευσεις : 59

Re: The Witcher 2: Assassins of Kings

Δημοσίευσηαπό Kefka09 » 29 Οκτ 2014, 06:46

Απίστευτο μου φαίνεται, διαφωνώ πλήρως!!! Αλλά απόψεις ειναι αυτές, αν δε μας αρεσει κάτι, δε το παίζουμε με το ζόρι! Παθογένεια βγαζει αυτό.
One man goes into the waters of baptism, a different man comes out, born again. But who is that man who lies submerged? Perhaps that swimmer is both sinner and saint, until he is revealed unto the eyes of man.
Άβαταρ μέλους
Kefka09

Δημοσιευσεις : 396

Δημοσίευσηαπό Tim of Heavens » 29 Οκτ 2014, 08:15

Μια χαρά παιχνιδάρα το Witcher 2. Σεβαστές οι απόψεις αλλά τον ντόρο που έκανε ο τίτλος τον άξιζε. Δεν αντιλέγω ότι υπάρχει κοσμάκης που δεν το συμπάθησε αλλά το ότι η πλειοψηφία καταναλωτών που έλιωσαν το παιχνίδι και πίνουν νερό στο όνομά του αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η CD Project.

Δεν είναι καθόλου ατσαλάκωτος. Ίσα ίσα που μες στο παιχνίδι ο πρωταγωνιστής έχει δείξει την αηδία που νιώθει από τον τρόπο που συμπεριφέρονται κάποιοι χαρακτήρες. Βετεράνος πολεμιστής που έχει δει πάρα πολλά πράγματα στην ζωή του και έχει αποκτήσει μεγάλες αντοχές. Δεν είναι μωράκι που τον πιάνουν τα κλάμματα στην πρώτη σκηνή βίας.

Τώρα για το εαν ο κόσμος είναι κακός ή όχι είναι θέμα υποκειμενικό. Σίγουρα εγώ τον βρίσκω πολύ πιο ρεαλιστικό από του Dragon Age Origins ή του Mass Effect (δυνατά παιχνίδια).

Τι να πει και ο Drake (Uncharted) που τρώει το ξύλο της αρκούδας, πέφτει από ένα κάρο κτίρια (θα έπρεπε να έχει ψοφήσει), τα βάζα με όλη την αρμάδα των terrorists και συνεχίζει να χασκογελάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Άβαταρ μέλους
Tim of Heavens

Δημοσιευσεις : 5

Δημοσίευσηαπό gsmaggiore » 29 Οκτ 2014, 15:48

Εγώ πάλι βλέπω πως ότι δε μας αρέσει ή δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε το πρώτο που σπεύδουμε να πετάξουμε είναι ότι είναι "υποκειμενικό" ή ότι είναι "σεβαστή η άποψη". Ωραία είναι αυτά αν θέλεις να βγάλεις μια κακώς εννοούμενη ευγένεια αλλά δυστυχώς από μόνα τους δεν μπορούν να σταθούν σαν επιχειρήματα σε κάποιο αντίλογο.

Τουλάχιστον εγώ είχα το θάρρος να κάνω δημοσίως την αυτοκριτική μου και παραδέχτηκα ότι από πολύ νωρίς πίεζα τον εαυτό μου να ενδιαφερθεί για το παιχνίδι, όπως και πάρα πολλοί παγκοσμίως που πέσανε θύματα του hype. Οι παθογένειες είναι υπαρκτές και αφορούν το γενικότερο design του παιχνιδιού καθώς και τα κριτήρια με τα οποία γράφτηκαν τα διθυραμβικά reviews και όχι εμένα, εγώ μπήκα σε ένα forum που υποτίθεται ότι γίνεται συζήτηση και ότι ψαχνόμαστε με το gaming και κατέθεσα την άποψή μου.

Θα περίμενα δηλαδή μια απάντηση στα όσα ουσιαστικά επιχειρήματα παρέθεσα εγώ καθώς και σε αυτά που παραθέτει το συντάκτης του κειμένου που έβαλα στο link. Όπως είναι το άθλιο και κονσολοποιημένο όσο δεν πάει UI, το επίσης μέτριο σύστημα μάχης που πρέπει να πας πρώτα να φας τα μούτρα σου και μετά να αποφασίσεις πια potions θα πιεις πριν τη μάχη, τα spells (signs) τα οποία ειναι fixed εξ αρχής και από ένα σημείο (αφού έχεις χρησιμοποιήσει το καθένα για 345η φορά πάντα στο ίδιο ή παρόμοιo context) και μετά αρχίζεις να τα βαριέσαι ακόμα και μετά το combat rebalance mod. Όπως είναι ας πούμε το level design το οποίο δε σε αφήνει να πέσεις από κανένα γκρεμό και ούτε και να εξερευνήσεις βέβαια γιατί η όποια ελάχιστη αίσθηση κλίμακας υπάρχει εκτελείται με το φτηνιάρικο πλέον τρόπο των pre-rendered backgrounds και invisible walls ενώ η όποια καλή πρόθεση εξερεύνησης πάει περίπατο όταν για πολλοστή φορά ο χάρτης δεν ανταποκρίνεται χωροθετικά στο σχεδιασμό των επιπέδων ή κάνεις το 13234ο backtracking στο ίδιο στενό γεμάτο με invisible walls δρομάκι επειδή είναι άλλο ένα quest εκεί που σου είχε διαφύγει γιατί προφανώς δεν μπορείς να έχεις παραπάνω από ένα active quest έτσι ώστε να έχεις μια γενική εικόνα του πως κατανέμονται τα quests στον χάρτη, είναι τόσο επική η κλίμακα.

O Geralt δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ατελείωτο poker face που κάτα πάσα πιθανότητα σχεδιάστηκε, γράφτηκε και εκτελέστηκε έτσι ώστε να είναι όσο πιο generic και επιφανειακός γίνεται προκειμένου να μπορέσει να απευθυνθεί σε ευρύτερο φάσμα κόσμου.
Επειδή ο Drake είναι σχεδιασμένος να συμβαδίζει στα πρότυπα των ταινιών και χαρακτήρων που χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς για τη σύλληψη και τη δημιουργία του αυτό δεν τον κάνει κακό, αντιθέτως είναι πολύ καλός γιατί αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του και ο voice actor τον εκτελεί άψογα. Αλλού είναι το πρόβλημα στα Uncharted, όχι στο voice acting και το γράψιμο, αυτά είναι τα δυνατά τους σημεία.
Άβαταρ μέλους
gsmaggiore

Δημοσιευσεις : 59

Re: Απ: The Witcher 2: Assassins of Kings

Δημοσίευσηαπό Kefka09 » 29 Οκτ 2014, 16:25

Απο όσο γνωριζω ο Geralt σχεδιάστηκε για να ειναι πιστος στο βιβλίο, κατι που εγινς επιτυχημένα αν κρινω απο διάφορα σχολια που εχω διαβάσει. Ήταν οντως κονσολοποιημενο, συμφωνώ, και εγώ πήγα να πάρω controller γι αυτό, αφου με δυσκολευε τρομερά το keyboard. Τώρα για την ανωριμότητα που διακρίνεις, δε μπορούμε να κρίνουμε ενα παιχνίδι χωρίς να συλλογιστουμε τα υπόλοιπα RPGs. Και σε σχεση με τα άλλα, το Witcher είναι ωριμότατο. Εγώ μπορώ να βρω άπειρα θετικά για να υποστηρίξω την άποψή μου, αλλά σέβομαι απολυτα τη δική σου, που συνοδευεται και απο επιχειρήματα, οπότε δε θα ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση, εξάλλου παιχνίδια είναι! Δε θα χαλάσουμε τις καρδιες μας! [emoji6]
One man goes into the waters of baptism, a different man comes out, born again. But who is that man who lies submerged? Perhaps that swimmer is both sinner and saint, until he is revealed unto the eyes of man.
Άβαταρ μέλους
Kefka09

Δημοσιευσεις : 396

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB