Εγώ μπορώ κι αυτό οφείλεται στο ΘΡΥΛΙΚΟ Heroes of Might and Magic 3...από κάθε άποψη ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.Εκπληκτικός σχεδιασμός του κόσμου του παιχνιδιού με το gameplay να μην σε αφήνει να πάρεις ανάσα...και πως να γίνει αυτό όταν πρέπει να εξερευνήσεις μεγάλους συνήθως χάρτες,να κατακτήσεις κάστρα και να τα οχυρώσεις,να φτιάξεις στρατό,να ανεβάσεις level ζυγίζοντας τις επιλογές,να χρησιμοποιήσεις τακτική είτε στον χάρτη είτε στην μάχη η οποία ουσιαστικά είναι μια σκακιέρα προσεκτικών κινήσεων...και που απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους με πολυάριθμο στρατό αποκτούσε τρομερό ενδιαφέρον.
Κι αυτό γιατί είχες να κάνεις με μια πανέξυπνη τεχνητή νοημοσύνη που σκεφτόταν σαν κι εσένα.Αν δηλαδή μύριζε αίμα σε κυνηγούσε στον χάρτη μέχρι υστερίας!Αν αντίθετα έβλεπε πως έχεις το πάνω χέρι σε απέφευγε όπως ο διάολος το λιβάνι!Κι αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του παιχνιδιού.Ένιωθες πως έχεις να κάνεις με έξυπνο αντίπαλο που μετράει τις κινήσεις του κι όχι με κάτι γελοιωδώς εύκολο ή δύσκολο.Κι αν έχανες ήξερες πως δεν έκλεβε ο υπολογιστής με φθηνά κόλπα όπως γίνεται σε πολλά παιχνίδια αλλά ότι ο αντίπαλος έκανε καλύτερες κινήσεις από σένα.
Πρόσθεσε σε αυτά την τρομερή ποικιλία των φυλών του παιχνιδιού,το πανέμορφο setting του μυθικού κόσμου,την υπέροχη μουσική που σε ταξίδευε,το τεράστιο replayability με το random map generator κι έχεις αυτή την ΜΥΘΙΚΗ παιχνιδάρα...
Ακούγεται υπερβολικό αλλά ξέρω πως δεν πρόκειται να παίξω ΠΟΤΕ κάτι ισάξιό του.Κάτι εντελώς υποκειμενικό φυσικά.Άλλωστε 15 χρόνια περάσανε από τότε.

Υ.Γ.To κατεβατό αυτό προήλθε από την περιέργεια του τι βαθμό έπιασε το παιχνίδι στο metacritic(9.4).Είδα ότι τελικά υπάρχουν πολλά αρρωστάκια ακόμη εκεί έξω.

Όποιος θέλει να γράψει για το ένα και μοναδικό παιχνίδι στην συνείδησή του ας το κάνει,εγώ πάντως την αρρώστια μου την ικανοποίησα.