To καλύτερο παιχνίδι που έχετε παίξει ΠΟΤΕ!

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

To καλύτερο παιχνίδι που έχετε παίξει ΠΟΤΕ!

Δημοσίευσηαπό mysterious » 11 Ιούλ 2014, 00:48

Εξερευνώντας το forum της gaming ενότητας είδα πως υπήρχε θέμα για τα χειρότερα παιχνίδια που έχουμε παίξει,αγαπημένα με μεγάλες λίστες παιχνιδιών,καλύτερο online,καλύτερο platform κλπ.αλλά δεν υπήρχε για το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ...αυτό που από τόσο μεγάλη ποσότητα παιχνιδιών ξεχωρίζει ΜΑΚΡΑΝ στο μυαλό και την καρδιά μας...άραγε μπορεί ο καθένας να κάνει αυτό τον διαχωρισμό χωρίς να διστάσει;

Εγώ μπορώ κι αυτό οφείλεται στο ΘΡΥΛΙΚΟ Heroes of Might and Magic 3...από κάθε άποψη ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.Εκπληκτικός σχεδιασμός του κόσμου του παιχνιδιού με το gameplay να μην σε αφήνει να πάρεις ανάσα...και πως να γίνει αυτό όταν πρέπει να εξερευνήσεις μεγάλους συνήθως χάρτες,να κατακτήσεις κάστρα και να τα οχυρώσεις,να φτιάξεις στρατό,να ανεβάσεις level ζυγίζοντας τις επιλογές,να χρησιμοποιήσεις τακτική είτε στον χάρτη είτε στην μάχη η οποία ουσιαστικά είναι μια σκακιέρα προσεκτικών κινήσεων...και που απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους με πολυάριθμο στρατό αποκτούσε τρομερό ενδιαφέρον.

Κι αυτό γιατί είχες να κάνεις με μια πανέξυπνη τεχνητή νοημοσύνη που σκεφτόταν σαν κι εσένα.Αν δηλαδή μύριζε αίμα σε κυνηγούσε στον χάρτη μέχρι υστερίας!Αν αντίθετα έβλεπε πως έχεις το πάνω χέρι σε απέφευγε όπως ο διάολος το λιβάνι!Κι αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του παιχνιδιού.Ένιωθες πως έχεις να κάνεις με έξυπνο αντίπαλο που μετράει τις κινήσεις του κι όχι με κάτι γελοιωδώς εύκολο ή δύσκολο.Κι αν έχανες ήξερες πως δεν έκλεβε ο υπολογιστής με φθηνά κόλπα όπως γίνεται σε πολλά παιχνίδια αλλά ότι ο αντίπαλος έκανε καλύτερες κινήσεις από σένα.

Πρόσθεσε σε αυτά την τρομερή ποικιλία των φυλών του παιχνιδιού,το πανέμορφο setting του μυθικού κόσμου,την υπέροχη μουσική που σε ταξίδευε,το τεράστιο replayability με το random map generator κι έχεις αυτή την ΜΥΘΙΚΗ παιχνιδάρα...

Ακούγεται υπερβολικό αλλά ξέρω πως δεν πρόκειται να παίξω ΠΟΤΕ κάτι ισάξιό του.Κάτι εντελώς υποκειμενικό φυσικά.Άλλωστε 15 χρόνια περάσανε από τότε. ;)

Υ.Γ.To κατεβατό αυτό προήλθε από την περιέργεια του τι βαθμό έπιασε το παιχνίδι στο metacritic(9.4).Είδα ότι τελικά υπάρχουν πολλά αρρωστάκια ακόμη εκεί έξω. :D Τα όσα γράφουν για το παιχνίδι με εκφράζουν απόλυτα.Και μιλάμε για σχόλια φετινά,περσινά και όχι προ δεκαπενταετίας.Αυτό είναι που κάνει και το παιχνίδι διαμάντι στο πέρασμα του χρόνου.

Όποιος θέλει να γράψει για το ένα και μοναδικό παιχνίδι στην συνείδησή του ας το κάνει,εγώ πάντως την αρρώστια μου την ικανοποίησα. :)
Άβαταρ μέλους
mysterious

Δημοσιευσεις : 712

Δημοσίευσηαπό equation » 11 Ιούλ 2014, 01:06

the curse of monkey island! το παιζω τουλαχιστον μια-δυο φορες τον χρονο!
live: eQua77
psn: eQuation77
equation

Δημοσιευσεις : 30

Δημοσίευσηαπό Gkalas » 11 Ιούλ 2014, 18:37

Υπαρχουν πολλα αριστουργηματα αλλα κλεινω προς A Link to the Past ή Ocarina of time.Μπορω να πω και αλλους τιτλους αλλα αυτοι οι δυο παιζονται και ξαναπαιζονται συνεχεια.
Gkalas

Δημοσιευσεις : 95

Δημοσίευσηαπό winters » 12 Ιούλ 2014, 13:25

The Legend of Zelda: Ocarina of Time
Άβαταρ μέλους
winters

Δημοσιευσεις : 17

Δημοσίευσηαπό yiannakis » 14 Ιούλ 2014, 10:17

Οι επιλογές μου ίσως ξαφνιάσουν τους μεγαλύτερους, αλλά εγώ είμαι μεταξύ GTA San Andreas και Fallout 3. Αυτά τα παιχνίδια για μένα ήταν αριστουργήματα.
yiannakis

Δημοσιευσεις : 67

Δημοσίευσηαπό GiannisP » 16 Ιούλ 2014, 15:40

Για μένα θα πω το Anno 2070.

Άπειρες ώρες τα τελευταία χρόνια και πάρα πολύ εθιστικό παιχνίδι. Όλα τα Αnno είναι καλά, απλώς στο συγκεκριμένο το πιο σύγχρονο περιβάλλον ταίριαξε άψογα. Στο επόμενο παιχνίδι περιμένω να μεταφέρουν την κεντρική ιδέα στο διάστημα, όπου τα νησιά θα μπορούσαν να ήταν πλανήτες.
Άβαταρ μέλους
GiannisP

Δημοσιευσεις : 455

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 16 Ιούλ 2014, 16:08

GTA San Andreas. Το μόνο παιχνίδι που πρέπει να έγραψα περισσότερες ώρες μετά τον τερματισμό του, παρά απο αυτές που χρειάστηκαν για το main story

Όλη η σειρά Uncharted. Δε μπορώ να πω και πολλά...

Σε πιο retro εποχές δεν θα πάω, γιατί σίγουρα δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο ένα
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Δημοσίευσηαπό TheLuckyShamrock » 16 Ιούλ 2014, 16:42

Το καλύτερο παιχνίδι που έχω παίξει είναι το Bully: Scholarship Edition. Οι λόγοι που μου αρέσει είναι άπειροι και θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη έκθεση για αυτό το παιχνίδι. Πρωτότυπο σενάριο και πρωτότυπα όπλα, ωμή βία, άπλετες ευκαιρίες για φάρσες και πειράγματα, περνάς από τεστ για να περάσεις τα μαθήματα, λούνα παρκ, διάφορα οχήματα (καρτ, ποδήλατο, μηχανή, σκέιτμπορντ), όμορφες κοπέλες για να κατακτήσεις, διάφορες "κάστες" για να νικήσεις και να γίνεις ο βασιλιάς του σχολείου. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα πλεονεκτήματα αυτού του παιχνιδιού, τα οποία έγραψα πολύ περιληπτικά. Αν δεν έχετε παίξει ακόμα αυτό το παιχνίδι, αδικείτε τον εαυτό σας.
Once you've taken a few punches and realize you're not made of glass, you don't feel alive unless you're pushing yourself as far as you can go.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TheLuckyShamrock

Δημοσιευσεις : 917

Δημοσίευσηαπό Volga » 18 Ιούλ 2014, 07:52

Gkalas έγραψε:Υπαρχουν πολλα αριστουργηματα αλλα κλεινω προς A Link to the Past ή Ocarina of time.Μπορω να πω και αλλους τιτλους αλλα αυτοι οι δυο παιζονται και ξαναπαιζονται συνεχεια.

Μπράβο ρε φίλε!!

κι εμένα ότι καλύτερο έπαιξα ποτέ ήταν το A Link to the Past. Ήταν τόοοσο μπροστά για την εποχή του που όσα παιχνίδια και να βγήκαν τα επόμενα χρονια δεν μπορούσαν να το αγγίξουν. Έπρεπε να βγει το Ocarina of time για να ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ το genre των Action RPGs και να με κάνει να ξαναθυμηθώ το πόσες καινοτομίες μπορει να βάλει μια εταιρεία σε ένα και μόνο τίτλο.
Άβαταρ μέλους
Volga

Δημοσιευσεις : 174

Δημοσίευσηαπό AnimaPura » 18 Ιούλ 2014, 11:01

Είναι πολλά τα παιχνίδια που σου έρχονται στο μυαλό όταν γίνεται αυτή η ερώτηση. Χμμ, Halo 2, Ratchet & Clank 3, Jak II, Forza, A Link to the Past, Super Mario Bros κτλ
Μάλλον θα πω το Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Με είχε συναρπάσει (και συνεχίζει να με συναρπάζει) το πόσο "μπροστά" ήταν σε θέματα ΑΙ, collectibles, διαφορετικών τακτικών για να περάσεις διάφορα set-pieces , το σύστημα τροφής...
Απλά κορυφαίο για μένα.
Twitch: twitch.tv/animapura
Facebook: https://www.facebook.com/ntakospan
Instagram: https://instagram.com/officialanimapura/
"Yo, the Cole Train don't go woo-woo. It's WHOOO!"
Άβαταρ μέλους
AnimaPura

Δημοσιευσεις : 386

Επόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες