Ελληνική gaming αγορά - Επίπεδο τιμών

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 25 Ιαν 2013, 21:23

Σωστό αυτό που λες Λεοντόκαρδε :) γι αυτό και εγώ γενικά προσέχω τι παιχνίδια παίρνω. Κάνω έρευνα πρίν. Αν ας πούμε είχα το Diablo 3 σε CD άνετα το πούλαγα για να πάρω και μισό παιχνίδι :P
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσιευσεις : 1059

Δημοσίευσηαπό Lorgrim » 26 Ιαν 2013, 18:40

gkampanis έγραψε:Εγω παντος οσον αφορα τις τιμες μου φενονται απιστευτα υψηλες και το μονο που εχουν μεσα ειναι ενα βιβλιαρακι της πλακας και αυτο ολο. θυμαμαι οταν αγοραζα για το Super Nintendo ειχε μεσα γαμε γθιδε χαρτη του παιχνιδιου γενικα ειχε μια αξια τωρα ποια τιποτα :? :cry:

Συμφωνώ φίλε. Παλιά υπήρχαν πολύ πιο προσεγμένες συσκευασίες. Τα text adventures της Infocom πχ είχαν μέσα χάρτες, ταυτότητες, κάρτες, αντικείμενα από το παιχνίδι κλπ. Τα Ultima είχαν υφασμάτινους χάρτες, σακουλάκι με ρούνους(!), φυλαχτα...
Άβαταρ μέλους
Lorgrim

Δημοσιευσεις : 49

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 26 Ιαν 2013, 21:40

Tώρα αυτά έχουν αρχίσει και τα ενσωματώνουν μέσα στα παιχνίδια για να σώσουν και καλά τα δάση. Απλά για να μειώσουν τα έξοδα. Τουλάχιστον όντως ξοδεύουν λιγότερο χαρτί έτσι. Νομίζω βολεύει περισσότερο να έχεις απλά ένα 2σέλιδο manual με τον χειρισμό και τα υπόλοιπα να μπορείς να τα βρείς μέσα στο παιχνίδι. Πάντως ισχύει ότι οι συσκευασίες είναι πολύ πιο πρόχειρες από ότι παλιά ενώ τα παιχνίδια ακριβαίνουν.
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσίευσηαπό Lorgrim » 27 Ιαν 2013, 12:44

PetrifieD- έγραψε:Tώρα αυτά έχουν αρχίσει και τα ενσωματώνουν μέσα στα παιχνίδια για να σώσουν και καλά τα δάση. Απλά για να μειώσουν τα έξοδα. Τουλάχιστον όντως ξοδεύουν λιγότερο χαρτί έτσι. Νομίζω βολεύει περισσότερο να έχεις απλά ένα 2σέλιδο manual με τον χειρισμό και τα υπόλοιπα να μπορείς να τα βρείς μέσα στο παιχνίδι. Πάντως ισχύει ότι οι συσκευασίες είναι πολύ πιο πρόχειρες από ότι παλιά ενώ τα παιχνίδια ακριβαίνουν.

Καμμιά αντίρρηση. Αλλά ρίξε μια ματιά πχ εδώ http://gallery.guetech.org/ballyhoo/ballyhoo.html
Έχει τόσα καλούδια που σε "δένουν" με το παιχνίδι και σε κάνουν να το εκτιμάς περισσότερο. Φυσικά δεν ήταν όλες οι συσκευασίες έτσι, στο Spectrum ειδικά οι περισσότερες ήταν μια απλή κασσέτα με τη θήκη της.
Άβαταρ μέλους
Lorgrim

Δημοσιευσεις : 49

Δημοσίευσηαπό gkampanis » 27 Ιαν 2013, 13:18

Σαφως και θα συμφωνησω με την προστασια του περιβαλοντος απλα αν με διαβεβαιωναν οτι τα 60ευρω που δινω για εναξερω κουτι και ενα 8 ωρο πολυ φτωχο campaing (βλεπε Halo 4) και μετα να με αναγκαζουν να δοσω αλλα 50 για να μπρορεσω να εχω τα υπολοιπα.. Ας εβλεπα εστω με καποιο τροπο οτι ο δικος μου συμβιβασμος κανει καπου καλο εκτος απο την τσεπη της και καλα εταιριας με αισθημα κοινονικη ευθηνης Microsoft.. :( :ugeek:
Άβαταρ μέλους
gkampanis

Δημοσιευσεις : 10

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 27 Ιαν 2013, 16:06

E ναι το έχουμε ξαναπεί. Πλέον δεν μας προσέχουν τόσο πολύ όσο παλιά. Θέλουν το γρήγορο κέρδος με τα λιγότερα έξοδα. Όσες περισσότερες γραβάτες είναι σε μια εταιρία τόσο χειρότερα παιχνίδια θα βλέπουμε. Από τότε που το gaming άρχισε να αποφέρει τρελά έσοδα και αναμείχτηκαν και άσχετες εταιρίες και αγόραζαν τα μικρά στούντιο αυτό γίνεται. Μπορεί το στούντιο να θέλει να σε ικανοποιήσει αλλά η μαμά εταιρία δεν το αφήνει γιατί έχει επενδύσει και θέλει να βγάλει λεφτά όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και αυτό είναι πιο έντονο τώρα με τη κρίση. Εξού και οι ελλιπείς και "κρύες" συσκευασίες, τα μικρά campaign και τα ακριβά DLC. Αν συνεχίσει έτσι ο κλάδος του gaming δεν μας βλέπω καλά. Φταίμε και εμείς βέβαια όταν πάμε και αγοράζουμε παιχνίδια day 1 60 ευρώ χωρίς να το σκεφτούμε. Τρανά παραδείγματα σε αυτά που λέω είναι τα Diablo 3 και SWTOR. Σίγουρα βγαίνουν και ποιοτικά παιχνίδια αλλά αυτά αρχίζουν και λιγοστεύουν.
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσίευσηαπό dameko-doubutsu » 27 Ιαν 2013, 18:18

Μονο η CD Project δινει δωρεαν καλουδια στο κοινο . Ακομα και με την απλη εκδοση .
Οσο για τις τιμες στα ελληνικα μαγαζια δεν ξερω τι να πω ... εχω να ψωνισω 3 χρονια και συνεχιζω ακαθεκτος μεχρι να ριξουν τις τιμες .
http://trollemaida.blogspot.com/ Ανασκόπηση 2011 by Trollemaida
Άβαταρ μέλους
dameko-doubutsu

Δημοσιευσεις : 96

Δημοσίευσηαπό Raphael » 27 Ιαν 2013, 18:34

PetrifieD- έγραψε:E ναι το έχουμε ξαναπεί. Πλέον δεν μας προσέχουν τόσο πολύ όσο παλιά. Θέλουν το γρήγορο κέρδος με τα λιγότερα έξοδα. Όσες περισσότερες γραβάτες είναι σε μια εταιρία τόσο χειρότερα παιχνίδια θα βλέπουμε. Από τότε που το gaming άρχισε να αποφέρει τρελά έσοδα και αναμείχτηκαν και άσχετες εταιρίες και αγόραζαν τα μικρά στούντιο αυτό γίνεται. Μπορεί το στούντιο να θέλει να σε ικανοποιήσει αλλά η μαμά εταιρία δεν το αφήνει γιατί έχει επενδύσει και θέλει να βγάλει λεφτά όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και αυτό είναι πιο έντονο τώρα με τη κρίση. Εξού και οι ελλιπείς και "κρύες" συσκευασίες, τα μικρά campaign και τα ακριβά DLC. Αν συνεχίσει έτσι ο κλάδος του gaming δεν μας βλέπω καλά. Φταίμε και εμείς βέβαια όταν πάμε και αγοράζουμε παιχνίδια day 1 60 ευρώ χωρίς να το σκεφτούμε. Τρανά παραδείγματα σε αυτά που λέω είναι τα Diablo 3 και SWTOR. Σίγουρα βγαίνουν και ποιοτικά παιχνίδια αλλά αυτά αρχίζουν και λιγοστεύουν.

Πολύ σωστά τα λες! Τι συζητάμε όμως ρε σεις...? Όπως πηγαίνουν όλες οι υπόλοιπες βιομηχανίες έτσι πηγαίνει και των παιχνιδιών ως επι τω πλειστω. Και κλασσικά η οποιαδήποτε βιομηχανία αποβλέπει πρώτα στο κέρδος και μετά στο να παραδώσει κάτι καλό. Ο PetrifieD τα πε ωραία. Εγώ προσωπικά και αυτό προτείνω και σε σας είναι να περιμένετε πάντα να περάσει κανα 6μηνο το λιγότερο για να δείτε πως κινούνται οι τιμές. Θα αναγκάζονται να τις ρίξουν ή θα σκονίζονται τα ράφια τους με τα παιχνίδια πάνω.
Απενεργοποιούμε το Adblock για το Enternity! :-)
Άβαταρ μέλους
Raphael

Δημοσιευσεις : 279

Δημοσίευσηαπό PetrifieD- » 27 Ιαν 2013, 19:21

Δεν είναι μόνο η αναμονή. Είναι και το να ψάχνουμε και σε μικρότερα μαγαζιά ή σε αγορές από εξωτερικό μέσω internet. Καλό είναι να στηρίζουμε την Ελληνική αγορά δε λέω αλλά όχι να ξεπαραδιαστούμε κιόλας. Το skroutz είναι μια καλή αρχή για να ανακαλύψει κανείς και άλλα μαγαζιά. Πρέπει να κάνουμε έρευνα αγοράς και να κοιτάμε προσφορές ώστε να πέσει η κίνηση γενικώς και να πέσουν και οι τιμές. Βέβαια αυτό είναι λίγο απίθανο γιατί πολλοί είναι ανυπόμονοι οι fan με παροπίδες και μόλις βγεί κάτι το τσιμπάνε αμέσως. Γι αυτό τελευταία βγαίνουν και πανάκριβες συλλεκτικές εκδόσεις. Ψαρώνουν τον κόσμο με τα πολλές φορές άχρηστα πράγματα που περιέχουν και τις αγοράζει με τη μία αντί να περιμένει λίγο ή να ψάξει αρκετά μέχρι να βρεί την συλλεκτική έκδοση που θέλει σε καλύτερη τιμή.
Άβαταρ μέλους
PetrifieD-

Δημοσίευσηαπό Alithinos » 28 Ιαν 2013, 14:40

Δυστυχώς οι τιμές δεν είναι σε καλά επίπεδα,ιδιαίτερα στα παιχνίδια κονσολών.
Όταν είχα xbox360 στις αρχές,πριν μου πάθει το τελευταίο RROD μετά το πέρας της εγγύησης,τα νέα παιχνίδια για αυτό είχαν 75 ευρώ,και ακόμα και 2-3 χρόνια μετά σε αυτές τις τιμές τα έβρισκα.

Τώρα πλέον 97% παίζω σε PC και smartphone.
Στο PC κακά τα ψέματα,εξαιρετικά σπάνια πλέον αγοράζω retail παιχνίδια. Αν και η retail τιμή ενός παιχνιδιού PC είναι μικρότερη της τιμής ενός retail παιχνιδιού κονσόλας,μετά την κρίση κατά κύριο λόγο αγοράζω μέσω digital distribution.Τις περισσότερες αγορές μου τις κάνω τις περιόδους εκπτώσεων του Steam. Τι να λέμε τώρα ? Όταν το Dishonored έχει 40 ευρώ στα μαγαζιά και στο Steam το χει 25,θα το πάρω απ' το Steam. Το Crysis 2 το πήρα απ' το Origin 5 ευρώ,ενώ στα μαγαζιά η φθηνότερη τιμή που βρήκα μέσω Skroutz ήταν 20 ευρώ.
Καλά τα manuals και τα δισκάκια,αλλά όταν μόνο για αυτά χρειάζεται να πληρώσεις εώς και x4 φορές μεγαλύτερη τιμή,δεν αξίζει IMO.

Απ την άλλη το Android ικανοποιεί τις φορητές μου gaming ανάγκες. Μονάχα τους emulators να βάλεις και τα τσάμπα παιχνίδια,έχεις ήδη φτιαχτεί,χώρια που και τα παιχνίδια με τιμή έχουν αρκετά χαμηλές τιμές,δηλαδή 1-5 ευρώ,σιγά το πράμα. Το μόνο κακό είναι πως πρέπει να χω τα χέρια μου πάνω στην οθόνη και κρύβω τη μισή εικόνα του παιχνιδιού. Βέβαια υπάρχουν και κάτι αξεσουάρ-χειρηστήρια αλλά διατηρώ επιφυλάξεις για αυτά,δεν έχω δοκιμάσει κάποιο και θέλω να δοκιμάσω πριν πάρω.

Έχω και ένα Wii αλλά ούτε που ξέρω που το έχω βάλει να μαζεύει σκόνη...
Η διαθεσημότητα των παιχνιδιών του δυστυχώς είναι κακή,και οι τιμές όπου παιχνίδι 4ετίας το βλέπεις ακόμα να έχει 50ε δεν βοηθάν και πολύ...
Άβαταρ μέλους
Alithinos

Δημοσιευσεις : 13

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB