Τα πάνω κάτω στο ελληνικό gaming

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Τα πάνω κάτω στο ελληνικό gaming

Δημοσίευσηαπό PORTAL » 15 Ιουν 2021, 20:23

Τη στιγμη που γραφω αυτες τις γραμμες εχει ηδη συμβει κατι συγκλονιστικο για την ελληνικη gaming αγορα, μια μεγαλη αλλαγη που ανατρεπει τα δεδομενα που γνωριζαμε εδω και χρονια.

Η αλλαγη λεγεται Game Pass. Η αλλαγη ειναι το γεγονος οτι, αυτη τη στιγμη, το XBox ειναι μονοδρομος για τον Ελληνα αγοραστη. Στη χωρα του Playstation η λογικη, νηφαλια αγορα ειναι το μηχανημα με Game Pass.

Αλλα επειδη δεν εχει και πολυ νοημα να προσπαθω να εξηγησω γιατι 1+1=2, προτιμω να εξετασω τα αστεια συνεπακολουθα που επιφερει μια τοσο μεγαλη αλλαγη.

Ειναι αστειο να βλεπεις το μουδιασμα των sites τα οποια ναι μεν βλεπουν τι γινεται, αλλα, στη χωρα του Playstation, δεν ειναι και ευκολο να το γραψουν φαρδια πλατια. Βασικα δεν μπορουν να το γραψουν καθολου. :lol:

Ειναι αστειο το σοκ που εχουν παθει πολλοι οπαδοι της Sony οι οποιοι δεν θελουν να πιστεψουν ποσο καλο ειναι το Game Pass, τη στιγμη μαλιστα που περιμενουν ενα PS5 το οποιο δεν λεει να ερθει. :lol:

Ειναι αστειο οτι η πλειοψηφια του ελληνικου αγοραστικου κοινου που παιζει ποδοσφαιρακια, μπασκετακια, σουτερακια, κοιμαται τον υπνο του δικαιου και προφανως θα αγορασει Πλεηστεησο, αλλα μια μερα θα ανακαλυψει οτι εδωσε διπλασια λεφτα απ'οσο χρειαζοταν.
:lol:

Γελοια ειναι η προσπαθεια ορισμενων να δικαιολογησουν την τιμη των 80 ευρω στα παιχνιδια. Οι συγχωριανοι μας θελουν να μας πουν οτι 80 ευρω ειναι μια λογικη τιμη στην ελληνικη αγορα και οτι το αντεχει η τσεπη τους, την στιγμη που οι φτωχο-αμερικανοι παραπονιουνται που η αντιστοιχη τιμη εκει ειναι 70 δολαρια . Αν δεν υπηρχε το Game Pass θα ηταν απλα τραγικο να μοιραζομασταν ολοι την ιδια μοιρα. Αλλα ευτυχως υπαρχει και μπορουμε να γελαμε . :lol:

Και επειδη το καλυτερο αστειο το αφηνουμε παντα για το τελος...

Godfall 80 ευρω :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
PORTAL

Δημοσιευσεις : 141

Δημοσίευσηαπό PORTAL » 15 Ιουν 2021, 23:01

Δεν λεω για "κακομοιρη Ελληνα" πουθενα. Και κακως το παιρνεις ετσι. Ο "μονοδρομος" εχει να κανει με την εξυπνη επιλογη. Ασε που δεν θεωρω "κακομοιρια" να μην εχει καποιος χρηματα.

Ευτυχως ηρθε το Game Pass στην Ελλαδα και εχουμε αυτη την επιλογη. Αλλες υπηρεσιες δεν ειναι διαθεσιμες στη χωρα μας. Μηπως αυτοι που προσφερουν αυτες τις υπηρεσιες μάς θεωρουν "κακομοιρηδες";

Στην Ελλαδα, αλλα και σε αλλες χωρες, οι επιλογες ειναι οι εξης:

1. XBOX & Game Pass με 10-13 ευρω/μηνα , τεραστια βιβλιοθηκη με ποιοτικα παιχνιδια, δοκιμαζω κατι κι αν δεν μου αρεσει κατεβαζω το επομενο, και βεβαια μπορω να αγορασω και οποιο παιχνιδι θελω.

2. PS5 μονο αγορα παιχνιδιων, στα 80 ευρω αρχικη τιμη, χωρις να μπορω να δοκιμασω πρωτα

Αν καποιος θεωρει λογικη τιμη και μπορει να τζογαρει 80 ευρω καθε φορα για το Forbidden West, το Returnal ή οποιοδηποτε μελλοντικο exclusive, οκ , cool. Εγω παντως ειχα PS4, δοκιμασα ολα τα exclusives και μπορω να πω οτι 80 ευρω δεν αξιζε κανενα, ουτε το Bloodborne. Πλεον που εχω Game Pass μου φαινεται αστεια τιμη, οπως γραφω πιο πανω.

Και ενας λογος που εγραψα το thread ειναι για να ενημερωσω καποιον που δεν γνωριζει, οπως δεν γνωριζα και γω πριν παρω Series S, ποσο καλο deal εναι το Game Pass.
Άβαταρ μέλους
PORTAL

Δημοσίευσηαπό PORTAL » 15 Ιουν 2021, 23:26

Και θα γραψω μια γρηγορη λιστα με τα δικα μου αγαπημενα παιχνιδια της προηγουμενης γενιας:

Rocket League - free to play
Trials Fusion - multi platform
Rainbow Six Siege - Game Pass
Dying Light - multi platform
Far Cry New Dawn - multi platform
Witcher 3 - Game Pass
Bloodborne - Rip Japan Studios
Days Gone - Rip επισης
Dark Souls 3 - multiplatform
και διαφορα μικροτερα παιχνιδια οπως Little Nightmares, Blood Stained Curse Of The Moon, Trine 4, Blacksad, Sherlock Holmes, Unravel που απο τετοια βρισκεις πολλα στο Game Pass

και Battlefield 3 παντα. Το οποιο παιζεται με backwards compatibility σε XBox
Άβαταρ μέλους
PORTAL

Δημοσίευσηαπό sdragon » 15 Ιουν 2021, 23:33

Ειλικρινά αυτό το υφάκι δεν το καταλαβαίνω. Δεν ανακαλύψαμε και την Αμερική στην τελική. Ούτε και οι άλλοι είναι οι χαζοί που αγοράζουν τα παιχνίδια αντί να τα νοικιάζουν. Γνώμη σου και γνώμη μου. Το 97% των παιχνιδιών του pass στον υπολογιστή δεν τα έχω αγγίξει και ούτε πρόκειται για αυτό και την έκοψα. Το αν κάτι είναι καλύτερο η όχι θα το δείξει η ιστορία. Ακόμα περιμένω το μεγάλο τίτλο που έχει υποσχεθεί ο Spencer.
sdragon

Δημοσιευσεις : 58

Δημοσίευσηαπό paulgouv » 16 Ιουν 2021, 10:28

Witcher 3 - Game Pass

https://gamerant.com/xbox-game-pass-games-leaving-march-2021-witcher-3/

Καλά πήγε αυτό :p

Σκέψου να χεις 100ώρες στην απλή έκδοση(rip dlc) που δώσανε στο Game Pass τον Δεκέμβρη του 19 , να πληρώνεις καθε μήνα συνδρομή 12.99€ κυρίως για να απολαμβάνεις το ταξίδι με τον Geralt και να έρχεται τον Μάρτιο του 21 ένας Phil να σου λέει άκυρο το save σου bro.Πρέπει να αγοράσεις τώρα .... *insertΕσκομπαρMemeΜιζέριας :p

Δίνεις τα 10€ λοιπόν στα sale για την complete (αντρική:p) έκδοση και κλαις για τους 15 μήνες που νόμιζες οτι σου ανήκει το game....

Κατι τέτοιο δν θα σου συμβεί ΠΟΤΈ με την 3 ΦΟΡΕΣ ΦΘΗΝΌΤΕΡΗ ετήσια συνδρομή Gold/Plus.
Οσο πληρώνεις την ετήσια , τα games που είχες κλικάρει προ 4ετίας θα είναι στο library σου.Φοβερό ? :p

Στη MS καλώς ή κακώς απαξίωσαν την υποχρεωτική υπηρεσία για το online που εμπνεύστηκαν πρώτοι(μονόδρομος και τότε ? :p) και δίνουν μέτρια games τελευταία για να υπερτονίσουν την αξία της ακριβότερης αναλογικά υπηρεσία τους , ενώ στην Sony πιστεύω προσωπικά οτι αναβαθμισαν την ποιότητα που προσφέρουν ,δίνοντας τα τελευταία χρόνια games όπως Bloodborne,DaysGone,TrialsFusion και RocketLeague απο τα αγαπημένα σου :p αλλά και Uncharted1234,TLOU,FinalFantasy7,ControlUltimate,Rise&Shadow Tomb Raider,Arkham Knight,DeusExMankindDivided,Bioshock Trilogy,UntilDawn,LifeIsStrange,Τριλογία DavidCage,InfamousSS,MetalGearSolidV,StreetFighterV,BattlefieldV και μπόλικα CallOfDuty ,ShadowOfColosus,Vampyr,Rime,HollowKnight ... just to name a few απο την πληθώρα ποικιλίας...

Μιλάμε για μια έξτρα συλλογή με 45€ το χρόνο (20 κατευθείαν,με GodOfWar μέσα,για τους Ps5 που "ξέχασες" να αναφέρεις ... conveniently για χάρη του μονόδρομου :p ) που είναι πιο πιθανό να ασχοληθείς πραγματικά με κάποια games αφού την χτίζεις μήνα/μήνα.
Με του Pass τα 300+ games ΕΜΈΝΑ (ΜΌΝΟ , το τονίζω) θα με έπιανε απο την αρχή ένα "αντε να το δώ και αυτό ,να το σβήσω μετά για να κατεβάσω και το επόμενο". Σαν να σε αγχώνει να το αξιοποιήσεις πλήρως(φαση να παίζεις 30 games μεσα στον μήνα των 13€) γιατί αλλιώς θα νιώθεις οτι δεν κάνεις απόσβεση αν παίζεις μόνο το ενα μικρό indie των 3€ , που σε τράβηξε απο την συνδρομητική δοκιμή ...

Τέλος για τα 80άρια , όταν έχω πάρει D1 κουτάτο το TLOU Part2 στα 50€ , ξέρω προσωπικά οτι θα περιμένω με υπομονή λίγους μήνες και θα αγοράζω τα games που θέλω σε Ps5 (οοοοοταν απο του χρόνου κάνω μετάβαση:p) το πολύ 60€ για να τα έχω για ΠΑΝΤΑ και όχι όσο πληρώνω 13€ μηνιάτικο ....
Άβαταρ μέλους
paulgouv

Δημοσιευσεις : 89

Δημοσίευσηαπό PORTAL » 16 Ιουν 2021, 16:11

paulgouv έγραψε: και όχι όσο πληρώνω 13€ μηνιάτικο ....

Εγω θυμαμαι να πληρωνω 8 ευρω μηνιατικο την προηγουμενη γενια για να εχω... drum roll... eye roll... PS Plus! :roll: :?

Τωρα με 5 ευρω παραπανω εχω Game Pass Ultimate. Ναι, ειναι μονοδρομος.
Άβαταρ μέλους
PORTAL

Δημοσίευσηαπό sdragon » 16 Ιουν 2021, 21:27

PORTAL έγραψε:
paulgouv έγραψε: και όχι όσο πληρώνω 13€ μηνιάτικο ....

Εγω θυμαμαι να πληρωνω 8 ευρω μηνιατικο την προηγουμενη γενια για να εχω... drum roll... eye roll... PS Plus! :roll: :?

Τωρα με 5 ευρω παραπανω εχω Game Pass Ultimate. Ναι, ειναι μονοδρομος.

Μπορεί για σένα να είναι. Αλλά ενοχλούμαι με την αντίληψη ότι ισχύει για όλους αυτό. Το καλό δε βλέπω στην ιστορία. Έλεγα πριν δύο χρόνια ότι η ποιότητα θα πέφτει στα παιχνίδια και θα ανέβει η ποσότητα. Πέραν μερικών εξαιρέσεων δεν βλέπω κάτι διαφορετικό. Και το Netflix καλό είναι αλλά στον κινηματογράφο πας για τις καλές ταινίες.
sdragon

Δημοσιευσεις : 58

Δημοσίευσηαπό BrazHlias » 04 Αύγ 2021, 09:29

Δεν υπαρχει κανενας μονοδρομος για κανεναν. Ο καθενας εχει το δικο του γουστο και αισθητικη. Ο καθενας εχει δικη του λογικη για το πως και που θα ξοδεψει τα χρηματα του.

Για μενα λοιπον μονοδρομος ειναι το PS5 (για μενα οχι για ολους) γιατι εκει θα παιξω το R&C, εκει θα παιξω το Returnal, εκει το DS Remake. Εκει θα μπορεσω να παιξω ολα τα παιχνιδια της προηγουμενης γενιας που εχασα (GoW, Horizon, Spiderman, Bloodborne).

Οσο για τα 80ρια, φυσικα το ποσό ειναι υπερογκο για εναν μεσο ανθρωπο οπως εγω, με την διαφορα πως εγω δεν εχω δοσει ΠΟΤΕ περισσοτερα απο 35 ευρω για παιχνιδι, αφου ειτε περιμενω να πεσουν οι τιμες, ειτε αγοραζω μεταχειρισμενα. Επισης σε πολλα απο αυτα τα παιχνιδια το κοστος μικραινει αφου τα μεταπωλεις.

Ο καθενας διαλλεγει αυτο που τον βολευει, αλλα επειδη δεν ειναι ολα ιδια, καλο ειναι να μην τα βλεπουμε ολα ιδια και να μην συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια. Ξαναλεω, προς αποφυγη παρεξηγησεων, πως ο καθενας διαλλεγει οτι του αρεσει, αλλα συγκριση σε τιμες δεν μπορει να γινει, εφοσον στη μια περιπτωση μιλαμε για ιδιοκτησια και στην αλλη για χρηση υπηρεσιας. Μην πλατιασω κι αλλο, ειναι σαφες νομιζω.

Ολο το αρχικο ποστ επι του θεματος, ηταν ειρωνικο, εχει ανακριβειες, εχει επιχειρηματα που απλα στοχευουν στο να πικαρουν οσους εχουν αλλη αποψη. Ειναι ελιτιστικο και οι χαρακτιρισμοι "ειναι αστειο", "κοιμουνται τον υπνο του δικαιου", καθως επισης και τα ιμοτικονς σε στυλ γελαμε με τα χαλια σας δεν βοηθανε τον διαλογο.

Το σκεπτικο "ολοι ειναι ηλιθιοι, προβατα και θυματα κι εμεις οι εξυπνοι", σορυ αλλα δειχνει το αντιθετο ακριβως. Κανεις δεν ειπε σε κανεναν "Μην βαλεις Gamepass". Αν σε βολευει φυσικα και βαλε.
Άβαταρ μέλους
BrazHlias

Δημοσιευσεις : 12

Δημοσίευσηαπό PORTAL » 04 Αύγ 2021, 13:17

BrazHlias έγραψε:Δεν υπαρχει κανενας μονοδρομος για κανεναν. Ο καθενας εχει το δικο του γουστο και αισθητικη. Ο καθενας εχει δικη του λογικη για το πως και που θα ξοδεψει τα χρηματα του.

Για μενα λοιπον μονοδρομος ειναι το PS5 (για μενα οχι για ολους) γιατι εκει θα παιξω το R&C, εκει θα παιξω το Returnal, εκει το DS Remake. Εκει θα μπορεσω να παιξω ολα τα παιχνιδια της προηγουμενης γενιας που εχασα (GoW, Horizon, Spiderman, Bloodborne).

Οσο για τα 80ρια, φυσικα το ποσό ειναι υπερογκο για εναν μεσο ανθρωπο οπως εγω, με την διαφορα πως εγω δεν εχω δοσει ΠΟΤΕ περισσοτερα απο 35 ευρω για παιχνιδι, αφου ειτε περιμενω να πεσουν οι τιμες, ειτε αγοραζω μεταχειρισμενα. Επισης σε πολλα απο αυτα τα παιχνιδια το κοστος μικραινει αφου τα μεταπωλεις.

Ο καθενας διαλλεγει αυτο που τον βολευει, αλλα επειδη δεν ειναι ολα ιδια, καλο ειναι να μην τα βλεπουμε ολα ιδια και να μην συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια. Ξαναλεω, προς αποφυγη παρεξηγησεων, πως ο καθενας διαλλεγει οτι του αρεσει, αλλα συγκριση σε τιμες δεν μπορει να γινει, εφοσον στη μια περιπτωση μιλαμε για ιδιοκτησια και στην αλλη για χρηση υπηρεσιας. Μην πλατιασω κι αλλο, ειναι σαφες νομιζω.

Ολο το αρχικο ποστ επι του θεματος, ηταν ειρωνικο, εχει ανακριβειες, εχει επιχειρηματα που απλα στοχευουν στο να πικαρουν οσους εχουν αλλη αποψη. Ειναι ελιτιστικο και οι χαρακτιρισμοι "ειναι αστειο", "κοιμουνται τον υπνο του δικαιου", καθως επισης και τα ιμοτικονς σε στυλ γελαμε με τα χαλια σας δεν βοηθανε τον διαλογο.

Το σκεπτικο "ολοι ειναι ηλιθιοι, προβατα και θυματα κι εμεις οι εξυπνοι", σορυ αλλα δειχνει το αντιθετο ακριβως. Κανεις δεν ειπε σε κανεναν "Μην βαλεις Gamepass". Αν σε βολευει φυσικα και βαλε.

Συμφωνω με ολα οσα ειπες, και τα εγραψες πολυ ωραια. Ειλικρινα το λεω. Ναι ειχε δοση ειρωνιας το αρχικο μου post, αλλα τοσο οσο να μην ξεπερναει τα ορια του πικαντικου και να γινεται εριστικο κατα την αποψη μου. Ετσι ειναι το στυλ που γραφω, εισαι καινουργιος και ειναι λογικο να μην το γνωριζεις, και ξερω οτι ειναι ευκολα παρεξηγησιμο. Αλλα αν δεν εχει και λιγο αλατοπιπερο δεν εχει και πλακα. Σε καθε περιπτωση καλως ηλθες. Χαιρομαι να διαβαζω επιχειρηματα και ορθο λογο.
Άβαταρ μέλους
PORTAL

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 12 Αύγ 2021, 14:00

PORTAL έγραψε:Ειναι αστειο να βλεπεις το μουδιασμα των sites τα οποια ναι μεν βλεπουν τι γινεται, αλλα, στη χωρα του Playstation, δεν ειναι και ευκολο να το γραψουν φαρδια πλατια. Βασικα δεν μπορουν να το γραψουν καθολου. :lol:

Βρε συ, ποιο μούδιασμα και ποιων sites; Για μας που μπορώ να απαντήσω, τουλάχιστον, ανεβάζουμε (όπως σε όλες τις περιπτώσεις) τα πάντα. Δεν υπάρχει συσχετισμός διαφημιζόμενου με κάλυψη. Και απ' όσο παρακολουθώ -όσο προλαβαίνω- και τον ανταγωνισμό, δεν έχω δε κάποιον να προσπαθεί να υποβαθμίσει εμφανώς την υπηρεσία. Έχεις δει κάτι τέτοιο;
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Επόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB