Just Finished!

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό amianen » 28 Φεβ 2018, 10:59

The Evil Within 2

(Εντυπώσεις Χωρίς spoilers)

Το Evil Within 2 είναι ένα παιχνίδι που τα κάνει όλα σωστα. Διορθώνει όλα τα κακά και κουραστηκά σημεία του πρώτου τίτλου και το σημαντικότερο είναι ότι το Evil Within 2 έχει την δική του ταυτότητα. Αν και δανείζεται στοιχεία από άλλους τίτλους το παιχνίδι είναι μοναδικό. Μπορείλοιπόν να βρείτε σημεία που θα πείτε ότι μοιάζει με Resident Evil 4 ή με Silent Hill ή ακόμα και με το Matrix αλλά στο τέλος θα ξέρετε ότι παίξατε Evil Within 2.

Το παιχνίδι το τέλειωσα με υπομονή. Δεν βιάστηκα σε κανένα σημείο και έπαιζα μόνο όποιες μέρες είχα την διάθεση 100% να με ρουφήξει στον κόσμο του. Αυτό με έκανε να το απολαύσω πάρα πολύ σε σημείο να μην θέλω να τελειώσει.

Το Evil Within 2 έχει φανταστική ατμόσφαιρα, τρομερό level design και είναι εξαιρετικά αρτιστικό. Υπάρχουν εικόνες και σκηνικά στο παιχνίδι που σου δίνουν την εντύπωση ότι εκεί πάνω δούλεψαν πολλές ώρες, απλά για να περάσει απο πάνω το βλέμμα σου για ένα δευτερόλεπτο...

Την ίδια αρτιστική τελειότητα βρίσκουμε και στο σχεδιασμό των εχθρών. Από τον πρώτο εχθρό μέχρι τον τελευταίο, οι μορφές τους δένουν με το περιβάλλον.

Τα γραφίκα είναι εξαιρετικά όπως και ο ήχος. Προσωπικά δεν θυμαμαι να παρατήρησα κάπου κάποιο ενοχλητικό framedrop.

Το gameplay είναι και αυτό βελτιωμένο και ο παίχτης μπορεί, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, να ακολουθήσει stealth προοσέγγιση, την οποία διάλεξα και πιστεύω ότι προσθέτει περισσότερη απόλαυση στον τίτλο. Σαν δυσκολία στο survival μου φάνηκε ελαφρώς ευκολότερο από τον προκάτοχό του, ίσως όμως να έχει να κάνει που ήμουν πιο υποψιασμένος. Το σίγουρο είναι ότι αυτή την φορά τα πυρομαχικά είναι πιο πολλά. Στην συλλογή πυρομαχικών βοηθάει o ψιλό-open world σχεδιασμός σε μερικά levels που σε αφήνει να περιηγηθείς στην union town ελευθερα, καθώς και οι λίγες, αλλά μέρος του βασικού παιχνιδιού, side missions. Το action στοιχείο είναι αρκετά περιορισμένο και οι εχθροί σε κανένα σημείο δεν ερχονται κατά 10δες όπως συνήθιζε το πρώτο Evil Within.

Το story του παιχνιδιού, και αυτό, με εξέπληξε. Κατά την γνώμη μου είναι παραπάνω από καλό. Τίποτα παραπάνω όμως για να αποφύγω spoilers.

Όπως φαίνεται, από το παραπάνω κείμενο, είμαι καταενθουσιασμένος με το Evil Within 2. Δεν περίμενα ότι το 2017 θα έβγαινε ένα τέτοιο survival horror game. Να μην νοσταλγέι τίποτα από το παρελθόν αλλά να είναι σύγχρονο και ιδιαίτερο.

Απλά παίξτε το γιατί είναι πολύ καλό παιχνίδι
αλλά επίσης παίξτε το και για να το στηρίξετε ώστε να μην είναι το τελευταίο....

Υ.Γ. 100% single player παιχνίδι χωρίς microtransactions!!!!
Άβαταρ μέλους
amianen

Δημοσιευσεις : 97

Δημοσίευσηαπό evergrey » 06 Μαρ 2018, 11:56

Rime.Υπεροχο παιχνιδι στο στυλ "ICO/The Last Guardian".Η μουσικη ειναι υπεροχη και μπορω να πω οτι σε κανει και δινεις περισσοτερη σημασια στις μελωδιες παρα στα γραφικα που ναι μεν ειναι υπεροχα αλλα καπως "παιδικα".
Ο χειρισμος ειναι αξιοπρεπεστατος και λιγες φορες ο χαρακτηρας εκανε τα δικα του.
Με ψαξιμο μου πηρε ενα 5ωρο αλλα για οποιον δεν τον απασχολουν τα "μυστκα",πιστευω σε ενα 3ωρο το εχει τερματισει.

Knack.Δυστυχως επαιξα πρωτα το Knack 2,και γενικα με χαλασαν πολλα πραματα στο πρωτο Knack.
Tα γραφικα ειναι ικανοποιητικα και βλεπονται.Σε μερικα βιντεακια ομως σε σχεση με το τωρα,φαινονται πολυ προχειρα.
Στον χειρισμο δεν συναντησα καποιο ιδιαιτερο προβλημα.Η μονες στιγμες που με δυσκολευαν ηταν οταν ο Knack ηταν τεραστιος και προσπαθουσα να πηδηξω πλατφορμες και να αποφυγω εχθρους.
Το μεγαλο μειον για εμενα ειναι η δυσκολια(στην αρχη τουλαχιστον χανεις με ενα,δυο χτυπηματα),τα checkpoints και σε ορισμενα σημεια που εχουν βαλει υπερβολικους εχθρους.Και ολο αυτο μετα απο αδικους θανατους,σε κανει και απορεις αν παιζεις platform και να σε διασκεδαζει.
Άβαταρ μέλους
evergrey

Δημοσιευσεις : 941

Δημοσίευσηαπό evergrey » 10 Μάιος 2018, 01:43

Bloodborne + The Old Hunters.Πραγματικα υπεροχο παιχνιδι.Υπεροχη ατμοσφαιρα,ηχος και φυσικα gameplay.To μονο παιχνιδι που με εκανε και πηρα το επισης καταπληκτικο DLC "The Old Hunters".
Rayman Legends.Απο τα καλυτερα platform που εχω παιξει εδω και καιρο.Και εχει το ατελειωτο σε πιστες,πολυ πραμα!
Valkyria Revolution.Το μονο που τρωγεται ειναι η ιστορια.Ολα τα αλλα ειναι δυστυχως μετρια.Η μαχη κατανταει αγγαρια,τα βιντεακια ειναι πιο πολλα απο το κανονικο παιχνιδι και τα γραφικα ειναι αδιαφορα.
Mad Max.Και ομως το ξεζουμισα οσο δεν πηγαινε.Μια μετριοτητα περιμενα αλλα το εχω ενα απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια.Τελεια ατμοσφαιρα,gameplay πολυ καλο αν και επαναλαμβανομενο και με αρκετα καλη διαρκεια.
Άβαταρ μέλους
evergrey

Δημοσίευσηαπό Ratchetios » 30 Μάιος 2018, 13:53

Μόλις τελείωσα το Horizon Zero Dawn, απίστευτο παιχνίδι . Τι να πρωτοπεί κανείς ?
Από ιστορία πολύ καλά εκτυλίχθηκε μπροστά μου , παρόλο που σπατάλησα αρκετό χρόνο κάνοντας πάμπολα side quest :P , υπέροχο setup το οποίο γιατί όχι να μην μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη (αν και θα κουβαλάει την κατάρα της αποτυχίας :lol: ). Το soundtrack έδενε αρμονικά όλο το παιχνίδι , από χαλαρή στην εξερεύνηση σε έντονη όταν πολεμάς τα τέρατα. Πραγματικά με έκανε να νιώσω ότι ήμουν μέσα στον κόσμο.
Οι χαρακτήρες είχαν πάρα πολύ καλή ανάπτυξη και οι μορφασμοί που έπαιρναν στα cutscenes έδιναν μια άλλη πνοή στο μοντέλο τους. Τέλος τα sidequest δεν ήταν βαρετά και το κυριότερο δεν επαναλαμβάνονταν , εγώ προσωπικά ευχαριστήθηκα κάθε λεπτό που παράταγα το main story για τα sidequest.
Απλά αυτό το παιχνίδι είναι ένα αριστούργημα που όλοι οι κάτοχοι του ps4 οφείλουν να έχουν στη συλλογή τους !
Άβαταρ μέλους
Ratchetios

Δημοσιευσεις : 26

Δημοσίευσηαπό evergrey » 04 Αύγ 2018, 12:25

Τελος με το The Witcher 3: Wild Hunt – Game of the Year Edition μετα απο 150 ωρες.Σχεδον τελος δηλαδη γιατι εχω να "καθαρισω" ολους τους χαρτες.Υπεροχα σε ολα του...ιστορια,γραφικα,μουσικη,τοποθεσιες,διαλογους,και 2 υπεροχα dlc.
Το μονο αγκαθακι που μπορω να γραψω σαν αρνητικο ειναι καπως το συστημα μαχης.Δεν προσφερει βαθος ουτε κατι ιδιαιτερο για να σε εντυπωσιασει.
Οσο για τα dlc,ειναι αρκετα χορταστικα,με αρκετα side quest και υπεροχες τοποθεσιες.Ειδικα το Blood and Wine ειναι απο μονο του ενα παιχνιδι οσο αφορα την διαρκεια.Επιπλεον ειναι και εντυπωσιακο και ξεχωριζει απο το κυριως παιχνιδι μονο και μονο με την θεματολογια που εχει για τους
Βρυκολακες
αλλα και προς το τελος του dlc οταν βρισκεσαι σε εναν κοσμο που
η αποστολες,side quest και ολο το setting του εχει να κανει με τα πιο γνωστα παραμυθια που ολοι ξερουμε
Άβαταρ μέλους
evergrey

Δημοσίευσηαπό evergrey » 20 Οκτ 2018, 13:24

Assassin's Creed Origins
Τελος μετα απο 112 ωρες,μαζι με τα 2 dlc του.To πρωτο Assassin που επαιξα στο PS4 και πραγματικα με τραβηξε πολυ.
Ο κοσμος του,τα γραφικα του,το νεο συστημα μαχης με εντυπωσιασαν.Επισης πολυ καλοφτιαγμενα ηταν η Αρενα και η Ιπποδρομιες.
Ειδικα το dlc The Curse of the Pharaohs αξιζε με το παραπανω τα λεφτα του.Αρκετα πιο δυσκολο,μεγαλος χαρτης και νεα δυνατα οπλα.
Κλασσικα στα Assassins Creed τα μονα αρνητικα που βρηκα ειναι ο παραγεμισμενος χαρτης.Που τα περισσοτερα ειναι μονο και μονο για αποκτησεις XP και για να αναβαθμισεις τα εξαρτηματα και τα οπλα σου.
Και ενα τελευταιο ειναι οτι για να αποκτησεις ολες τις ικανοτητες πρεπει πραγματικα να το ξεζουμισεις το παιχνιδι.Εγω λιγο πριν το τελος τα απεκτησα ολα.
Σε γενικες γραμμες αμα θες να περασεις κανα μηνα και κατι με ενα παιχνιδι,το AC Οrigins ειναι οτι πρεπει.Φανταζομαι οτι το AC odyssey θα ειναι μια απο τα ιδια και χειροτερα!Αν σε τραβηξει ο κοσμος του τοτε ειναι θετικο το παραγεμισμα του χαρτη,αν ομως δεν υπαρχει χρονος και θες μονο να παιξεις για την ιστορια τοτε βλεποντας μονο το χαρτη με τα πολλα εικονιδια σε πιανει μια βαρεμαρα!
Άβαταρ μέλους
evergrey

Δημοσίευσηαπό Ratchetios » 17 Ιαν 2019, 14:52

Αν και άργησα να πιάσω στα χέρια μου αυτή την παιχνιδάρα , κυρίως λόγω δισταγμού ότι θα ζήσω εποχές lineage (πολύ κάψιμο !), τελικά αγόρασα το Witcher : The Wild Hunt GOTY το οποίο στα 20 ευρώ σε παρακαλάει να το λιώσεις :lol:
Μετά απο 65 ώρες gameplay κατάφερα και τελείωσα το main quest (να είναι καλά οι ευχάριστοι ¨αντιπερισπασμοί"). Πραγματικά ένιωσα κενός μόλις τερμάτισα αυτή την παιχνιδάρα . Απίστευτη ιστορία που σε κρατάει από τα μούτρα από τις πρώτες ώρες , τα side quest αν και ο γενικός σκοπός ήταν επαναλαμβανόμενος (witcher είσαι τέρατα σκοτώνεις obviously :lol: ) ήταν ξεχωριστά και ευχάριστα να τα παίξεις. Ντάξει για τα πανέμορφα τοπία και τις γεμάτες πόλεις που πέρασα ώρες και ώρες να χαζεύω , δε θα μιλήσω καν. Επίσης μου άρεσε πολύ το ότι έκανες διάφορες επιλογές (μέσα και έξω απο διαλόγους) και επηρέαζαν το ending καθώς και σου έδειχνε και ένα μικρό cutscene μόλις ολοκλήρωνες μια ιστορία ενός quest. Γενικά το witcher θεωρώ ότι είναι η απόδειξη πως τα video games δεν είναι μόνο "χάσιμο χρόνου" ή απλά κάτι για να περνάς την ώρα σου , είναι μια πραγματική εμπειρία - τέχνη !
Οι μουσική , τα τοπία , οι χαρακτήρες, η ιστορία και όλες οι μικρές λεπτομέρειες σε κάνουν να αναρωτιέσαι πως κατάφεραν οι μπαγάσες και έφτιαξαν τέτοιο αριστούργημα .
CD Projekt Red έχεις κερδίσει τον αιώνιο σεβασμό μου !
BTW ακόμα παίζω το πρώτο απο τα 2 expansion :lol:
Άβαταρ μέλους
Ratchetios

Δημοσιευσεις : 26

Δημοσίευσηαπό evergrey » 28 Ιαν 2019, 20:46

Horizon Zero Dawn: Complete Edition.Τελος μετα απο 120 ωρες.Το βασικο παιχνιδι ειναι υπεροχο.Το dlc ετσι και ετσι.Με κουρασε λιγακι η αλλα "Dark Souls" δυσκολια των νεων εχθρων και η κινησεις που εκαναν.
Ειδικα οι Fireclaws οταν πεταγαν της μπαλες φωτιες,λες και ειχαν μαγνητη και σε πετυχεναν!Παντος με τοσα νεα οπλα που σου εδινε το dlc οι συγκεκριμενοι εχθροι επεφταν με πολυ ανεση με ενα "παλιο",με το Rattler.Tο καλυτερο οπλο!

Τα γραφικα απο τα πιο εντυπωσιακα που εχω δει.Ειδικα το εσωτερικο στις "σπηλιες" ηταν χαρμα οφθαλμου!Ο χειρισμος πολυ καλος,τα οπλα υπεροχα και σαν διαρκεια που εγω τα ψαχνω ολα ειναι αρκετα εντπωσιακη.
Τα μονα αρνητικα που μπορω να πω ειναι η μουσικες μελωδιες που ηταν πολυ λιγες και επαλαμβανομενες.Και επισης το σκαρφαλωμα.Ειχα την εντυπωση οτι σκαρφαλωνε οπου να'ναι αλλα Assassin Creed,αλλα υπηρχαν συγκεκριμενα σημεια.
Γενικα οσοι θελετε πανω κατω να παιζετε για κανα μηνα και σας αρεσει η scifi θεματολογια και λιγο οι δεινοραυροι τοτε παρτε το χτες!
Zombi.Παρατημενο απο PS Plus εποχη.Μολις το ξαναξεκινησα και μπηκα στο κλιμα μπορω να πω οτι το συμπαθησα αρκετα.Υπεροχη ατμοσφαιρα,γραφικα μην περιμενετε τιποτα φοβερο,μουσικη αρκετα "τρομαχτικη" και σαν διαρκεια μια χαρα ηταν.Περιπου με πολυ ψαξιμο καπου στο 15ωρο το τερματισα.Οπλα εχει αρκετα,αν και πυρομαχικα λιγα,και αν και δεν με ενοχλησε εχει πολλα περα δωθε στις αποστολες.
Το μονο αρνητικο το συναντησα προς το τελος που τα ζομπια επεφταν σαν κορακια πανω σου και εκεινη την χρονικη στιγμη ο χαρακτηρας δεν εχει πυρομαχικα και οπλα και ψαχνει να τα βρει μεσα σε αυτο το πανικο.Εκει πρεπει να εχασα καμια 10αρια φορες.
Γενικα παντος αξιοπρεπεστατο παιχνιδι και αν το βρειτε κατω απο 10ευρω αγοραστε το αμεσως.
Άβαταρ μέλους
evergrey

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB