Pc vs κονσόλες

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό iamagiganotosaurus » 03 Δεκ 2016, 08:41

Αν και δεν προτιμώ κάποια απο τις δύο κατηγορίες συνήθως επιλέγω τις κονσόλες επειδή με βολέυουν πιο πολύ.
Άβαταρ μέλους
iamagiganotosaurus

Δημοσιευσεις : 27

Δημοσίευσηαπό Aniwthos » 07 Δεκ 2016, 00:44

Με 400 ευρώ μπορώ να πάρω μια κονσόλα που θα παίζει το ίδιο game σε ένα pc τετραπλάσιας αξίας ίσως και παραπάνω (πρόσφατο video watchdogs 2 συγκρίνει PS4 pro με pc τρένο με SLI πάνω κτλ αξίας 2500+ Ευρώ) Οι διαφορές πολύ μικρές. Βέβαια στο pc ενα game μπορώ να το βρω δωρεάν ενώ στην κονσόλα σίγουρα όχι. Αλλά και πάλι η απόσβεση στη διαφορά ενός τέτοιου ποσού θα πάρει αρκετό χρόνο. Φυσικά το PC δεν είναι μόνο gaming, και το καθένα έχει το κοινό του. Δε θα ξεχάσω την πρώτη φορά που έπιασα ps controller και προσπαθούσα να σημαδέψω σε fps game. Απογοήτευση μεγάλη μιας και ήμουν συνηθισμένος με το mouse..
Άβαταρ μέλους
Aniwthos

Δημοσιευσεις : 41

Δημοσίευσηαπό Athanasios2104 » 08 Δεκ 2016, 09:14

Aniwthos έγραψε:Φυσικά το PC δεν είναι μόνο gaming...

Αυτο ειναι imho το πιο ουσιαστικό σχόλιο, ειδικά αν καποιος χρησιμοποιεί το PC και για δουλειά. Ειναι πολυεργαλείο και όχι απλα εργαλείο (για gaming).

Πλέον όμως ενα high-end PC αντέχει άνετα 2 χρόνο, ισως και 3 (όχι σε insane γραφικά αλλα σε high-medium). Αν το σκεφτεί κανεις, και οι κονσόλες εχουν αρχίσει να κάνουν τον ίδιο κύκλο. Επίσης στο PC μπορείς να πάρεις απο κλείδα δικά ενα παιχνίδι πολύ φθηνά, κάτι που κατα κανόνα δεν γίνεται στις κονσόλες.
Άβαταρ μέλους
Athanasios2104

Δημοσιευσεις : 36

Δημοσίευσηαπό Menippos » 10 Δεκ 2016, 19:25

PC δαγκωτό...τα συνδυάζει όλα... εργασία και παιχνίδι με υψηλές επιδόσεις πλέον.. ένα gamepad χρειάζεσαι και είσαι έτοιμος!
Άβαταρ μέλους
Menippos

Δημοσιευσεις : 17

Δημοσίευσηαπό NinjaDream » 11 Δεκ 2016, 00:39

Εχω pc .Αλλα εχω και κονσόλες.Μου αρέσει πιο πολυ το παιχνίδι στις κονσόλες και ας ειναι πιο ακριβό γιατι τα περισσότερα pc games έχουν bugs,ασυμβατότητες,όχι εγκατέστησε τους τελευταίους drivers όχι περίμενε να βγει patch που να υποστηρίζει την κάρτα γραφικών σου...Ενώ στην κονσόλα πετάω μέσα το blue ray και παίζω.Επειτα υπάρχουν αρκετά exclusives που ειναι παιχνιδάρες.Αντίστοιχα παιχνιδάρες του pc δεν θα μπορούσαν ποτε να παιχτούν χωρίς ποντίκι.
Ειμαι φαν της φορητής κονσόλας πιο πολύ βέβαια λόγω της ευκολίας να παίζεις όπου βρίσκεσαι.
NinjaDream

Δημοσιευσεις : 7

Δημοσίευσηαπό Volga » 11 Δεκ 2016, 09:55

Aniwthos έγραψε:Με 400 ευρώ μπορώ να πάρω μια κονσόλα που θα παίζει το ίδιο game σε ένα pc τετραπλάσιας αξίας ίσως και παραπάνω (πρόσφατο video watchdogs 2 συγκρίνει PS4 pro με pc τρένο με SLI πάνω κτλ αξίας 2500+ Ευρώ) Οι διαφορές πολύ μικρές. Βέβαια στο pc ενα game μπορώ να το βρω δωρεάν ενώ στην κονσόλα σίγουρα όχι. Αλλά και πάλι η απόσβεση στη διαφορά ενός τέτοιου ποσού θα πάρει αρκετό χρόνο. Φυσικά το PC δεν είναι μόνο gaming, και το καθένα έχει το κοινό του. Δε θα ξεχάσω την πρώτη φορά που έπιασα ps controller και προσπαθούσα να σημαδέψω σε fps game. Απογοήτευση μεγάλη μιας και ήμουν συνηθισμένος με το mouse..

Ένα πράγμα που "ηθελημένα" ή "λόγω άγνοιας" δεν αναφέρετε όλοι είναι το εξής:

1. Και με ένα PC των 25.000 ευρώ δεν θα έβλεπες μεγάλες διαφορές.. γιατί; Γιατί δεν χρειάζεται να φτάσεις σε αυτό το ποσό. Ένα PC των 1200 ευρώ είναι αρκετό για να είσαι πάνω από ένα PS4. Τα υπόλοιπα είναι πράγματα που χρειάζονται αν θες να παίζεις σε 3 οθόνες σε 4K (πραγματικό 4Κ οχι upscalers και αστεία πράγματα), και αν το παιχνίδι είναι ξεκλειδωτο αντι να παίζεις με 30 FPS να παίζεις με 60-80 ή ακόμη και 120 FPS. Αυτά πληρώνεις με την πανάκριβη SLI συνδεσμολογία και τις πανακριβες κάρτες.

Αν δεν σου είναι απαραίτητα όοολα αυτά και απλά χρειάζεσαι να δεις γραφικά και ποιότητα PS4, απλά μπορείς να πάρεις ένα PC των 1100-1200 ευρώ. Αλίμονο αν χρειαζόταν τόσα χρήματα για 30 FPS με γραφικά Medium προς High...

2. Η απόσβεση χρημάτων που θα κάνεις με το PC είναι εκθετικά μεγαλύτερη από ένα PS4 (ή όποια κονσόλα βάλεις στη θέση της) στην πορεία 5 χρόνων. Αν υπολογίζουμε οτι αγοράζεις συχνά παιχνίδια, το να κοστίζει στο PC από 20 εώς 30 ευρώ φθηνότερα ο κάθε τίτλος μιλάμε για χαοτική διαφορά χρημάτων.

Μια κονσόλα σε βάθος 5ετίας (αν παίζεις συχνά πάντα) θα σου έρθει ο κούκος αηδόνι σε πανάκριβα χειριστήρια και καπέλο στην τιμή των παιχνιδιών.

Δεν το κατακρίνω γιατί και εγώ προτιμώ την κονσόλα αφού εκεί παίζεις αγαπημένα exclusives. Αλλά για παίχτες που παίζουν πιο πολύ 3rd party games (Fifa, Pro, Assasins Creed, Cod, Κλπ κλπ) θεωρώ τουλάχιστον αψυχολόγητη την αγορά κονσόλας.

Γνώμη μου πάντα.. δε θέλω να με φάτε αλλά αν έχει κάποιος αντίθετη θα ήθελα να μου την αιτιολογήσει με επιχειρήματα... οχι οτι δοκίμασε τον 1 στους 5000 τίτλους που κυκλοφορούσαν και δεν είδαν διαφορές κλπ... Φυσικά και μπορεί να μη δει διαφορά. Αν ο τίτλος είναι φτιαγμένος χωρις να εκμεταλεύεται τίποτα ναι μπορει να μη δει διαφορά. Σε κάθε περίπτωση όμως η διαφορά θα ήταν ήδη 20-30 ευρώ περισσότερα στην τσέπη του, και αυτά αν το αγόραζε DAY ONE γιατί αν περίμενε κανα 3μηνο μπορεί να το έβρισκε σε καμια προσφορά στο Steam στα... 11 ευρώ...
Άβαταρ μέλους
Volga

Δημοσιευσεις : 174

Δημοσίευσηαπό leonalkalai » 27 Ιουν 2017, 23:17

Στο pc μπορείς να κατεβάζεις και να δοκιμάζεις παιχνίδια σε full version εύκολα ενώ στην κονσόλα πρέπει να τα νοικιάζεις από κατάστημα ή να τα αγοράζεις.Τα συμπεράσματα δικά σου.
Άβαταρ μέλους
leonalkalai

Δημοσιευσεις : 74

Δημοσίευσηαπό Alpasar » 16 Φεβ 2018, 15:10

το PC ειναι πολυεργαλειο, δεν υπαρχει μετρο σύγκρισης
Άβαταρ μέλους
Alpasar

Δημοσιευσεις : 148

Δημοσίευσηαπό st4vr0s@p0p1! » 17 Φεβ 2018, 15:58

Καλύτερα μια κονσόλα για όσα χρονια κρατήσει παρα έναν υπολογιστή που καθε χρόνο πρέπει να αναβαθμίσεις.
st4vr0s@p0p1!

Δημοσιευσεις : 257

Δημοσίευσηαπό gusvagen » 17 Φεβ 2018, 21:35

Μια χαρά είναι το pc αλλά άλλη η χάρη της κονσόλας που απλά αράζεις στο καναπέ σου κβάζεις το παιχνίδι και παίζεις
gusvagen

Δημοσιευσεις : 43

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB