- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 19:39 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
iOS vs Android
9 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
iOS vs Android
Εκφράστε τις απόψεις σας σχεικά με το ποιο λογισμικό θεωρείτε καλύτερο
-
Menippos - Δημοσιευσεις : 17
Re: iOS vs Android
Μετά από μεγάλη προσπάθεια, έχοντας άποψη και για τα δύο λειτουργικά, μπορώ να σου πω κάποια πράγματα.
Καταρχήν η άποψη μου δε βασίζεται στις εφαρμογές αλλά στο τι κάνει και τι δεν κάνει το λειτουργικό.
Να σου πω τα καλά του ios πρώτα.
1.Δεν σε παρακολουθεί.
2. Έχει notification στα εικονίδια
3.οι εφαρμογες οι κοινές με το android είναι πολύ πιο καλογραμμένες στο ios.
4. Καλύτερη διαχείριση ενέργειας
5.πολυ καλύτερες ρυθμίσεις στην κάθε εφαρμογή.
Τα κακά του ios
1. Κλειστό μέχρι θανάτου.
2. Το πήρες έτσι το παντρεύτηκες
3. Ακόμη και mp3 να πρέπει να περάσεις πρέπει να εγκαταστήσεις το itunes στο pc.
4. Σχεδόν όλα είναι με πληρωμή.
Τα καλά του android
1. Ότι δε σου αρέσει το αλλάζεις, εφαρμογή μηνυμάτων, εμφάνιση, browsers κλπ.
2. Μπορείς ελεύθερα να εγκαταστήσεις πράγματα εκτός store.
3. Μπορείς να έχεις τέλεια λειτουργικότητα ακόμη και σε κινητά των 120 ευρώ.
4. Στις τελευταίες εκδόσεις 7.1 λόγω της καταχώρησης και της παρακολούθησης που σου κάνει αν και σε τρομάζει, σου αρέσει.
Πχ έρχεται ειδοποίηση ότι λήγει ο λογαριασμός της ΔΕΗ ή ξυπνάω το πρωί και με ειδοποιεί ότι για να φτάσω στη δουλειά μου πριν τις 9 πρέπει να φύγω την τάδε ώρα γιατί οι τάδε δρόμοι έχουν κίνηση. Βγαίνω από το σπίτι και μου αναφέρει που έχω παρκάρει γιατί το θυμάται από χθες που πάρκαρα. Όλα αυτά χωρίς να μπω σε κάποια εφαρμογή. Απλά notifications.
5. Από την 7 υποστηρίζει 2 παράθυρα. Μπορείς δηλαδή να έχεις την μισή οθόνη το youtube και στην άλλη πχ τον browser κλπ.
Τα κακά του android
1. Αν δεν έχεις τουλάχιστον την 6, δεν μπορείς να κόψεις δικαιώματα από τις εφαρμογές. Δηλαδή ειχε τύχη να κατεβάσω εφαρμογή για νεα, και είχε από προεπιλογή δικαίωμα να διαχειριστεί τις επαφές τις κλήσεις τα μηνύματα μου και να κάνει αποστολή μηνύματος αυτόματα χωρίς να το ξέρω. Οκ με την 6 μπορείς να μην εκχωρεις ότι ζητά ο αλλος αλλά οι προηγούμενες εκδόσεις...Απαπαπαπα.
2. Δεν υπάρχουν notifications πάνω στα εικονίδια. Αν καταλάθος σβήσεις την ειδοποίηση μπορεί να μην καταλάβεις πότε σου έστειλε ο άλλος μήνυμα, εκτός αν μπεις στην εφαρμογή.
3. Η google σε παρακολουθεί. Ότι και να κάνεις ότι και να κλείσεις με την πρώτη ευκαιρία που θα βρει wifi θα στείλει στα κεντρικά παρά μα πάρα πολλά mb δεδομένων. Να μου πεις βέβαια πως να σου δώσει όλα αυτά που προανέφερα στα καλά αν δε σε παρακολουθεί. Εν γένει να ξέρετε ότι αν μπείτε στο google.com/history θα δείτε τη ζωή σας. Πιυ πήγατε, ποια μέρα πόσες ώρες είσασταν εκει, πόσες και ποιες φωτογραφίες βγάλατε κλπ. Αν πάλι δεν τη βλέπετε γιατί ζητήσατε να μην παρακολουθειστε απλά δεν την βλέπετε εσείς. Η google την έχει ένα αντίγραφο.
Καταρχήν η άποψη μου δε βασίζεται στις εφαρμογές αλλά στο τι κάνει και τι δεν κάνει το λειτουργικό.
Να σου πω τα καλά του ios πρώτα.
1.Δεν σε παρακολουθεί.
2. Έχει notification στα εικονίδια
3.οι εφαρμογες οι κοινές με το android είναι πολύ πιο καλογραμμένες στο ios.
4. Καλύτερη διαχείριση ενέργειας
5.πολυ καλύτερες ρυθμίσεις στην κάθε εφαρμογή.
Τα κακά του ios
1. Κλειστό μέχρι θανάτου.
2. Το πήρες έτσι το παντρεύτηκες
3. Ακόμη και mp3 να πρέπει να περάσεις πρέπει να εγκαταστήσεις το itunes στο pc.
4. Σχεδόν όλα είναι με πληρωμή.
Τα καλά του android
1. Ότι δε σου αρέσει το αλλάζεις, εφαρμογή μηνυμάτων, εμφάνιση, browsers κλπ.
2. Μπορείς ελεύθερα να εγκαταστήσεις πράγματα εκτός store.
3. Μπορείς να έχεις τέλεια λειτουργικότητα ακόμη και σε κινητά των 120 ευρώ.
4. Στις τελευταίες εκδόσεις 7.1 λόγω της καταχώρησης και της παρακολούθησης που σου κάνει αν και σε τρομάζει, σου αρέσει.
Πχ έρχεται ειδοποίηση ότι λήγει ο λογαριασμός της ΔΕΗ ή ξυπνάω το πρωί και με ειδοποιεί ότι για να φτάσω στη δουλειά μου πριν τις 9 πρέπει να φύγω την τάδε ώρα γιατί οι τάδε δρόμοι έχουν κίνηση. Βγαίνω από το σπίτι και μου αναφέρει που έχω παρκάρει γιατί το θυμάται από χθες που πάρκαρα. Όλα αυτά χωρίς να μπω σε κάποια εφαρμογή. Απλά notifications.
5. Από την 7 υποστηρίζει 2 παράθυρα. Μπορείς δηλαδή να έχεις την μισή οθόνη το youtube και στην άλλη πχ τον browser κλπ.
Τα κακά του android
1. Αν δεν έχεις τουλάχιστον την 6, δεν μπορείς να κόψεις δικαιώματα από τις εφαρμογές. Δηλαδή ειχε τύχη να κατεβάσω εφαρμογή για νεα, και είχε από προεπιλογή δικαίωμα να διαχειριστεί τις επαφές τις κλήσεις τα μηνύματα μου και να κάνει αποστολή μηνύματος αυτόματα χωρίς να το ξέρω. Οκ με την 6 μπορείς να μην εκχωρεις ότι ζητά ο αλλος αλλά οι προηγούμενες εκδόσεις...Απαπαπαπα.
2. Δεν υπάρχουν notifications πάνω στα εικονίδια. Αν καταλάθος σβήσεις την ειδοποίηση μπορεί να μην καταλάβεις πότε σου έστειλε ο άλλος μήνυμα, εκτός αν μπεις στην εφαρμογή.
3. Η google σε παρακολουθεί. Ότι και να κάνεις ότι και να κλείσεις με την πρώτη ευκαιρία που θα βρει wifi θα στείλει στα κεντρικά παρά μα πάρα πολλά mb δεδομένων. Να μου πεις βέβαια πως να σου δώσει όλα αυτά που προανέφερα στα καλά αν δε σε παρακολουθεί. Εν γένει να ξέρετε ότι αν μπείτε στο google.com/history θα δείτε τη ζωή σας. Πιυ πήγατε, ποια μέρα πόσες ώρες είσασταν εκει, πόσες και ποιες φωτογραφίες βγάλατε κλπ. Αν πάλι δεν τη βλέπετε γιατί ζητήσατε να μην παρακολουθειστε απλά δεν την βλέπετε εσείς. Η google την έχει ένα αντίγραφο.

-
Volga - Δημοσιευσεις : 174
Δεν είχα ποτέ συσκευή με iOS oπότε δε μπορώ να εκφέρω γνώμη. Από την άλλη έχω συνηθίσει το android και μάλλον θα μου ήταν δύσκολο να κάνω κάποια αλλαγή στο μέλλον. Γενικά μου αρέσει σαν λογισμικό το android και οι δυνατότητες που προσφέρει στο χρήστη
- johnlit777
- Δημοσιευσεις : 93
Πιστεύω πως είναι θέμα συνήθειας. Εγώ χρησιμοποιώ το iphone από 3g εποχή και θεωρώ πολύ πρακτικό το iOS. Όποτε πιάνω κινητό android στα χέρια μου, χάνω τον μπούσουλα, δεν ξέρω πού παν' τα 4!
Κι έχω ακούσει την ίδια άποψη κι από την αντίπερα όχθη.
Κι έχω ακούσει την ίδια άποψη κι από την αντίπερα όχθη.
- st4vr0s@p0p1!
- Δημοσιευσεις : 257
Θα επιμείνω στο θέμα συνήθειας.....
Πάντως έχω παρατηρήσει πως τα περισσότερα Android κινητά είναι πολύ αργά! Πρέπει να έχεις πολύ καλό κινητό, τύπου Galaxy S8.....
Πάντως έχω παρατηρήσει πως τα περισσότερα Android κινητά είναι πολύ αργά! Πρέπει να έχεις πολύ καλό κινητό, τύπου Galaxy S8.....
- st4vr0s@p0p1!
- Δημοσιευσεις : 257
9 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες