Δύσκολα ή χαλλλαρά;

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δύσκολα ή χαλλλαρά;

Δημοσίευσηαπό Alucard » 12 Απρ 2012, 17:17

Με αφορμή το topic του Lionheart στον τομέα retro για τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχουμε συναντήσει, σας απευθύνω την εξής ερώτηση:

Προτιμάτε τα δύσκολα παιχνίδια, τύπου Dark Souls, όπου η ικανοποίηση προέρχεται από την πρόκληση ή τα εύκολα, όπου πρώτο ρόλο παίζουν το σενάριο και η οπτικοακουστική εμπειρία; Συμφωνείτε με την κατεύθυνση που έχει πάρει η βιομηχανία προς την δεύτερη κατηγορία;
A cornered fox is more dangerous than a jackal.
Άβαταρ μέλους
Alucard

Δημοσιευσεις : 200

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 12 Απρ 2012, 17:31

Εγώ είμαι κυρίως της δεύτερης κατηγορίας. Παίζω ένα παιχνίδι για να περάσω μερικές ευχάριστες ώρες. Αν είναι λόγω του επιπέδου δυσκολίας του, να με χαλάσει, καλύτερα να κάτσει στο κουτί του. Σε γενικές γραμμές το ιδανικό για εμένα θα ήταν κάτι το ενδιάμεσο
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 12 Απρ 2012, 22:39

Τα δύο άκρα για μένα είναι εμετός. Ο Τσορβάς μου έλεγε για Dark Souls και γι΄αυτό έμεινα μακριά από τον τίτλο. Δεν την παλεύω με τα ψυχωμένα games, θα σπάσω ότι βρω στο σπίτι :P
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό Alucard » 13 Απρ 2012, 13:16

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τον Παύλο :P

Φυσικά δεν πρόκειται για ερώτηση όπου υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις, είναι καθαρά θέμα προτιμήσεων. Απλώς αναρωτιέμαι, ξεχνούν οι εταιρείες ότι η εκμάθηση ενός δύσκολου παιχνιδιού (με στιβαρούς μηχανισμούς πάντα) μπορεί να προσφέρει ικανοποίηση εφάμιλλη ή και μεγαλύτερη μιας χαλαρής και αξιόλογης οπτικοαουστικής εμπειρίας; Η επιτυχία του Demon Souls έδειξε αυτό ακριβώς.

Και φυσικά υπάρχει τρόπος να ικανοποιηθούν όλοι, μέσω της σωστής χρήσης των επιπέδων δυσκολίας. Το πρώτο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι το 1999 mode του BioShock Infinite.
A cornered fox is more dangerous than a jackal.
Άβαταρ μέλους
Alucard

Δημοσιευσεις : 200

Δημοσίευσηαπό nfs_maniac » 13 Απρ 2012, 15:45

Το θέμα είναι οτι μερικοί ερμηνεύουν λανθασμένα τον όρο "επίπεδο δυσκολίας", θελημένα μεν με σκοπό την αύξηση της χρονικής διάρκειας του τίτλου, με αποτέλεσμα αντι να χαρείς τον τίτλο και να περάσεις ευχάριστα, να ψάχνεις το παράθυρο... Ninja Gaiden κανείς?
Άβαταρ μέλους
nfs_maniac
Moderator

Δημοσιευσεις : 1706

Δημοσίευσηαπό Deathracer2009 » 13 Απρ 2012, 16:05

Kαι εγω καπου στη μεση ειμαι βεβαια με ενδιαφερει το βιντεοπαιχνιδι να διασκεδασει και οχι να μου σπασει τα νευρα. Αλλο το trial & (t)error του Demon Souls και αλλο του hitman. Δεν ξερω βεβαια αν κολλαει η τελευταια προταση με το θεμα αλλα τεσπα. :P

Επισης ειναι εκνευριστικο οταν αποφασιζεις να παιξεις σε μεγαλυτερη δυσκολια να αντιμετωπιζεις εχθρους που προκαλουν υπερβολικα περισσοτερη ζημια η καλυτερα να αντιμετωπιζεις bosses τα οποια εχουν 3 και 4 φορες παραπανω υγεια και τα χτυπηματα τους ειναι και αυτα πολυ πιο δυνατα. Θα μπορουσαν καλιστα τα παραπανω επιπεδα δυσκολιας να ειχαν καλυτερη ΑΙ και να επαιζαν πιο εξυπνα οι εχθροι και τα bosses. Ευελπιστω με τις νεες κονσολες να δουμε ΑΙ οπου να μας πεφτει το σαγονι...
Άβαταρ μέλους
Deathracer2009

Δημοσιευσεις : 796

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 13 Απρ 2012, 18:17

Όσο πιο δύσκολα γίνεται, σε μαζοχιστικό βαθμό. Κάνε με να κολλήσω για μέρες, να κοπανάω το κεφάλι μου, να αλλάξω την προσέγγισή μου, να αυτοσχεδιάσω σε nanosecond ετοιμοθάνατος, να βρω εν πασει περιπτωσει λυση. Μη με περνάς για βλάκα.

Αρκεί να μην είσαι puzzle game ή Myst clone, εκεί απλά σε αγνοάω (sic).
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό G3n3raL86 » 14 Απρ 2012, 12:01

Και χαλαρά και δύσκολα. Νομίζω ότι χρειάζονται και οι 2 κατηγορίες.
Εικόνα
My Street Fighter 4 FanFiction Project: fav.me/d3k2f2f

PSN ID: G3n3raL986 - XBL, NNID, Steam, Skype: G3n3raL86
Άβαταρ μέλους
G3n3raL86

Δημοσιευσεις : 620

Δημοσίευσηαπό Shepard » 17 Απρ 2012, 10:06

Και εγώ είμαι του "παν μέτρον άριστον"! Συνήθως η δυσκολία στα παιχνίδια είναι έτσι όπως την παρουσιάζει ο Deathracer2009, με αποτέλεσμα να μου προκαλεί εκνευρισμό και δυσφορία!

Θέλω πάντως να είναι αρκετά δύσκολο ένα παιχνίδι, διότι με κρατάει!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό LIONHEART » 17 Απρ 2012, 12:35

Kαι εγω της ιδιας λογικης ειμαι δεν θελω εγκεφαλικο στα νιάτα μου .. :P αλλα οχι και να πιγοινω και βολτα στο πάρκο ...

ναι maniac το εσπασα το δισκάκι του ninja gaiden στο πρωτο χβοχ... :P
http://www.facebook.com/AUTONISSANLougiakis
http://www.lougiakis.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
LIONHEART

Δημοσιευσεις : 1193

Επόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB