XBOX "PROJECT SCORPIO"

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό TechPriestXS » 22 Απρ 2017, 23:27

Όχι καθόλου φίλε - αυτήν την στιγμή υπάρχουν καταστήματα που πουλάν το Switch 420 και το Nes minι κανά 200άρι...

Τώρα για το 399 θα δείξει... Δεν είναι ότι θα μπει μέσα η M$ προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Wishfull thinking είναι - μη δυνατόν όμως όχι.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TechPriestXS

Δημοσιευσεις : 57

Δημοσίευσηαπό djprogres » 23 Απρ 2017, 01:21

Αλλο η αισχροκερδια..αλλο η ΜSRP με φπα.

Μα ειναι μη δυνατον αν υπολογισεις το κοστος ολων των parts να πετυχουν το 399 χωρις να μπαινει μεσα σε καθε μηχανιμα.Μην ξεχνας οτι ο Spencer μιλαει για premium μηχανιμα και δεν θεωρειται το 399 premium αλλα το φυσιολογικο.
Αρα καλυτερα να ανεβασεις λιγο to wishfull thinking τουλαχιστον στο 449..
Άβαταρ μέλους
djprogres

Δημοσιευσεις : 17

Δημοσίευσηαπό Volga » 23 Απρ 2017, 12:24

blackmore έγραψε:
diver_gr έγραψε:Πιστεύω πως όσοι δεν βιαστήκαμε να προβούμε σε αγορά 4Κ/HDR οθόνης κάναμε το καλύτερο πράγμα και αναμένουμε τις οθόνες οι οποίες θα υποστηρίζουν τις νέες αυτές τεχνολογίες( για τις κονσόλες) πλέον και στο σαλόνι μας!

Δεν νομίζω να έδωσαν πολλοί τα χρήματα που χρειάζονται για μια καλή οθόνη με HDR, γιατί είναι ακριβές, και οι νέες τεχνολογίες, θα είναι ακόμα πιο ακριβές :)

Όσο για το scorpio, νομίζω πως είναι ανούσιο, γιατί το ps4 / xbox one, κυκλοφόρησαν το 2013, δηλαδή είναι στην αγορά 5 χρόνια, και το νέο xbox one θα κυκλοφορήσει αρχές του 6 χρόνου....., αν η sony πχ το 2018 ανακοινώσει ps5 γιατί να σκεφτώ εγώ πχ να αγοράσω την αναβαθμισμένη κονσόλα, και να μην πάρω την ολοκαίνουργια?
Γιατί, κακά τα ψέματα, αργά ή γρήγορα πέρα από την Nintendo που έβγαλε το switch, θα έχουμε κάποια στιγμή (λογικά σύντομα) νέα κονσόλα.......

Δεν νομίζω πως είναι ανούσιο. Και νομίζω πως απλά πρέπει να αρχίσουμε να ξεχνάμε τη λογική της 5ετίας.

Όλα δείχνουν πως πάμε σε μοντέλο λειτουργικού οικοσυστήματος (όπως τα Windows, Android, IOS).
Όλα θα παίζουν παντού και απλά θα αγοράζεις όποτε γουστάρεις την τελευταία συσκευή της εταιρείας για να δεις καλύτερο οπτικο αποτέλεσμα και να απολαυσεις ότι νέο εχει να προσφέρει σε επιπεδο επιπλέον δυνατοτήτων.

Αυτός ηταν και ο λόγος που επέλεξαν x86 επεξεργαστές η Sony και η Microsoft, αυτός ηταν και ο λόγος που επέλεξε η Nintendo τον ARM επεξεργαστή.
Πήγαν σε μοντέλα που είναι αναβαθμίσιμα και μπορούν να υποστηρίξουν με σχετική ευκολία.
Άβαταρ μέλους
Volga

Δημοσιευσεις : 174

Re: XBOX "PROJECT SCORPIO"

Δημοσίευσηαπό RiderSoMysterious » 23 Απρ 2017, 14:12

Όποιος έχει ήδη μία κονσόλα, αγοράζει όποια του λείπει. Δεν πιστεύω ότι αξίζει να πας να σκάσεις άλλα τόσα για μία βελτιωμένη έκδοση ενώ μπορείς να έχεις πρόσβαση σε παιχνίδια από κάθε κονσόλα. Δε μιλάω για περιπτώσεις που κάποιος τα έχει και απλά πρέπει κάπου να τα σκάσει.

Premium συσκευή στα 550€ για να παίζεις Battlefield, Call Of Duty καλύτερα από τον μέσο όρο, παιχνίδια του 360 και να προσεύχεσαι ότι θα προκύψει το επόμενο Rocket League, Stardew Valley, Inside στα ID@Xbox, δεν υφίσταται.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
RiderSoMysterious

Δημοσιευσεις : 182

Δημοσίευσηαπό TechPriestXS » 23 Απρ 2017, 14:41

Θα συμφωνήσω με τον Volga. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θέλει να κάνει η MS. Ενιαίο οικοσύστημα όπου π.χ από το PC σου θα συνεχίζεις στο σαλόνι και που ξέρεις.. στο Surface Tablet σου. Ούτε καν την απασχολεί η Sony πιστεύω αλλά να συντηρήσει επεκτείνει την βάση χρηστών της όχι αρπάζοντας από την Sony αλλά να προσφέρει κάτι ελκυστικό σαν media, λειτουργίες για το σαλόνι (UHD BD-ROM).

Έτσι εξηγείται προφανώς και η υλοποίηση της MS στο λειτουργικό της με hypervisor και VMs. Πολύ πιο εύκολο να υλοποιήσεις backward/forward compatibility, από το να βάζεις το προς συμβατότητα μηχάνημα εντός του καινούργιου (Ps1>2>3) σαν hardware ή να το χειριστείς μέσω API όπου είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα στουκάρεις στον τοίχο της ασυμβατότητας λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης (κλείνοντας CU, boost -ξε boost mode κτλ.) ενώ αντίθετα βλέπουμε πως κάνεις system wide αλλαγές στο επίπεδο VM ανεξάρτητα σχεδόν από το hardware (xbox 360/one βελτιώσεις).

Είναι εμφανές πως η διαφοροποίηση του scorpio σε σχέση με το ps4pro είναι ακριβώς αυτό. Ούτε Patch ούτε τίποτα - απλώς μια πιο PC-Like προσέγγιση.

Για τους κατόχους προφανώς xbox/ps4 είναι πιο δύσκολο το selling point αλλά για αυτούς που θέλουν κάτι κομψό - και τεχνολογικά προηγμένο για το σαλόνι όπου να μην χρειάζεται να στριμώξουν gtx1080 σε μ-atx με υδρόψυξη σε SFF Case, πληκτρολόγια κτλ. σε συνδυασμό με το Playanywhere που δεν ακυρώνει τις αγορές κάποιου από PC σε κονσόλα (xbox) υπάρχει μια προστιθέμενη αξία δεν νομίζετε?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TechPriestXS

Δημοσίευσηαπό TechPriestXS » 23 Απρ 2017, 14:49

blackmore έγραψε:Συμφωνώ, καλύτερα να πάρω το switch που δεν το έχω, αν και δεν καίγομαι να το αποκτήσω, άλλα τουλάχιστον θα μπορώ να παίξω κάποια παιχνίδια της Nintendo, ενώ στο Scorpio θα έχω καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα απλός...

Φίλε blackmore - το σενάριο του PC user ο οποίος παίρνει και secondary μηχάνημα της Nintendo το σκέφτηκες? Ή το σενάριο του με 500 ευρώ καθάρισες για ένα πολύ κομψό και επαρκές σε λειτουργίες εκτός του gaming αποκλειστικά για το σαλόνι? Την αλληλεπίδραση με τα UWP apps?
Που δεν θέλουν να επωμιστούν το κόστος ή την "ταλαιπωρία" να στήσουν htpc.

Σε αυτούς απευθύνεται το Scorpio.

Τώρα όσο αφορά τα exclusives εγώ είμαι της άποψης ότι αν δεν είναι τόσο ξεχωριστά σε είδος και scope όπως της Nintendo δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο .. ξεχωριστά. Σε πολλούς π.χ. δεν αρέσουν τα Ιαπωνικά Games ή αντίστροφα βλέπουμε μια κίνηση των Jap Dev. να στρέφονται πλέον προς την δυτική αγορά. Έστω και στο PC σε πρώτη φάση. Πιστεύω ότι τα λεφτά είναι πολλά για να αγνοούν οι developers αγορές είτε λόγω νοοτροπίας είτε λόγω exclusivity - το οποίο είναι όλο και πιο ακριβό για την κάθε εταιρεία να συντηρεί τέτοια studio.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TechPriestXS

Δημοσίευσηαπό TechPriestXS » 23 Απρ 2017, 15:03

Δεν διαφωνώ. Έτσι ακριβώς είναι αλλά :

- Δεν έχει καμία σχέση η προσέγγιση της MS με το Scoprio με την αντίστοιχη της Sony με το Pro όπου είδαμε και παιχνίδια να τρέχουν καλύτερα στο slim, τουλάχιστον από ότι ισχυρίζεται η MS δηλαδή.

- Είμαι περίεργος να δω την συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού στη θέα της definitive έκδοσης του RDR2 π.χ. ή του Shadow of War ή του Battlefront. (στα 2 τελευταία π.χ. η Ms είναι marketing partner αν δεν κάνω λάθος).

:)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TechPriestXS

Δημοσίευσηαπό TechPriestXS » 23 Απρ 2017, 15:15

Από όσο με ξέρεις - ξέρεις ότι είχα PC των 2~3000 ευρώ που με έβγαλε από το 2009 - 2011? (όταν βγήκαν οι πρώτοι Nehalem Core i7 τέλος πάντων) με μια απλή ενδιάμεση αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών μέχρι το 2015 και αν δεν έσκαγε η Motherboard θα το είχα ακόμα που λέει ο λόγος.

Σήμερα πραγματικά αδυνατώ και οικονομικά αλλά και σαν χώρος/χρόνος να ξαναστήσω τέτοιο μηχάνημα - οπότε έχω ένα απλό laptopaki για τα απλά και ελαφρύ gaming και για αυτό σκέφτομαι πολύ άσχημα ένα Scorpio (pc like) ή ένα pro απλώς περιμένω να δω τιμή κλπ στην E3 για να πάρω την απόφαση.

Γιατί στα γράφω αυτά. Γιατί το scorpio και κάθε scorpio από εδώ και πέρα αυτό είναι.. ένα κλειδωμένο pc ακι το οποίο το βλέπω και ολοένα να ξεκλειδώνεται.. αντίθετα από την πρόταση της Sony.

Το μεγάλο εμπόδιο όμως που θα αντιμετωπίσει το scorpio είναι αυτό - είναι πολύ μεγάλο το momentum της Sony για να πείσει κάποιον να αποχωριστεί πλέον αν μη τι άλλο την βιβλιοθήκη του. Αυτό με το X86 και το forward compatibility δημιουργεί πλέον κοινό πέραν των γενεών. Όπως ακριβώς και με έναν User του Steam.

Όσον αφορά τους emulators είμαι κάθετος. Δεν είναι το ίδιο. Καθόλου. Για αυτό έχω και CRT για αυτήν την φυσική απόδοση των scanlines :P στα retro μηχανήματά μου. (Nintendo, amiga κα).

Ξέρω είμαι πολύ μεγάλος για να σου δώσω πειστική απάντηση στο θέμα emulator :D
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TechPriestXS

Δημοσίευσηαπό TechPriestXS » 23 Απρ 2017, 15:38

To PC gaming καλώς ή κακώς προσφέρει ΠΟΛΛΑ πλεονεκτήματα σε σχέση με τις κονσόλες ή μάλλον διαφορετικές δυνατότητες.

Αν σου αρέσουν τα strategy, τα mmo κλπ δύσκολα θα ξεκολλούσες. Ακόμα και τώρα μου λείπουν αυτά τα genres. Ευτυχώς έχω το 3ds με τα απίστευτα - strategy-rpg του...

Αλλά όχι - δεν ξέρω πως το βλέπεις αλλά έχοντας αγοράσει πχ. την εμπορική έκδοση του Cloanto amiga Forever - έχοντας amiga μικρός.. απλώς σε 1 μήνα είχα ξαναγοράσει amiga. Ακόμα και η "εμπειρία" του disk swapping δεν εξομοιώνεται με τίποτα... Το ίδιο και με N64. Δεν είναι καν το ίδιο με το βάλεις το cart -power on play. Ούτε ρυθμίσεις ούτε τίποτα.

Από την άλλη μιλάμε για κάπως παλαιά games/συστήματα.

Δεν νομίζω να το έβλεπα το ίδιο εξομοιώνοντας ένα xboxone/ps4. :D (ελέω hdmi 1080p κτλ..)

Άλλωστε αν το καλοσκεφθούμε το scorpio Π.χ. είναι hardware emulator των 360/one ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TechPriestXS

Δημοσίευσηαπό TechPriestXS » 23 Απρ 2017, 16:07

Κοίτα για να είμαστε και Ontopic...

https://nesbox.itch.io/x1

https://arstechnica.com/gaming/2016/09/how-the-universal-windows-platform-let-an-n64-emulator-sneak-onto-the-xbox-one/

Εδώ η sony δεν μπορεί στο ps4 ούτε το ps2 ή το 3 να εξομοιώσει και κάποιους τους χαλάει το 360 στα συστήματα της MS... (μπορεί αλλά .. PSNOW χεχ)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TechPriestXS

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB