- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 14:51 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
AMD vs Intel
18 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
AMD vs Intel
Τι θα προτιμούσατε σε gaming/video editing pc όσον αφορά επεξεργαστή και γιατί;
Spoiler: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
-
that_greek_gamer - Δημοσιευσεις : 8
Εξαρτάται από τα χρήματα που θες να δώσεις για να φτιάξεις PC
Η οικονομική λύση είναι η AMD .. Γενικά και οι δύο εταιρίες έχουν δυνατούς επεξεργαστές, ( Έχω AMD FX 6300 δεν έχω αντιμετωπίσει κολλήματα σε παιχνίδια και στα πιο σύγχρονα ακόμα) , η Intel πάντως θεωρείται από πολλούς καλύτερη αν δεν έχεις θέμα με τα χρήματα θα σου πρότεινα Intel αλλιώς AMD!! Ότι δίνεις παίρνεις
Η οικονομική λύση είναι η AMD .. Γενικά και οι δύο εταιρίες έχουν δυνατούς επεξεργαστές, ( Έχω AMD FX 6300 δεν έχω αντιμετωπίσει κολλήματα σε παιχνίδια και στα πιο σύγχρονα ακόμα) , η Intel πάντως θεωρείται από πολλούς καλύτερη αν δεν έχεις θέμα με τα χρήματα θα σου πρότεινα Intel αλλιώς AMD!! Ότι δίνεις παίρνεις

-
jack124 - Δημοσιευσεις : 293
Re: AMD vs Intel
Αν δεν σε ενδιαφέρει το οικονομικό πας σε intel. Αν όμως τα λεφτά είναι περιορισμένα πας σε κάποιον fx8300 πχ που είναι πολύ καλός όσο αφορά το value for money.
Σε τελική όλα εξαρτούνται από τα λεφτά που έχεις σκοπό να ξοδέψεις.
Σε τελική όλα εξαρτούνται από τα λεφτά που έχεις σκοπό να ξοδέψεις.
-
diver_gr - Δημοσιευσεις : 447
Αν και έχω Amd στο pc μου, όντως αν δεν σε νοιάζουν τα χρήματα(μιλάω για μεγάλες τιμές του στυλ 350 και άνω) πάρε Intel! Στα Games μιλάμε για διαφορά maximum 5-10 fps που για εμένα δεν πολυαξίζει τα 100+ ευρώ του Intel! Τώρα για editing αν ασχολείσαι π.χ είναι η δουλειά σου Intel ξεκάθαρα!
-
atmakakashi - Δημοσιευσεις : 13
Oι Intel είναι αρκετα πιο ακριβοι παρολα αυτα έχουν καλυτερη ποιοτητα χωρις να σημαινει οτι της AMD είναι κακοφτιαγμενοι
- vaggelinho
- Δημοσιευσεις : 137
για vfm απλά μην κάνεις το λάθος να πάρεις τον οχταπύρηνο της amd, προτίμησε τον 6πύρηνο 6300, αλλιώς τον ATHLON X4 860K.
απλά έτσι, το motherboard των amd δεν σ δίνει πολλές επιλογές να πάρεις καλύτερο amd επεξεργαστη στο μέλλον. ενώ στα ίδια λεφτά οι intel έιναι παραπλήσιοι της amd και στο μέλλον το socket για intel σου δίνει την δυνατότητα να αναβαθμίσεις σε κάτι καλύτερο (εκτός και αν είσαι απο αυτούς που αγοράζουν συστήματα απο το μηδέν, αν όχι τα mobo της intel σε βολεύουν στο μέλλον για να πάρεις καλύτερο επεξεραστή).
εκτός αν μπορείς να περιμένεις να μαζέψεις λεφτά (αν μπορείς να μαζέψεις
) να πάρεις έναν τούμπανο 4πύρηνο intel να ξεμπερδεύεις.
Απο εκεί και περα αναλογα τι θες. για gaming δεν θες πανω απο 4πυρηνες.
Για video editing καλοι ειναι οι πολλοι πυρηνες.
Αμα θες εναν επεξεργαστη να τα κανει και τα 2 καλα, θα δώσεις ένα σκασμό λεφτά, ένα χέρι και ένα πόδι, και θα πάρεις intel, είτε σαρέσει είτε όχι.
απλά έτσι, το motherboard των amd δεν σ δίνει πολλές επιλογές να πάρεις καλύτερο amd επεξεργαστη στο μέλλον. ενώ στα ίδια λεφτά οι intel έιναι παραπλήσιοι της amd και στο μέλλον το socket για intel σου δίνει την δυνατότητα να αναβαθμίσεις σε κάτι καλύτερο (εκτός και αν είσαι απο αυτούς που αγοράζουν συστήματα απο το μηδέν, αν όχι τα mobo της intel σε βολεύουν στο μέλλον για να πάρεις καλύτερο επεξεραστή).
εκτός αν μπορείς να περιμένεις να μαζέψεις λεφτά (αν μπορείς να μαζέψεις

Απο εκεί και περα αναλογα τι θες. για gaming δεν θες πανω απο 4πυρηνες.
Για video editing καλοι ειναι οι πολλοι πυρηνες.
Αμα θες εναν επεξεργαστη να τα κανει και τα 2 καλα, θα δώσεις ένα σκασμό λεφτά, ένα χέρι και ένα πόδι, και θα πάρεις intel, είτε σαρέσει είτε όχι.
-
Efkar - Δημοσιευσεις : 25
18 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες