Αναβαθμιση CPU- Βοηθεια

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Αναβαθμιση CPU- Βοηθεια

Δημοσίευσηαπό Dimokritos » 02 Ιουν 2016, 23:25

Καλησπερα και παλι. Ειχα γραψει πριν καποιες μερες παλι. Ψαχνομαι για αναβαθμιση επεξεργαστη για gaming (δεν κανω overclock). Καταρχας το rig μου αυτη την στιγμη ειναι αυτο:

Mobo: MSI P67A-C43 (MS-7673)
CPU: Intel i5 2500 @ 3.30GHz
GPU: GeForce GTX 970 MSI Gaming 4GB Edition
RAM: 16 GB DDR3
PSU: Corsair GS700
Monitor: Samsung SyncMaster SA300
Case: CoolerMaster CM 690 II

Ο 2500 μου εχει κρατησει για μια 5ετια σχεδον. Τωρα ψαχνω για κατι παρομοιο, που να κρατησει. Εχω ακουσει για τον i5 6600 και για τον i5 4670. O 1os ειναι πιο καινουργιος αλλα μου εχουν πει, οτι ο 2ος ειναι λιγο πιο ισχυρος. Εσεις ποιον θα μου προτεινατε απο τους συγκεκριμενους ή και απο αλλους; Noμιζω θα χρειαστει να αλλαξω μητρικη και ram, για τον 1ο. Χρειαζεται και για τον 2ο;
Dimokritos

Δημοσιευσεις : 13

Δημοσίευσηαπό Lacedaemonic » 10 Ιουν 2016, 18:23

Ξέχνα τον 4670 αυτό που θα κερδίσεις είναι από 0 έως 10 frames το πολύ αναλόγως το game και είναι και 2 γενιές πίσω από τον 6600. Όσο για τον 6600 μιλάμε από 5 έως 15-20 frames στην καλύτερη. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου πάντως δεν θα έδινα 350+ euro για τέτοια αναβάθμιση εκτός αν πάρεις 6600Κ και πας για overclocking...

ΥΓ: Χρειάζεσαι καινούρια motherboard+RAM και για τους δύο.
Άβαταρ μέλους
Lacedaemonic

Δημοσιευσεις : 4

Δημοσίευσηαπό platonxii » 10 Ιουν 2016, 18:32

@Dimokritos, κάνε μια παλικαριά. Πάρε τη κάρτα γραφικών σου παραμάσχαλα και πήγαινε σε ένα φιλαράκι σου με πιο νέο CPU, να τη δοκιμάσεις, να πιείτε και έναν καφέ, έτσι να περάσει λίγο η ώρα και να δείτε και οι ίδιοι την όλη διαδικασία.

Η διαφορά στις επιδόσεις που θα δεις, θα κρίνει και το αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για να την υλοποιήσεις.

IMHO, πεταμένα λεφτά. Μια χαρά τραβάει ακόμα ο 2500 και σου μιλάει κάτοχός του. Αλλά αυτό είναι για τα δικά μου μάτια και το δικό μου βαλάντιο. Μπορεί εσύ να το δεις αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
platonxii

Δημοσιευσεις : 44

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 11 Ιουν 2016, 07:31

Μη περιμένεις να δεις μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις όσο αφορά το gaming μεταξύ 2500-4670 Καθώς ο 2500 δεν δημιουργεί πρόβλημα με Bottleneck στη κάρτα σου. Στη καλύτερη να κερδίσεις 5-10 frames.

Σε κάποια games τα οποία είναι Cpu bound (Assasins creed Unity κλπ) εκεί μπορεί να δεις και κάτι περισσότερο αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι λίγα.

Όσο αφορά τον 6600 τώρα και εκεί η διαφορά στο Gaming είναι μικρή. Κατά τη γνώμη μου περίμενε ακόμα ένα χρόνο και κάνε αλλαγή στην επόμενη γενιά επεξεργαστών. Να ξέρεις πως και στις 2 περιπτώσεις θες καινούργια μητρική, τη μνήμη όμως τη κρατάς καθώς δεν χρειάζεται να την αλλάξεις.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό Dimokritos » 12 Ιουν 2016, 18:33

Προβληματιζομαι για 2 λογους. Γιατι θα αναγκαστω να βαλω τα Win 10 και θα εχω την παλια μητρικη. Οποτε, οταν αναβαθμισω το pc ισως να μην τα εχω. Και δευτερον βγαινουν αρκετα απαιτητικα παιχνιδια απο σεπτεμβρη, οπως bf1 και fifa 17 με νεα μηχανη γραφικων. Εαν με τον 6600 εχω 10-20 fps παραπανω, που σημαινει, οτι θα φτανω και θα ξεπερναω σιγουρα τα 60 στα περισσοτερα παιχνιδια, τοτε πιστευω, οτι αξιζει. Το θεμα ειναι να ειναι και futureproof. Ο 2500 μου κρατησε 5-6 χρονια. Ο 6600 πιστευετε μπορει να με κρατησει, αν οχι τοσα, 3-4 χρονια τουλαχιστον;
Dimokritos

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 12 Ιουν 2016, 21:46

Κοίτα θα σου κρατήσει μια 4ετία γεμάτη χαλαρά αλλά δεν πιστεύω ότι θα δεις 10-20 frames διαφορά.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσίευσηαπό Dimokritos » 13 Ιουν 2016, 13:29

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας, παιδια. Αν και απο οσο λετε και οι περισσοτεροι δεν θα δω μεγαλη διαφορα, αφου ο επεξεργαστης δεν ειναι απο τα βασικα στο gaming, θα προχωρησω σε αναβαθμιση, τωρα, που εχω καποια λεφτα, ωστε η επομενη αναβαθμιση, που θα κανω να ειναι καρτας γραφικων. Οπότε απο το να δωσω 800-900 ευρω μαζι καλυτερα να δωσω γυρω στα 400 τωρα και τα υπολοιπα σε 1-2 χρονια για την καρτα.
Dimokritos

Δημοσίευσηαπό Lacedaemonic » 13 Ιουν 2016, 16:10

Καλορίζικος τότε και πες μας τα αποτελέσματα!
Άβαταρ μέλους
Lacedaemonic

Δημοσιευσεις : 4

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 15 Ιουν 2016, 08:44

Όταν κάνεις την αναβάθμιση κάνε ένα κόπο και γράψε μας τη διαφορά όσο αφορά τα frames με το καινούργιο επεξεργαστή.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσίευσηαπό Dimokritos » 15 Ιουν 2016, 11:02

diver_gr έγραψε:Όταν κάνεις την αναβάθμιση κάνε ένα κόπο και γράψε μας τη διαφορά όσο αφορά τα frames με το καινούργιο επεξεργαστή.

Εγινε. :)
Dimokritos

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB