Προτασεις για γλωσσες προγρ/μου για pc game dev.για αρχαριο

Λειτουργικά, εφαρμογές, internet, προγραμματισμός, 0010101

Προτασεις για γλωσσες προγρ/μου για pc game dev.για αρχαριο

Δημοσίευσηαπό gpit » 20 Απρ 2016, 07:48

Γεια σας , ηθελα να ρωτησω γνωμες γιατι προσπαθω να φτιαξω μονος μου ενα παιχνιδι για online πλατφορμες games οπως Armorgames,Kongregate κτλ. Εχω αρχισει να μαθαινω μονος παλι html/css και σιγα σιγα javascript καθως αυτα πανε μαζι. Επειδη ειναι σαν να μαθαινω να εφευρισκω την φωτια απο την αρχη, θελω να ρωτησω αν καποιος εχει ασχοληθει με αυτο στο παρελθον για καποια συμβουλη. Η τελικη σκεψη ειναι η δημιουργια ενος Idle/RPG game με περιορισμενα γραφικα. Θα με ενδιεφερε ισως και ενα 2D game αλλα δενν θελω να το κανω πανω σε ετοιμες πλατφορμες καθως ειναι ανιαρο να ειναι σχεδον ολα παρεμφερη. Εχω παρα πολυ ορεξη και χρονο (ναναι καλα η κυβερνηση) απλα ψαχνω γνωμες/συμβουλες για το θεμα ... :D :D
gpit

Δημοσιευσεις : 5

Δημοσίευσηαπό gpit » 20 Απρ 2016, 09:06

Ευχαριστω φιλε Tanno , αλλα προς το παρον η σελιδα αλλαζει και δεν λειτουργει,Παντως εκανα εγγαφη στο newsletter τους και βλεπουμε...
gpit

Δημοσίευσηαπό ambageo » 20 Απρ 2016, 10:28

Υπάρχουν online σεμινάρια με τα οποία μπορείς να μάθεις αρκετά πράγματα. Το Coursera παρέχει μια σειρά από τέτοια. Μάλιστα, αν σε ενδιαφέρει, παίρνεις και κα΄ποια πιστοποίηση με την ολοκλήρωσή τους. Μπορείς να τα κάνεις και δωρεάν. Ενδεικτικά σου παραθέτω μερικά λινκ: [url]https://www.coursera.org/learn/game-programming//[url]
[url]https://www.coursera.org/specializations/game-development/[url]
Άβαταρ μέλους
ambageo

Δημοσιευσεις : 48

Δημοσίευσηαπό gpit » 20 Απρ 2016, 10:36

ευχαριστω και τους 2 σας .... Μακαρι να υπηρχε καποιος που να εχει περασει απο την θεση μου ωστε να μου προτεινει σε ποια γλωσσα να συγκεντρωθω καθως ναι μεν σεμιναρια υπαρχουν αλλα δεν ξερω ποια κανει για τον σκοπο μου...
gpit

Δημοσίευσηαπό ambageo » 20 Απρ 2016, 10:55

Όντως, σε αυτό δε μπορώ να βοηθήσω...θα σου πρότεινα να διαβάσεις λίγο προσεκτικά τι περιέχει το κάθε σεμινάριο έτσι ώστε να αποφασίσεις τι πιθανό να σου κάνει. Επίσης -αν δεν το έχεις ήδη κάνει- μπορείς να ψάξεις στο ίντερνετ ποια/ποιες γλώσσες είναι κατάλληλες για αυτό που σε ενδιαφέρει.
Άβαταρ μέλους
ambageo

Δημοσιευσεις : 48

Δημοσίευσηαπό vaggelinho » 19 Οκτ 2016, 01:49

Πρέπει να έχεις μια πολύ καλή γνώση της C++, αφού με αυτήν μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα
vaggelinho

Δημοσιευσεις : 137

Δημοσίευσηαπό Darkthronen » 14 Μαρ 2017, 01:53

Πρέπει να μάθεις πως, γιατί, πότε γράφεις το οτιδήποτε.

Αυτό σημαίνει πάρα πολλές ώρες εξάσκησης στα πιο βασικά και απαραίτητα όποιας γλώσσας διαλέξεις να ασχοληθείς.

Για gaming γενικά, c++, c#. Πρέπει να φας αρχικά άπειρες ώρες ώστε να κατανοήσεις πως δουλεύουν τα πάντα. Tutorials υπάρχουν πάρα πολλά ελεύθερα, όπως αναφέρθηκε σε coursera π.χ. μπορείς επίσης και σε Udemy, όπου για c++ υπάρχει εισαγωγικό tutorial 40+ ωρών.

Χωρίς τη βάση, που για να θεωρείς πως την κατέχεις πρέπει να ματώσεις λίγο, δεν μπορείς να προχωρήσεις παραπέρα.

Ωστόσο, όπως είπες, χρόνο έχεις, θέληση έχεις, άρα ξεκινάς και κάποια στιγμή θα το πετύχεις αυτό που θες, όπως επίσης μπορείς να ανακαλύψεις πάρα πολλά διαφορετικά μονοπάτια.

Ξεκίνα με tutorial, κάνε εξάσκηση μόνος, γράφε, γράφε, γράφε, διάβαζε θεωρία και κώδικα άλλων, γράφε, γράφε, διάβαζε θεωρία και κώδικα άλλων, διάβαζε θεωρία και κώδικα άλλων, γράφε, γράφε, γράφε, γράφε, γράφε, διάβαζε θεωρία και κώδικα άλλων, διάβαζε θεωρία και κώδικα άλλων, γράφε, γράφε και θα είσαι στο σωστό δρόμο :)

*μη κάνεις το λάθος και πιστέψεις τα ψέμματα που γράφονται πως "η θεωρία δε προσφέρει τίποτα σε σχέση με το γράψιμο". Η θεωρία είναι τόσο σημαντική, όσο το να γράφεις κώδικα. Θα σου λύσει τα χέρια σε πολύ δύσκολα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις και είναι φυσικά η βάση της βάσης που ανέφερα προηγουμένως.
Άβαταρ μέλους
Darkthronen

Δημοσιευσεις : 257

Δημοσίευσηαπό leonalkalai » 27 Ιουν 2017, 11:49

Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με την μηχανή Unity και να δοκιμάσεις να γράψεις C#.Έχει αρκετά tutorials step by step σε youtube.
Άβαταρ μέλους
leonalkalai

Δημοσιευσεις : 74

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Software

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB