"Παίζω σε Κονσόλα για τα... exclusives." Χμμ...

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 10 Αύγ 2015, 16:45

commenter έγραψε:
Αν εσένα σε «ευχαριστεί» (ψυχολογικά μπορώ να το καταλάβω) που ο BigBoss μετακόμισε και μετέφερε την φανατίλα του στο δικό σου στρατόπεδο, εμένα μου περισσεύει. Τέτοια άτομα εγώ δεν τα θέλω.

Σιγα την φανατιλα, τι ειπε και σε ενοχλησε;

@Pirederas

"Η αντίληψη ότι "το PC είναι δυνατότερο από τις κονσόλες" έχει πάρει τα πάνω της λόγω του internet."

Μα ειναι. Επειδη το hardware το καλο ειναι ακριβο (που δεν ειναι τοσο) δεν σημαινει πως δεν ειναι υπαρκτο.

"αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μας πει κάποιος πόσοι από τα 100 εκατομμύρια μελών του Steam έχουν hardware που έστω να ματσάρει αυτά που είπα προηγουμένως (Core i5, 8 GB RAM, GTX 960/R9 280)"

Δεν εχω χρονο να το τσεκαρω τωρα αλλα νομιζω ειναι πανω απο 20 εκατομμυρια αν το παμε αναλογικα.

Για τις steam wallet cards δεν εξρω τι παιζει, μπορει οντως να μην αξιζει ο κοπος.
Εικόνα

http://myanimelist.net/animelist/Darkroronoa
Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό UAVjammer » 10 Αύγ 2015, 17:16

Πολύ επιθετικότητα για κανένα λόγο. Ο καθένας παίζει σε μια συγκεκριμένη (ή σε διάφορες) πλατφόρμα γιατί θεωρεί ότι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που του "μιλάνε".

Τώρα γιατί η συζήτηση έφτασε στον σκοτεινό ελληνικό πολιτικό χώρο δεν κατάλαβα.
Άβαταρ μέλους
UAVjammer

Δημοσιευσεις : 6

Δημοσίευσηαπό Chased » 17 Δεκ 2015, 00:54

Roronoa έγραψε:Αν ρωτησω καποιον γιατι παιζει σε κονσολα και οχι σε PC, το νουμερο ενα επιχείρημα ειναι το "για τα exclusives". Ειναι ο νουμερο ενα λογος για να αγορασει καποιος κονσολα, οποιαδηποτε κονσολα. Το software πουλαει το hardware,το οποιο νομιζω ειναι αποδεκτο απο ολους και απολυτα λογικο. Φυσικα ειναι και το "κραταει χρονια" ή "ειναι ευκολη στην χρηση", αλλα νομιζω συχνοτερα συνανταω επιχειρημα του τιτλου του thread.

Μπααα, αυτή είναι η εύκολη απάντηση για να μη μας τα πρήζετε! Είναι πολλοί περισσότεροι οι λόγοι αλλά βαριόμαστε να σας τους λέμε και να ακούμε βλακώδεις δικαιολογίες του τύπου "μα στο PC μπορείς να βάλεις ΚΑΙ χειριστήριο αν θες"! Ναι και να το κάνουμε Φρανκεστάιν μπορούμε, αλλά δεν το κάνουμε! Αντο επιχείρημα είναι να μιμηθούνε τα PC τις κονσόλες με τα χειριστήρια, τότε χάσανε από τα αποδυτήρια! Και εκτός αυτού, στις κονσόλες μπορείς να συνδέσεις πληκτρολόγιο. Τα λίγα παιχνίδια που το υποστηρίζουν είναι θέμα developer. Είναι πολλά άλλα, αλλά βαριέμαι και ξέρω τί θα διαβάσω μετά! Εδώ έχετε θεοποιήσει τα DRM, τί να λέμε τώρα?
Most Overrated game ever...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chased

Δημοσιευσεις : 243

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 17 Δεκ 2015, 02:02

Chased έγραψε:
Roronoa έγραψε:Αν ρωτησω καποιον γιατι παιζει σε κονσολα και οχι σε PC, το νουμερο ενα επιχείρημα ειναι το "για τα exclusives". Ειναι ο νουμερο ενα λογος για να αγορασει καποιος κονσολα, οποιαδηποτε κονσολα. Το software πουλαει το hardware,το οποιο νομιζω ειναι αποδεκτο απο ολους και απολυτα λογικο. Φυσικα ειναι και το "κραταει χρονια" ή "ειναι ευκολη στην χρηση", αλλα νομιζω συχνοτερα συνανταω επιχειρημα του τιτλου του thread.

Μπααα, αυτή είναι η εύκολη απάντηση για να μη μας τα πρήζετε! Είναι πολλοί περισσότεροι οι λόγοι αλλά βαριόμαστε να σας τους λέμε και να ακούμε βλακώδεις δικαιολογίες του τύπου "μα στο PC μπορείς να βάλεις ΚΑΙ χειριστήριο αν θες"! Ναι και να το κάνουμε Φρανκεστάιν μπορούμε, αλλά δεν το κάνουμε! Αντο επιχείρημα είναι να μιμηθούνε τα PC τις κονσόλες με τα χειριστήρια, τότε χάσανε από τα αποδυτήρια! Και εκτός αυτού, στις κονσόλες μπορείς να συνδέσεις πληκτρολόγιο. Τα λίγα παιχνίδια που το υποστηρίζουν είναι θέμα developer. Είναι πολλά άλλα, αλλά βαριέμαι και ξέρω τί θα διαβάσω μετά! Εδώ έχετε θεοποιήσει τα DRM, τί να λέμε τώρα?

Προφανως σου αρεσει να εισαι περιορισμενος, οκ.
Εχεις απολυτο δικιο, το PC μπορεις να το κανεις και φρανκενσταιν, και αυτο ειναι το μεγαλο του πλεονεκτημα.

Υ.Γ: Που πηγαν τα post του commenter?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσίευσηαπό Altair » 17 Δεκ 2015, 06:46

Most overrated θα έλεγα το HL2 αλλά τελοσπάντων.
Από κει και πέρα,οι λόγοι είναι απλοί τους έχουμε ξαναπεί.Γιατί έτσι γουστάρουμε.Γιατί γουστάρουμε το πισί να είναι εργαλείο δουλειάς.Γιατί γουστάρουμε να παίζουμε σε κονσόλα.Τέλος.
Άβαταρ μέλους
Altair

Δημοσιευσεις : 105

Δημοσίευσηαπό Chased » 31 Δεκ 2015, 01:49

Roronoa έγραψε:
Chased έγραψε:

Προφανως σου αρεσει να εισαι περιορισμενος, οκ.
Εχεις απολυτο δικιο, το PC μπορεις να το κανεις και φρανκενσταιν, και αυτο ειναι το μεγαλο του πλεονεκτημα.

Υ.Γ: Που πηγαν τα post του commenter?

Περιορισμένος? Εννοείς να είμαι περιορισμένος στο να δίνω συνέχεια λεφτά και να ψάχνω με αγωνία για τις ελάχιστες απαιτήσεις του ΚΑΘΕ τίτλου? Ή μήπως το να πληρώσω τα άντερά μου για να δω 15 pixels παραπάνω και με την δικαιολογία των mods να παίρνω απαράδεκτες εκδόσεις παιχνιδιών και με καθυστέρηση μηνών? Ή, εν τέλει, να μην μπορώ να δώσω το παιχνίδι μου σε κάποιον φίλο και να πρέπει αναγκαστικά να πληρώνουμε και οι δύο για να έχουμε αυτήν την κοινή εμπειρία (ρωτάς αν μπορεί είτε αυτός είτε εγώ?) και με αβεβαιότητα για το αν το παιχνίδι θα αρέσει και στους δύο?
Εγώ προτιμώ να είμαι άνετος και ήσυχος, γιατί την εμπειρία μου δεν θα μου την αλλάξει το 4K ή τα 350fps. Ίσως τα mods, αλλά μέχρι εκεί.
Most Overrated game ever...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chased

Δημοσιευσεις : 243

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 31 Δεκ 2015, 02:29

Chased έγραψε:Περιορισμένος? Εννοείς να είμαι περιορισμένος στο να δίνω συνέχεια λεφτά και να ψάχνω με αγωνία για τις ελάχιστες απαιτήσεις του ΚΑΘΕ τίτλου? Ή μήπως το να πληρώσω τα άντερά μου για να δω 15 pixels παραπάνω και με την δικαιολογία των mods να παίρνω απαράδεκτες εκδόσεις παιχνιδιών και με καθυστέρηση μηνών? Ή, εν τέλει, να μην μπορώ να δώσω το παιχνίδι μου σε κάποιον φίλο και να πρέπει αναγκαστικά να πληρώνουμε και οι δύο για να έχουμε αυτήν την κοινή εμπειρία (ρωτάς αν μπορεί είτε αυτός είτε εγώ?) και με αβεβαιότητα για το αν το παιχνίδι θα αρέσει και στους δύο?
Εγώ προτιμώ να είμαι άνετος και ήσυχος, γιατί την εμπειρία μου δεν θα μου την αλλάξει το 4K ή τα 350fps. Ίσως τα mods, αλλά μέχρι εκεί.

Δεν το εχεις ψαξει και πολυ το θεμα.

Σε κονσολα ουτε μπορεις να εχεις τα περιφερειακα που θελεις εσυ, ουτε μπορεις να ρυθμισεις ενα παιχνιδι να τρεχει οπως θελεις (γραφικα ή framerate κτλ), ουτε μπορεις να την αναβαθμισεις, ουτε να πειραξεις τα παιχνιδια με mods μπορεις και εισαι περιορισμενος να χρησιμοποιεις μονο εφαρμογες που σου προσφερει ο platform holder.
Δεν συζηταω καν πως στην τελικη ακομα και με αναβαθμισεις το console gaming βγαινει (εως πολυ) ακριβοτερο. Αυτο το "να δινω συνεχεια λεφτα" εχει γινει ανεκδοτο.
Καθηστερηση μηνων εχουν πια και οι κονσολες με τα PC port btw, πως αλλαξαν ετσι οι καιροι ε; Αλλα ενταξει βγηκαν 2 απαραδεκτα ports αρα πρεπει να ειναι ο κανονας..
Και sharing μπορεις να κανεις τα παιχνιδια μεσω του family share του steam αν μιλαμε για steam. Ναι δεν ειναι το ιδιο με το να δωσεις το δισκακι αλλα γινεται.

Μια ευκολια την εχουν οι κονσολες, λογικο ομως αφου ολα ειναι περιορισμενα. Δεν σε κατηγορω που προτιμας κατι πιο Plug n play, αλλα οχι να βγαζεις και την ελευθερια που παρεχει το pc gaming σαν αρνητικο. Ενα PC μπορει να λειτουργησει σχεδον σαν κονσολα, δες και τα steam machines, αλλα μια κονσολα δεν θα γινει ποτε PC.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Roronoa

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 31 Δεκ 2015, 09:37

Παρόλο που έχω Gaming PC και παίζω πάρα πολλά παιχνίδια τόσο στο PC όσο και στις κονσόλες αυτό με τα 114 παιχνίδια δεν το καταλαβαίνω.....

Τα περισσότερα από αυτά είναι παντελώς άγνωστα ακόμα και στη πλειοψηφία της κοινότητας των PC Gamers και μιλάμε για μικρές παραγωγές που με εξαίρεση 4-5 κανένα δεν φτάνει το production value των exclusive που έχουν οι κονσόλες.

Άντε πες ότι εγώ είμαι κακός ρε παιδάκι μου και το βλέπω διαφορετικά, γιατί οι πωλήσεις σε αυτά τα 114 exclusives είναι άφαντες? στο πουθενά? με εξαίρεση κάποια games όπως Starcraft, Civillization, FM, Anno κλπ? Γιατί είναι χαμένα και τα αγοράζει κανείς μόνο σε κανένα Steamsale, humble bundle, gog και κατά τύχη?

Πραγματικά πολλές φορές αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ενώ η PC κοινότητα είναι τόσο μεγάλη ακόμα και ΑΑΑ games κάνουν πωλήσεις για το διάολο? πόσο μάλλον αυτά τα 114 της λίστας.

Πέρα από τα exclusives η όχι o κόσμος γενικά παίζει σε κονσόλες για την ευκολία, την δυνατότητα ανταλλαγής, τη πωλήσει μεταχειρισμένων και το γεγονός πως μπορείς να νοικιάσεις ακόμα παιχνίδια από videoclub έχοντας έτσι μια τεράστια βιβλιοθήκη ανά πάσα στιγμή με κόστος 1-2 ευρώ.

Στο PC έχεις απλώς καλύτερα γραφικά. Όσο αφορά το κόστος των παιχνιδιών με συχνές προσφορές πλέων σε PS network και Xbox Live το κόστος για την αγορά ενός Digitall παιχνιδιού έχει πέσει περίπου στο ίδιο επίπεδο. Εξακολουθεί το γεγονός ότι στο PC βρίσκεις καλύτερες προσφορές αλλά και οι κονσόλες πλέων είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

Ένα από τα μεγάλα πλεονέκτηματα που δημιουργήθηκε από τις κονσόλες ας είναι το γεγονός ανά πάσα στιγμή βλέπεις τη παίζουν οι φίλοι σου, κάνεις join στο παιχνίδι τους, στέλνεις inv άμεσα και μπαίνοντας βλέπεις ανά πάσα στιγμή τη παίζει ποιος παίζει, τη party έχουν ποιος είναι μέσα κλπ. Σε αντίθεση με το PC και τις διαφορετικές πλατφόρμες Steam, Origin. Battlenet η clients dota, wot κλπ που πρέπει να μπαίνεις στο καθένα χώρια για να δεις αν είναι κάποιος φίλος σου μέσα και αν παίζει μέσα από άλλο client δεν μπορείς να δεις τους φίλους και να στείλεις invite κλπ.

Τώρα όσο αφορά το νούμερο των exclusives ναι αυτή η γενιά έχει πολύ λιγότερα από τις προηγούμενες αλλά αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Προτιμώ 1000 φορές να παίξω Halo, Until Dawn, Bloodborne, Forza 6, Infamous ναι 5 games από τα 100 της λίστας των PC exclusives που έγραψες στην αρχή και από ότι φαίνεται και το 95% των gamers τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι πωλήσεις.

Το PC θα είχε μεγαλύτερο momentum και πολύ μεγαλύτερες αποκλειστικότητες και ΑΑΑ κυκλοφορίες αν η 8 στους 10 PC gamers Αγόραζαν και κανένα games εκτός του κατεβάσματος από torrents κλπ. Το γεγονός πάλη πως το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας περιμένει να αγοράσει πολλά παιχνίδια μόνο σε κάποιο Sale είναι και ο λόγος που δεν βλέπουμε την πραγματική άνθιση του PC gaming. Οι εταιρείες θέλουν λεφτά και όσο δεν βγάζουν είναι λογικό να δίνουν μεγαλύτερη βάση στις κονσόλες, τόσο απλά. 30 μύρια PS4 και 15 μύρια Xbox One (στο περίπου) κάνουν δεκαπλάσιες + πωλήσεις από τα 1 δίς PC. Αστείο ε? ή από τα 65 μύρια gamers που έχει μόνο το Steam.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό Pirederas » 31 Δεκ 2015, 13:33

Είχα κάποτε συζήτηση για το θέμα. Εγώ να λέω "οι κονσόλες είναι φτιαγμένες για να παίζουν videogames", ο άλλος να μου λέει "μα τα videogames τρέχουν καλύτερα στο PC". Και οι 2 θέσεις είναι σωστές. Υπάρχει όμως το "αλλά". Στο PC έχεις hardware που μπορεί να είναι 10άδες φορές δυνατότερο από μια κονσόλα (πόσο μάλλον σήμερα που το Xbox One και το Ps4 θεωρούνται χωριατοκονσόλες σε σχέση με παλαιότερες εποχές που το PS2 έβαζε κάτω τα PCs και τα Xbox360/PS3 ήταν πολύ δυνατά για την εποχή τους), αλλά δεν βλέπεις 10άδες φορές διαφορά στην ποιότητα γραφικών και στο frame rate. Το PC είναι ένα πολυεργαλείο που μεταξύ άλλων μπορεί να παίζει και videogames, αλλά δεν είναι παιχνιδομηχανή. Το PC παρά την ανοικτή του φύση έχει πρακτικά πολλούς περιορισμούς. Δεν έχω να ανησυχώ μόνο για τις απαιτήσεις των παιχνιδιών, αλλά και για το αν το χειριστήριό μου αναγνωρίζεται από το παιχνίδι. Εγώ θα ήθελα να παίξω με το Dualshock 4 στο PC χωρίς να πρέπει να κάνω hack, αλλά η Microsoft θα βάζει πάντα τρικλοποδιές γιατί έχει κάνει standard το χειριστήριο του Xbox360/One.

Από κει και πέρα, εγώ προτιμώ τις κονσόλες για να παίζω γενικά τα παιχνίδια, όχι μόνο τις αποκλειστικότητες. Κερδίζω και σταθερότητα στα παιχνίδια, χωρίς να ανησυχώ για τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω ώστε να πετύχω 60 fps (λες και το frame rate είναι το μόνο που μετράει στα παιχνίδια), ενώ γλιτώνω από το να κάνω συνέχεια log in σε clients τύπου Steam, Battlenet και Origin (στις κονσόλες γίνεται αυτόματα) για να παίξω ακόμα και solo. Θα μου πείτε χάνω τα 250 fps, το 4Κ, το ambient occlusion, το multi-monitor, τα Steam sales και τα humble bundles των 15 indie games στο $1, ή τα mods όπου αφελείς χομπίστες κάνουν τσάμπα την δουλειά που έπρεπε να κάνουν οι original developers. Ας είναι, μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά.
Άβαταρ μέλους
Pirederas

Δημοσιευσεις : 131

Δημοσίευσηαπό Roronoa » 31 Δεκ 2015, 14:25

"Muh AAA exclusives"

Τι δεν καταλαβαινεις απο τα 114 (τοσα ειναι? εχει αλλαξει η λιστα)?
Ειναι τοσο δυσκολο να δεχτείτε πια οτι σε PC υπαρχουν περισσοτερα παιχνιδια? Τι θα πει ειναι αγνωστα παιχνιδια? Ειναι αγνωστα σε εσενα ισως αλλα μιλαμε για παιχνιδια με reviews. Καποια απο αυτα, πολλα, ναι ειναι under the radar και με πολυ λιγες πωλησεις αλλα αυτο τι σημαινει?
Τι σημαινει πως "κανένα δεν φτάνει το production value των exclusive που έχουν οι κονσόλες", ε και? Δλδ ενα παιχνιδι για να ειναι καλο πρεπει να εχει 10 εκατομμυρια budget αλλιως δεν αξιζει? Αν δεν εχει cinematics και full voice acting με γραφικα τελευταιας τεχνολογιας ενα παιχνιδι δεν ειναι διασκεδαστικο?

Καλα κανεις και εχεις τις δικες σου προτιμήσεις σε games, αλλα ειλικρινα ειναι κουραστικο να διαβαζω συνεχεια αυτο το πραγμα λες και τα indie games δεν ειναι παιχνιδια. Και φυσικα παντα αναφερονται και οι πωλησεις γιατι προφανως αν ενα παιχνιδι δεν πουλησει πανω απο 1 εκατομμυριο δεν ειναι καλο η δεν αξιζει.
Λες και κατι σαβουρες που πουλανε εκατομμυρια ειναι ολες καλα παιχνιδια.

Και η λιστα εχει πολλες ΑΑΑ παραγωγες, και αν τις αντιστοιχησουμε θα ανακαλυψεις πως σε ΑΑΑ παραγωγες ο αριθμος κοντραρετε στα ισα. Και δεν με αφορουν οι προτιμήσεις σου, απλα αναφερομαι στις επιλογες που εχει η καθε πλατφορμα.

Και φυσικα παντα θα αναφερθει και το θεμα της πειρατιας. Θες να δουμε πωλησεις?

Tales of zesteria 107k (περισσοτερες πωλησεις απο οσα πουλησε στο sp4 στην δυση, lol)
Undertale 600k+
starcraft Legacy of the Void 1m+ τις πρωτες 24 ωρες
Fallout 4 2.7m
ARK : survival evolved 2.3m
shadowrun returns 686k
Rocket league 2.18m
cities Skylines 1.88m
Prison Architect 1.5m
Besiege 1.4m
divinity original sin 930k
darkest dungeon 576k
Football manager 16 496k
The forest1.66m
DayZ 3.4m
Starbound 2.06m
Banished 1.41m
This war of mine 882k
transistor 846k
Endless Legends 614k
company of heroes 2 1.64m
Rome II 2.18m
Civilization: Beyond Earth 1.19m
sims 4 ποιος ξερει

Και μετα συνεχιζει ο κοσμος και λεει τους PC gamers πειρατες και πως δεν αγοραζουν παιχνιδια, οταν το bloodborne που ειναι το κορυφαιο exclusive του ps4 εχει απλα ξεπερασει τα 2 εκατομμυρια πωλησεις.

Και οταν τα εσοδα σε PC στην ubisoft κοντευουν να φτασουν τα εσοδα που εχει απο το ps4

Πετατε ολοι ενα "τα pc games δεν πουλανε οσο τα console games". Και υψηλες πωλησεις υπαρχουν και σε μεγαλο πλήθος παιχνιδιων. Στις ΑΑΑ multiplatfrom παραγωγες ειναι υψηλότερες οι πωλησεις στις κονσολες αλλα και στα PC δεν πανε πισω. Θα ηθελα να μαθω που διαβασες για δεκαπλασιες+ πωλησεις οταν τα συνολικα εσοδα του PC gaming σαν συνολο εχουν ξεπερασει τα εσοδα απο το console gaming.

Αυτα τα λιγα για τις πωλησεις γιατι εχω κουραστει να το διαβαζω.

"δεν βλέπουμε την πραγματική άνθιση του PC gaming"

Εδω και χρονια βλεπουμε κατι παραπανω απο ανθηση του PC gaming.

"Στο PC έχεις απλώς καλύτερα γραφικά. Όσο αφορά το κόστος των παιχνιδιών με συχνές προσφορές πλέων σε PS network και Xbox Live το κόστος για την αγορά ενός Digitall παιχνιδιού έχει πέσει περίπου στο ίδιο επίπεδο. Εξακολουθεί το γεγονός ότι στο PC βρίσκεις καλύτερες προσφορές αλλά και οι κονσόλες πλέων είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο. "

Το επιπεδο δεν ειναι το ιδιο, υπαρχουν καποιες καλες προσφορες αλλα σχεδον παντα ειναι ακριβοτερα απο τις τιμες σε PC και οι εκπτωσεις ειναι πολυ πιο σπανιες. Αλλα εχουν γινει καλα βηματα και ειναι πλεον πολυ πιο προσιτο να αγορασεις digital σε εκπτωσεις στις κονσολες.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Roronoa

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB