Πρόβλημα στον υπολογιστή

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Πρόβλημα στον υπολογιστή

Δημοσίευσηαπό Konstantin » 07 Δεκ 2015, 13:08

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στον υπολογιστή που με εκνευρίζει απίστευτα.
Αυτό είναι το hardware:
CPU: AMD FX8320,
GPU: RADEON R9 270X
RAM: 8GIG
POWER SUPPLY: CORSAIR CX SERIES CX750M
MOTHERBOARD : ASROCK 970 PRO3 R2.0

Το θέμα είναι ότι κάνει επανεκκίνηση μόνος του κυρίως στα παιχνίδια και μόνο μια φορά. Για παράδειγμα θα ανοίξω το Witcher και στα 15 λεπτά περίπου θα μου βγάλει μαύρη οθόνη και χωρίς να με πετάξει στην επιφάνεια εργασίας θα πραγματοποιήσει επανεκκίνηση. Μετά μπορώ να παίζω όλη μέρα χωρίς πρόβλημα! Έκανα stress test σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών και δεν μου έβγαλαν πρόβλημα, στην ραμ δοκίμασα τα (διαγνωστικά μνήμης των windows) και όλα ήταν ok.
'Έχει συμβεί να μου το κάνει βλέποντας βίντεο στο youtube, επιπλέον έκανα επανεγκατάσταση τα drivers της κάρτας γραφικών χωρίς κάποια αλλαγή.
Τέλος έχει τύχει να μου πετάει ένα μήνυμα και να λέει "Display Driver Stopped Responding and Has Successfully Recovered" με ένα εικονίδιο κίτρινο σε σχήμα ρόμβου.
Μην ξεχάσω έχω Windows 10 από το καλοκαίρι που τα έδωσε η Microsoft.
Άβαταρ μέλους
Konstantin

Δημοσιευσεις : 12

Για να καταλάβουμε που βρίσκετε το πρόβλημα...

Δημοσίευσηαπό Int3l_Mich43l » 12 Δεκ 2015, 19:22

Αυτό συμβαίνει μόνο όταν παίζεις παιχνίδια πχ. το συγκεκριμένο ή γενικότερα και όταν λες επανεκκίνηση, με μπλε οθόνη; κάνει restore system;
Το παιχνίδι μήπως είναι σπασμένο;
Int3l_Mich43l

Δημοσιευσεις : 9

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 12 Δεκ 2015, 20:26

μοιαζει προβλημα τροφοδοτικου
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

Δημοσιευσεις : 221

Δημοσίευσηαπό Int3l_Mich43l » 12 Δεκ 2015, 20:47

Μπορεί να υπάρχουν και προβλήματα μέσα στον υπολογιστή (πχ ιός, η υπερθέρμανση ) που να μπορούν να διορθωθούν χωρίς την αντικατάσταση κάποιου αντικειμένου.
Int3l_Mich43l

Δημοσιευσεις : 9

Δημοσίευσηαπό john-data » 12 Δεκ 2015, 21:54

Εβαλες τους ίδιους drivers vga?
Αν ναι κατέβασε τους ποιους πρόσφατους απο το site και κάνε ολοκληρωμένη εγκατάσταση όλων των στοιχείων.
Aν έχεις τους ποιο πρόσφατους κατέβασε ποιο παλιά έκδοση και εννοείται πριν την εγκατάσταση κάνεις full απεγκατάσταση.
Δες τι θερμοκρασία της vga.
john-data

Δημοσιευσεις : 142

Δημοσίευσηαπό Konstantin » 13 Δεκ 2015, 00:07

Η κάρτα γραφικών φτάνει max τους 60 βαθμούς σε full load. Έχω τους τελευταίους driver εγκατεστημένους, τα παιχνίδια που παίζω είναι Swtor, Dragon Age Inquisition, Witcher 3 Wild Hunt, Fifa 16, NBA 2K16 όλα αγορασμένα. Δεν βγάζει μπλε οθόνη απλά μαυρίζει ακούγεται ένας ήχος συνεχόμενος και μετά κάνει επανεκκίνηση μόνο του. Το έχει κάνει καθώς είμαι απλά στο ίντερνετ χωρίς κάτι άλλο ανοιχτό απλά chrome. Το σημαντικό είναι αφού συμβεί δεν θα μου το ξανακάνει για την υπόλοιπη μέρα, μια φορά και μετά όλα κομπλέ.
Οι θερμοκρασίες στο pc είναι χαμηλές, θα υποψιαζόμουν κάποιο εξάρτημα αλλά να δεν θα μου το έκανε συνέχεια; Εδώ το κάνει μια φορά και μετά μπορεί να παίζεις για ώρες χωρίς πρόβλημα και με όλες τις επιδόσεις.

Αυτό παθαίνει βγάζει μαύρη οθόνη και επανεκκίνηση...
https://www.youtube.com/watch?v=KmJFVgOg34E
Άβαταρ μέλους
Konstantin

Δημοσιευσεις : 12

Δημοσίευσηαπό john-data » 13 Δεκ 2015, 00:55

Για σβήσε τους drivers και εγκατέστησε μια πιο παλιά έκδοση...με όλα τα add.
john-data

Δημοσιευσεις : 142

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 23 Δεκ 2015, 16:08

Όταν σου κάνει επανεκκίνηση μπες κατευθείαν Bios και δες όλες τις θερμοκρασίες, μήπως κάτι ανεβάζει θερμοκρασία και για λόγους ασφαλείας το PC σου κάνει reboot.

Είπες ότι στο κάνει μόνο μια φορά και μετά για όλη μέρα δουλεύει κανονικά, λίγο περίεργο μου ακούγεται. Καμιά φορά η λύση είναι ένα format και στρώνουν τέτοια προβλήματα.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό platonxii » 23 Δεκ 2015, 16:37

Έτσι όπως τα διαβάζω, με σειρά πιθανοτήτων μου κάθονται όπως παρακάτω:

Βήμα 1ο: Αν έχεις άλλη κάρτα γραφικών δοκίμασέ την. Δεν παίζει ρόλο το αποτέλεσμα του stress test, καθώς μπορεί να τα περνάει αλλά για χι, ψι λόγους να σκαλώνει αλλού όπως μια r7 260x που είχε πέσει στα χέρια μου πέρυσι που έκανε τυχαία μαύρες οθόνες και σκαλώματα από το πουθενά. (Btw, Μήπως είναι ASUS??)

Βήμα 2ο: Βγάλε και καθάρισε τις μνήμες, τις επαφές τους δλδ. Σε περίπτωση δε 2x4Gb, πολλαπλών dimms δηλαδή άλλαξέ τους θέση και ξανατσέκαρε, ή δοκίμασε με μόνο τη μία μνήμη πάνω.

Βήμα 3ο: Άλλαξε τροφοδοτικό. Δανείσου από κάποιον φίλο ή γνωστό για να μην το πληρώσεις καλύτερα, γιατί αυτά τα τυχαία μου βρωμάνε πολύ. Μπορεί για οποιονδήποτε λόγο η κάρτα γραφικών να θέλει να "τραβήξει" ρεύμα και να μην μπορεί να παρέχει το τροφοδοτικό.
Άβαταρ μέλους
platonxii

Δημοσιευσεις : 44

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB