Ps3/360 Απαραίτητη η αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας ή όχι?

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό AnimaPura » 11 Ιούλ 2015, 23:54

Η αλλαγή της πάστας ήταν απεξαπανέκαθεν που λένε οι μορφωμένοι, ένας "εύκολος", "μαυραγορίτικος" τρόπος να σώσεις το PS3 από το YLOD. Άλλαζες την πάστα και η κονσόλα μετά δούλευε κανονικά υποτίθεται. Αυτό συνέβαινε γιατί η "φρέσκια" είχε την πλήρη θερμική αγωγιμότητα του υλικό, η οποία αγωγιμοτητα είχει μειωθεί στην παλιά λόγω χρήσης.

Για το 360 δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάποια διαδεδομένη τακτική που σχετίζεται με αλλαγή πάστας, σχεδόν όλοι απλά άλλαζαν την κονσόλα τελείως.

Αν δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα τότε δεν χρειάζεται να επέμβεις. Προφανώς το να πειράζει κανείς την οποιαδήποτε κονσόλα μόνος του χωρίς σχετική γνώση είναι επικίνδυνο. Γι' αυτό και η εν λόγω τεχνική έγινε αρκετά διαδεδομένη, αφού κανείς δεν είχε να χάσει τίποτα, η κονσόλα είχε ήδη βγάλει το YLOD και δεν λειτουργούσε.

Οπότε προτείνω να μην την ανοίξεις, ειδικά αν είσαι ακόμα εντός εγγύησης.
Twitch: twitch.tv/animapura
Facebook: https://www.facebook.com/ntakospan
Instagram: https://instagram.com/officialanimapura/
"Yo, the Cole Train don't go woo-woo. It's WHOOO!"
Άβαταρ μέλους
AnimaPura

Δημοσιευσεις : 386

Δημοσίευσηαπό Connie GR » 12 Ιούλ 2015, 00:46

Πέραν αυτών που αναφέρει ο Παναγιώτης, δεν υπάρχει κάποιος λόγος γενικότερα να ανοίξεις την κονσόλα σου, ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίζεις η κονσόλα σου να βρίσκεται σε σημείο που έχει αρκετό χώρο (σε όλες τις κατευθύνσεις) και καθαρίζεις την σκόνη που πολύ φυσιολογικά μαζεύεται.

Ο κάθε κατασκευαστής σχεδιάζει την κονσόλα του ούτως ώστε να μην χρειάζεται η παραμικρή επέμβαση από μεριάς χρήστη στο εσωτερικό της, μέχρι την τελευταία στιγμή που θα την χρησιμοποιήσει. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου (και καλά κάνεις και φροντίζεις η κονσόλα σου να είναι πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση), αλλά πιστεύω πως αυτά που σου πρότεινα παραπάνω, είναι υπέρ-αρκετά ούτως ώστε να φροντίσεις ΑΝ -κάτι που φυσικά εύχομαι να μην συμβεί ποτέ- τυχόν πάθει ποτέ κάτι το σύστημά σου, να μην ευθύνεσαι εσύ ή η χρήση που της κάνεις. :)
Άβαταρ μέλους
Connie GR

Δημοσιευσεις : 343

Δημοσίευσηαπό mariodm22 » 12 Ιούλ 2015, 13:40

Aν το ψαξεις στο ιντερνετ υπαρχει τροπος καθαρισμου της κονσολας με καποιο σθνδιοασμο των κουμπιων της , φυσωντας ολη την σκονη προς τα εξω . Δεν θυμαμαι ακριβως αλλα το ειχα κανει καποιες φορες και ειχε βγαλει αρκετο πραγμα ... :D
mariodm22

Δημοσιευσεις : 753

Δημοσίευσηαπό mazos » 12 Ιούλ 2015, 13:45

δεν θα ρισκαρα την αλλαγη παστας στο PS μου παραειμαι ατζαμης..
Άβαταρ μέλους
mazos

Δημοσιευσεις : 415

Δημοσίευσηαπό mariodm22 » 12 Ιούλ 2015, 14:04

Γενικα δεν συνηστω ουτε εγω αλλαγη παστας και για τις 2 κονσολες αλλα αυτο που ξερω απο αρκετα ατομα που το εχουν προσπαθησει στο Ps3 δεν εχει δει κανεις προβληματα . Στο 360 αρκετοι μετα απο αλλαγη παστας τρεχαν για CPU reballing .
Εαν στο 360 εχεις προβληματα οπως crashes , freezes κλπ και ειναι ακομα στην εγγυηση , καλυτερα παρε τηλεφωνο την Μicrosoft και θα ερθει καποιος να παραλαβει την κονσολα απο οπου θελεις θα στην καθαρισουν και οτι ειναι απαραιτητο και θα στην στειλουν πισω ολα αυτα δωρεαν .
Προσωπικα το ps3 δεν μου ειχε παρουσιασει ποτε προβληματα παρολο που ανεβαζε υψηλες θερμοκρασιες αλλα το 360 το θεωρω ελαχιστα προβληματικο αλλα οχι παντα . Προσωπικα εχω αλλαξει 3 κονσολες Xbox 360 βεβαια με εγγυηση .
Αποψη μου μην τις πειραξεις απλως ψαξε στο ιντερνετ τροπους αυτοματου καθαρισμου
mariodm22

Δημοσιευσεις : 753

Δημοσίευσηαπό mazos » 12 Ιούλ 2015, 14:10

εννοιειται για κονσολα εντος εγγυησης αντιπροσωπεια αμεσως..
Άβαταρ μέλους
mazos

Δημοσιευσεις : 415

Δημοσίευσηαπό Geovra » 13 Ιούλ 2015, 15:18

Προσωπικα αλλαξα παστα οταν ηδη ειχε φαει to Ylod....και ακολουθωντας λυσεις "youtube" δεν ειχα αποτελεσμα ...μακαρι να μην σας τυχει παντως...(το Ylod εσκασε σε Phat μοντελο)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Geovra

Δημοσιευσεις : 302

Δημοσίευσηαπό MikeGee » 19 Απρ 2016, 11:35

Δεν έχω αλλάξει πάστα εγω στην κονσόλα, αλλα πλέον το μηχάνημα ζορίζεται πολύ και κάνει θόρυβο xD
Άβαταρ μέλους
MikeGee

Δημοσιευσεις : 137

Δημοσίευσηαπό Solidarity » 19 Απρ 2016, 11:42

Για δειτε αυτο :

https://www.youtube.com/watch?v=THgb76CfVao
Solidarity

Δημοσιευσεις : 200

Δημοσίευσηαπό Naughty_Dog_ » 19 Απρ 2016, 15:25

Εγώ 2 χρόνια τώρα το έχω και όλα καλά! :)
Naughty_Dog_

Δημοσιευσεις : 29

Επόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB