Πρόκειται να αναβαθμίσω τον σταθερό υπολογιστή μου και βρίσκομαι σε απόγνωση.
Αυτήν την στιγμή φοράω:
CPU: Intel Pentium G2030 @ 3.00GHz
GPU: GTX 650 Ti
Motherboard: ASRock B75M-DGS
Τροφοδοσία: Tt 600W
RAM: 4 GB
Σκληρός: Ένας ξεχασμένος με 186GB χωρητικότητα
Είχα σκεφτεί να αλλάξω την cpu και να αγοράσω την Intel Core i5-3750k που έχει και ίδιο socket με την motherboard. Παίζω games όλη μέρα και θέλω να αυξήσω τα FPS, γιατί σε games όπως DayZ, GTA V και H1Z1 ο καλός επεξεργαστής είναι must. Έχω σκοπό να αρχίσω και τα Livestreams μόλις βγει το Beta Overwatch, το οποίο επίσης είναι CPU- intensive. Είναι αυτό που πάω να κάνω μια αξιόλογη λύση ? Υπάρχει κάτι άλλο που θα απέδιδε καλύτερα , με το ίδιο budget (~250 Euro) ? Κάποιος διαφορετικός συνδυασμός κομματιών που ενδέχεται να αποδώσει περισσότερο από ότι η αγορά ενός νέου επεξεργαστή?
Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πολλά πάνω σε αυτό τον τομέα και τώρα αρχίζω να μαθαίνω, οπότε κάθε άποψη εκτιμάται ιδιαίτερα.
Εν τέλει θα ήθελα μια προσωπική άποψη. Έχω έναν ακόμα σκληρό δίσκο με σχεδόν 120GB χωρητικότητα, άλλα το θέμα είναι πως δεν έχω μέσα στον υπολογιστή ένα παραπάνω καλώδιο τροφοδοσίας( εκείνα τα μικρά καλώδια που πάνε σε 6-δες, με χρώμα κίτρινο-μαύρο-κόκκινο, - συγνώμη δεν ξέρω την ονομασία-). Είναι worth να αφαιρέσω το καλώδιο που τροφοδοτεί το DVD-recorder και να το καρφώσω στον δεύτερο σκληρό δίσκο? Αυτήν την στιγμή χρησιμοποιώ 107,3 GB( 107,3/186 GB) του σκληρού που φοράω και έχω την εντύπωση ότι η έλλειψη αρκετού ελεύθερου χώρου αποτρέπει την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.
Συγνώμη για το μακροσκελές post
Ευχαριστώ εκ των προτέρων