Αγορά LG G3 - LG G2 - LG G FLEX

Smartphones και dumbphones σε μία, ενιαία κατηγορία

Αγορά LG G3 - LG G2 - LG G FLEX

Δημοσίευσηαπό TiR4MoLaS » 16 Απρ 2015, 19:53

Καλησπέρα παιδιά. Επειδή θέλω να κάνω τη μετάβαση από Windows Phone (Lumia 520) σε Android, έχω καταλήξει σε αυτά τα 3 κινητά της LG και θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή του "καλύτερου" από τα 3. Από τη μία σκέφτομαι το πιο πρόσφατο αλλά συγκριτικά με τα άλλα 2 πιο ακριβό, G3 (την έκδοση με τα 3GB RAM) ενώ το μόνο που με "χαλάει" είναι η μικρή αυτονομία που προσφέρει σε σχέση με τα άλλα 2.

Από την άλλη το G2 (μιλάω για την έκδοση των 32 GB) είναι άριστο για εμένα σε όλους τους τομείς και ας μην έχει την QHD οθόνη του G3, το UI του δεν ξέρω πόσο προσεγγίζει αυτό του G3 με το πιο πρόσφατο update αλλά δεν θα με χαλάσει εκεί. Η έλλειψη διπλού flash και laser autofocus καθώς και η επέκταση της μνήμης ίσως είναι ένα θεματάκι αλλά δεν θα με προβληματίσουν ιδιαίτερα.

Τέλος το G Flex μου αρέσει πάρα πολύ (όπως και τα άλλα 2 δηλαδή, απλά δε με χαλάει η 6άρα οθόνη την οποία άλλοι θεωρούν υπερβολικά μεγάλη), αλλά δεν ξέρω αν αξίζει σε σχέση με τα άλλα 2 (όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και την τιμή).

Η αγορά λογικά θα γίνει καλοκαίρι οπότε οι τιμές και των 3ων θα είναι πεσμένες σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα. Οποιαδήποτε βοήθεια στο θέμα θα ήταν ευπρόσδεκτη. :) :)
TiR4MoLaS

Δημοσιευσεις : 11

Δημοσίευσηαπό Whitey » 16 Απρ 2015, 20:26

Ας ξεκινήσω εγώ μιας και αγόρασα πριν λίγες μέρες το G3. Το θέμα της αυτονομίας το βρίσκω αρκετά καλό ωστόσο πιστεύω πως το G2 είναι καλύτερο στον συγκεκριμένο τομέα. Από την άλλη στο G2 όπως ανέφερες, δεν μπορείς να επεκτείνεις την μνήμη (πολύ σημαντικό ακόμα και στην έκδοση των 32GB). Εγώ δεν το έχω μια εβδομάδα (16GB) και ήδη μου έβγαλε ειδοποίηση για τον διαθέσιμο χώρο. Επίσης, δεν μπορείς να αλλάξεις την μπαταρία. Για εμένα είναι αρκετά σημαντικό μιας και το προηγούμενο κινητό κόντευε να σκάσει από φουσκωμένη μπαταρία. Τώρα για το UI επειδή και το G2 έχει πάρει Lollipop σε κάποιες χώρες δεν ξέρω αν το αλλάζει γενικά να το φέρει στο στυλ του G3 που είναι απλά πανέμορφο. Για το G Flex δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου σε σχέση με τα άλλα δύο.

Πάντως, όσο ήμουν σε φάση "ποιο κινητό να αγοράσω" μου πρότειναν είτε το G2 είτε το G3 με τα 3GB Ram. Από εκεί και πέρα είναι οι διαφορές με την οθόνη, η επέκταση, η μπαταρία (το ένα έχει καλύτερη αλλά δεν αφαιρείται, ενώ το άλλο λίγο κατώτερη εξαιτίας και του hardware αλλά μπορείς να την αλλάξεις) και.. αυτά. Νομίζω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Whitey

Δημοσιευσεις : 455

Δημοσίευσηαπό TiR4MoLaS » 16 Απρ 2015, 21:49

Αυτό που με προβληματίζει με το G3 είναι κάποια σχόλια που έχω διαβάσει και κάποια βίντεο που έχω παρακολουθήσει, τα οποία αναφέρουν ότι το κινητό "ρουφάει" την μπαταρία ανελέητα, πράγμα το οποίο οφείλεται στην εξαιρετική του οθόνη η οποία όμως έχει αυτό το κόστος. Αυτό που θέλω να μου πεις ως κάτοχος G3 είναι αν σου βγάζει μία μέρα (πρωί-βράδυ με φόρτιση το βράδυ) ή αν αντέχει και την επόμενη μέρα. Βέβαια και 1 μέρα είναι αρκετά καλή για αυτό το κινητό και δεν θα με πείραζε (άλλωστε και το Lumia 520 από το πρωί μέχρι το βράδυ με βγάζει).

Για τη μπαταρία δεν το είχα σκεφτεί έτσι, οπότε θα παίξει και αυτό το ρόλο του στην απόφαση μου. Όσον αφορά την αδυναμία επέκτασης μνήμης στο G2, το άσχημο είναι ότι έχω ήδη μία microSD 16 GB με αρκετά τραγούδια και φωτογραφίες τα οποία θα πρέπει αναγκαστικά να περαστούν στον ήδη περιορισμένο χώρο του G2.

Κάτι τελευταίο. Ξέρεις αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων του G3; Ρωτάω γιατί έχω ακούσει ότι το ένα (2GB) έχει μερικά κολλήματα ενώ το άλλο όχι.
TiR4MoLaS

Δημοσίευσηαπό Whitey » 16 Απρ 2015, 22:33

TiR4MoLaS έγραψε:Αυτό που με προβληματίζει με το G3 είναι κάποια σχόλια που έχω διαβάσει και κάποια βίντεο που έχω παρακολουθήσει, τα οποία αναφέρουν ότι το κινητό "ρουφάει" την μπαταρία ανελέητα, πράγμα το οποίο οφείλεται στην εξαιρετική του οθόνη η οποία όμως έχει αυτό το κόστος. Αυτό που θέλω να μου πεις ως κάτοχος G3 είναι αν σου βγάζει μία μέρα (πρωί-βράδυ με φόρτιση το βράδυ) ή αν αντέχει και την επόμενη μέρα. Βέβαια και 1 μέρα είναι αρκετά καλή για αυτό το κινητό και δεν θα με πείραζε (άλλωστε και το Lumia 520 από το πρωί μέχρι το βράδυ με βγάζει).

Για τη μπαταρία δεν το είχα σκεφτεί έτσι, οπότε θα παίξει και αυτό το ρόλο του στην απόφαση μου. Όσον αφορά την αδυναμία επέκτασης μνήμης στο G2, το άσχημο είναι ότι έχω ήδη μία microSD 16 GB με αρκετά τραγούδια και φωτογραφίες τα οποία θα πρέπει αναγκαστικά να περαστούν στον ήδη περιορισμένο χώρο του G2.

Κάτι τελευταίο. Ξέρεις αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων του G3; Ρωτάω γιατί έχω ακούσει ότι το ένα (2GB) έχει μερικά κολλήματα ενώ το άλλο όχι.

Έχω διαβάσει και εγώ τέτοια σχόλια. Έχει αρκετό bloatware και ένας φίλος που τα αφαίρεσε (με root αν δεν κάνω λάθος) είδε αμέσως μεγάλη διαφορά. Πάντως, δεν μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς για την αυτονομία γιατί είναι ανάλογα τη χρήση. Για παράδειγμα εγώ έχω συνέχεια ανοιχτά τα δεδομένα. Δεν έχω παρατηρήσει πόσες ώρες κρατάει, αλλά χθες που έφυγα από τις 18:00 σπίτι και γύρισα τα μεσάνυχτα είχα ακόμα μπαταρία (δηλαδή ένα 6ωρο με δεδομένα ανοιχτά το έβγαλε χαλαρά).

Η διαφορά των δύο εκδόσεων είναι μόνο η μνήμη RAM (3GB αντί για 2GB) και η χωρητικότητα (32GB αντί για 16GB). Με παραπάνω RAM όπως είναι λογικό τρέχει και πιο ομαλά, ωστόσο δεν έχω παρατηρήσει κάποιο σοβαρό "κόλλημα" στην έκδοση των 16GB/2GB RAM.

Ελπίζω να σε έχω βοηθήσει έστω και λίγο. Δυστυχώς δεν ξέρω και πολλά για τις Android συσκευές και τον συνδυασμό hardware-λειτουργικό γιατί στις συσκευές της Apple δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Whitey

Δημοσίευσηαπό 3nws1th5 » 16 Απρ 2015, 22:42

Αγορινα καθαρα και ξαστερα το κινητο που βλεπω οτι σου ταιριαζει και ειναι καλυτερο απο αυτα που προτεινεις ειναι το oneplus one 64 gb. Μπορεις καθε τριτη να το αγορασεις απο το site oneplus.net , αντι του ποσου των 350 ευρω , αφου το στελνει απευθειας σε Ελλαδα..
In NINTENDO we trust.
Everyone's a critic without knowledge..
Άβαταρ μέλους
3nws1th5

Δημοσιευσεις : 210

Δημοσίευσηαπό TiR4MoLaS » 16 Απρ 2015, 22:49

Whitey έγραψε:Έχω διαβάσει και εγώ τέτοια σχόλια. Έχει αρκετό bloatware και ένας φίλος που τα αφαίρεσε (με root αν δεν κάνω λάθος) είδε αμέσως μεγάλη διαφορά. Πάντως, δεν μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς για την αυτονομία γιατί είναι ανάλογα τη χρήση. Για παράδειγμα εγώ έχω συνέχεια ανοιχτά τα δεδομένα. Δεν έχω παρατηρήσει πόσες ώρες κρατάει, αλλά χθες που έφυγα από τις 18:00 σπίτι και γύρισα τα μεσάνυχτα είχα ακόμα μπαταρία (δηλαδή ένα 6ωρο με δεδομένα ανοιχτά το έβγαλε χαλαρά).

Η διαφορά των δύο εκδόσεων είναι μόνο η μνήμη RAM (3GB αντί για 2GB) και η χωρητικότητα (32GB αντί για 16GB). Με παραπάνω RAM όπως είναι λογικό τρέχει και πιο ομαλά, ωστόσο δεν έχω παρατηρήσει κάποιο σοβαρό "κόλλημα" στην έκδοση των 16GB/2GB RAM.

Ελπίζω να σε έχω βοηθήσει έστω και λίγο. Δυστυχώς δεν ξέρω και πολλά για τις Android συσκευές και τον συνδυασμό hardware-λειτουργικό γιατί στις συσκευές της Apple δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Εάν με δεδομένα ανοιχτά σου έβγαλε ένα 6ωρο χαλαρά τότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια είναι και άλλα που παίζουν ρόλο όπως η φωτεινότητα και φυσικά η χρήση που κάνεις που από άτομο σε άτομο διαφέρει. Όσον αφορά τις απορίες-προβληματισμούς μου σχετικά με το G3, ένα είναι το θέμα υπερθέρμανσης και το άλλο της "μη ικανοποιητικής" φωτεινότητας, ειδικά κάτω από τον ήλιο, που αναφέρουν κάποιοι κάτοχοι του G3. Έχεις παρατηρήσει κάτι με το "ζέσταμα του κινητού; Με τη φωτεινότητα είσαι ικανοποιημένος;

Πάντως ευχαριστώ για τη βοήθεια. Και εγώ άλλωστε με Android συσκευές δεν έχω πολλά πάρε-δώσε οπότε κάθε πληροφορία, μου είναι χρήσιμη.
TiR4MoLaS

Δημοσίευσηαπό Whitey » 17 Απρ 2015, 18:59

Δυστυχώς σήμερα που βγήκα βόλτα διαπίστωσα πως στον ήλιο πρέπει να έχεις την φωτεινότητα σχεδόν στο max για να δεις, κάτι που δεν είναι καλό για την μπαταρία, αλλά βλέπεις κανονικά. Γενικότερα είμαι ικανοποιημένος με την φωτεινότητα. Όσο για την θερμότητα, θερμαίνεται μόνο αν παίζεις παιχνίδια (κάτι που δεν μου φαίνεται περίεργο μιας και γίνεται σε όλες τις συσκευές που έχουν περάσει από τα χέρια μου). Δοκίμασα Hearthstone και Heroes of the Soulcraft (MOBA).
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Whitey

Δημοσίευσηαπό mazos » 06 Ιούλ 2015, 23:06

Και γω την ψαχνω τελευταια για to lg g3 32gb αμα το βρω σε μεταχειρο.
Άβαταρ μέλους
mazos

Δημοσιευσεις : 415

Επιστροφή στο Κινητά

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB