από Sephiroth » 03 Απρ 2015, 23:13
Ο kakashi_hatake έγραψε:
Βασικά Παύλο η αλήθεια είναι πως μετά τα υποτιμητικά, κατά την άποψή μου, σχόλια του Raysod, τόσο για εσάς του site όσο και για τα 4-5 μέλη που αντιδρούν μόνο με τα γραφόμενά του (να το σημειώσουμε αυτό) σε πολλές ειδήσεις και τις απειλές τύπου "διαλέξτε ποιους θέλετε εμένα και τους γνωστούς μου, τεχνικούς εταιρειών που θέλουν να προσφέρουν γνώσεις στο site" ή τους άλλους που τα καταστρέφουν όλα, η κίνησή σου να κάνεις ban τον commenter για μια παραβολή ήταν όπως είπε ο mysterious εσφαλμένη. Και ναι έδωσε την εντύπωση ότι παίρνεις το μέρος κάποιου (μη ξεχνάμε ότι οτιδήποτε γίνεται στο site και εμπλέκεται ο Raysod μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σου λύνεται το όλο θέμα). Και ναι Raysod το ξέσπασμά σου αυτό ήταν ότι χειρότερο έχω δει από κείμενο δικό σου.
Έχω συζητήσει και με τους τρεις σας. Έχω κάνει αναφορές σχολίων και στους δυο σας, γιατί πραγματικά όπως λένε οι περισσότεροι εδώ μέσα, όλη αυτή η διαμάχη έχει πραγματικά κουράσει. Έχουμε ξεπεράσει τη φάση των προσωπικών χαρακτηρισμών έχουμε φτάσει στις μηνύσεις και απορείτε γιατί πλέον χάνετε άτομα που περιμένατε να σας στηρίξουν. Δε φταίει ούτε ο Βέζος, ούτε οι υπόλοιποι συντάκτες αλλά ούτε και τα υπόλοιπα μέλη. Την ευθύνη την έχει κυρίως αυτός που προκαλεί και μετά όλοι αυτοί που ανταποδίδουν την πρόκληση. Δεν φταίνε τα 4-5 μέλη που σου λένε ότι δεν τους έχει τύχει 1,5 λεπτό loading time στο Bloodborne αν εσύ Raysod θεωρείς ότι αποτελεί επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό του τίτλου επειδή έτυχε στον Κώστα 2 φορές και το θεωρείς δεδομένο. Άρα να συμφωνήσουμε πως εξαρχής ήταν λάθος η επιμονή σου στο συγκεκριμένο θέμα; Και να συμφωνήσουμε επίσης πως ήταν και λάθος των παιδιών που επέμεναν τόσο πολύ στο να σου αποδείξουν το αντίθετο;
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω εδώ μέσα είναι πως πολλοί, έχετε πάρει την όλη παρουσία σας στο site πολύ στα σοβαρά. Επειδή κάποιοι έχετε κάποια παραπάνω σχέση με το site (είτε έμμεσα είτε άμεσα) σας δίνει το ελεύθερο να ανεβαίνετε ένα επίπεδο σε σχέση με τους άλλους συνομιλητές σας; Επειδή Raysod βοηθάς τα παιδιά στο radio και βγαίνεις και λες τις απόψεις σου και πολλές φορές δίνεις και κάποιες ειδήσεις, σε κάνει αυτομάτως ανώτερο μέλος από τους υπόλοιπους εδώ μέσα ή κάποιου είδους συνεργάτη; Αν ισχύει κάτι τέτοιο να μας το πούνε επίσημα. Οπότε το να λες ότι αν φύγεις θα καταστραφεί το site στα χέρια των υπολοίπων επειδή θα παίρνουν τις ειδήσεις για τις εξελίξεις στη βιομηχανία copy paste από άλλα site, υποτιμά τη δουλειά των συντακτών (αυτούς που περιμένεις να σε υποστηρίξουν) και αφήνεις να εννοηθεί ότι εσύ κρύβεσαι πίσω από το οτιδήποτε γίνεται στο site και με την απουσία σου θα καταστραφεί. Σοβαρά τώρα; Και σχετικά με τους νέους χρήστες που τους αποθαρρύνουν οι λίγοι όπως λες (4-5 άτομα) νομίζεις θα αισθάνονται νορμάλ με την όλη επιμονή σου σε διάφορα θέματα; Πραγματικά ώρες ώρες σκας γάιδαρο. Θες να υποδείξεις και τα αρνητικά κάποιας είδησης αλλά το κάνεις με λάθος τρόπο.
Τώρα στους υπόλοιπους, στην ομάδα, γνωστή και ως SDF (στην οποία μπορεί να ανήκω και εγώ, μέχρι στιγμής αναμένω για να μου κρεμάσουν ταμπέλα και αφού πρώτα μου φύγει η ρετσινιά πως ψεύδομαι και ότι ίσως έχω 80 account στο site) η οποία δέχεται επιθέσεις από πολλούς αλλά ξεσπά σε συγκεκριμένα άτομα αυτούς που προκαλούν επανειλημμένα, αφού ξέρετε πάνω κάτω συγκεκριμένα άτομα που θέλουν απλά να τσιγκλίσουν γιατί το συνεχίζετε; Δεν δικαιολογείστε επίσης με τίποτα για όλο αυτό το σκηνικό που συμβαίνει εδώ μέσα. Και ίσως αν, ΑΝ το αφήνατε να περάσει, να μην έφταναν ποτέ σε τέτοιες καταστάσεις, συζητήσεις σε comment section ειδήσεων. Αλλά και εσείς γουστάρετε κατά βάθος. Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι μπορεί ο γραπτός σας λόγος να είναι μέσα στα νεύρα αλλά τα προσωπάκια σας πίσω από το pc φαντάζομαι χαμογελούν με τις τάπες που ρίχνετε. Και στις δυο πλευρές αναφέρομαι.
Και τέλος Παύλο. Αν και τα έχουμε πει και σε pm και στο psn, να σου πω πως όπως λένε μερικά άτομα υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Απλά τα πράγματα. Δέχομαι ότι η κοινότητα δεν είναι αρκετά έμπειρη στη χρήση εργαλείων όπως αυτό της αναφοράς, αλλά πολλές φορές όταν γίνεται και αυτό συνήθως είναι προς το συμφέρον ή τη συμπάθεια κάποιου. Και να αναφέρω ότι πολλές φορές βλέπουμε να σβήνονται σχόλια συγκεκριμένων ατόμων, ενώ σχόλια προκλητικά άλλων παραμένουν (δε θα αναφέρω παραδείγματα γιατί σε αυτό το θέμα νομίζω πάει να διορθωθεί αυτή η κατάσταση). Πιστεύω λύση στο πρόβλημα θα έδινε η επιλογή για flame comments που είχε αναφέρει ο Ηλίας κάποιο φεγγάρι όταν προστέθηκε το dislike. Επίσης εφόσον τα πράγματα έχουν προχωρήσει τόσο σοβαρά και μέλη αλληλομηνύωνται, μήπως θα έπρεπε να φτιαχτεί και ένα θέμα ποινών στο site για συγκεκριμένες συμπεριφορές;
Και να κλείσω με κάτι γενικό. Από εποχές gamepro είμαι σε forum (είχα πει και στον Παύλο ότι αναπολώ τις στιγμές μας που ήμασταν όλοι ήρεμοι, κάναμε συναντήσεις και τρώγαμε τα κρεατικά μας στο Μοναστηράκι, με παιδιά που βρισκόντουσαν καθημερινά και σε σπάνιες συναντήσεις κάνανε και fusion nicknames και μιλούσαν από κοινού) και πραγματικά τέτοια σκηνικά μόνο εδώ πέρα τα έχω ζήσει. Με το που μπήκα στο site, αμέσως μηνύματα για τους τάδε από τους τάδε και να μην πάω με τους τάδε, μετά άρχισαν να έρχονται ραβασάκια, screenshots από τους πάντες, προειδοποιήσεις για μπλεξίματα αν μιλήσεις με τον τάδε. Είναι λογικά όλα αυτά; Κάθεστε και κατηγορείτε η μια κλίκα την άλλη (κυρίως υποστηρικτές "αντίπαλων" εταιρειών), αντί να δείτε ότι όλους μας ενώνει το gaming. Απορώ πως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Και πραγματικά δε ξέρω τι άλλο να πω.
Αν επιθυμούν πάντως κάποιοι να συνεχιστεί η συζήτηση στο θέμα του Παύλου με τις κοκορομαχίες μπας και μέσω αυτής καταλάβουμε κάποια πράγματα και ηρεμήσει λίγο το αρνητικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ όλων.