Κι εγώ θα σου πρότεινα για Αρένα πάντως. Όταν ξεκίνησα και εγώ το Hearthstone, το γεγονός ότι στην Αρένα τα decks ήταν random σε συνδυασμό με το ότι δεν υπήρχε περιορισμός στο ποιες κάρτες μπορούσαν να μου τύχουν μου έδινε το αίσθημα μεγαλύτερης "δικαιοσύνης" σε σχέση με τα legendary που μου έριχναν κατεβατά το ένα μετά το άλλο παίκτες που τα είχαν ήδη στη συλλογή τους. Επίσης, προσωπικά, το έβλεπα και πιο διασκεδαστικό. Στην Αρένα βλέπεις τα πράγματα είναι πιο απρόβλεπτα, σε αντίθεση με το constructed που για κάθε class κυκλοφορούν (κατά κύριο λόγο προφανώς, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις) συγκεκριμένες δομές deck (π.χ. Miracle Rogue, Handlock, Token Druid κτλ. κτλ.).
Τώρα, αν αποφασίσεις να το δοκιμάσεις για Αρένα και δεδομένης της απειρίας σου ακόμη στο παιχνίδι, θα πρέπει να προσπαθήσεις να διατηρήσεις μία ισορροπία στο (random) deck που θα φτιάξεις. Όπως είπε και ο "aplwsninja" θα πρέπει να προσέξεις να μην διαλέξεις υπερβολικά πολλές high cost κάρτες, αλλά ταυτόχρονα μην το παρακάνεις και με τους low cost minions(1,2 cost). Το 1ο θα σε οδηγήσει να ξεκινάς το παιχνίδι με μεγαλύτερη πιθανότητα να μην έχεις κάτι για να παίξεις για 1 ή ακόμη και παραπάνω γύρους, ενώ το 2ο θα σε οδηγήσει σε πιο προχωρημένο στάδιο σε αδυναμία διατήρησης του board control, δεδομένου ότι ο αντίπαλος θα μπορεί πιο εύκολα να αντιμετωπίσει τους πιο αδύναμους minions σου (υπάρχει βέβαια και η rush/aggro στρατηγική που επιβάλλεται να επιλέγεις κατά κύριο λόγο low cost minions για να κάνεις flood το board από νωρίς και να οδηγήσεις τον αντίπαλο σε αδυναμία να μπορέσει να αντιδράσει εγκαίρως σε όλες τις απειλές που εσύ του ρίχνεις, αλλά θα σε συμβούλευα αρχικά να μη δοκιμάσεις κάτι τέτοιο).
Επίσης, κάποιο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξεις ακόμη στην Αρένα, είναι το card pool σου. Αυτό αφορά, κάρτες που σου δίνουν τη δυνατότητα παίζοντας τις να τραβήξεις επιπλέον 1 ή και περισσότερες κάρτες (πχ Azure Drake, Cult Master
http://www.hearthpwn.com/cards/280-azure-drake ,
http://www.hearthpwn.com/cards/140-cult-master ). Χωρίς κάρτες που ενισχύουν το card pool σου, το πιθανότερο είναι να φτάσεις σε κάποιο σημείο στο παιχνίδι όπου θα ξεμείνεις από κάρτες. Αν στον αντίπαλο σου δε συμβαίνει το ίδιο και δε μιλάμε για μία περίπτωση όπου το παιχνίδι έχει ήδη κριθεί υπέρ σου, κατά πάσα πιθανότητα θα χάσεις.
Ακόμη αν σου δίνεται η επιλογή για κάποιο AOE spell σκέψου το σοβαρά να το επιλέξεις, μιας και η Arena βασίζεται κατά κύριο λόγο στο board control και μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο (πχ Mage - Flamestrike, Blizzard | Paladin - Concentration | Priest - Holy Nova | Druid - Swipe κτλ.). Προφανώς ένα AOE spell δε σου εγγυάται ότι θα καταφέρει να "καθαρίσει" τελείως ή ακόμη και εν μέρει το board από τους minions του αντιπάλου, αλλά συνήθως τα βγάζει τα λεφτά του.
Τέλος, αν έχεις επιλέξεις Mage όταν σου δίνεται σαν επιλογή Fireball και Frostbolt το επιλέγεις χωρίς δεύτερη σκέψη και αν σου τύχει σαν αντίπαλος Mage με άλλο Class κάνεις απευθείας concede για να γλιτώσεις τα λεφτά για καινούρια οθόνη μετά το 1ο ή το 2ό ή το 3ό ή το 4ο (!!!) Flamestrike που θα σου ρίξει πάνω που νόμιζες ότι τον είχες επιτέλους στο χέρι!! [/TROLLmodeOFF]
Καλό Hearthstoning!