Windows Phones

Smartphones και dumbphones σε μία, ενιαία κατηγορία

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 21 Δεκ 2014, 07:50

Τεινω να γινω το πιο ενεργο μελος της συζητησης, αλλα θελω να παραθεσω μια γνωμη που ειναι ισως σημαντικη για καποιους.

Μετα απο 9 μηνες κατοχης του Lumia 920 και 2 του 1020 εχω παρατηρησεις τις εξης διαφορες:

Το 1020 ειναι ελαφρυτερο, κραταει πιο πολυ η μπαταρια, ζεσταινεται σε σπανιες περιπτωσεις (εντονο gaming, καμερα) ο επεξεργαστης. Επισης πιο στιβαρη κατασκευη σε λεπτομερειες, για την καμερα δε το συζηταμε.

Το 920 δινει την αισθηση πιο εντυπωσιακης οθονης (κι ας ειναι IPS LCD vs AMOLED clear black) ενω κανει εστιαση σε πιο κοντινες αποστασεις η καμερα.

Τα windows phone 8 εχουν πολλα θετικα ξεχωριστα χαρακτηριστικα και ειναι πραγματικα εντυπωσιακα για το συντομο χρονικο διαστημα που ειναι στην αγορα, εν τουτοις εχουν καποιο δρομο ακομη για να διανυσουν σε συγκεκριμενα θεματα.

-Ο browser, αν και ταχυς σε καποιες περιπτωσεις(hover) δεν ειναι βελτιστοποιημενος. Λενε οτι στο νεο update θα εχει εκατονταδες βελτιωσεις, θα γραψω και νεο μηνυμα οταν το δοκιμασω.

-Οι εφαρμογες ειναι σημαντικα λιγοτερες απο τον ανταγωνισμο. Σιγουρα εχουν γινει αλματα σε εναν μολις χρονο, αλλα υπολειπεται ποικιλιας το store. Επισης κατι Fb(ειδικα σε pages-groups-ακριβεια touch), instagram(beta εδω και μηνες, δεν εχει βιντεο) ειναι συμβιβασμοι, ντροπη στους developers...

Τελος, μην κολωσετε να πατε τη συσκευη σας σε Nokia Care αν δειτε προβλημα. Τα πιο συχνα θεματα ειναι χαλασμα του proximity/light sensor, σβησιμο η restart του κινητου στα καλα καθουμενα, τρεμουλιασμα στην οθονη. Σε καθε περιπτωση, με το που το πατε στη Νοκια εντος εγγυησης εχετε απο
δωρεαν επισκευη μεχρι και πληρη αντικατασταση της συσκευης με νεα εγγυηση.

Γενικα προβληματα βγαζουν σε καποιο ποσοστο ολα τα smartphones. Σημασια εχει το σερβις να ειναι καλο αν βρεθει ελαττωμα. Μετα απο προσωπικη εμπειρια αλλα και γνωστων, εχω να σας πω οτι με τη Νοκια δε φοβομαστε. Στο παραμικρο παρατραγουδο αναφερουμε προβλημα και βρισκεται λυση.
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσιευσεις : 745

Δημοσίευσηαπό chris7 » 02 Ιαν 2015, 22:44

Σκεφτομαι να χτυπησω τωρα που ερχεται (8/1) το 535 lumia στα 119 ευρω.
Άβαταρ μέλους
chris7

Δημοσιευσεις : 88

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 03 Ιαν 2015, 06:08

chris7 έγραψε:Σκεφτομαι να χτυπησω τωρα που ερχεται (8/1) το 535 lumia στα 119 ευρω.

Στα 119 ευρω, μαζι με το γεγονος οτι τα windows δεν κολλανε με τιποτα, ειναι θαυμα που υπαρχει τετοια επιλογη.

Τοο γεγονος οτι εχει φλας και μπροστινη καμερα (5mp παρακαλω) ειναι πολυτελεια! Επισης θετικο το οτι εχει ολους τους σενσορες(φωτος, εγγυτητας, γυροσκοπιο) και δυνατοτητα 4G. Η μνημη RAM στο 1 GB επισης ειναι υπεραρκετη για ολες τις δουλεις, πλην απαιτητικου gaming.

Πραγματικα αν δεν εχεις σκοπο να δωσεις πιο πολλα λεφτα, δυσκολα θα βρεις κατι καλυτερο.
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσίευσηαπό chris7 » 03 Ιαν 2015, 15:55

Βασικα για δευτερο τηλεφωνο το θελω εχω το S3,αλλα περυσι ειχα παρει στην γυναικα το lumia930 και εχω μια ιδεα απο windows phone.
Στην αρχη ελεγα το παλιο 75 ευρω 530 αλλα αφου υπαρχει τετοια τιμη για το 535 και ειναι και ποιο καινουργιο με μπροστα καμερα.
περιμενω να ερθει για να δουμε ;).
Άβαταρ μέλους
chris7

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 05 Ιαν 2015, 18:25

chris7 έγραψε:Βασικα για δευτερο τηλεφωνο το θελω εχω το S3,αλλα περυσι ειχα παρει στην γυναικα το lumia930 και εχω μια ιδεα απο windows phone.
Στην αρχη ελεγα το παλιο 75 ευρω 530 αλλα αφου υπαρχει τετοια τιμη για το 535 και ειναι και ποιο καινουργιο με μπροστα καμερα.
περιμενω να ερθει για να δουμε ;).

Ε τοτε δεν παιζει να εχεις θεμα, ιδανικο για τετοια περιπτωση. Στις λεπτομερειες κερδιζει και το 630/635 που ειναι ο μονος σοβαρος ανταγωνιστης στην ιδια κατηγορια. To 530 μη το σκεφτεσαι καν, δεν αξιζει με τοσο φτωχα χαρακτηριστικα τα 30ε...
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσίευσηαπό chris7 » 13 Ιαν 2015, 19:14

Εγώ άκουσα ότι παίζουν προβλήματα με το 535 τώρα θα δείξει σήμερα το πήρα αλλα τελικά θα το δώσω σε ένα φίλο που ψάχνετε για κινητό (οποτε θα το δω αργότερα από αυτόν), μπορεί να πάρω και εγώ μετά η να πάω σε άλλη κατηγορια ποιο καλο.
Άβαταρ μέλους
chris7

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 14 Ιαν 2015, 03:52

@chris7 Προβληματα παιζαν και θα παιζουν σε σημαντικο ποσοστο smartphones απο ολες τις εταιρειες. Σημασια εχει οτι τα Nokia Care εχουν πολυ καλη εξυπηρετηση και αντικατασταση της συσκευης σε περιπτωση προβληματος. Πανευρωπαικη εγγυηση 2 χρονια σε ολα τα Lumia, δεν τρεχεις και δε φτανεις.

Οχι οτι ειναι μονο τα Lumia, κι αλλες εταιρειες μπορει να εχουν αξιοπρεπεις λυσεις εντος Ελλαδας, αλλα ειναι σημαντικο ειδικα σε τοσο low budget συσκευες...
Οτι και να διαλεξεις παντως, παλι καλα εδω κι ενα εξαμηνο εχει στρωσει πολυ ο ανταγωνισμος τα πραγματα και στα =<200€ κινητα.
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσίευσηαπό chris7 » 19 Ιαν 2015, 14:39

Το ειδα στο φιλο μου μεγαλη οθονη δεν το περιμενα τοσο καμια σχεση με το 530 μιας και το ειχε η γυναικα του και τα ειδα διπλα διπλα.
Βεβαια τα χρωματα δεν ειναι τοσο ζωντανα,αλλα σαν τηλεφωνο φαινεται παρα πολυ ωραιο και θα το επερνα ανετα και εγω.
Άβαταρ μέλους
chris7

Δημοσίευσηαπό jack124 » 24 Ιαν 2015, 16:43

Είναι πολύ καλά κινητά τα lumia και δεν κολλάνε
Ίσως το επόμενο κινητό μου να είναι lumia
Άβαταρ μέλους
jack124

Δημοσιευσεις : 293

Δημοσίευσηαπό Ernesto » 26 Ιαν 2015, 22:29

Εχουν φιλαρακια το 920 και το 1020. Ωραια κινητα με κορυφαιες καμερες αλλα για μενα χανει απιστευτα λογω λειτουργικου και κυριως αισθητικα. Οκ το store εμπλουτιζεται συνεχως αλλα αυτη η αισθηση του full παραμετροποιησιμου Ο.S. που εχει το android ειναι αλλο πραγμα. Παρολα αυτα ειναι πολυ τιμια κινητα και εχουν μπει δυναμικα στην αγορα
Άβαταρ μέλους
Ernesto

Δημοσιευσεις : 239

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Κινητά

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB