PC ή κονσόλα;;;

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό giopa62 » 15 Ιαν 2015, 10:12

Εμένα μου αρέσει πολύ το gaming στο σαλόνι με φίλους. Οπότε πάω σε κονσόλα. Νομίζω όμως το επόμενο θα είναι gaming PC στο σαλόνι (αυτά με το μικρό κουτί)
giopa62

Δημοσιευσεις : 69

Δημοσίευσηαπό foluke » 15 Ιαν 2015, 14:13

Καλησπέρα και πάλι,για οσους θελουμε decent playing και οχι τρελα γραφικα (δηλαδη οχι ultra settings),δηλαδη να εχουμε καλα φραμες μεχρι αναλυση full hd σε καποια τα παιχνιδια .Ενα μετριο συστημα σε τιμες κονσολας ειναι ικανοποιητικο?
foluke

Δημοσιευσεις : 2

Δημοσίευσηαπό warmup » 15 Ιαν 2015, 22:11

Το τι παιχνιδάκια θες να παίζεις μετράει πολύ φίλε μου!

Αν δεν σε ενδιαφέρει να έχεις το πιο next-gen μηχάνημα και απλά να απολαύσεις κάποια παιχνίδια στον ελεύθερο χρόνο σου εγώ θα σου πρότεινα ένα ps3. Φτηνό πια (μπορείς να κοιτάξεις και μεταχειρισμένο και να βρεις και κανένα bundle), με πάρα πολλούς τίτλους και φτηνούς (ειδικά μεταχειρισμένους) θα είσαι μια χαρά!

Τώρα αν θες κάτι next gen πας σε κονσόλα (η επιλογή δική σου ανάλογα τους τίτλους) η πας σε ένα δυνατό pc.
Άβαταρ μέλους
warmup

Δημοσιευσεις : 85

Δημοσίευσηαπό funisher » 15 Ιαν 2015, 22:54

Το σκέφτηκα αλλα μαλλον σε καρτα γραφικων με βλεπω.
Εχετε να μου προτεινετε καμια καλυτερη καρτα γυρω στα 220 ευρω το πολυ ;;;
Ξαναποσταρω το προηγουμενο σχολιο μου μηπως παρω απαντηση :P
Σκεφτόμουν για sapphire radeon r9 270x 4gb
http://www.e-shop.gr/sapphire-radeon-r9-270x-dual-x-edition-with-boost-oc-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.510844
Άμα είναι να πάρω κάρτα δεν θέλω να δώσω πάνω από 230 το πολύ, για να πάρω και τίποτα άλλο...
Λογικά μια κάρτα σε αυτά τα λεφτά θα μπορώ να παίξω σε high-ultra settings;;;
Επιπλέον το κουτί μου είναι midi-tower και το τροφοδοτικό μου 650watt.
Άβαταρ μέλους
funisher

Δημοσιευσεις : 29

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 15 Ιαν 2015, 23:24

To θεμα που ειναι το σημαντικοτερο σε αυτη την επιλογη εχει να κανει οχι με τιμες ουτε με hardware , αλλα με το τι ειδους παιχνιδια παιζεις. Αν παιζεις flight simulators, economic simulators κτλπ , MMO , strategy games , PC "exclusives" στυλ Day Z κτλπ τοτε το PC ειναι ΜΟ-ΝΟ-ΔΡΟ-ΜΟΣ. Αν παιζεις FPS , παιχνιδια 'mainstream' , Αssasins , far cry κτλπ, Κολοφντιουτια , μπατλφιλντια , διαφορα παιχνιδια με αμαξια (FORZA κτλπ) αν παιζεις αθλητικα σιμς (fifa , pro , NBA2k κτλπ) τοτε πλεον η κονσολα ειναι επισης ΜΟ-ΝΟ-ΔΡΟ-ΜΟΣ καθως πλεον οι κονσολες ειναι το βασικο φορματ και οχι τα PC οπως ηταν μεχρι τα τελη της προηγουμενης δεκαετιας... Πολλα mainstream παιχνιδια πλεον ή δε βγαινουν στο PC ή βγαινουν με μεγαλη καθυστερηση πχ GTAV. Oποτε το σημαντικοτερο ερωτημα ειναι τι παιχνιδια μου αρεσει να παιζω και μετα ειναι τα λεφτα. Αν θες να παιζεις παιχνιδια στρατηγικης , ε θα τη σκασεις την 800αρα να φτιαξεις ενα δυνατο μηχανηματακι να σηκωνει φουλ τις μοναδες στο total war και γραφικα τουλαχιστον στο High. To pc ειναι ακριβοτερο να το στησεις και θελει συνεχως να ριχνεις χρημα , ενω με τη κονσολα θα δωσεις 300-400 και θα εισαι ησυχος για 6-8 χρονια. Με το PC μετα απο 3-4 χρονια πρεπει να σταξεις κανα φραγκακι για καρτουλα. Οποτε αν σου αρεσουν τιτλοι που υπαρχουν και στις κονσολες και στο PC ειναι σαφως πιο οικονομικο να αγορασεις κονσολα. Ομως απο την αλλη τα παιχνιδια στα PC ειναι πολυ φτηνοτερα οταν ειναι καινουρια οποτε αν εισαι απο αυτους που αγοραζουν παιχνιδια τις πρωτες εβδομαδες κυκλοφοριας τους το PC μακροπροθεσμα θα ειναι καλυτερα γιατι μπορει να δωσεις παραπανω φραγκα να το στησεις αλλα θα τα βγαλεις απο τη διαφορα στη τιμη των παιχνιδιων .
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

Δημοσιευσεις : 221

Δημοσίευσηαπό funisher » 17 Ιαν 2015, 14:27

Ευχαριστώ πολύ!!!Θα το σκεφτώ λίγο ακόμα και θα δω.Καλό gaming :)
Άβαταρ μέλους
funisher

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 17 Ιαν 2015, 20:21

Καταρχήν με τον 6200 θα έχεις bottleneck στη 970 χαλαρά. Όχι ότι δεν θα μπορείς να παίξεις αλλά ο επεξεργαστής είναι πολύ αργός και δεν θα μπορέσεις να πάρεις το μέγιστο από τη συγκεκριμένη κάρτα.

Θα πρέπει λιγάκι να προσέχουμε τη προτείνουμε στο κόσμο ιδίως από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε.

Θα σου πρότεινα να δεις αυτήν εδώ.

Είναι πολύ σημαντικά η Διαδικασία Τεχνολογίας που είναι στις 28nm. Όσο πιο μικρός ο αριθμός νανόμετρων, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχει.

Επίσης, άλλο σημαντικό είναι ότι αυτή η κάρτα είναι των 4GB, κάτι που θέλουν σήμερα τα νέα παιχνίδια, όπως το Ryse: Son of Rome και άλλα τέτοια.

Αν είναι δυνατόν να προτείνεις κάρτα 280 ευρώ και μάλιστα GTX760 όταν με 250 ευρώ μπορείς να πάρεις μια 280Χ η οποία είναι 20-30% ισχυρότερη. Με 280 ευρώ μάλιστα βρίσκεις ακόμα και GTX770 και ο άλλος σου πρωτεΐνη 760!!!!!!!!!!!!!!!!!θα τρελαθούμε εντελώς σε λίγο με αυτά που διαβάζουμε.

Με βάση τη CPU σου και το budget που διαθέτεις θα σου πρότεινα μια 270X ή 280 (non X) οι οποίες θα δέσουν άψογα στο σύστημα σου και με το τροφοδοτικό που έχεις είσαι καλυμμένος.

Όσο αφορά τη μνήμη γιατί σε είδα να αναφέρεις τη 270Χ με 4GB από τη στιγμή που δεν θα έχεις 2 οθόνες η δεν παίζεις σε 2Κ ή 4 Κ τότε τα 4GB της μνήμης είναι περιττά. Ακόμα και σε περίπτωση που είχες μόνιτορ 2Κ+ η 270X θα ήταν πολύ αδύναμη για να σου δώσει αξιοπρεπές επιδόσεις σε τέτοιες αναλύσεις.

Η 270Χ με 2 GB είναι μια πολύ αξιόλογη κάρτα και μπορείς να παίξεις άνετα όλα τα παιχνίδια σε Full HD και αρκετά από αυτά με high settings αλλά ακόμα και ultra σε κάποιες περιπτώσεις.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό funisher » 18 Ιαν 2015, 00:11

Πο να σαι καλα ρε φιλαρακι.Ευχαριστώ πολύ
Άβαταρ μέλους
funisher

Δημοσίευσηαπό pRonOoBGR » 19 Ιαν 2015, 15:00

Προτιμω PC λογο χρησης του αρκετα χρονια. Αν και ξεκινησα απο κονσολα αλλαξα "κατηγορια" απο μικρος. Απλα θεωρω οτι στο pc εχεις περισσοτερες δυνατοτητες απο 'τι οι χρηστες μιας κονσολας. Ισως να κανω και λαθος!
Άβαταρ μέλους
pRonOoBGR

Δημοσιευσεις : 82

Δημοσίευσηαπό Ernesto » 19 Ιαν 2015, 19:13

Ειναι θεμα γουστου. Ενα pc εχει περισσοτερες δυνατοτητες και επιλογες, ομως θα πρεπει να τα σκασεις χοντρα εξ αρχης η να κανεις αργοτερα αναβαθμισεις. Με κονσολα μενεις ησυχος αλλα με ξεπερασμενη εικονα, πιο ακριβα παιχνιδια συνολικα κλπ κλπ
Άβαταρ μέλους
Ernesto

Δημοσιευσεις : 239

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB