Θα ήθελα τη βοήθειά σας στην αναζήτηση κατάλληλης οθόνης σύμφωνα με τα κριτήρια που θα σας παραθέσω.
Η οθόνη που έχω είναι του 2007 οπότε χρήζει πλέον αντικατάστασης καθώς δεν με καλύπτει.
Η χρήση του Η/Υ γίνεται κυρίως για gaming και για ταινίες, οπότε δεν ενδιαφέρομαι για web design κλπ.
Οι ιντσες της οθόνης πρέπει να είναι 22+.
Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 250 - δύσκολα 300.
Παρατηρήσεις:
Καθώς δεν κατέχω ιδιαίτερες γνώσεις περι monitors,συγχωρέστε τυχόν λάθη όσο κραυγαλέα και αν είναι.
Έτσι,εφόσον η οθόνη προορίζεται για gaming διάβασα ότι ίσως να υπάρχουν προβλήματα με οθόνες με ips panel (δεν ξέρω κατα πόσον ισχύει).Εννοώ οτι σε συνθήκες σχεδόν σκοταδιού κατα τις οποίες έχω συνηθίσει να παίζω θα αντιμετωπίσω πρόβλημα με την οθόνη?
Από οθόνες με ips panel έχω ξεχωρίσει τις dell u 2312 και u 2412.
Ωστόσο σε πολλά threads βλέπω συνεχώς προτάσεις για αγορά οθονών με ips panel.
Διάβασα οτι οθόνες με TN panel υστερούν σημαντικά στην απόδοση(ως προς την ζωντάνια) των χρωμάτων.
Έχω παρατηρήσει οτι έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά hybrid monitors/tv με 3D ( http://www.plaisio.g...-DM2350D-PZ.htm )-> με τιμή στα 245Ε με TN panel.Για το συγκεκριμένο μοντέλο διάβασα και το αντίστοιχο review στο eternity.gr(από τον Δημήτρη Καρέτσο)
Εδώ θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για μετατροπή 2D σε 3D ,και κατα πόσον διατηρείται η απόδοση της οθόνης μετά την μετατροπή.
Εν κατακλείδι,
έχω ψιλοχαθεί ανάμεσα στα reviews και δεν μπορώ να αποφασίσω,ελπίζω να με βοηθήσετε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kliro
- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 20:12 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Επιλογή κατάλληλης οθόνης
4 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Η τεχνολογία IPS είναι η καλύτερη που υπάρχει και ταυτόχρονα η ακριβότερη. Προσφέρουν γενικά καλύτερα χρώματα και άριστες γωνίες θέασης από όλες τις πλευρές. Ωστόσο τα περισσσότερα monitor στην αγορά χρησιμοποιούν TN panels, τα οποία έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και γενικά παρέχουν πολύ καλή απόδοση, γρήγορη απόκριση αλλά μέτριες γωνίες θέασης, κυρίως στο κατακόρυφο άξονα, δηλαδή αν κοιτάς υπό γωνία από κάτω ή από πάνω, κάτι που όμως δύσκολο να συμβαίνει. Από εκεί και πέρα, καλό είναι να πάρεις ένα LED monitor, ώστε η φωτεινότητα στην οθόνη να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ομοιογενής. Τα LED monitor μπορεί να χρησιμοποιούν panels είτε της μια είτε της άλλης τεχνολογίας. Όσον αφορά τώρα στο 3D monitor που αναφέρεις, το έχω και το χρησιμοποιώ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Παίζοντας σε 3D mode, δεν έχεις απώλειες ποιότητας, πέρα από αυτές που συμβαίνουν ούτως ή άλλως σε κάθε 3D monitor. Όμως το gaming σε stereo 3D έχει απώλειες στο frame rate λόγω του ότι η κάρτα γραφικών κάνει rendering δυο φορές το κάθε frame, μια για κάθε μάτι. Αν δε σε ενδιαφέρει το 3D, τότε μάλλον είναι καλύτερα να πάρεις το IPS monitor που έχεις βρει. Αν όμως θέλεις stereo 3D gaming, η λύση της LG είναι εξαιρετική, αφού πέραν τον άλλων, θα μπορείς να βλέπεις και ταινίες 3D.
-
Dimcar - Δημοσιευσεις : 57
Dimcar σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Ίσως για gaming να έπρεπε να παω σε μια ΤΝ (έχεις να μου προτείνεις κάποια ΤΝ για gaming?), ωστόσο έχω διαβάσει οτι σε πολύωρη χρήση έχουν προτέρημα οι IPS καθώς δεν κουράζουν τόσο τα μάτια.
Οι γωνίες θέασης δεν με απασχολούν κατα το gaming,όσο κατα τη διάρκεια που βλέπω ταινίες όπου η συγκεκριμένη ΤΝ που έχω τα θαλασσώνει. Όποιες τεχνολογίες και αν έχουν αναβαθμιστεί στις ΤΝ πιστεύω πως δεν είναι κατάλληλες για ταινίες λόγω του προβλήματος με τις γωνίες θέασης.
Σερφάροντας βρήκα πολύ αξιόλογες monitors που όμως η τιμή τους ξέφευγε από το budget μου.
Αν έχεις και κάποια με IPS να μου προτείνεις πέραν των u2312-2412,απλά για να κάνω κάποια τελική συγκρισή πριν την αγορά.
Τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω πέραν της δεδομένης απώλειας στο Frame rate που είχες αναφέρει και στο review σου, από πλευράς ως εμπειρία στο 3D gaming στην συγκεκριμένη tv monitor πως σου φάνηκε?Είναι κάτι το αξιόλογο ή δεν αξίζει και είναι καθαρά θέμα marketing?
Ίσως για gaming να έπρεπε να παω σε μια ΤΝ (έχεις να μου προτείνεις κάποια ΤΝ για gaming?), ωστόσο έχω διαβάσει οτι σε πολύωρη χρήση έχουν προτέρημα οι IPS καθώς δεν κουράζουν τόσο τα μάτια.
Οι γωνίες θέασης δεν με απασχολούν κατα το gaming,όσο κατα τη διάρκεια που βλέπω ταινίες όπου η συγκεκριμένη ΤΝ που έχω τα θαλασσώνει. Όποιες τεχνολογίες και αν έχουν αναβαθμιστεί στις ΤΝ πιστεύω πως δεν είναι κατάλληλες για ταινίες λόγω του προβλήματος με τις γωνίες θέασης.
Σερφάροντας βρήκα πολύ αξιόλογες monitors που όμως η τιμή τους ξέφευγε από το budget μου.
Αν έχεις και κάποια με IPS να μου προτείνεις πέραν των u2312-2412,απλά για να κάνω κάποια τελική συγκρισή πριν την αγορά.
Τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω πέραν της δεδομένης απώλειας στο Frame rate που είχες αναφέρει και στο review σου, από πλευράς ως εμπειρία στο 3D gaming στην συγκεκριμένη tv monitor πως σου φάνηκε?Είναι κάτι το αξιόλογο ή δεν αξίζει και είναι καθαρά θέμα marketing?
- kliro
- Δημοσιευσεις : 2
4 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες