Smartphone ως παιχνιδομηχανή

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό Volga » 10 Οκτ 2014, 13:32

Kefka09 έγραψε:Machinarium, Broken sword, Walking Dead, είναι απλά ports. Τώρα, αν θέλω racing και shooters, συγγνώμη, θα τα προτιμήσω σε κονσόλα. Και το world of goo (υπέροχο) κυκλοφορεί σε android. Ε και; Το φορητό gaming πρεπει να μου προσφέρει κατι, το οποίο δε μπορώ να βρω αλλού! Σε αυτό απέτυχε το original psp, με τα διάφορα god of war φεριπείν.

Δεν διαφωνώ. Όπως αναφέρω δεν το θεωρώ αντικαταστάτη κονσόλας (ακόμη). Αλλά για φορητή διασκέδαση έχει να μου προσφέρει πολύ παραπάνω από ενα PS Vita ή ένα 3DS.

@Commenter

"ας μην ξεχνάμε ότι δεν γίνεται να ασχοληθείς σοβαρά με gaming χωρίς controller "

Σε πολλούς τίτλους χρειάζεται και γι αυτό το smartphone έχει bluetooth ή ακόμη και βάση χειριστηρίου. Γιατί πρέπει να παίξω με τα touch controls?
Άβαταρ μέλους
Volga

Δημοσιευσεις : 174

Re: Smartphone ως παιχνιδομηχανη

Δημοσίευσηαπό Kefka09 » 10 Οκτ 2014, 14:25

Να είμαστε καλά, να παίζουμε. Διαφωνώ πλήρως, αλλά γούστα ειναι αυτά! Δεν υπάρχει λόγος να μαλώσει κανείς. Εξάλλου είμαι της άποψης οτι στη νεα γενια τα φορητά θα αποκτουν μορφη πιο κοντά στο τάμπλετ, για να εκμηδενήσουν και την παραπάνω προοπτική που αναφέρεις. Όσο να ναι, αλλοι developers στη νιντεντο, αλλοι στα παιχνιδακια του android.
One man goes into the waters of baptism, a different man comes out, born again. But who is that man who lies submerged? Perhaps that swimmer is both sinner and saint, until he is revealed unto the eyes of man.
Άβαταρ μέλους
Kefka09

Δημοσιευσεις : 396

Δημοσίευσηαπό Kefka09 » 10 Οκτ 2014, 14:25

Να είμαστε καλά, να παίζουμε. Διαφωνώ πλήρως, αλλά γούστα ειναι αυτά! Δεν υπάρχει λόγος να μαλώσει κανείς. Εξάλλου είμαι της άποψης οτι στη νεα γενια τα φορητά θα αποκτουν μορφη πιο κοντά στο τάμπλετ, για να εκμηδενήσουν και την παραπάνω προοπτική που αναφέρεις. Όσο να ναι, αλλοι developers στη νιντεντο, αλλοι στα παιχνιδακια του android.
One man goes into the waters of baptism, a different man comes out, born again. But who is that man who lies submerged? Perhaps that swimmer is both sinner and saint, until he is revealed unto the eyes of man.
Άβαταρ μέλους
Kefka09

Δημοσιευσεις : 396

Δημοσίευσηαπό mtifosi » 10 Οκτ 2014, 17:21

Παντως απο εμπειρια μερικα παιχνιδια στα smartphone ειναι πολυ προσεγμενα, οπως τα infinity Blade,Mass effect infiltrator,max payne,gta,rayman,dead space,asphalt.Μερικα οπως τα infinity blade εχουν ωραιο χειρισμο με touch ενω καποια αλλα οπως τα gta θελουν χειριστηριο για να εχεις καλυτερο ελεγχο.
Άβαταρ μέλους
mtifosi

Δημοσιευσεις : 56

Δημοσίευσηαπό Volga » 11 Οκτ 2014, 11:34

mtifosi έγραψε:Παντως απο εμπειρια μερικα παιχνιδια στα smartphone ειναι πολυ προσεγμενα, οπως τα infinity Blade,Mass effect infiltrator,max payne,gta,rayman,dead space,asphalt.Μερικα οπως τα infinity blade εχουν ωραιο χειρισμο με touch ενω καποια αλλα οπως τα gta θελουν χειριστηριο για να εχεις καλυτερο ελεγχο.

Ακριβώς!! Και λίγα λες.

Σίγουρα όπως αναφέρει παραπάνω ένα παιδί άλλους τίτλους θα βγάλει η Nintendo και άλλους πχ η Gameloft. Είναι και αυτό μια σοβαρή παράμετρος.

Αυτό που θέλω να επισημάνω απλά εγώ είναι οτι δεν μπορούμε να συζητάμε για games της πλάκας στο Android και στο iPhone ΠΛΕΟΝ.

Σίγουρα τα touch controls δεν ταιριάζουν σε όλα τα είδη τίτλων αλλά συμβιβάζεσαι.

Όπως συμβιβάζεται ο PC gamer για να κάτσει να παίξει Killzone ή HALO σε κονσόλα με τους δυο αναλογικούς σαν να χειρίζεσαι φορτοεκφορτωτή σε γιαπί....

εκεί γιατι πχ δεν κράζουμε το χειριστήριο αλλά ολοι τρέχουμε να αγοράσουμε FPS σε κονσόλα;

κουτσά στραβά συνηθίσαμε να χειριζόμαστε φορτοεκφορτωτή :D ετσι νομίζω οτι πρέπει να δούμε και το Smartphone. Μην είμαστε απόλυτοι γιατί χάνουμε υπέροχους τίτλους από γκρίνια και μόνο.

Για κάθε ένα τίτλο που μας δυσκολεύουν τα touch controls (δικαίως) υπάρχει άλλος ένας που κάνει τη ζωή μας ευκολότερη!
Άβαταρ μέλους
Volga

Δημοσίευσηαπό Dural » 12 Οκτ 2014, 01:47

τα smartphone games μου κρατάνε παρέα συνήθως οταν ειμαι στο τραίνο, λεωφορείο για μικρες αποστάσεις ή όταν απλα θελω να δω/ακούσω μία εκπομπή ή κανα ματσάκι που δεν με πολυκαίει και παράλληλα παίζω με κανα παιχνιδάκι τύπου sparkle 2, dark lands. Με τοσα παιχνιδια που εχω να παιξω στις κανονικες κονσολες δεν ειχα ακομα χρόνο να αφοσιωθώ στα "πραγματικα" games των κινητών/tablets, αλλα εχω δει πράγματι καποια πολυ καλα
Άβαταρ μέλους
Dural

Δημοσιευσεις : 114

Δημοσίευσηαπό Volga » 16 Οκτ 2014, 19:09

Dural έγραψε:τα smartphone games μου κρατάνε παρέα συνήθως οταν ειμαι στο τραίνο, λεωφορείο για μικρες αποστάσεις ή όταν απλα θελω να δω/ακούσω μία εκπομπή ή κανα ματσάκι που δεν με πολυκαίει και παράλληλα παίζω με κανα παιχνιδάκι τύπου sparkle 2, dark lands. Με τοσα παιχνιδια που εχω να παιξω στις κανονικες κονσολες δεν ειχα ακομα χρόνο να αφοσιωθώ στα "πραγματικα" games των κινητών/tablets, αλλα εχω δει πράγματι καποια πολυ καλα

έχει πάρα πολύ καλούς τίτλους φίλε! Έχουν πραγματικά δώσει πολύ καλά πράγματα τα τελευταία χρόνια.

Γενικά πάντως με τόσες κονσόλες και τόσους τίτλους δεν προλαβαίνεις να τα παίξεις όλα (εκτός αν είσαι συνταξιούχος).

:lol:
Άβαταρ μέλους
Volga

Δημοσίευσηαπό greenkiller.13 » 19 Οκτ 2014, 19:01

Οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω τα παιχνιδια στο smartphone ειναι ωραια για ταξιδια ή για κοντινες αποστασεις με το λεωφορειο,τουλαχιστον εγω μονο τοτε ασχολουμαι,αν και το μονο που παιζω ειναι το ninja fruit κυριως :P
Άβαταρ μέλους
greenkiller.13

Δημοσιευσεις : 746

Δημοσίευσηαπό teopanta1 » 20 Οκτ 2014, 18:22

Από ότι φαίνεται από την τάση να μεγαλώνουν η οθόνες σε λίγα χρόνια θα πάψουν να υπάρχουν ή φορητές παιχνιδομηχανες
xbox live : teopanta360
psn : teopanta360
Άβαταρ μέλους
teopanta1

Δημοσιευσεις : 163

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 20 Οκτ 2014, 23:49

Τα smartphones για μενα δεν υπαρχει περιπτωση να εκθρονισουν ποτε τις πραγματικες παιχνιδομηχανες.

Καποια πραγματα που με ξενερωνουν αφανταστα κατα τη διαρκεια ενος παιχνιδιου σε κινητο:

1) Ζεσταινονται πολυ γρηγορα. Και κανεις δε θελει να ταλαιπωρει ετσι το κινητο του, ουτε να καψει τα χερια του!

2) Η μπαταρια πεφτει σε χρονο dt. Κι αν στα 3ds και psvita το συγχωρουμε αυτο, οταν εσυ μετα με το κινητο θες να κανεις χιλιες δυο δουλειες μεσα στην ημερα, αυτο ειναι τεραστιο προβλημα.

3) Ο χειρισμος με την touchscreen και μονο εξυπηρετει πολυ συγκεκριμενα ειδη gaming, περιοριζοντας τους develoeprs παρα πολυ.. Μην ακουσω για λυσεις με προσθετες συσκευες, ο μεσος χρηστης smartphone ουτε να το σκεφτεται δε θελει!

4) Για ολους αυτους τους λογους, δεν προκειται ποτε να τρεξουν οι μεγαλοι developers και να βγαλουν τα killer apps τους αποκλειστικα για smartphones.

Παντως ειναι πολυ βολικα για μικρα play sessions κι ευνοουν την αναπτυξη απλοικων indie games. Δεν υποτιμω τις δυνατοτητες τους, καθε αλλο. Αλλα αν παιξει καποιος ενα παιχνιδι στο 3ds και μετα παει στο κινητο, καταλαβαινει οτι εξυπηρετουν εντελως διαφορετικους σκοπους.

Η συζητηση ειναι παρομοια με το κατα ποσο τα smartphones θα εκτοπισουν τις dslr, τα gps, τα λαπτοπ... Δυστυχως ειναι all-around συσκευες που κανουν λιγο απο ολα, οποτε μοιραια οποιος θελει να εμβαθυνει σε εναν τομεα, θα παει κατευθειαν σε πιο εξειδικευμενη συσκευη.

Εκτος κι αν νομιζατε οτι τα παιδια που παιζουν angry birds και fruit ninja και τους αρκουνε, αποτελουν χαμενο κοινο για sony/nintendo! Ουτε καν... Εχουν διαφορετικα target groups!
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσιευσεις : 745

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB