Βραβεία Όσκαρ

«Έρχεσαι σπίτι μου να δούμε ένα DVD;»

Βραβεία Όσκαρ

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 25 Ιαν 2012, 12:51

Από το αντίστοιχο νέο, που βρίσκεται εδώ, αντιγράφω τις υποψηφιότητες.

Καλύτερη ταινία
«The Artist»
«The Descendants»
«Extremely Loud & Incredibly Close»
«Hugo»
«Midnight in Paris»
«The Help»
«Moneyball»
«War Horse»
«The Tree of Life»

Πρώτος ανδρικός ρόλος
Demian Bichir, «A Better Life»
George Clooney, «The Descendants»
Jean Dujardin, «The Artist»
Gary Oldman, «Tinker Tailor Soldier Spy»
Brad Pitt, «Moneyball»

Πρώτος γυναικείος ρόλος
Meryl Streep, «The Iron Lady»
Viola Davis, «The Help»
Michelle Williams, «My Week With Marilyn»
Rooney Mara, «The Girl With The Dragon Tattoo»
Glenn Close, «Albert Nobbs»

Δεύτερος ανδρικός ρόλος
Kenneth Branagh, «My Week With Marilyn»
Jonah Hill, «Moneyball»
Nick Nolte, «Warrior»
Christopher Plummer, «Beginners»
Max Von Sydow, «Extremely Loud & Incredibly Close»

Δεύτερος γυναικείος ρόλος
Octavia Spencer, «The Help»
Jessica Chastain, «The Help»
Janet McTeer, «Albert Nobbs»
Melissa McCarthy, «Bridesmaids»
Berenice Bejo, «The Artist»

Σκηνοθεσία
Woody Allen, «Midnight in Paris»
Michel Hazanavicius, «The Artist»
Terrence Malick, «The Tree of Life»
Alexander Payne, «The Descendants»
Martin Scorsese, «Hugo»
Steven Spielberg, «War Horse»

Καλύτερου σεναρίου
Woody Allen, «Midnight in Paris»
JC Chandor, «Margin Call»
Asghar Farhadi, «A Separation»
Michel Hazanavicius, «The Artist»
Kristen Wiig and Annie Mumolo, «Bridesmaids»

Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου
Nat Faxon, Alexander Payne & Jim Rash, «The Descendants»
Aaron Sorkin & Steven Zaillian, «Moneyball»
John Logan, «Hugo»
George Clooney, Grant Heslov, «The Ides of March»
Bridget O’Connor & Peter Straughan, «Tinker, Tailor, Soldier, Spy»

Κινούμενα σχέδια
«A Cat In Paris»
«Chico & Rita»
«Kung Fu Panda 2»
«Puss in Boots»
«Rango»

Γενικό σχόλιο: ΜΕΓΑΛΗ ΦΤΩΧΕΙΑ. Σε κάθε κατηγορία ξεχωρίζουν 1 - 2 ονόματα και μετά το χάος, οι υπόλοιπες επιλογές είναι επιεικώς μετριοκαλές. Το "Drive" έχει αγνοηθεί παντελώς και στην ερμηνεία του Gosling και στη σκηνοθεσία του Refn, όπως επίσης και το "Warrior" που εδώ δεν προβλήθηκε. Η λίστα καλύτερης ταινίας είναι για γέλια πραγματικά, επιφυλάσσομαι για το "Hugo" και το «Extremely Loud & Incredibly Close» και μόνο το "The Descendants" αξίζει να βρίσκεται εκεί. Τους λόγους θα μπορείτε να τους διαβάσετε την Πέμπτη :D Πρώτος ανδρικός ρόλος κονταρομαχία Clooney - Oldman και όποιος και από τους δύο το πάρει θα είμαι ευχαριστημένος. Στον πρώτο γυναικείο ρόλο προτιμώ τη Glenn Close που με το Nobbs της είναι η πιο θαρραλέα ερμηνεία φέτος. Η Μeryl Strip (απαράδεκτη ταινία παρεπιπτόντως το "Iron Lady") και η Michelle Williams έδωσαν πολύ καλές μιμήσεις αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ήταν όντως ερμηνείες - ο diCaprio στο επίσης απαράδεκτο "J.Edgar" έδινε περισσότερο την αίσθηση του ηθοποιού. Η Rooney Mara έπρεπε να είναι σπίτι της, όχι υποψήφια για Όσκαρ. Σενάρια παγερή αδιαφορία εκτός του «Tinker, Tailor, Soldier, Spy» και σκηνοθεσίας ο μεγάλος ύπνος, πολλά ονόματα και ελάχιστη ουσία. Υπερβολική η παρουσία του Woody Allen, για το Scorsese επιφυλάσσομαι, ο Payne δικαίως βρίσκεται εκεί, οι υπόλοιποι απλά επαρκείς. Για το "The Artist" τα έχω γράψει και στο forum, πέρα από το αισθητικό της όλης υπόθεσης η ταινία κάνει μπάκα, όχι απλά κοιλιά.

Τι να πει κανείς...Americans! Οι απόψεις σας?
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό The White Prince » 25 Ιαν 2012, 14:02

Oscar για καλύτερο τραγούδι/soundtrack δεν υπάρχει;;;;
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
The White Prince

Δημοσιευσεις : 161

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 25 Ιαν 2012, 15:46

Υπάρχει, αλλά έβαλα μόνο τα "χοντρά". Εδώ η πλήρης λίστα

http://oscar.go.com/nominees
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό Spahar » 25 Ιαν 2012, 15:54

Μόνο 2 ταινίες έχω δει προς το παρόν από τις υποψήφιες για καλύτερη ταινία, τα «Midnight in Paris»
και «Moneyball». Ωραίες ταινίες και οι δύο, ειδικά το Midnight in Paris, αλλά υποθέτω όχι και για καλύτερη ταινία, ακόμα και αν δεν έχω δει τις άλλες. Πρέπει να δω και τις άλλες υποψήφιες ταινίες μέχρι την απονομή.
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό ninty » 25 Ιαν 2012, 17:15

οπως λες και στην υπογραφη σου tobajaras Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
ninty

Δημοσιευσεις : 41

Δημοσίευσηαπό DrManolo » 27 Ιαν 2012, 01:04

Εμμμμμμμμμ...same old same old? Πότε το Hollywood έδωσε oscar σε αυτόυς που πραγματικά το αξίζουν; Λίγες φορές... Πάντως η Ακαδημία έχει μαζέψει τη Σάρα και τη Μάρα και το κακό συναπάντημα γι αυτό και τις περισσότερες φορές οι σωστές επιλογές χάνονται στους ψήφους των πολλών που είναι τουλάχιστον αναμενόμενοι... Δεν έχω να πω ακόμα πολλά γιατί δεν έχω παρακολουθήσει ακόμα όλες τις ταινίες, πάντως η ταίνία με τον Όλντμαν είναι πολύ καλή και πιστεύω ότι θα έπρεπε να σαρώσει. Πιστεύω ότι πρέπει να πάρει το Α' Αντρικό γιατί ο Κλούνει έχει ήδη ένα αγαλματίδιον στην κατοχή του για ερμηνεία του στο παρελθόν. Και φυσικά και η Γκλεν , μιλάμε τώρα για δύο ηθοποιούς που δεν έχουν βραβευτεί ποτέ, και έχει βραβευτεί ας πούμε πχ η Paltrow...αίσχος. Για τα υπόλοιπα, I'll catch up when I'll be ready και θα 'χω άποψη. :) Επίσης κρυφή μου επιθυμία θα ήταν ένα βραβείο προσφοράς στον Αγγελόπουλο (RIP). Όνειρα απατηλά ; Μη συγκρίνουμε τώρα σκηνοθέτες...... Και τέλος, απαράδεκτο που λείπει από τα κινούμενα ο Tin Tin λόγω βελγικής καταγωγής.

ΥΓ : The Girl With The Dragon Tattoo ? Τα χουν παίξει ;

I'm not a critic , just a cinephile
Εικόνα

In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. Douglas Adams
Άβαταρ μέλους
DrManolo

Δημοσιευσεις : 68

Δημοσίευσηαπό Shepard » 27 Ιαν 2012, 07:39

DrManolo έγραψε:Εμμμμμμμμμ...same old same old? Πότε το Hollywood έδωσε oscar σε αυτόυς που πραγματικά το αξίζουν; Λίγες φορές... Πάντως η Ακαδημία έχει μαζέψει τη Σάρα και τη Μάρα και το κακό συναπάντημα γι αυτό και τις περισσότερες φορές οι σωστές επιλογές χάνονται στους ψήφους των πολλών που είναι τουλάχιστον αναμενόμενοι... Δεν έχω να πω ακόμα πολλά γιατί δεν έχω παρακολουθήσει ακόμα όλες τις ταινίες, πάντως η ταίνία με τον Όλντμαν είναι πολύ καλή και πιστεύω ότι θα έπρεπε να σαρώσει. Πιστεύω ότι πρέπει να πάρει το Α' Αντρικό γιατί ο Κλούνει έχει ήδη ένα αγαλματίδιον στην κατοχή του για ερμηνεία του στο παρελθόν. Και φυσικά και η Γκλεν , μιλάμε τώρα για δύο ηθοποιούς που δεν έχουν βραβευτεί ποτέ, και έχει βραβευτεί ας πούμε πχ η Paltrow...αίσχος. Για τα υπόλοιπα, I'll catch up when I'll be ready και θα 'χω άποψη. :) Επίσης κρυφή μου επιθυμία θα ήταν ένα βραβείο προσφοράς στον Αγγελόπουλο (RIP). Όνειρα απατηλά ; Μη συγκρίνουμε τώρα σκηνοθέτες...... Και τέλος, απαράδεκτο που λείπει από τα κινούμενα ο Tin Tin λόγω βελγικής καταγωγής.

ΥΓ : The Girl With The Dragon Tattoo ? Τα χουν παίξει ;

I'm not a critic , just a cinephile

Τι ψάχνεις κ εσύ τώρα; Άλλωστε τα βλέπουμε για να γελάσουμε! Έχουμε κ δική μας κριτική σκέψη οπότε έχουμε τις δικές μας επιλογές! ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό silver_knight » 30 Ιαν 2012, 09:59

Φετος οι περισσότερες υποψηφιότητες έιναι τραγικές και κάποιες ειρωνικές..Πουθενά ο κορυφαίος Di Cpario για το κατα τα άλλα τραγικό J.Edgar, πουθενά το Warrior..Αλλά, εδώ έχει πάρει Οσκαρ το Hurt Locker....Απλά για χαβαλέ θα τα παρακολουθήσω και τίποτα παραπάνω
Άβαταρ μέλους
silver_knight

Δημοσιευσεις : 104

Δημοσίευσηαπό Fonis » 07 Φεβ 2012, 14:29

Το "The Help" και το "Moneyball" που τα είδα,'ντάξει καλούτσικες ταινίες αλλά και το "The Tree of Life" για ταινία της χρονιάς ? Πάνω απο μισή ώρα δεν άντεξα να δω !

Απ' ότι λένε το "The Artist" θα τα σαρώσει όλα !
Δεν την έχω δεί,αλλά λένε είναι καλή !
Blessings are not just for the ones who kneel... luckily
Άβαταρ μέλους
Fonis

Δημοσιευσεις : 80

Επιστροφή στο Ταινίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB