Νέα κάρτα γραφικών

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Νέα κάρτα γραφικών

Δημοσίευσηαπό Sensei » 10 Σεπ 2014, 15:51

Καλησπέρα παιδιά,
Επειδή δεν είμαι ειδικός στο Hardware των υπολογιστών, χρειάζομαι την βοήθειά σας. Έχω το εξής PC :
CPU : Intel Core2 Quad Q8400 @2.66 GHz
M/B : ASUSTeK P5P43TD PRO
RAM : 8 GB Kingston DDR3 1600 MHz
GPU : NVIDIA GeForce GT 220
HDD : 750 GB WD
Τροφοδοτικό 550W

...και θέλω να αλλάξω την κάρτα γραφικών για κανά Gaming, αλλά χωρίς να αλλάξω τίποτα άλλο. Αξίζει αυτό που λέω να κάνω? Υπάρχει κάποια λύση?

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Sensei

Δημοσιευσεις : 214

Δημοσίευσηαπό DamDamm » 10 Σεπ 2014, 16:14

Επειδη η cpu σου ειναι αρκετα παλια και το τροφοδοτικο σχετικα μικρο σε αποδοση,αν θες να boostareis τις επιδοσεις σου με το υπαρχων συστημα η gtx750ti ειναι μονοδρομος.
Άβαταρ μέλους
DamDamm

Δημοσιευσεις : 17

Δημοσίευσηαπό mariodm22 » 11 Σεπ 2014, 12:55

Προσωπικα πιστευω πως και καινουρια καρτα να παρεις θα δεις μικρα αποτελεσματα εως καθολου σε καινουρια παιχνιδια . Σε παλια σιγουρα περισσοτερη . Επειδη εχω μπει σε τετοια διαδικασια και μετα αλλαξα το υπολοιπο συστημα για να παιζει η καινουρια καρτα ζημιωθηκα παραπανω απ οτι περιμενα και εφτιαξα καινουριο Pc για να μην παει στραφη η καρτα . Συμφωνω με την Gtx 750ti που αναφερει ο DamDamm

Οι μνημες ειναι πολυ καλες και το τροφοδοτικο 550w ειναι μια χαρα αρκει να ειναι καποιο καλο ομως σε 12+ Αmps ... H Gtx 750ti πολυ καλη . Ο επεξεργαστης ομως θα σε παει αρκετα πισω στις επιδοσεις που μπορει να σου δωσει η καρτα .

Δεν λεω πως δεν θα δεις επιδοσεις . Θα δεις τεραστιες επιδοσεις σε σχεση με την Gt 220 . Μιλαμε για την μερα με την νυχτα αναμεσα σε αυτες τις 2 καρτες .
mariodm22

Δημοσιευσεις : 753

Δημοσίευσηαπό Sensei » 11 Σεπ 2014, 13:58

Σας ευχαριστώ και τους 3 για τον χρόνο που διαθέσατε να μου απαντήσετε.
Αυτό που με προβληματίζει είναι να μην πάει τσάμπα η κάρτα γραφικών, όπως αναφέρει ο mariodm22. Τσάμπα με την έννοια ότι άμα είναι να μπορώ να αξιοποιήσω μόλις το 1/2 των δυνατοτήτων της κάρτας, πιστεύω πως δεν έχει νόημα.
Άμα αλλάξω και άλλα πράματα το Budget θα ξεφύγει πιστεύω..
Α και btw κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι θέλω η κάρτα να υποστηρίζει τουλάχιστον dual monitor.
Άβαταρ μέλους
Sensei

Δημοσίευσηαπό Sensei » 11 Σεπ 2014, 15:08

raysod έγραψε:Μια χαρά είναι το cpu σου για την 750ti και θα δεις τεράστιες διαφορές σε σχέση με την κάρτα που έχεις τώρα…

Προχώρα σε αγορά άφοβα..

Νομίζω μπορείς να την βρεις γύρω στα 130 ευρώ και είναι η ποιο value for money κάρτα που υπάρχει στην αγορά σε σχέση με την δύναμη που σου δίνει…

Με βάση τα specifications της η κάρτα υποστηρίζει μέχρι και 4 monitors…

Display Support:

4 displays Multi Monitor

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-750-ti/specifications

Σε ευχαριστώ και πάλι.
Μια ακόμη ερώτηση για την κάρτα. Λέει :
Standard Display Connectors : One Dual Link DVI-I, One Dual Link DVI-D, One mini-HDMI

Τι εννοεί με τον όρο Dual Link ? Και επίσης γιατί mini-HDMI ? Υποθέτω ότι θα υπάρχει αντάπτορας από mini-HDMI σε normal HDMI ή κάτι τέτοιο.

Επίσης από ποια εταιρεία να την πάρω ? Συχώρεσε με για τις ελάχιστες γνώσεις επί του θέματος.
Άβαταρ μέλους
Sensei

Δημοσίευσηαπό Sensei » 11 Σεπ 2014, 18:30

Πολύ γνώση ρε παιδί μου...Ποπο..Σε ευχαριστώ.
Πάντως πολύ ξενέρωτη εμφανισιακά αυτή η κάρτα :P
Με 5 ευρώ παραπάνω παίρνω την MSI GeForce GTX 750Ti TF, η οποία από ότι καταλαβαίνω έχει απλά 2 ανεμιστηράκια και είναι πολύ πιο ωραία. Λες να πάρω αυτήν ?
Επίσης, (θα μου το 'χες πει) αλλά δε πιστεύω η μητρική επειδή είναι Asus, να έχουμε προβλήματα συμβατότητας?
Τέλος, επειδή σε κούρασα, εγώ έχω 3 οθόνες. Οι 2 συνδέονται μέσω VGA καλωδίου.Στην 1 από αυτές έχω αγοράσει ανταπτοράκι που κάνει την DVI θύρα της κάρτας σε VGA. Και τέλος η 3η είναι με HDMI. Σύμφωνα με αυτά που γράφεις, δεν θα έχω πρόβλημα στην σύνδεσή τους, σωστά ?
Άβαταρ μέλους
Sensei

Δημοσίευσηαπό Sensei » 11 Σεπ 2014, 19:57

Επομένως κάτι σαν αυτό : http://www.ebay.co.uk/itm/DVI-D-DVI-MALE-24-1PIN-TO-VGA-FEMALE-SVGA-15PIN-VIDEO-MONITOR-ADAPTER-CONVERTER-/201095381990

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου !
Άβαταρ μέλους
Sensei

Δημοσίευσηαπό greenkiller.13 » 03 Οκτ 2014, 12:54

Θα παρω την παρακατω καρτα γραφικων για το gaming pc που ετοιμαζω
http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=36870&cat=5&sub=136&pmanuf=undefined&sort=3&step=2
Πως σας φαινεται?
Άβαταρ μέλους
greenkiller.13

Δημοσιευσεις : 746

Δημοσίευσηαπό JamesHetfield » 03 Οκτ 2014, 15:42

Djibril μια χαρα εισαι...
Electrical Engineer
Άβαταρ μέλους
JamesHetfield

Δημοσιευσεις : 462

Δημοσίευσηαπό Black » 03 Οκτ 2014, 21:43

Δεν είναι και κανά τέρας η 260x.Όλα σύμφωνα με τον προΰπολογισμό σου .βέβαια.
Άβαταρ μέλους
Black

Δημοσιευσεις : 37

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB