- Τώρα είναι 07 Ιούλ 2025, 01:09 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Γρηγορότερο internet
31 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 4 • 1, 2, 3, 4
Γρηγορότερο internet
Ρε παιδιά πληρώνω 24 mpbs σύνδεση και νιώθω ότι το ιντερνετ μου δεν τρέχει ούτε με 2.. Υπάρχει τρόπος να το φτιάξω;
-
pits.adoros - Δημοσιευσεις : 66
Απο ταχυτητα πως παει το modem/router?
Στειλε καμια φωτο να δουμε ταχυτητες και θορυβο...
Στειλε καμια φωτο να δουμε ταχυτητες και θορυβο...
Electrical Engineer
-
JamesHetfield - Δημοσιευσεις : 462
Το πρωτο πραγμα που εχεις να κανεις ειναι να καλεσεις το βλαβοληπτικο του παροχου σου.
Οι λογοι που μπορει να εχεις προβλημα ειναι παρα πολλοι, απο την συνδεσμολογια στο σπιτι σου μεχρι και την ποιοτητα καλωδιωσηςτης γειτονιας σου.
Ειχες ποτε πολυ καλες ταχυτητες και επεσαν ξαφνικα, η ησουν παντα με προβληματα?
Οι λογοι που μπορει να εχεις προβλημα ειναι παρα πολλοι, απο την συνδεσμολογια στο σπιτι σου μεχρι και την ποιοτητα καλωδιωσηςτης γειτονιας σου.
Ειχες ποτε πολυ καλες ταχυτητες και επεσαν ξαφνικα, η ησουν παντα με προβληματα?
-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
1.Μπες μέσα στο interface του router και δες αρχικά down και up speed
2. Αν παράδειγμα έχεις 20mbit down τότε δεν κατεβάζεις παραπάνω από 2mb/s ή αν έχεις 2mbit down δεν θα κατεβάζεις παραπάνω από 200kb/s
3.Δες αν το snr σου μεταβάλεται και ειδικά αν πέφτει κάτω από 5.Τότε έχεις θόρυβο στην γραμμή για κάποιο λόγο και καλό είναι να σου βάλουν profil.
2. Αν παράδειγμα έχεις 20mbit down τότε δεν κατεβάζεις παραπάνω από 2mb/s ή αν έχεις 2mbit down δεν θα κατεβάζεις παραπάνω από 200kb/s
3.Δες αν το snr σου μεταβάλεται και ειδικά αν πέφτει κάτω από 5.Τότε έχεις θόρυβο στην γραμμή για κάποιο λόγο και καλό είναι να σου βάλουν profil.
-
leonalkalai - Δημοσιευσεις : 74
Η καλύτερη ταχύτητα που έχω πιάσει ποτέ είναι 500kbps/s και το average είναι 300-350 kbps/s... Έχω καλέσει πάρα πολλές φορές τεχνικό και ποτέ δεν μου το έλυσε.
Στο interface του ρουτερ πως μπαίνω;
-
pits.adoros - Δημοσιευσεις : 66
pits.adoros έγραψε:Η καλύτερη ταχύτητα που έχω πιάσει ποτέ είναι 500kbps/s και το average είναι 300-350 kbps/s... Έχω καλέσει πάρα πολλές φορές τεχνικό και ποτέ δεν μου το έλυσε.
για το interface 192.168.1.254 ..λογικα thomson ειναι... αν οχι πες τι ρουτερ ειναι για να βοηθησω..
-
biglalas - Δημοσιευσεις : 70
Υπαρχουν πολλοι παραγοντες που επηρεαζουν την ταχυτητα στο ιντερνετ. Το πιο κλασικο προβλημα ειναι οι καλωδιωσεις που εχει η γειτονια σου και ποσο μπορει να δωσει ταχυτητα ιντερνετ η περιοχη που μενεις. Εμενα για παραδειγμα που μενω στο Περιστερι στην Αθηνα, στο σημειο που μενω δεν μπορω να εχω συνδεση πανω απο 4MBps. Μου το ειπαν απο τον ΟΤΕ. Οποτε οταν εβαζα το προγραμμα δεν εβαλα εως 24 αλλα την 4αρα. Υπαρχει η πιθανοτητα η περιοχη που μενεις να φτανει μεχρι 5Mbps για αυτο και να εχεις αυτες τις ταχυτητες.
Τωρα εαν εχεις θεματα με καλωδιωσεις στο σπιτι δεν το γνωριζω αυτο αλλα καλο ειναι να παρεις την τεχνικη υποστηριξη στον παροχο που σου δινει ιντερνετ και να μαθεις τι παιζει με την περιοχη σου αλλα εαν υπαρχει πραγματι καποιο προβλημα και μαλακιζονται.
Εμενα μου ετυχε περιπτωση που ενω ημουν με την 4αρα συνδεση (που δεν ειναι ακριβως 4 αλλα 3,3. Στη Σπαρτη που ημουν λογω σπουδων επιανα μεχρι 15Mbps οποτε καταλαβαινεις τι φρικη επαθα οταν γυρισα Αθηνα) με παιρνουν τηλεφωνο απο την τεχνικη υποστηριξη του ΟΤΕ λεγοντας οτι σκοπευουν να μου αναβαθμισουν την γραμμη και οτι σε 2-3 μερες θα εχω ΕΩΣ 24. Περασαν οι μερες και εκανα τις μετρησεις απο το speedtest και εβλεπα οτι η ταχυτητα δεν ξεπερνουσε τα 3-3,5 Mbps. Επικοινωνησα με την τεχνικη υποστηριξη οι οποιοι επειτα δηλωσαν την βλαβη και μετα οταν μου εστειλαν μεσω SMS στο κινητο οτι το προβλημα αποκατασταθηκε (εντωμεταξυ ημουν μια μερα χωρις ιντερνετ) ξανατσεκαρα και ειδα παλι τις ιδιες ταχυτητες. Αφου αλλαξα 355643422466 χρωματα και ημουν ετοιμος να πλακωσω μεχρι και τον Hulk ξαναεπικοινωνησα ωσπου εμαθα τα μαντατα και τρελαθηκα. Μου ειπαν οτι επειδη παρουσιαζονται ασυγχρονισμοι στη γραμμη (και αλλες λοιπες βλακειες που δεν θυμαμαι) με κλειδωσαν στα 4Mbps και στο προγραμμα φαινομουν οτι ημουν εως 24 και πληρωνα με την επιπλεον τιμη. Οποτε τους ζητησα να με γυρισουν πισω στα 4Mbps και αφου με συνδεσαν με τον εμπορικο τμημα εγινε η αλλαγη και τελειωσε η ταλαιπωρια αυτη.
Τωρα εαν εχεις θεματα με καλωδιωσεις στο σπιτι δεν το γνωριζω αυτο αλλα καλο ειναι να παρεις την τεχνικη υποστηριξη στον παροχο που σου δινει ιντερνετ και να μαθεις τι παιζει με την περιοχη σου αλλα εαν υπαρχει πραγματι καποιο προβλημα και μαλακιζονται.
Εμενα μου ετυχε περιπτωση που ενω ημουν με την 4αρα συνδεση (που δεν ειναι ακριβως 4 αλλα 3,3. Στη Σπαρτη που ημουν λογω σπουδων επιανα μεχρι 15Mbps οποτε καταλαβαινεις τι φρικη επαθα οταν γυρισα Αθηνα) με παιρνουν τηλεφωνο απο την τεχνικη υποστηριξη του ΟΤΕ λεγοντας οτι σκοπευουν να μου αναβαθμισουν την γραμμη και οτι σε 2-3 μερες θα εχω ΕΩΣ 24. Περασαν οι μερες και εκανα τις μετρησεις απο το speedtest και εβλεπα οτι η ταχυτητα δεν ξεπερνουσε τα 3-3,5 Mbps. Επικοινωνησα με την τεχνικη υποστηριξη οι οποιοι επειτα δηλωσαν την βλαβη και μετα οταν μου εστειλαν μεσω SMS στο κινητο οτι το προβλημα αποκατασταθηκε (εντωμεταξυ ημουν μια μερα χωρις ιντερνετ) ξανατσεκαρα και ειδα παλι τις ιδιες ταχυτητες. Αφου αλλαξα 355643422466 χρωματα και ημουν ετοιμος να πλακωσω μεχρι και τον Hulk ξαναεπικοινωνησα ωσπου εμαθα τα μαντατα και τρελαθηκα. Μου ειπαν οτι επειδη παρουσιαζονται ασυγχρονισμοι στη γραμμη (και αλλες λοιπες βλακειες που δεν θυμαμαι) με κλειδωσαν στα 4Mbps και στο προγραμμα φαινομουν οτι ημουν εως 24 και πληρωνα με την επιπλεον τιμη. Οποτε τους ζητησα να με γυρισουν πισω στα 4Mbps και αφου με συνδεσαν με τον εμπορικο τμημα εγινε η αλλαγη και τελειωσε η ταλαιπωρια αυτη.
-
Deathracer2009 - Δημοσιευσεις : 796
μπες μέσα στο interface και πες μας πόσο download speed έχεις για να δούμε αν τελικά έχεις πρόβλημα ή όχι είναι το ποιο σημαντικό!
-
leonalkalai - Δημοσιευσεις : 74
31 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 4 • 1, 2, 3, 4
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες