Καλημέρα φίλοι,
Θα ήθελα την βοήθειας σας για την αγορά Gaming Pc.
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα pc σαλονιού. Έχω επιλέξει τα στοιχεία στην Φώτο που επισυνάπτω και θα ήθελα να ρωτήσω δυο τρία πραγματάκια:
Α) Σε ότι αφορά στη μητρική έχει κάποιο νόημα η μετάβαση από Z87(το προτείνει ο Δημήτρης στους περισσότερους Η/Υ) σε Ζ97; Όλες οι μητρικές έχουν κάρτα WIFI ή αυταπατώμαι; Θα ήθελα να μου προτείνετε μητρική με gaming χαρακτήρα.
Β) Επέλεξα μνήμες με συχνότητα 2133Mhz γιατί η τιμή τους ήταν κοντά σε αυτές των 1600Mhz. υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά ή δεν θα δω κάποια βελτίωση;
Γ) θα ήθελα γνώμες για το κουτί. Είναι ότι μικρότερο βρήκα που φαίνεται να χωράει ότι επιθυμώ.
Δ) το σημαντικότερο όλων: τι κάρτα να επιλέξω; Ήμουν ανάμεσα σε R9 280 και GTX 770, αλλά βλέποντας το βίντεο για τις κάρτες προβληματίστηκα. Η κάρτα με προβληματίζει πολύ γιατί καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ήθελα να αγοράσω μια TV 4K κατά τα Χριστούγεννα.
Υγ. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο eshop για Hardware.
Υγ. 2 : έχω ΗΥ με κάρτα GTX8800 (τότε – νομίζω το 2007 – έκανε 500 ευρώ), και μέχρι σήμερα σηκώνει εύκολα το Dark Souls 2 αλλά και το Assassin’s Greed 3.
Ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να μην κούρασα.
- Τώρα είναι 08 Ιούλ 2025, 15:10 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Αγορά Gaming PC
45 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Εγώ σε SSD θα πήγαινα εδώ : OCZ SSD 120GB Sata III Vertex 460
Σε HDD σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα έπαιρνα Seagate αλλά Western Digital οπότε θα πήγαινα εδώ : WD Caviar Green WD10EZRX 1TB HDD 3.5"
Σε επεξεργαστή επειδή δεν υπάρχει καμιά τρομακτική διαφορά στα χρήματα θα πήγαινα εδώ :
Intel Core i7 4770 (1150/3.4GHz/8MB)
Σε μητρική χωρίς να σημαίνει πως αυτή που έχεις βάλει δεν είναι καλή θα σου πρότεινα άλλη μια να δεις : Gigabyte Z97-HD3 (1150/H97/DDR3)
Επίσης όχι δεν έχουν όλες οι μητρικές κάρτα WiFi. Για εμένα πέρνεις ένα στικάκι και κάνεις την δουλειά σου αν δεν θες ethernet.
Όσο αφορά τις μνήμες την συγκεκριμένη μάρκα δεν την γνωρίζω καθόλου. Γνώμη μου να πας σε 8GB στην αρχή και σε μια πιο γνωστή μάρκα (Corsair DDR3 8GB (2x4)Kit 1600MHz Vengeance). Στην πορεία μπορείς να βάλεις ακόμα 2 ίδιες.
Όσο αφορά το κουτί τώρα, μια χαρά το βρίσκω (έγραψες ότι είναι για σαλόνι). Το θέμα βέβαια δεν είναι να χωράει ότι επιθυμείς αλλά να μπορεί να αεριστεί κιόλας.
Εννοώ να μην είναι όλα στουμπωμένα.
Από εικόνες που το είδα στο google είδα ότι πέρνει και υδρόψυξη.
Όσο αφορά την κάρτα γραφικών τώρα. Μια χαρά είναι.
Επειδή είδα πως αναφέρεις ότι θες να πάρεις και μια τηλεόραση 4Κ.
Η 4Κ έχουν ανάλυση 3840x2160.
Νομίζω πως όλες οι κάρτες γραφικών που κυκλοφορούν βγάζουν σαν μέγιστη ανάλυση 2560 x 1600. Δεν είμαι 100% για αυτό που σου γράφω, αν γνωρίζει κάποιος φίλος καλύτερα ας μας πει.
Όλα τα παραπάνω στα γράφω όχι για να σου πω πως δεν είναι καλός ο υπολογιστής που αναφέρεις αλλά σου έδωσα κάποιες προτάσεις με τις οποίες δεν ανεβαίνει το κόστος δραματικά.
Όσο αφορά το 1ου ΥΓ μέσα στο skroutz είναι όλα τα e-shop.
Γνώμη μου εαν γνωρίζεις από Η/Υ να κοιτάξεις να τα πάρεις από το πιο φτηνό e-shop (μαγαζί) που το έχει ετοιμοπαράδοτο.
Εαν δεν γνωρίζεις τόσο καλά να τα πάρεις από 1 μαγαζί και να τους πεις να σου κάνουν και μια καλύτερη τιμούλα.
Σε HDD σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα έπαιρνα Seagate αλλά Western Digital οπότε θα πήγαινα εδώ : WD Caviar Green WD10EZRX 1TB HDD 3.5"
Σε επεξεργαστή επειδή δεν υπάρχει καμιά τρομακτική διαφορά στα χρήματα θα πήγαινα εδώ :
Intel Core i7 4770 (1150/3.4GHz/8MB)
Σε μητρική χωρίς να σημαίνει πως αυτή που έχεις βάλει δεν είναι καλή θα σου πρότεινα άλλη μια να δεις : Gigabyte Z97-HD3 (1150/H97/DDR3)
Επίσης όχι δεν έχουν όλες οι μητρικές κάρτα WiFi. Για εμένα πέρνεις ένα στικάκι και κάνεις την δουλειά σου αν δεν θες ethernet.
Όσο αφορά τις μνήμες την συγκεκριμένη μάρκα δεν την γνωρίζω καθόλου. Γνώμη μου να πας σε 8GB στην αρχή και σε μια πιο γνωστή μάρκα (Corsair DDR3 8GB (2x4)Kit 1600MHz Vengeance). Στην πορεία μπορείς να βάλεις ακόμα 2 ίδιες.
Όσο αφορά το κουτί τώρα, μια χαρά το βρίσκω (έγραψες ότι είναι για σαλόνι). Το θέμα βέβαια δεν είναι να χωράει ότι επιθυμείς αλλά να μπορεί να αεριστεί κιόλας.

Από εικόνες που το είδα στο google είδα ότι πέρνει και υδρόψυξη.
Όσο αφορά την κάρτα γραφικών τώρα. Μια χαρά είναι.
Επειδή είδα πως αναφέρεις ότι θες να πάρεις και μια τηλεόραση 4Κ.
Η 4Κ έχουν ανάλυση 3840x2160.
Νομίζω πως όλες οι κάρτες γραφικών που κυκλοφορούν βγάζουν σαν μέγιστη ανάλυση 2560 x 1600. Δεν είμαι 100% για αυτό που σου γράφω, αν γνωρίζει κάποιος φίλος καλύτερα ας μας πει.
Όλα τα παραπάνω στα γράφω όχι για να σου πω πως δεν είναι καλός ο υπολογιστής που αναφέρεις αλλά σου έδωσα κάποιες προτάσεις με τις οποίες δεν ανεβαίνει το κόστος δραματικά.
Όσο αφορά το 1ου ΥΓ μέσα στο skroutz είναι όλα τα e-shop.
Γνώμη μου εαν γνωρίζεις από Η/Υ να κοιτάξεις να τα πάρεις από το πιο φτηνό e-shop (μαγαζί) που το έχει ετοιμοπαράδοτο.
Εαν δεν γνωρίζεις τόσο καλά να τα πάρεις από 1 μαγαζί και να τους πεις να σου κάνουν και μια καλύτερη τιμούλα.
-
TomTom - Δημοσιευσεις : 107
η γραφικων πλεων υποστηριζουν οτι αναλυση υποστιριζει και η οθονη σου.
Στον επεξεργαστη αφου του εδωσες κλειδωμενο ι7 δεν χρειαζεται υδροψυξη και νομιζω οτι ειναι καλυτερα να παει με αυτον.
Η ζ97 ειναι περιττη, αλλα αφου δεν θα κανεις overclock σε βολευει και σου γλειτωνει και ενα εικοσαρι περιπου.
Η mushkin δεν ειναι ασχημη, στην αμερικη νομιζω φτιαχνεται αλλα θα πηγαινα με g.skill aegis η corsair vengeance τις low profile χωρης το heatsink.
Στον επεξεργαστη αφου του εδωσες κλειδωμενο ι7 δεν χρειαζεται υδροψυξη και νομιζω οτι ειναι καλυτερα να παει με αυτον.
Η ζ97 ειναι περιττη, αλλα αφου δεν θα κανεις overclock σε βολευει και σου γλειτωνει και ενα εικοσαρι περιπου.
Η mushkin δεν ειναι ασχημη, στην αμερικη νομιζω φτιαχνεται αλλα θα πηγαινα με g.skill aegis η corsair vengeance τις low profile χωρης το heatsink.
- nitefish
- Δημοσιευσεις : 35
καταρχήν ευχαριστώ τους φίλους που απάντησαν.
Ωστόσο οι προβληματισμοί μου παραμένουν, κυρίως σε ότι αφορά την κάρτα γραφικών.
Ενώ είχα ψιλο αποφασίσει να πάρω R9 290, βγήκαν οι GTX 970 - 980 και θόλωσα!
Για να μην γίνομαι κουραστικός, θα ήθελα, αν κάποιος φίλος γνωρίζει να με βοηθήσει στην επιλογή R9 290 ή GTX 970. Ευχαριστώ.
Ωστόσο οι προβληματισμοί μου παραμένουν, κυρίως σε ότι αφορά την κάρτα γραφικών.
Ενώ είχα ψιλο αποφασίσει να πάρω R9 290, βγήκαν οι GTX 970 - 980 και θόλωσα!
Για να μην γίνομαι κουραστικός, θα ήθελα, αν κάποιος φίλος γνωρίζει να με βοηθήσει στην επιλογή R9 290 ή GTX 970. Ευχαριστώ.
- vale21
- Δημοσιευσεις : 11
H gtx 970 ειναι καλυτερη επιλογη καθως ειναι μονο κατα 20% πιο αδυναμη απο την gtx 980 και σε συναρτηση με την χαμηλη καταναλωση και τις χαμηλες θερμοκρασιες μπορει να γινει πιο ευκολα overclock και να προσφερει ακομα καλυτερη αποδοση πραγμα που φαινεται να εχουν εκμεταλευτει οι εταιρειες απο τα πρωτα review.
-
DamDamm - Δημοσιευσεις : 17
Για την αποδοση των καρτων συγκριτικα checkare εδω http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-980-970-maxwell,3941-16.html.
-
DamDamm - Δημοσιευσεις : 17
Εγω θα σου προτεινα αν ακομα δεν εχεις κανει την παραγγελια να πας σε Corsair 8GB (2χ4GB) μνημες με 2133ΜΗz κανουν καπου 94 ευρω...
Φυσικα και να παρεις την GTX 970 και μαλιστα την superclocked edition της EVGA, ειναι πιο καλη απο την R9 290...
Αν μπορεις δωσε κατι παραπανω για i7...
Φυσικα και να παρεις την GTX 970 και μαλιστα την superclocked edition της EVGA, ειναι πιο καλη απο την R9 290...
Αν μπορεις δωσε κατι παραπανω για i7...
Electrical Engineer
-
JamesHetfield - Δημοσιευσεις : 462
james , μιας και είδα οτι είσαι ΗΜ θα ήθελα να σου κάνω την εξής ερώτηση: Πόσο κοντά στις DDR4 είμαστε; Εννοώ είναι να κυκλοφορήσουν άμεσα στο εμπόριο; σε ρωτάω γιατι βλέπω να γίνεται απο τώρα ενας μικρός χαμός με διαφημίσεις σχετικά με το chipset X99 και τις μητρικές που υποστηρίζουν αυτές τις μνήμες. Ευχαριστώ.
- vale21
- Δημοσιευσεις : 11
45 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης