Μπααα...Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι νιώθεις κάπως, ειδικά άμα έχεις παρακολουθήσει όλα τα επεισόδια του Mayday: Air Disaster / Air Crash Investigation, αλλά και πάλι όχι τόσο...
Η αλήθεια είναι πως πάντα ψήνομαι να γίνει κάτι στο αεροπλάνο, έτσι για να ζήσουμε και εμείς κάτι...Αλλά εννοείται κάτι μικρό και να ζήσουμε όλοι!
Και επειδή έχω βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις με πτήση, είχε τον χαβαλέ του!
Τη μία δεν ξεκόλλαγε το σύστημα προσγείωσης και θα μας τελείωναν τα καύσιμα στον αέρα, την άλλη ισχυρές αναταράξεις... Την άλλη έκανα ένα ταξίδι 40 λεπτών κάτι περισσότερο από 6 ώρες και με αποτυχία προσέγγισης διαδρόμου, με το αεροπλάνο να τρέμει και να μην κρατάει σταθερή πορεία με τίποτα και εμάς να γυρνάμε 2 φορές στην αφετηρία και να φεύγουμε την άλλη μέρα...
Ήταν κουραστικό αλλά εγώ το απόλαυσα...Είχε το τζέρτζελό του!
Οπότε ναι, με πιάνει ένας φόβος, αλλά μόνο μία φορά ήταν πολύ μεγάλος και σε ταξίδι που δεν έγινε και τίποτα....
@Alda
Εντάξει, μάλλον πέσατε σε ισχυρό καθοδικό ρεύμα αέρα...Seen it happening...They didn't make it...Αλλά εκείνοι είχαν πέσει σε αόρατη καταιγίδα,οπότε με το που έβγαιναν από το ένα ρεύμα έπεφταν στο επόμενο...Ε, κάποιο τους έριξε και στη γη...Αλλά πλέον δεν συμβαίνουν...
@themdro
Γιατί βρε? Χαβαλέ δεν είχε? Εγώ θα γούσταρα...!
@all
Δεν ξέρω αν το ρωτάτε σοβαρά για τα αλεξίπτωτα, αλλά 1ον) γιατί δεν έχει κανένας την εκπαίδευση, 2ον) μόνο οι πίσω πόρτες θα χρησίμευαν γιατί από τις άλλες θα σας ρούφαγαν οι τουρμπίνες ή θα σας κομμάτιαζε το φτερό, 3ον) μέχρι τελευταία στιγμή τα λάθη μπορούν να διορθωθούν, οπότε αν παρθεί απόφαση για συντριβή ή έκτακτη προσγείωση, τότε γίνεται πολύ κοντά στο έδαφος και το αλεξίπτωτο θα ήταν άχρηστο, 4ον) σε περίπτωση απώλειας ελέγχου του αεροσκάφους, η κίνησή του είναι απρόβλεπτη, οπότε δεν ξέρεις ούτε οι πίσω πόρτες αν είναι ασφαλείς για έξοδο, 5ον) με το που θα ανοίξουν οι πόρτες η αποσυμπίεση θα σας σκοτώσει ή θα σας τραυματίσει σοβαρά, 6ον) επίσης με το που ανοίξουν οι πόρτες το αεροπλάνο θα αλλάξει συμπεριφορά και ακόμα και ο ελάχιστος έλεγχος που μπορεί να έχουν οι κυβερνήτες του σκάφους θα χαθεί, με αποτέλεσμα τον θάνατο όλων...
Υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι, αλλά και δευτερεύοντες λόγοι όπως το ότι δεν ξέρεις πού θα προσγειωθείς και άντε να σε βρουν μετά ή αν κάνεις ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να βρεθείς μακριά από το σκάφος σε χώρα/περιβάλλον που δεν έπρεπε και να έχεις προβλήματα...Αλλά αυτά είναι πολύ υποδεέστερα οπότε δεν τα αναφέρω.
Τέλος, ακόμα και αν δεν περνάς από θάλασσα ή λίμνη ή κάτι τέτοιο, το σωσίβιο είναι απαραίτητο για διάφορους λόγους...Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στην υλοποίηση του σχεδίου πτήσης, μπορεί να γίνει αεροπειρατεία και να αλλάξετε διαδρομή, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και να χρειαστεί να αλλάξετε προορισμό...
Αυτά τα λίγα (?) από εμένα...