Ταξίδι με αεροπλάνο

Συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων

Δημοσίευσηαπό Alda » 15 Δεκ 2011, 22:49

dameko-doubutsu έγραψε:
Alda έγραψε:Έχω πετάξει κάπου 30-40 φορές στη ζωή μου μόνο μια φορά αντιλήφθηκα τι μπορεί να συμβεί σε μια πτήση και από τότε είμαι σε πιο alert κατάσταση.
Πέταγα από Κύπρο προς Αντάλυα και επειδή το αεροπλάνο δεν είχε πολύ κόσμο, μια τσάντα μου την είχα ακουμπήσει στο διπλανό κάθισμα.
Αρχίζουν σε κάποια φάση τα κλασικά turbulences αλλά λεώ οκ δε τρέχει. κάποια φάση κάνει μια απότομη βουτιά το αεροπλάνο ακριβώς σαν το shock tower αν έχει πάει κανείς σας. Όλους μας κράτησαν οι ζώνες και για να καταλάβετε για τι βουτιά μιλάμε η τσάντα δίπλα μου κόλλησε στο πάνω μέρος του αεροπλάνου και ξανά έσκασε στο κάθισμα.

Όλοι βγήκαν τρέχοντας μετά την προσγείωση χαχαχα!

Ζητησες απο καμια αεροσυνοδο να πει στο πιλοτο να το ξανακανει ; :D

Χαχαχαχα... η αλήθεια είναι ότι όταν βγήκαμε πρώτον ο πιλότος είχε κλειστή πόρτα δεύτερον όλοι βλέπανε τον κωδικό του αεροπλάνου για να μην το ξαναπάρουν.
If I go forward follow me, if I retreat shoot me and if I am killed avenge me... AVENGE ME! - Napoleon
Άβαταρ μέλους
Alda

Δημοσιευσεις : 53

Δημοσίευσηαπό LIONHEART » 17 Δεκ 2011, 14:54

Όχι ιδιαίτερα (no comments seph…. :lol: ) αλλά όταν απογειώνετε με πιάνει ένας μικρός φόβος
http://www.facebook.com/AUTONISSANLougiakis
http://www.lougiakis.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
LIONHEART

Δημοσιευσεις : 1193

Δημοσίευσηαπό Spank » 25 Δεκ 2011, 09:59

Αν έχω να ταξιδέψω καιρό ισως ειμαι λίγο μαγκωμένος . Το θέμα ειναι οτι εγώ φοβάμαι πιο πολύ οταν απογειώνεται και ανεβαίνει το αεροπλάνο που παίρνει ύψος γιατι λέω αν το χάσει ξαφνικά η εισαι τοσο γαντέμης και μπούν τιποτα πουλάκια μέσα στις μηχανές 8-)

Όταν παλι προσγειώνεται δεν με πολύ ενδιαφέρει γιατι λές οτι ειναι να γίνει θα γίνει στο έδαφος οποτε μπορεί και να έχεις άγιο και να σωθείς , και ενοίται οτι παίζει ρόλο στην ψυχολογία και με ποια εταιρία θα πετάξεις για εμένα τουλάχιστον
Άβαταρ μέλους
Spank

Δημοσιευσεις : 24

Δημοσίευσηαπό themdro » 03 Ιαν 2012, 15:06

Εγω συνήθιζα να ταξιδεύω με αεροπλάνο με τους γονείς μου από μικρός και επειδή τα έχω ζήσει πλέον και κάθε χρόνο ταξιδεύω 1-2 φορές, μπορώ να πώ πως όχι μόνο δεν τα φοβάμαι αλλά περιμένω πως και πως. Η μέρα δε που είναι να πάω στο αεροδρόμιο και να φύγω, η καλύτερη μου. Οι μόνες στιγμές που μπορώ να πω πως ανησυχώ είναι σε βαριές αναταράξεις και ευτυχώς δεν μου έχουν τύχει πολλές.

Το χειρότερο ταξίδι που έχω κάνει ποτέ ήταν πέρυσι τον Ιανουάριο όταν γυρνούσα από Νέα Υόρκη για Χιθροου. Ήταν βράδυ, είχε αρκετά κακό καιρό στο αεροδρόμιο και είχαμε και καθυστέρηση γιατί έπρεπε να βγάλουν τον πάγο από τα φτερά. Αφού απογειωνόμαστε κάποια στιγμή αργότερα και ενω για 1 ώρα είχε καλό ταξίδι, αρχίζουν οι αναταράξεις την ώρα που σέρβιραν το φαγητό και αντι να σταματήσουν έγιναν πολύ εντονότερες με αποκορύφωμα μια που έκανε 2 αεροσυνοδούς να πέσουν κάτω. Εκεί τα είδα όλα :lol: :shock: Από τις 6-7 ώρες του ταξιδιού, οι 4 ήταν λες και έκανε σεισμό μονίμως. Ευτυχώς δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο και ελπίζω να μην μου ξανατύχει.
Άβαταρ μέλους
themdro

Δημοσιευσεις : 11

Δημοσίευσηαπό dameko-doubutsu » 03 Ιαν 2012, 18:24

Ενα πολυ ωραιο φρεναρισμα ειχα χθες ! Γλυστρησε λιγο ... αντε να δουμε το Σαββατο τι θα γινει , που πεταω και λενε για 9-10 μποφορ . Τουμπες θα κανει το αεροπλανο xD .
http://trollemaida.blogspot.com/ Ανασκόπηση 2011 by Trollemaida
Άβαταρ μέλους
dameko-doubutsu

Δημοσιευσεις : 96

ummmm...

Δημοσίευσηαπό Chased » 25 Μαρ 2012, 15:16

Μπααα...Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι νιώθεις κάπως, ειδικά άμα έχεις παρακολουθήσει όλα τα επεισόδια του Mayday: Air Disaster / Air Crash Investigation, αλλά και πάλι όχι τόσο...
Η αλήθεια είναι πως πάντα ψήνομαι να γίνει κάτι στο αεροπλάνο, έτσι για να ζήσουμε και εμείς κάτι...Αλλά εννοείται κάτι μικρό και να ζήσουμε όλοι!

Και επειδή έχω βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις με πτήση, είχε τον χαβαλέ του!
Τη μία δεν ξεκόλλαγε το σύστημα προσγείωσης και θα μας τελείωναν τα καύσιμα στον αέρα, την άλλη ισχυρές αναταράξεις... Την άλλη έκανα ένα ταξίδι 40 λεπτών κάτι περισσότερο από 6 ώρες και με αποτυχία προσέγγισης διαδρόμου, με το αεροπλάνο να τρέμει και να μην κρατάει σταθερή πορεία με τίποτα και εμάς να γυρνάμε 2 φορές στην αφετηρία και να φεύγουμε την άλλη μέρα...
Ήταν κουραστικό αλλά εγώ το απόλαυσα...Είχε το τζέρτζελό του!

Οπότε ναι, με πιάνει ένας φόβος, αλλά μόνο μία φορά ήταν πολύ μεγάλος και σε ταξίδι που δεν έγινε και τίποτα....

@Alda

Εντάξει, μάλλον πέσατε σε ισχυρό καθοδικό ρεύμα αέρα...Seen it happening...They didn't make it...Αλλά εκείνοι είχαν πέσει σε αόρατη καταιγίδα,οπότε με το που έβγαιναν από το ένα ρεύμα έπεφταν στο επόμενο...Ε, κάποιο τους έριξε και στη γη...Αλλά πλέον δεν συμβαίνουν...

@themdro

Γιατί βρε? Χαβαλέ δεν είχε? Εγώ θα γούσταρα...!

@all

Δεν ξέρω αν το ρωτάτε σοβαρά για τα αλεξίπτωτα, αλλά 1ον) γιατί δεν έχει κανένας την εκπαίδευση, 2ον) μόνο οι πίσω πόρτες θα χρησίμευαν γιατί από τις άλλες θα σας ρούφαγαν οι τουρμπίνες ή θα σας κομμάτιαζε το φτερό, 3ον) μέχρι τελευταία στιγμή τα λάθη μπορούν να διορθωθούν, οπότε αν παρθεί απόφαση για συντριβή ή έκτακτη προσγείωση, τότε γίνεται πολύ κοντά στο έδαφος και το αλεξίπτωτο θα ήταν άχρηστο, 4ον) σε περίπτωση απώλειας ελέγχου του αεροσκάφους, η κίνησή του είναι απρόβλεπτη, οπότε δεν ξέρεις ούτε οι πίσω πόρτες αν είναι ασφαλείς για έξοδο, 5ον) με το που θα ανοίξουν οι πόρτες η αποσυμπίεση θα σας σκοτώσει ή θα σας τραυματίσει σοβαρά, 6ον) επίσης με το που ανοίξουν οι πόρτες το αεροπλάνο θα αλλάξει συμπεριφορά και ακόμα και ο ελάχιστος έλεγχος που μπορεί να έχουν οι κυβερνήτες του σκάφους θα χαθεί, με αποτέλεσμα τον θάνατο όλων...

Υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι, αλλά και δευτερεύοντες λόγοι όπως το ότι δεν ξέρεις πού θα προσγειωθείς και άντε να σε βρουν μετά ή αν κάνεις ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να βρεθείς μακριά από το σκάφος σε χώρα/περιβάλλον που δεν έπρεπε και να έχεις προβλήματα...Αλλά αυτά είναι πολύ υποδεέστερα οπότε δεν τα αναφέρω.

Τέλος, ακόμα και αν δεν περνάς από θάλασσα ή λίμνη ή κάτι τέτοιο, το σωσίβιο είναι απαραίτητο για διάφορους λόγους...Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στην υλοποίηση του σχεδίου πτήσης, μπορεί να γίνει αεροπειρατεία και να αλλάξετε διαδρομή, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και να χρειαστεί να αλλάξετε προορισμό...

Αυτά τα λίγα (?) από εμένα... ;)
Most Overrated game ever...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chased

Δημοσιευσεις : 243

Δημοσίευσηαπό G3n3raL86 » 25 Μαρ 2012, 20:56

Έχω πετάξει 1 φορά στην Ιταλία, αλλά δεν υπήρχε φόβος από μέρος μου. Ίσα-ίσα φτάνεις γρήγορα στον προορισμό σου μέσα σε λίγες ώρες.
Εικόνα
My Street Fighter 4 FanFiction Project: fav.me/d3k2f2f

PSN ID: G3n3raL986 - XBL, NNID, Steam, Skype: G3n3raL86
Άβαταρ μέλους
G3n3raL86

Δημοσιευσεις : 620

Δημοσίευσηαπό mitsoman4 » 03 Δεκ 2013, 18:23

Αν και θέλω να μπω φοβάμαι...Όσα και να έχω ακούσει να είναι το πιο ασφαλής μέσο δεν ξέρω φοβάμαι..
mitsoman4

Δημοσιευσεις : 24

Δημοσίευσηαπό JamesHetfield » 03 Δεκ 2013, 20:59

Στο AIr Crash Investigation αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι πρεπει να γινουν πολλα για να πεσει ενα αεροπλανο...
Κυριως παραγοντας ειναι η ψυχραιμια και η εκπαιδευση των πιλοτων...
Υπαρχουν βεβαια και γεγονοτα οπου μια μηχανικη βλαβη δεν μπορει παρα να ειναι μοιραια...
Για αυτους που φοβουνται να καθονται πισω πισω, στατιστικες ερευνες εχουν δειξει οτι οι πισω θεσεις εχουν λιγοτερη θνησιμοτητα σε ατυχηματα...
Electrical Engineer
Άβαταρ μέλους
JamesHetfield

Δημοσιευσεις : 462

Δημοσίευσηαπό master » 05 Δεκ 2013, 15:17

μαρεσει το αεροπλανο για πρωτη φορα μπηκα λογω στρατου πριν 3 χρονια, φοβερο ειναι το αεροπλανο να βλεπει κανεισς τι θεα απο ψηλα
Άβαταρ μέλους
master

Δημοσιευσεις : 467

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μπίρι-μπίρι

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB