- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 22:46 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Ποια μπύρα σας αρέσει;
Τι να σου πω, δεν το καταλαβαίνω. Δεν το λέω πάντως μόνο εγώ. Και άλλοι άνθρωποι που ξέρω, σιχαίνονται τη Βεργίνα. Ο καθένας με τα γούστα του, αλλά σου ξαναεπισημαίνω ότι κατάφερα να πιω την μπύρα 365 και δεν κατάφερα να πιω τη Βεργίνα.
Once you've taken a few punches and realize you're not made of glass, you don't feel alive unless you're pushing yourself as far as you can go.

-
TheLuckyShamrock - Δημοσιευσεις : 917
Σιγουρα ειναι θεμα γουστου αλλα να κραζεις μια μπυρα που σαρωνει σε πωλησεις σε πολλες χωρες και ειναι απο τα καμαρια της Ελληνικης ζυθοποιειας και αρεσει σε πολυ κοσμο και σε οσα απο τα μεγαλα σουπερ μαρκετ ειναι (πχ βασιλοπουλος) εξαφανιζεται απο το ραφι σχεδον αμεσως τοτε ισως κατι λεει για το γουστο σου αυτο.. Προσωπικα δεν εχω πιει μπυρα που να με αηδιασει. Ακομα και οι φτηνιαρικες κατεβαινουν. Οχι βεβαια με την ιδια απολαυση οσο οι καλες. Δοκιμασε την κοκκινη βεργινα και την weis. Γενικα δοκιμαστε ολοι τις Ελληνικες μπυρες. Ειδικα στη λαγκερ πλεον δεν εχουμε τιποτα να ζηλεψουμε απο τους ξενους. Μονο εφετζιδηκες ειναι οι πιο πολλες εισαγωμενες. Λιγες αξιζουν και αυτες συνηθως ειναι πανακριβες πανω απο 4.5-5 ευρω το λιτρο
-
vonzuchter - Δημοσιευσεις : 221
Το γούστο μου φταίει; Σου είπα ότι δεν είμαι ο μόνος που δεν του αρέσει η Βεργίνα και ότι έχω ζωντανά παραδείγματα στο στενό μου κύκλο από ανθρώπους που δεν τους αρέσει η Βεργίνα. Από τις εμπορικές, συνήθως πίνω Heineken, αλλά πολλές φορές ψάχνω να αγοράσω καμιά Νήσο ή καμιά Berlin. Και όταν λέω ότι σιχαίνομαι τη Βεργίνα, εννοώ ότι δε μου αρέσει καθόλου, όχι ότι μου φέρνει αηδία. Απλά δεν κατεβαίνει.
Και η Πειραϊκή είναι αρκετά καλή.

Once you've taken a few punches and realize you're not made of glass, you don't feel alive unless you're pushing yourself as far as you can go.

-
TheLuckyShamrock - Δημοσιευσεις : 917
Hobgoblin.

Σαν τις παραδοσιακες βρετανικες κοκκινες δεν υπαρχει αλλο ειδος. Δυστυχως, παρ'ολο που ειναι οι εφευρετες της μπυρας, τα imports απο εκει δεν ειναι διαδεδομενα στην Ελλαδα, αντιθετως γινεται χαμος με τις βελγικες/τσεχικες/γερμανικες.
Για ξανθιες η Corona αν και καπως "φλωρικη" ειναι αξεπεραστη. Για πιο εντονη γευση προτιμω τη Budweiser(προσοχη οχι το αμερικανικο ξεπλυμα Bud, την τσεχικη λεμε!) και μου αρεσει αρκετα και η Warsteiner απο pilsner.
Σε weiss ποια να πρωτοπεις, Maisel's? Weihenstephaner? Franziskaner? Εχω την εντυπωση πως ολες οι γερμανικες εχουν κατι! Σε αντιθεση με τη Βεργινα weiss, που ειναι απο τις λιγες μπυρες που δε μπορω να κατεβασω.
Απο ελληνικες ξεχωριζω τις απαστεριωτες της Septem(η red ale και η αλλη με το μελι κορυφη), την Ζεος ενω και οι κλασικες της Αθηναικης ζυθοποιιας ειναι μια χαρα για τα λεφτα τους. Πολυς χαμος για το τιποτα θεωρω πως εχει γινει με τη Volcan.

Σαν τις παραδοσιακες βρετανικες κοκκινες δεν υπαρχει αλλο ειδος. Δυστυχως, παρ'ολο που ειναι οι εφευρετες της μπυρας, τα imports απο εκει δεν ειναι διαδεδομενα στην Ελλαδα, αντιθετως γινεται χαμος με τις βελγικες/τσεχικες/γερμανικες.
Για ξανθιες η Corona αν και καπως "φλωρικη" ειναι αξεπεραστη. Για πιο εντονη γευση προτιμω τη Budweiser(προσοχη οχι το αμερικανικο ξεπλυμα Bud, την τσεχικη λεμε!) και μου αρεσει αρκετα και η Warsteiner απο pilsner.
Σε weiss ποια να πρωτοπεις, Maisel's? Weihenstephaner? Franziskaner? Εχω την εντυπωση πως ολες οι γερμανικες εχουν κατι! Σε αντιθεση με τη Βεργινα weiss, που ειναι απο τις λιγες μπυρες που δε μπορω να κατεβασω.
Απο ελληνικες ξεχωριζω τις απαστεριωτες της Septem(η red ale και η αλλη με το μελι κορυφη), την Ζεος ενω και οι κλασικες της Αθηναικης ζυθοποιιας ειναι μια χαρα για τα λεφτα τους. Πολυς χαμος για το τιποτα θεωρω πως εχει γινει με τη Volcan.
Τελευταία επεξεργασία από alex4444 και 02 Ιούλ 2014, 15:50, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
karlat89 έγραψε:Μαρέσει να αγοράζω αγνωστες μπύρες ,χθες αγορασα την τσέχικη Kozel, πολυ ελαφριά για μαυρη,θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω την"γυναικία μαυρη"
H μαυρη kozel, οπως και η μαυρη Fix ειναι Lager. Ουδεμια σχεση εχουν στην παραγωγη και τα υλικα τους με παραδοσιακες μαυρες, οπως οι Murphy's, Guinness. Δε θυμαμαι πως περνουν το χαρακτηριστικο χρωμα, αλλα πιο πολλη σχεση εχουν με μια Heineken, παρα με μια stout/ale.
-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
Δεν ειμαι φαν της μπυρας και δε πινω ποτε,αλλα απο 5-6 διαφορετικες που εχω δοκιμασει με το καιρο ετσι απλα για να δοκιμασω οι μονες που μου φανηκαν ok ηταν η carlsberg,η Corona και Fix
-
greenkiller.13 - Δημοσιευσεις : 746
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες