Υψηλή θερμακρασία Laptop

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Υψηλή θερμακρασία Laptop

Δημοσίευσηαπό makisman » 23 Ιουν 2014, 00:09

Γεια σας,
έχω ενα Laptop ACER ASPIRE 5742G i5-480M , με Win 7 64bit
προσφάτως και μετα από χρήση 2 ετών τον πηγα για καθαρισμό.
Το πρόβλημα μου είναι οτι ανεβάζει ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες (εξ'αρχης δεν ήταν και από τους πιο κρύους υπολογιστές που είχα).Πριν τον καθαρισμό έφτανε 85-90 χωρίς να φτάνει το 100% της CPU
Τώρα βλέπω να βαράει ακόμα και 103 C ακόμα με χρήση 100% της CPU ενώ σε κάποια ιντερνετικα παιχνιδακια (BigFarm goodgames) βαράει 70-90 C με χρήση 20-30% της CPU. Σε idle κατάσταση με 0% της CPU η θερμοκρασία παίζει 42-50 C.

Τα 90αρια C τα ψηλοανεχόμουν αλλά σήμερα οταν είδα 103 C τα είδα όλα .( μετρήσεις με RealTemp,speedfan, το 1ο δείχνει 3-4 C λιγότερο)

Με προβληματ'ιζει το γεγονός ότι σε αλλο Laptop που εχω HP Pavilion DV9600 οι θερμοκρασιες είναι σχεδον οι μισες αποτι στο ACER. κάποια συμβουλή ? ευχαριστώ
makisman

Δημοσιευσεις : 4

Δημοσίευσηαπό tasos_gr » 23 Ιουν 2014, 00:20

Το καθάρισες; Αν ναι,άλλαξε την πάστα στον cpu,gpu κλπ.Πάρε και μια βάση με ανεμιστηράκια και θα είσαι οκ.
Άβαταρ μέλους
tasos_gr

Δημοσιευσεις : 226

Δημοσίευσηαπό makisman » 23 Ιουν 2014, 17:40

ok θα το δοκιμασω, ανεμιστηρα εχω 16εκ χαμηλων στροψων ευχαριστώ. Αν και τεχνικος που μου τον καθαρισε μου ειπε οτι εβαλε καινουρια παστα, θα το παω σε αλλον να δουμε.
makisman

Δημοσιευσεις : 4

Δημοσίευσηαπό john-data » 24 Ιουν 2014, 02:09

Ηταν τεχνικός τεχνικός η <τεχνικός> γνωστός φίλος του μπατζανάκη του ξάδερφου κτλ...
Η δεν άλλαξε θερμοαγώγιμη πάστα η έβαλε μεγάλη ποσότητα...
Πάντως μην το χρησιμοποιείς με τέτοιες θερμοκρασίες μην σου μείνει στο χέρι...
john-data

Δημοσιευσεις : 142

Δημοσίευσηαπό mariodm22 » 24 Ιουν 2014, 11:04

Σιγουρα θεμα παστας ειναι . Ειναι το καλσικο θεματακι των laptop μετα απο καποια χρονια ... Αν ειπε οτι σου αλλαξε παστα ή σου εβαλε πολυ που καλυτερα να την καθαρισεις ή σου εβαλε καμια παλια αχρηστη που δεν κανει δουλεια ...
mariodm22

Δημοσιευσεις : 753

Δημοσίευσηαπό koulis21 » 26 Ιουν 2014, 03:24

δεν ειναι τοσο θεμα παστας οσο θεμα καθαρισμου.το κακο με τα λαπτοπ ειναι οτι ολα ειναι στριμογμενα και εχει μικρα κενα ψυξης που αυτα αν φραξουν (λογο σκονης,τσιγαρου κτλπ) τοτε πολυ απλα δεν αεριζεται
παντως τα acer δεν ειναι και τα πιο κρυα λαπτοπ
Άβαταρ μέλους
koulis21

Δημοσιευσεις : 296

Δημοσίευσηαπό dimidour » 03 Ιούλ 2014, 11:59

Τα Acer θερμαίνονται πολύ εύκολα...Μία βάση με ανεμιστήρα δεν θα ήταν άσχημη ιδέα...
Άβαταρ μέλους
dimidour

Δημοσιευσεις : 100

Δημοσίευσηαπό mariodm22 » 03 Ιούλ 2014, 14:57

Δεν φτανει μια βαση με ανεμηστηρες και ισως και να μην κανει καθολου δουλεια ...
mariodm22

Δημοσίευσηαπό dimidour » 03 Ιούλ 2014, 15:10

mariodm22 έγραψε:Δεν φτανει μια βαση με ανεμηστηρες και ισως και να μην κανει καθολου δουλεια ...

Εμένα η γυναίκα μου τα έβαζε πάνω σε μαξιλάρια...και έβραζαν τα κακόμοιρα...οπότε η βάση μία χαρά δουλειά έκανε...:P
Άβαταρ μέλους
dimidour

Δημοσιευσεις : 100

Δημοσίευσηαπό mariodm22 » 03 Ιούλ 2014, 15:22

Xμμμμμ .... Πες μου μια γυναικα που να μην το κανει και μετα να τρεχει για σερβις για ελλατωματικα λαπτοπ ... χαχαχα
mariodm22

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB