Overclocking

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Overclocking

Δημοσίευσηαπό Sensei » 02 Ιούλ 2014, 15:25

Καλησπέρα παιδιά,

Τις 2-3 τελευταίες βδομάδες έχω το εξής πρόβλημα. Όταν ανοίγω το PC (σχεδόν το 90% τον φορών), η οθόνη δείχνει "Loading Asus Gate" (κάτι τέτοιο) και κολλάει εκεί για πάντα, όση ώρα και να το αφήσω. Επομένως, μετά κάνω restart και το PC φτάνει σε ένα σημείο όπου μου εμφανίζει αυτό που φαίνεται στην φωτό και πατάω F2 και είμαι μια χαρά μετά. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω κάνει το οτιδήποτε για το overclocking (δε ξέρω πως γίνεται καν!)..
Καμιά ιδέα ?
Άβαταρ μέλους
Sensei

Δημοσιευσεις : 214

Δημοσίευσηαπό nitefish » 02 Ιούλ 2014, 16:16

Δοκιμασε να μπεις στο setup με f1 και κανε "Load default settings", αν δεν δουλεψει περιμενω απαντηση απο κατω
nitefish

Δημοσιευσεις : 35

Δημοσίευσηαπό Sensei » 03 Ιούλ 2014, 17:23

Σε ευχαριστώ αλλά τελικά αποφάσισα να κάνω ένα γενικό format στο PC (το χρειαζόταν).
Άβαταρ μέλους
Sensei

Δημοσίευσηαπό mariodm22 » 03 Ιούλ 2014, 22:45

Δεν ξερω τι συστημα εχεις αλλα αν εχεις amd και εκανες overclock απο το amd overdrive το εχω παθει και εκανε ακριβως τα ιδια ... Αν εγινε ετσι μακρυα απο εκει και καλυτερα overclock απο bios .
mariodm22

Δημοσιευσεις : 753

Δημοσίευσηαπό Sensei » 04 Ιούλ 2014, 01:56

mariodm22 έγραψε:Δεν ξερω τι συστημα εχεις αλλα αν εχεις amd και εκανες overclock απο το amd overdrive το εχω παθει και εκανε ακριβως τα ιδια ... Αν εγινε ετσι μακρυα απο εκει και καλυτερα overclock απο bios .

Όχι, δεν έχω amd, αλλά όπως και να χει δε γνωρίζω πως γίνεται Overclocking (γιατί ποτέ δεν το χρειάστηκα) ! Θα κάνω ένα format αυτες τις μέρες, αλλά μου είναι ανεξήγητο πως από μόνο του το PC πήρε την πρωτοβουλία για Overclocking..
Άβαταρ μέλους
Sensei

Δημοσίευσηαπό Sensei » 04 Ιούλ 2014, 10:53

raysod έγραψε:Sensei πόσο παλιό είναι το PC σου;

Υπάρχει η πιθανότητα η μπαταρία του motherboard να έχει κάποιο πρόβλημα και να μην τροφοδοτεί σωστά το bios όσο έχεις το pc σου κλειστό…

Αυτό κάνει το bios να χάνει τις ρυθμίσεις του και σου βγάζει το μήνυμα που αναφέρεις…

Έχεις παρατηρήσει αν χάνεις και ρυθμίσεις ώρας και ημερομηνίας;

Το να αλλάξεις την εσωτερική μπαταρία είναι πολύ εύκολο και μια τέτοια μπαταρία κοστίζει 2 ευρώ… (είναι σαν αυτές που μπαίνουν στα ρολόγια του χεριού περίπου για να καταλάβεις)

Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο για να μου απαντήσεις. Ειναι περίπου 4 ετών τον PC ! Με την ώρα και την ημερομηνία δεν εχω κάποιο θέμα. Βέβαια, κάθε φορα που παίζω Dishonored, για κάποιον πραγματικά μυστήριο λόγο, δεν μπορω να αλλάξω απο ελληνικά σε αγγλικά για να γράψω και χρειάζεται restart το PC. Αυτό μπορεί να εχει να κανει και με το παιχνίδι και να μην εχει καμια σχέση με το πρόβλημα αλλά το αναφέρω καλού κακού.
Οπότε άμα κανω format και συνεχίζει να μου βγάζει αυτό το μνμ, θα τσεκαρω την μπαταρία που αναφέρεις.
Άβαταρ μέλους
Sensei

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB