Mid-End desktop έως 400 ευρώ;

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Mid-End desktop έως 400 ευρώ;

Δημοσίευσηαπό DaDiRa » 02 Ιουν 2014, 20:41

Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα build, που να είναι για γενική χρήση, παρακολούθηση σειρών/ταινιών και surfάρισμα, με μέτρια απόδοση σε video-games που έχουν βγει τους τελευταίους μήνες. Επειδή ξέρω πως πάνω κάτω, με 500 ευρώ, μπορώ να χτίσω ένα αρκετά αποδοτικό gaming PC, αν αυτό που ζητάω περιορίζετε π.χ. και στα 300, δεν θα με πείραζε καθόλου.
Σκέφτομαι για Integrated Graphics, αφού ξέρω άτομα με Intel CPU με ενσωματομένο GRU που παίζουν αρκετά απαιτικά παιχνίδια σε τέτοιο CPU. Θα ήθελα αρκετά μεγάλη RAM (τουλάχιστον 8GB) και ένα CPU που δεν μην μου δημιουργεί προβλήματα αν τρέχω πολλά προγράμματα (αν έχει και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, ακόμα καλύτερα). Επίσης, έναν ή δύο HDD 1TB (ανάλογα αν με παίρνει), και στο μέλλον βλέπω για SSD. Το PSU να έχει τα ασφαλή Watt, ώστε να μην έχω κανένα πρόβλημα. Η μητρική απλώς να έχει WiFi, USB 3, και κατά προτίμηση 4 Slots για Ram, για να μπορώ να βάλω 4χ8, αν χρειαστεί. Όλα αυτά χωρίς περιφερειακά. Κάρτες ήχου έχω ήδη δύο αχρησιμοποίειτες (αν χρειάζετε μοντέλο, πείτε μου).
Τέλος, αν είναι δυνατόν, να είναι στημμένο, ώστε αν θελήσω στο μέλλον να πάρω μια καλύτερη κάρτα (μαζί με PSU, αν είναι αναγκαίο) ή μια CPU, να μπορώ να το κάνω χωρίς να έχω προβλήματα συμβατότητας ή κίνδυνο bottleneck.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
DaDiRa

Δημοσιευσεις : 90

Δημοσίευσηαπό nitefish » 02 Ιουν 2014, 21:52

Οτι πιο φθηνο μπορουσα να σου κανω:
skroutz.gr/s/2524846/AMD-FX-6300-Box.html
skroutz.gr/s/4808767/Gigabyte-AM1M-S2H-rev-1-0.html
skroutz.gr/s/1871500/Kingston-8GB-1600MHz-DDR3-Non-ECC-CL10-DIMM-HyperX-Blu.html
skroutz.gr/s/2179259/MSI-Radeon-HD7850-1GB-OC.html
skroutz.gr/s/312514/Force-500W-B-PSU-FORCE-500W.html
βγαινει περιπου 430 αν δεν κανω λαθος, ειναι σαν ενα μικρο ps4 φανταζωμαι.

Υ.Σ: Με το budget που εχεις ξεχνα τα 4 DIMMs και τα wifi στην μητρικη :P
nitefish

Δημοσιευσεις : 35

Δημοσίευσηαπό DaDiRa » 03 Ιουν 2014, 11:02

Αν είναι έτσι, θα δώσω 70 παρπάνω και θα πάρω ένα gaming που θα παίζει και Games σε high settings :P
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
DaDiRa

Δημοσίευσηαπό nitefish » 04 Ιουν 2014, 12:08

Ναι..βλεπω πολλα ατομα που θελουν να χτισουν PC σε budget κονσολας και χαμηλοτερο, οχι, δεν θα βγει ωραιο, δεν θα πεζεις ευχαριστα και το κυριοτερο, μετα απο κανα χρονο θα θες αλλα 200 ευρω για την επομενη κονσολα-budget καρτα.
nitefish

Δημοσιευσεις : 35

Δημοσίευσηαπό 3nws1th5 » 04 Ιουν 2014, 20:57

Στο εχω ετοιμο και εγω το ιδιο εχω φτιαξει (μετα απο ψαξιμο 2 μηνων) και ΠΕΤΑΕΙ, αλλα ειχα ηδη οθονη, keyboard, mouse και optical drive. Παμε λοιπον:

cpu: i3 4330 (4mb cache, intel integrated graphics hd4600) 113 ευρω
case: coolermaster n200 (φοβερο κουτι και πιανει λιγο χωρο) 36 ευρω
mobo: asrock b85m pro 4 (εκπληκτικη matx για τα λεφτα της οπου εχει 4 ram slots αλλα δεν εχει wifi που θες, αλλα εχει pci xpress 3) 64 ευρω
ram: g.skill 8gb 1600 cl 9 (o i3 μεχρι 1600 σηκωνει και η G.skill ειναι top) 80 ευρω
hdd: 1tb western digital caviar blue 51 ευρω
psu: corsair vs550 50 ευρω.

Συνολικα με 398 ευρω εφτιαξες ενα υπεροχο πραγματικα μηχανημα. Και αν σου ερθει του πετας και μια gtx 750 ti καποια στιγμη που εχει 150 ευρω και τα παιζεις ολα εξαιρετικα αλλα και με την ενσωματωμενη hd 4600 μια χαρα τα παιζει, πιστεψε με.
Ελπιζω να βοηθησα.
In NINTENDO we trust.
Everyone's a critic without knowledge..
Άβαταρ μέλους
3nws1th5

Δημοσιευσεις : 210

Δημοσίευσηαπό DaDiRa » 05 Ιουν 2014, 13:43

Μια χαρά μου φαίνεται το build. Κάρτες ήχου, driver, monitor, mouse, ηχεία, ακουστικά και keyboard, έχω, γι' αυτό άλλωστε έριξα τόσο την τιμή.
Σ' ευχαριστώ πολύ. Όταν έχεις χρόνο, πες μου παραδείγματα με fps σε γνωστά παιχνίδια, αν δεν σου κάνει κόπο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
DaDiRa

Δημοσίευσηαπό 3nws1th5 » 05 Ιουν 2014, 20:52

Δεν εχω ψαχτει τοσο πολυ με fps κτλ, αλλα για να φτιαξω το συστημα που σου προτεινω, χωρις καρτα γραφικων στηριζομενος στον συγκεκριμενο τσιπ γραφικων του επεξεργαστη, ειδα παμπολα βιντεακια στο γιουτιουμπι οπως αυτο (που σημειωτεον το μηχανημα στο βιντεο που παραθετω εχει 4gb ram):

https://www.youtube.com/watch?v=kMQbJ_yL2UE
In NINTENDO we trust.
Everyone's a critic without knowledge..
Άβαταρ μέλους
3nws1th5

Δημοσιευσεις : 210

Δημοσίευσηαπό DaDiRa » 06 Ιουν 2014, 09:32

Wow, πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Δεν περίμενα να τρέχει και battlefield 4 τόσο καλά με integrated GPU. Εγώ εννούσα σε πολύ πιο ελαφρυά παιχνίδια, αλλά σηκώνει έτσι το Bf 4, δεν πιστεύω να κολλάει αλλού.
Το PC το σκεφτομαι για μέσα στο καλοκαίρι ή κατά το χειμώνα, θα δείξει.
Κάτι άλλο: Επειδή το PC είναι πολύ μακρυά από την γραμμή για να τραβήξω καλώδιο, με συμφέρει να δώσω λίγα παραπάνω για MoBo με Wifi, ή να πάρω μια aftermarket κεραία;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
DaDiRa

Δημοσίευσηαπό koulis21 » 06 Ιουν 2014, 10:15

DaDiRa έγραψε:Wow, πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Δεν περίμενα να τρέχει και battlefield 4 τόσο καλά με integrated GPU. Εγώ εννούσα σε πολύ πιο ελαφρυά παιχνίδια, αλλά σηκώνει έτσι το Bf 4, δεν πιστεύω να κολλάει αλλού.
Το PC το σκεφτομαι για μέσα στο καλοκαίρι ή κατά το χειμώνα, θα δείξει.
Κάτι άλλο: Επειδή το PC είναι πολύ μακρυά από την γραμμή για να τραβήξω καλώδιο, με συμφέρει να δώσω λίγα παραπάνω για MoBo με Wifi, ή να πάρω μια aftermarket κεραία;

οταν εννοεις πολυ μακρυα απο την γραμμη??ποσο μακρυα??
αν εισαι μεχρι 25-30 μετρα απλα τραβα ethernet, με κανενα wifi repeater ή wi-fi δεν θα εχεις την αποδοση του ethernet,
στο λεω τεκμηριωμενα διοτι ετσι το εκανα και εγω(27 μετρα ethernet και εκανα ενα παλιο router repeater απλως απενεργοποιοντας το DHCP)
ειναι και wireless repeater και ethernet
Άβαταρ μέλους
koulis21

Δημοσιευσεις : 296

Δημοσίευσηαπό koulis21 » 06 Ιουν 2014, 10:18

επισης αν παιξεις μπαλα στο pc που σου ειπε ο φιλος enwsiths απο πανω και φτιαξεις pc με 398 ευρω.
τοτε προσθεσε στο αρχικο σου budget αλλα 50 ευρω ωστε να στραφεις στην r9 270 να παιζεις και games με high settings
Άβαταρ μέλους
koulis21

Δημοσιευσεις : 296

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB