Η παλιά μου κάρτα γραφικών Radeon HD 4670 έκανε την δουλειά της, η ώρα για αναβάθμιση έφτασε και σκέφτομαι να αγοράσω την HD 7770 1gb. Η αλήθεια να λέγεται επιθυμία μου είναι η Sapphire R9 270X Toxic αλλά είμαι διστακτικός να δώσω 200+ Ευρώ αυτή την περίοδο. Το σύστημα μου είναι,
Μητρική Κάρτα: Asrock 970 pro 3 R2.0
Επεξεργαστής: AMD FX 8320
Μνήμη: 4gb 1600
Λογισμικό: Windows 7 32bit
Μαζί με την κάρτα θα αγοράσω επιπλέον 4gb μνήμη, ένα solid state drive και θα εγκαταστήσω Windows 7 64bit, οπότε αν πάω στην toxic "κάηκα" αφού θα χρειαστώ καμιά 300αρα. Θα ήθελα να τονίσω ότι έχω ένα Μόνιτορ με μάξιμουμ ανάλυση 1280x1024, και ένα με 1920x1080. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ το 1280χ1024, με την τωρινή κάρτα γραφικών παίζει παιχνίδια όπως το Assassin's creed BF, Rome TW 2 και άλλα στα high!!! Το παιχνίδι που με ενδιαφέρει είναι το Dragon Age Inquisition και με την frosbite 3 engine με φοβίζει. Θα ήθελα γνώμες τι πιστεύετε θα ήταν καλύτερο να επιλέξω για να έχω καλή gaming εμπειρία;
- Τώρα είναι 15 Ιούλ 2025, 14:38 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Radeon HD 7770, αξίζει;
6 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Προτείνω να μείνεις ως έχεις μέχρι να βγει το παιχνίδι ή λίγο καιρό νωρίτερα ώστε να δούμε της απαιτήσεις που θα έχει και γιατί όχι να δούμε και πως παίζει σε άλλες κάρτες γραφικών.Σε περίπτωση που σκέφτεσαι σοβαρά να κάνεις από τώρα την αναβάθμιση,πιστεύω ότι η 7770 πλέον δεν αξίζει και θα μπορούσες να πας με μερικά ευρώ παραπάνω(πούλα την παλιά ένα 20-30 ευρώ) και τσιμπάς την 750ti.Επίσης θα πρότεινα τα εξής
======================
ssd
https://www.skroutz
.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.html
76 ευρώ και 3 αντικαταβολή
======================
Κάρτα γραφικών
.gr/s/4535678/VTX3D-Radeon-R9-270X-2GB-V2-X-Edition.html
175 ευρώ και 5 αντικαταβολή 2-3 καρέ διαφορά με την toxic που λες
======================
Μνήμη
.gr/s/2828970/Crucial-Ballistix-4GB-DDR3-1600MHz-PC3-12800-DIMM.html
35 ευρώ και 5 αντικαταβολή
Για την μνήμη εννοείτε δεν θα πάρεις την συγκεκριμένη,αλλά την αντίστοιχη με αυτή που έχεις απλά την βάζω ενδεικτικά.
======================
Σύνολο 299
Δηλαδή 1 ευρώ και πιο κάτω από το budget σου που σκέφτεσαι να ΜΗΝ δώσεις
Πλεονεκτήματα
-Full hd gaming από τώρα
-Πιθανότατα θα παίζεις το da3 σε υψηλές ρυθμίσεις
Μειονεκτήματα
-Μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος
-Περισσότερος θόρυβος
-Δεν ξέρουμε ακόμα πως θα αποδίδει η συγκεκριμένη κάρτα στο παιχνίδι αυτό
-Στο μέλλον θα την αγοράσεις φτηνότερα ή θα πάρεις με τα ίδια χρήματα καλύτερη κάρτα
Προσωπικά θα σου πρότεινα να περιμένεις,παρόλο που δεν θα πάει χαμένη η οποιαδήποτε αναβάθμιση,εκείνο τον καιρό που θα βγει το παιχνίδι θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το πως θα παίζει η κάθε κάρτα γραφικών,και ανάλογα τα χρήματα που θέλεις να ξοδέψεις θα ξέρεις και τι να περιμένεις.Υπάρχουν άπειρα παιχνίδια τα οποία ποτέ δεν έχεις παίξει και μέχρι να βγει το da3 καλό θα ήταν να τα δεις μέχρι να έρθει εκείνος ο καιρός.Επίσης θα πρέπει να μας πεις και τι κουτί έχεις ώστε να δούμε αν χωράει η κάρτα γραφικών,μην καταλήξουμε να χρειάζεσαι και καινούργιο κουτί,όπως και επίσης τι τροφοδοτικό έχεις;Χωρίς να ξέρουμε αυτά δεν μπορούμε να προτείνουμε σοβαρές λύσεις,γιατί μπορεί να χρειάζεσαι πρώτα από όλα τροφοδοτικό!
======================
ssd
.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.html
76 ευρώ και 3 αντικαταβολή
======================
Κάρτα γραφικών
.gr/s/4535678/VTX3D-Radeon-R9-270X-2GB-V2-X-Edition.html
175 ευρώ και 5 αντικαταβολή 2-3 καρέ διαφορά με την toxic που λες
======================
Μνήμη
.gr/s/2828970/Crucial-Ballistix-4GB-DDR3-1600MHz-PC3-12800-DIMM.html
35 ευρώ και 5 αντικαταβολή
Για την μνήμη εννοείτε δεν θα πάρεις την συγκεκριμένη,αλλά την αντίστοιχη με αυτή που έχεις απλά την βάζω ενδεικτικά.
======================
Σύνολο 299
Δηλαδή 1 ευρώ και πιο κάτω από το budget σου που σκέφτεσαι να ΜΗΝ δώσεις

Πλεονεκτήματα
-Full hd gaming από τώρα
-Πιθανότατα θα παίζεις το da3 σε υψηλές ρυθμίσεις
Μειονεκτήματα
-Μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος
-Περισσότερος θόρυβος
-Δεν ξέρουμε ακόμα πως θα αποδίδει η συγκεκριμένη κάρτα στο παιχνίδι αυτό
-Στο μέλλον θα την αγοράσεις φτηνότερα ή θα πάρεις με τα ίδια χρήματα καλύτερη κάρτα
Προσωπικά θα σου πρότεινα να περιμένεις,παρόλο που δεν θα πάει χαμένη η οποιαδήποτε αναβάθμιση,εκείνο τον καιρό που θα βγει το παιχνίδι θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το πως θα παίζει η κάθε κάρτα γραφικών,και ανάλογα τα χρήματα που θέλεις να ξοδέψεις θα ξέρεις και τι να περιμένεις.Υπάρχουν άπειρα παιχνίδια τα οποία ποτέ δεν έχεις παίξει και μέχρι να βγει το da3 καλό θα ήταν να τα δεις μέχρι να έρθει εκείνος ο καιρός.Επίσης θα πρέπει να μας πεις και τι κουτί έχεις ώστε να δούμε αν χωράει η κάρτα γραφικών,μην καταλήξουμε να χρειάζεσαι και καινούργιο κουτί,όπως και επίσης τι τροφοδοτικό έχεις;Χωρίς να ξέρουμε αυτά δεν μπορούμε να προτείνουμε σοβαρές λύσεις,γιατί μπορεί να χρειάζεσαι πρώτα από όλα τροφοδοτικό!

-
T_K_L_L_LUIGI - Δημοσιευσεις : 1017
Όλα τα εξαρτήματα στο σύστημα είναι καινούργια, τροφοδοτικό έχω το CORSAIR CX SERIES CX750M ενώ το κουτί είναι Corsair Carbide Series Black 500R. Θα περίμενα όπως και να έχει μέχρι τον Ιούλιο, απλά ελπίζω στην Ε3 να ανακοινώσουν τις απαιτήσεις του παιχνιδιού για να ξέρω τι να κάνω. Πάντως η κάρτα γραφικών που μου πρότεινες φαίνεται καλή για την τιμή της σε σχέση με την Toxic που είναι ακριβότερη. Άμα είναι να έχω προβλήματα με την 7770 τότε καλύτερα να πληρώσω τώρα για να πάρω μια καλύτερη κάρτα παρά να αναγκάζομαι σε ένα χρόνο να αγοράζω ξανά καινούργια.
-
Konstantin - Δημοσιευσεις : 12
Όπως σου είπα και ο T_K_L_L_Luigi στα λεφτά που έχεις σκοπό να διαθέσεις πάρε μια μεταξύ 270X ή 750ti . Και οι 2 κάρτες στα σημερινά απαιτητικά games σε full Hd τα πάνε μια χαρά.
Έτσι ενδεικτικά για να καταλάβεις μια 270Χ ή 750ti μπορούν και τρέχουν όλα σχεδόν τα παιχνίδια σε 1920χ1200 με πάνω από 30-35 frames και Settings στο Ultra.
Αναφορικά και μόνο τα παρακάτω παιχνίδια σε 1920χ1200 με ultra settings μέσο όρο frames.
Battlefield 4 : 37 frames
Crysis 3 : 25
Metro Last Light :30
Bisochock Infinite :48
Tom Raider :49 .
Τα frames βέβαια είναι ενδεικτικά μιας και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως μνήμες , Cpu κλπ .Με το 8320 είσαι μια χαρά και από τη στιγμή που θα βάλεις ακόμα 4GB ram θα είσαι οκ . Βαριά να έχεις απόκλιση +/-2-3 frames .Άμα υπολογίσεις ότι τα benchmarks είναι σε ανάλυση 1920χ1200 ενώ εσύ θα παίζει λίγο ποιο κάτω σε 1080 θα κερδίσεις , κάποια frames από εκεί .
Βλέπεις ότι το ποιο βαρύ παιχνίδι είναι το Crysis 3 το οποίο είναι όλα στο Max με FXAA ,κανά 2 ρυθμίσεις να πέσουν από very high quality σε high και τα 30+ θα τα έχεις άνετα .
Συμβουλή αφού το θέλεις για games μην ξοδέψεις άδικα λεφτά για SSD πέρα από γρηγορότερο loading δεν πρόκειται να σου προσφέρει τίποτα απολύτως στα παιχνίδια . Τη έγινε δλδ αν περιμένεις λίγο παραπάνω στη loading screen?Καλύτερα κατά τη γνώμη μου τα λεφτά αυτά να τα έβαζες στη κάρτα με την οποία θα είχες πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις .
Πχ με μια 760GTX και μεγαλύτερες επιδόσεις θα έχεις και το PC σου θα κρατήσει τουλάχιστον 1 με 1,5 χρόνο παραπάνω χωρίς να χρειαστείς ξανά αναβάθμιση .Σκέψου μόνο ότι η 760 πχ στο Crysis που είναι και το ποιο βαρύ ποιάνει 42 frames σε σχέση με τα 25 τις 750ti.Μιλάμε για 70% παραπάνω επιδόσεις . Ενώ με το SSD το μόνο που θα κερδίσεις είναι μερικά δευτερόλεπτα στο Loading άντε και στο Boot του PC αν έχεις τα win στον SSD .
Έτσι ενδεικτικά για να καταλάβεις μια 270Χ ή 750ti μπορούν και τρέχουν όλα σχεδόν τα παιχνίδια σε 1920χ1200 με πάνω από 30-35 frames και Settings στο Ultra.
Αναφορικά και μόνο τα παρακάτω παιχνίδια σε 1920χ1200 με ultra settings μέσο όρο frames.
Battlefield 4 : 37 frames
Crysis 3 : 25
Metro Last Light :30
Bisochock Infinite :48
Tom Raider :49 .
Τα frames βέβαια είναι ενδεικτικά μιας και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως μνήμες , Cpu κλπ .Με το 8320 είσαι μια χαρά και από τη στιγμή που θα βάλεις ακόμα 4GB ram θα είσαι οκ . Βαριά να έχεις απόκλιση +/-2-3 frames .Άμα υπολογίσεις ότι τα benchmarks είναι σε ανάλυση 1920χ1200 ενώ εσύ θα παίζει λίγο ποιο κάτω σε 1080 θα κερδίσεις , κάποια frames από εκεί .
Βλέπεις ότι το ποιο βαρύ παιχνίδι είναι το Crysis 3 το οποίο είναι όλα στο Max με FXAA ,κανά 2 ρυθμίσεις να πέσουν από very high quality σε high και τα 30+ θα τα έχεις άνετα .
Συμβουλή αφού το θέλεις για games μην ξοδέψεις άδικα λεφτά για SSD πέρα από γρηγορότερο loading δεν πρόκειται να σου προσφέρει τίποτα απολύτως στα παιχνίδια . Τη έγινε δλδ αν περιμένεις λίγο παραπάνω στη loading screen?Καλύτερα κατά τη γνώμη μου τα λεφτά αυτά να τα έβαζες στη κάρτα με την οποία θα είχες πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις .
Πχ με μια 760GTX και μεγαλύτερες επιδόσεις θα έχεις και το PC σου θα κρατήσει τουλάχιστον 1 με 1,5 χρόνο παραπάνω χωρίς να χρειαστείς ξανά αναβάθμιση .Σκέψου μόνο ότι η 760 πχ στο Crysis που είναι και το ποιο βαρύ ποιάνει 42 frames σε σχέση με τα 25 τις 750ti.Μιλάμε για 70% παραπάνω επιδόσεις . Ενώ με το SSD το μόνο που θα κερδίσεις είναι μερικά δευτερόλεπτα στο Loading άντε και στο Boot του PC αν έχεις τα win στον SSD .
-
diver_gr - Δημοσιευσεις : 447
Λοιπόν μετά από σκέψη πολλών ημερών κατέληξα στην Radeon R9 270X DirectCU II, η οποία κοστίζει γύρω στα 200 Ευρώ. Θα την είχα ήδη παραγγείλει αλλά θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για την επιλογή που έκανα, κυρίως για το αν η Asus είναι αξιόπιστη. Αναμένω τις απαντήσεις σας, αν κάποιος έχει την συγκεκριμένη κάρτα θα το εκτιμούσα αν μου έλεγε τις εντυπώσεις του, Ευχαριστώ.
-
Konstantin - Δημοσιευσεις : 12
1ον) η Asus είναι πολύ καλή γενικά και είναι από της πιο γνωστές εταιρίες σε θέμα υλοποιήσεων σε κάρτες γραφικών με καλό after market σύστημα ψύξης.
2ον)Στα 200 θα σου πρότεινα να ψάξεις στο skroutz την ίδια κάρτα την βρήκα στα 185 από το i-pc
3ον)Έχω δουλέψει μόνο την gigabyte με το τεράστιο σύστημα ψύξης και έμεινα ικανοποιημένος από το επίπεδο θορύβου και της θερμοκρασίες αλλά θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι θα χωράει στο κουτί σου!!!
4ον)Στα 200 μπορείς να πάρεις και την 4gb έκδοση,
visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=37640&cat=5
Σκέψου και εσύ αποφασίζεις!!!
2ον)Στα 200 θα σου πρότεινα να ψάξεις στο skroutz την ίδια κάρτα την βρήκα στα 185 από το i-pc
3ον)Έχω δουλέψει μόνο την gigabyte με το τεράστιο σύστημα ψύξης και έμεινα ικανοποιημένος από το επίπεδο θορύβου και της θερμοκρασίες αλλά θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι θα χωράει στο κουτί σου!!!
4ον)Στα 200 μπορείς να πάρεις και την 4gb έκδοση,
visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=37640&cat=5
Σκέψου και εσύ αποφασίζεις!!!

-
T_K_L_L_LUIGI - Δημοσιευσεις : 1017
6 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες