Ερώτηση για χτισιμό PC

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Ερώτηση για χτισιμό PC

Δημοσίευσηαπό August21 » 28 Απρ 2014, 06:12

Καλημέρα,

Έβαζα κάποια χρήματα στην άκρη για να πάρω μια next-gen κονσόλα, αλλά μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ οτι μάλλον θα ήταν καλύτερα να επενδύσω σε ένα high-end σύστημα που in the long run που λένε και στο χωριό μου, θα κόστιζε λιγότερα (αναλογικά) και θα απέφερε περισσότερα στον τομέα της δικής μου ευχαρίστησης. Να διευκρινήσω οτι πέρα απο τις συνήθεις χρήσεις (internet browsing, torrents, download/upload, streaming) θα το χρησιμοποιώ για gaming και για photo editing (ίσως και για video editing).

Για να μην σας κουράσω άλλο, θα αναφέρω τι έχω στο μυαλό μου και όλες οι απόψεις ευπρόσδεκτες:

Επεξεργαστής: Intel Core i7-4770K 3.50 GHz ή Intel Core i5-4670K 3.40 GHz (θα γίνει overclocking)

Mobo: Asus Maximus VI Hero ή Gigabyte GA-Z87X-UD4H

Ψύξη: Noctua NH-D14

Τροφοδοτικό: Corsair CS Series 650 W

Κάρτα γραφικών: Gigabyte GTX770 N770OC- 4GD 4GB

Ram: Corsair Vengeance (2x4 GB)

Σκληροί δίσκοι: Samsung 840 Series Evo 250GB (SSD)
Seagate Barracuda 1TB

Case: MS-TECH X3 Crow Black with Red Led Fans (Full Tower)

Ανεμιστηράκια: Corsair Air Series AF120 LED Red Quiet Edition 120mm Fan (twin pack)
Άβαταρ μέλους
August21

Δημοσιευσεις : 10

Δημοσίευσηαπό bobo1704 » 28 Απρ 2014, 08:38

Καλημέρα φίλε μου. Το σύστημα που αναφέρεις κοστίζει πολύ περισσότερο απο μια next gen κονσόλα. Απο τη στιγμή που θέλεις photo και video editing, όσο πιο δυνατή η CPU, τόσο το καλύτερο. Άρα θα προτιμήσεις τον i7. Απο εκεί και πέρα, είναι σίγουρα ένα κορυφαίο μηχάνημα που πιστεύω οτι για τουλάχιστον μια τριετία θα είσαι στην "αιχμή του δόρατος"!!
Άβαταρ μέλους
bobo1704

Δημοσιευσεις : 142

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 29 Απρ 2014, 12:36

Καλησπέρα φίλε μια χαρά το σύστημα σου , τούμπανο είναι αν το πάρεις με το καλό αλλά έχω 1-2 παρατηρήσεις :

Ο 4770k κοστίζει κατά μέσο όρο 80-100 ευρώ παραπάνω από το 4670k χωρίς όμως η διαφορά το επιδόσεων να δικαιολογούν αυτή τη τεράστια διαφορά στη τιμή . Ναι ο 4770Κ είναι ποιο δυνατός άλλα όχι τόσο ώστε να δικαιολογεί τα 100 ευρώ.

Μνήμες 2χ4 GB?Μέγα λάθος .Έχεις σκοπό να δώσεις τα 100 ευρώ στη CPU αλλά στην μνήμη τόσο λίγο?βάλε τουλάχιστον μια 8άρα για αρχή και μετά μπορείς να αναβαθμίσεις και να έχεις 2χ8.

Στη κάρτα γραφικών εγώ ''Προσωπικά''Θα προτιμούσα μια 280X , είναι στα ίδια λεφτά με την 770 επιδόσεις έχουν σχεδόν ίδιες με διαφορά στα 1-2 frames . Σε κάποια είναι καλύτερη η 280 και σε κάποια άλλα η 770 . Το πλεονέκτημα όμως της 280Χ μιας και θέλεις να ασχοληθείς με το video editing πέρα του gaming είναι τα 3 GB μνήμης σε σχέση με τα 2 που έχει η 770 .Μπορεί στα games να μην έχει ουσιαστικές διαφορές αλλά από τη στιγμή που θες και editing η 770 θα σε κόψει πολύ .

Συνοπτικά για μένα από τη στιγμή που έχει τα λεφτά κάνε το εξείς :

Κόψε 100 ευρώ και βάλε τον 4670K , Αντί για 2χ4 βάλε μια 8άρα για αρχή και τα 100 που γλυτώνεις αφού είσαι στο budget σου πάρε μια R9 με 4 GB και είσαι άρχοντας για πολλά χρόνια :D , ακόμα όμως και μεταξύ 280χ/770gtx να μείνης είσαι πολύ καλά.
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό DaDiRa » 29 Απρ 2014, 21:29

Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσετε, αλλά προτείνω αφού δίνεις που δίνεις τα χρήματα, βάλε καλύτερα υδρόψυξη, αφού μιλάμε για high-end σύστημα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
DaDiRa

Δημοσιευσεις : 90

Δημοσίευσηαπό August21 » 30 Απρ 2014, 06:13

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Άλλαξα τον ssd απο 250 σε 120GB (περίπου 70 ευρώ διαφορά) και θα βάλω με τα ρέστα 2χ8GB RAM. Επίσης έχει κανεις γνώμη για το motherboard; Ένας φίλος μου είπε να βάλω το Gigabyte GA-287X-D3H που είναι 50 ευρώ φθηνότερο απο το Asus, αλλά δε ξέρω η Asus είναι γκαραντί, δεν είναι; Έχει κανείς Gigabyte mobo να μου δώσει τα φώτα του;

@bobo1704: Όντως το σύστημα βγαίνει λίγο πιο ακριβό, αλλά νομίζω οτι το αξίζει. Και για μενα προσφέρει την έξτρα ευχαρίστηση του να διαλέξω ότι θέλω εγώ (και όχι ότι θέλει η Sony ή η Microsoft ή η Nintendo) και να το συναρμολογήσω μόνος μου. (Και αν στο τελος κάνει "ΜΠΑΜ" θα φταίει το motherboard και όχι ο μάστορας)

@diver_gr: Φίλε μου, συμφωνώ μαζί σου για τον 4670Κ. Νομίζω οτι θα είναι αρκετός για αυτά που τον θέλω, και προς τα εκεί προσανατολίζομαι. Επομένως μου μένουν 100 ευρώ. Αν παρακαλέσω θείους/θείες/γιαγιάδες να μου δώσουν ένα 80αρι ακόμη θα μπορούσα να πάρω την Asus GTX780 στα 434 ευρώ. Αξίζει ή είναι overkill?

@DaDiRa: Έχω ακούσει μόνο καλά λόγια για το Noctua και νομίζω οτι είναι καλύτερο απο την υδρόψυξη που παίρνεις στα λεφτά του. Η αλήθεια είναι οτι είναι ένα τεράστιο μηχάνημα και δεν φαίνεται πολυ σέξι, αλλά κάνει τη δουλειά του. Και επίσης η ατάκα "έλα σπίτι να σου δείξω την τεράστια ψύκτρα του επεξεργαστή μου" αποκτά άλλο νόημα.
Άβαταρ μέλους
August21

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 30 Απρ 2014, 11:58

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα μια AMD 290 (non X) που τη βρίσκεις στα 400 ευρώ ενώ η 780 ξεκινάει από τα 435 . Όσο αφορά gaming επιδόσεις και οι 2 κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με 1-2 frames διαφορά που δεν γίνεται αντιληπτή στο μάτι . Μεγάλο όμως πλεονέκτημα της AMD τα 4 GB μνήμης από τη στιγμή που τη θές και για Editing .

Κατά τα άλλα δεν έχουν καμιά τρελή διαφορά ότι και να επιλέξεις μια χαρά θα είσαι .
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό DaDiRa » 30 Απρ 2014, 14:07

Εφ' όσον δεν ασχοληθείς με overclock, μπορείς να χρησιμοποιείς την ατάκα άφοβα :P
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
DaDiRa

Δημοσιευσεις : 90

Δημοσίευσηαπό samcro » 07 Μάιος 2014, 20:16

ωραια φαινεται η συνθεση... δωσε μας μια τιμη ολης της συνθεσης ,με αυτα που τελικα επελεξες αν μπορεις, ψαχνομαι και εγω για καινουριο πισι, αλλα περισσοτερο για gaming, εχω ενα μπατζετ στα 1000 ευρο μονο για πυργο....

οποιος αλλος εχει να προτεινει ενα πυργο για gaming να μην φοβηθει... να τον προτεινει ;)
Άβαταρ μέλους
samcro

Δημοσιευσεις : 3

Δημοσίευσηαπό spyros89 » 09 Μάιος 2014, 01:50

Φιλε μου αν ρωτας για το κατα ποσο ειναι αξιοπιστη η gigabyte η δικια μου mobo δουλευει 6 χρονια τωρα απροβληματιστα.Και στην καινουργια μου καρτα γραφικων την προτιμησα.Γενικα διαχρονικα ειναι η δευτερη επιλογη μετα την asus σε ποιοτητα γι'αυτο χτυπαει στην τιμη,αλλα και οι 2 εταιρειες ειναι αξιοπιστες.
spyros89

Δημοσιευσεις : 46

Δημοσίευσηαπό August21 » 10 Μάιος 2014, 06:37

samcro έγραψε:ωραια φαινεται η συνθεση... δωσε μας μια τιμη ολης της συνθεσης ,με αυτα που τελικα επελεξες αν μπορεις, ψαχνομαι και εγω για καινουριο πισι, αλλα περισσοτερο για gaming, εχω ενα μπατζετ στα 1000 ευρο μονο για πυργο....

οποιος αλλος εχει να προτεινει ενα πυργο για gaming να μην φοβηθει... να τον προτεινει ;)

Αυτή τη στιγμή έχω σπίτι μου:

i5 4670κ (που τον πήρα 210 Ευρώ)
Noctua NH-D14 (77 Ευρώ)
Asus GTX 770 - DC2 OC-2GB (300 Ευρώ)
Samsung 840 EVO 120 GB (77 Ευρώ)
Samsung DVD-RW SH 224DB (15 Ευρώ)

Έχω παραγγείλει και περιμένω:

Asus Maximus VI Hero (185 Ευρώ)
Seagate Barracuda 1TB (51 Ευρώ)
Corsair Vengeance (2χ8) (132 Ευρώ)

Ψάχνω:

Καλό Τροφοδοτικό στα 650 W
Full tower case (που δυστυχώς απ'ότι βλέπω παέι πάνω απο κατοστάρικο)

Και επίσης (για να μην μας κάνει μήνυση η Microsoft) θέλεις και ένα κατοστάρικο για OS. Εκτός αν έχεις κανέναν θείο πουθενά στην Σουηδία που να τα έχει για όλη την οικογένεια.
Άβαταρ μέλους
August21

Επόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB