Το καλοκαίρι του 2012 μου χάλασε ο υπολογιστής, με την μητρική να είναι το εξάρτημα που μας άφησε "χρόνους". Το γεγονός ότι είχα ps3 δεν με πείραξε και αποφάσισα να μην τον φτιάξω. Αυτά μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα που ψήθηκα να αγοράσω ένα ένα τα εξαρτήματα και να χτίσω εκ νέου τον υπολογιστή.
Λοιπόν τα παρακάτω είναι αυτά που αγόρασα: μητρική Asrock 970 pro 3 r2.0, επεξεργαστής AMD FX 8320, μνήμη 1600mhz 4gig, και τέλος τροφοδοτικό corsair cx series 750 watt. Από το παλιό μου σύστημα κράτησα την κάρτα γραφικών Ati radeon sapphire 4670 1gig, και τους δυο σκληρούς δίσκους 500 και 80gig αντίστοιχα.
Χτες λοιπόν κάθισα και τον έφτιαξα μόνος μου και όταν τον ολοκλήρωσα έπεσα πάνω σε ένα πρόβλημα που αδυνατώ να λύσω. Η δυο σκληροί που είχα δεν ξεκινούσαν τα windows και διαπίστωσα ότι ο 500αρης δεν εντοπίζεται από το σύστημα. Ο 80αρης φτάνει μέχρι το logo των windows xp κολλάει και μετά πετάει μαύρη οθόνη που λέει κάποιες επιλογές, χωρίς ωστόσο να μπορώ να κάνω κάτι αφού το όλο σκηνικό επαναλαμβάνεται. Το πραγματικό πρόβλημα όμως είναι ότι ούτε το cd των windows 7 που έχω ούτε στο usb stick που προσπάθησα δεν κάνει boot. Δεν ξέρω τι πραγματικά φταίει ο σκληρός; η μητρική; το bios; αν κάποιος γνωρίζει κάτι θα εκτιμούσα την βοήθεια. Σήμερα πιθανόν να παραγγείλω έναν δίσκο με 1terra χώρο αφού φαίνεται ότι ο 500αρης είναι χαλασμένος, Ευχαριστώ.
- Τώρα είναι 14 Ιούλ 2025, 18:59 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Πρόβλημα με σκληρό δίσκο;
6 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Εφ' όσον λες ότι δεν μπόρεσες να κάνεις boot ούτε από φλασάκι ούτε από CD, μάλλον δεν πρόκειται για πρόβλημα στο δίσκο.
Δεν είναι ασφαλές να κάνω υποθέσεις, γιατί δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται όταν προσπαθείς να τον ανοίξεις, αλλά θα σε συμβούλευα να σιγουρευτείς πως όλο το hardware είναι σωστά συνδεδεμένο και να αποκλείεις όσα δουλεύουν σίγουρα για να καταλήξεις κάπου.
Δεν είναι ασφαλές να κάνω υποθέσεις, γιατί δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται όταν προσπαθείς να τον ανοίξεις, αλλά θα σε συμβούλευα να σιγουρευτείς πως όλο το hardware είναι σωστά συνδεδεμένο και να αποκλείεις όσα δουλεύουν σίγουρα για να καταλήξεις κάπου.

-
DaDiRa - Δημοσιευσεις : 90
Φίλε δοκίμασε να αλλάξεις και τα καλώδια τα sata,είναι λίγο απίθανο αλλά ποτέ δεν ξέρεις,λογικά όμως θα χτύπησε ο δίσκος.Αν πάρεις μπορείς να δοκιμάσεις και την σειρά red της wd,παρόλο που ενδείκνυται για raid είναι πολύ αξιόπιστοι δίσκοι.

-
T_K_L_L_LUIGI - Δημοσιευσεις : 1017
Καλησπέρα φίλε ,το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε διάφορα πράγματα και έτσι γενικά είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί λύση .
1) Όπως είπε ο φίλος T_K_L_L_LUIGI δόκιμασε διαφορετικά καλώδια Sata και σε διαφορετική θέση .
2) Είσαι σίγουρος ότι η μητρική σου υποστηρίζει boot από USB Drive?μήπως θέλει πρώτα αναβάθμιση το firmware και μετά θα έχει αυτή τη δυνατότητα?Λες ότι από το CD όταν πας να κάνεις εγκατάσταση φτάνεις μέχρι το Logo των Windows .Από το USB να φανταστώ δεν ξεκινάει καθόλου?
3)Ζήτα από κάποιο φίλο σου να δοκιμάσει να συνδέσει τους σκληρούς σου και να δει αν αναγνωρίζωνται σε άλλο PC ή να δοκιμάσεις ένα σκληρό από γνωστό σου στο δικό σου μηχάνημα .
Βοηθά μας λίγο για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε και γράψε τη μύνημα σου βγάζει όταν σε πετάει μαύρη οθόνη?Μέσα από το Bios μπορείς να δεις τους σκληρούς?
1) Όπως είπε ο φίλος T_K_L_L_LUIGI δόκιμασε διαφορετικά καλώδια Sata και σε διαφορετική θέση .
2) Είσαι σίγουρος ότι η μητρική σου υποστηρίζει boot από USB Drive?μήπως θέλει πρώτα αναβάθμιση το firmware και μετά θα έχει αυτή τη δυνατότητα?Λες ότι από το CD όταν πας να κάνεις εγκατάσταση φτάνεις μέχρι το Logo των Windows .Από το USB να φανταστώ δεν ξεκινάει καθόλου?
3)Ζήτα από κάποιο φίλο σου να δοκιμάσει να συνδέσει τους σκληρούς σου και να δει αν αναγνωρίζωνται σε άλλο PC ή να δοκιμάσεις ένα σκληρό από γνωστό σου στο δικό σου μηχάνημα .
Βοηθά μας λίγο για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε και γράψε τη μύνημα σου βγάζει όταν σε πετάει μαύρη οθόνη?Μέσα από το Bios μπορείς να δεις τους σκληρούς?
-
diver_gr - Δημοσιευσεις : 447
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Το πρόβλημα λύθηκε με τον καινούργιο σκληρό που αγόρασα. Έγινε κανονικά η εγκατάσταση των Windows και όλα δουλεύουν άψογα. Τελικά το θέμα ήταν ο παλιός σκληρός που είχε εγκατεστημένα windows xp μαζί με drivers από την παλιά μου μητρική, έτσι ανάγκαζε το σύστημα σε συνεχείς επανεκκινήσεις. Ο υπολογιστής λειτουργεί ομαλά και είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την απόδοση του.
-
Konstantin - Δημοσιευσεις : 12
Πάντως αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις μια θήκη να του κάνεις και ένα format και έτοιμος ο εξωτερικός δίσκος(απλά μην δείχνει εμπιστοσύνη λόγο παλαιότητας)

-
T_K_L_L_LUIGI - Δημοσιευσεις : 1017
6 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες