Τελος εποχής για το GamePro

Συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων

Τελος εποχής για το GamePro

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 01 Δεκ 2011, 22:57

Με αφορμή το νέο για το κλείσιμο του περιοδικού GamePro και μιας και στη συντακτική ομάδα του Enternity ανήκουν 3 άτομα που πέρασαν από το έντυπο, θα ήθελα να ξεκινήσουμε μία συζήτηση εδώ για τις εντυπώσεις σας γενικότερα. Παρακαλώ όλες οι απόψεις να τεκμηριωθούν για να γίνει όμορφη κουβέντα και ποιος ξέρει; Ίσως για κάποιους λυθούν και απορίες...
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Ωραία λοιπόν...

Δημοσίευσηαπό Chased » 02 Δεκ 2011, 22:55

...μεταφέρω αυτούσια τα δύο ποστ μου στο νέο,για να υπάρχουν και εδώ.

Chased wrote:

Όντως,κρίμα...
Αν και προσωπικά ήμουν πιο προς το Games,το οποίο ήταν αρκετά απαράδεκτο,κυρίως προς το τέλος του...Ονόματα να μην αναφέρω γιατί οι άνθρωποι εργάζονται ακόμα και κυρίως όχι εδώ...

Όμως το Gamepro με απωθούσε για αρκετούς λόγους...Πρώτα από όλα η τιμή...Αν θυμάμαι σωστά είχε σε κάποια φάση 6.5€ και είχε γίνει ήδη στόχος του Games που έγραφε μέσα σε όλα τα άλλα "το περιοδικό που δεν αλλάζει την τιμή του" και "το περιοδικό που δεν έρχεται σε ζελατίνα,για να μπορούν να το διαβάσουν όλοι πριν το αγοράσουν"...Και ήταν μεγάλη αλήθεια...Χίλιες φορές να διαβάσω το περιοδικό και να κρίνω αν θέλω να το αγοράσω,παρά να μου λένε ψέματα οι τίτλοι του εξωφύλλου και να κρύβεται σε ζελατίνα το περιοδικό με την πρόφαση ότι δίνανε δισκάκια με demos...

Επίσης,το GamePro ήταν μονίμως πράσινο..Είχα βαρεθεί να το κοιτάω...

Ακόμα το Games είχε πολύ καλύτερα walkthroughs,πολύ πιο κατατοπιστικά και ένα πράγμα που με κέρδισε στο Games ήταν ο πλήρης χάρτης,με τρελή λεπτομέρεια ακόμα και στα χρώματα κλπ και η λεπτομερέστατη ανάλυση που είχαν κάνει για το Resident Evil Remake...Επίσης,το walkthrough του Zelda Ocarina of Time,πίσω στο 1998...

Με αυτά και με αυτά,το GamePro δεν το προτίμησα,αν και το αγόραζα κάποιες φορές...

Τώρα,καλώς ή κακώς ΟΛΑ τα μέσα είχαν άνιση κατανομή υλικού και τις προσωπικές απόψεις...Το Games είχε περισσότερα Nintendo θέματα από το GamePro,στην αρχή τουλάχιστον,μέχρι το σημείο που φτάσαμε στα επικά ξεφτιλίκια να κοντράρονται Games και Nortec και να κράζουν οι fans και το περιοδικό και την εταιρεία,όπου ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ρίχνανε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον...Στα τελειώματά του,το Games είχε χάσει κάθε αξιοπρέπεια και σοβαρότητα και ήταν η σκιά της σκιάς του παλιού του εαυτού...

Τέλος,προσωπικά δεν στεναχωρήθηκα όταν έκλεισε το ελληνικό GamePro (πέραν της στεναχώριας που έχεις όταν μαθαίνεις κάτι τέτοιο για τον οποιοδήποτε),αλλά αν και είχα σταματήσει να αγοράζω το Games,για εκείνο είχα στεναχωρηθεί πολύ περισσότερο...

Αυτά! Κατά τα άλλα,θα μείνουν οι αναμνήσεις μας(ναι και εγώ έχω μερικές) από το περιοδικό!
Καλή συνέχεια στους ανθρώπους που εργάζονταν εκεί!

Sephiroth wrote:

Θεωρώ πάντως ντροπή να λέμε ότι δεν στεναχωριόμαστε όταν χάνει κάποιος τη δουλειά του. Είναι απλά κρίμα. Έχουμε γίνει εντελώς ζουλού...

Chased wrote back:

Ρε Παύλο?Καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ώρες ώρες?Επειδή ξέρω ότι πιάνει και εμένα το σχόλιό σου,θα διευκρινίσω.

Είπα,λοιπόν,ότι στεναχωρήθηκα για το GamePro,όπως θα στεναχωριόμουν για κάθε τι αντίστοιχο που θα έκλεινε...Και για τους ανθρώπους και για το project και για τους fans...Αλλά δεν ένιωσα αυτό το "τέλος εποχής" που λέμε,όπως το ένιωσα όταν έκλεισε το Games ή ο Jeronimo Groovy 88.9 ή όταν τελείωσε η σειρά "ΟΙ 4400"(διαφημισούλα!Δείτε την,δεν θα χάσετε!)...

That's it.
Most Overrated game ever...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chased

Δημοσιευσεις : 243

Δημοσίευσηαπό silver_knight » 03 Δεκ 2011, 01:26

Τελικά ξέρει κανείς γιατί κλείνει και το site.?..Λόγω οικονομικών?...Το παρακολουθούσα αρκετά συχνα...

Gamepro GR γενικά δεν αγόραζα συχνά αλλά δεν υπήρχε καμιά προτίμηση μεταξύ αυτού και του Games..Άλλες φορές το ένα, άλλες το άλλο....Μετά βέβαια έκλεισε το Gamepro, ξεφτυλίστικε παντελώς το Games μέχρι που έκλεισε και αυτό, και καταντήσαμε να μην έχουμε ένα περιοδικό για games εκτός PC
Άβαταρ μέλους
silver_knight

Δημοσιευσεις : 104

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 03 Δεκ 2011, 13:00

Προφανώς προσπαθούν να συρρικνώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κόστη και ενσωματώνουν το GamePro σε PCM. Φανταστείτε πόσο έχει δυσκολέψει η κατάσταση ακόμη και στις ΗΠΑ, όπου τα περιοδικά δεν πουλάνε 3 και 4 χιλιάδες αντίτυπα όπως εδώ...

Και συμπληρώνω πάντως αυτό που έγραψα και στο νέο... "Ξέρεις που τρελαίνομαι όμως; Που οι πιο φανατικοί GamePro haters ήταν Nintendo fanboys. Και με τη Nintendo/Nortec το GamePro ήταν κώλος και βρακί..."
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσίευσηαπό mtifosi » 03 Δεκ 2011, 15:00

Το GamePro για μενα ηταν πολλα σκαλια πανω απο το Games παντα.Το ειχα ξεκινησει με τον Νικο Ελευθεριανο ως αρχισυντακτη και μετα με τον Παυλο Παπαπαυλου(πρωτο review που διαβασα και ως F1 Fan μου εμεινε ηταν το F1 WGP Ν64 στο Pixel).Ειδικα στις αρχες περιμενα ανυπομονα καθε καινουργιο τευχος ενω στη πορεια θεωρω οτι επεσε λιγακι αλλα εξακολουθουσε να ηταν το καλυτερο gaming περιοδικο.Ακομα εχω τευχη στη συλλογη μου και ειναι πραγματικα κριμα που εκλεισε αλλα δυστυχως καποια πραγματα δεν μπορεις να τα αποφυγεις ειδικα σε μια αγορα του μεγεθους της Ελλαδας αλλα και το κλεισιμο του κεντρικου GamePro δεν το περιμενα.
Άβαταρ μέλους
mtifosi

Δημοσιευσεις : 56

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 03 Δεκ 2011, 15:46

Όσο το internet μπήκε στη ζωή μας, τα περιοδικά έπεφταν, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Συν τοις άλλοις, οι εκδότες έκαναν τραγικά λάθη, ανεβάζοντας τις τιμές για έντυπα που δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν αντίστοιχες εκδόσεις του εξωτερικού. Όταν δηλαδή ο χρήστης μπορούσε να βρει με 8 ευρώ το αγγλικό Official PlayStation Magazine που ήταν ένα μήνα μπροστά σε ύλη, γιατί να δώσει 6.90 για να πάρει το ελληνικό; Σφάλματα ολκής από τους εκδότες και σε GamePro και σε GAMES. Ειδικά το GAMES θα μπορούσε να στηριχτεί περισσότερο όταν έμεινε μόνο του, αλλά δυστυχώς η ελληνική νοοτροπία "βγάλτο όσο πιο φθηνά γίνεται" μας έσκισε...
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσίευσηαπό silver_knight » 03 Δεκ 2011, 17:45

Το games πιστεύω μπέρδεε τη διαφορά του 'φθηνού' με το 'φτηνιάρικου'..Γιατί όσο πέρναγε ο καιρός και έπαιζε μπάλα μόνο του σαν αμιγώς gaming περιοδικό, απο φθηνό έγινε ελλειπές και φτηνιάρικο..Εκεί τη πάτησε και ο κόσμος του γύρισε τη πλατη μέχρι που κλεισε...Βέβαια δεν παρατήρησα ποτέ κάτι τέτοιο στο Gamepro.
Άβαταρ μέλους
silver_knight

Δημοσιευσεις : 104

Δημοσίευσηαπό retronostalgos » 04 Δεκ 2011, 00:14

αυτη η ειδηση με εκανε και ρετρονοσταλγισα και ξαναειδα τα παλια τευχη gamepro,επιβεβαιωοντας αυτο που ειχα στο μυαλο μου,δηλαδη οτι ηταν μακραν το καλυτερο περιοδικο gaming της εποχης του..και μεχρι το 2004..γιατι απο τοτε και μετα μπηκε στην ζωη μας η dsl συνδεσεις internet φερνοντας ταχυτητα και αμεσοτητα και..the rest is history..
θεωρο την τιμη του εκει καπου στο 2001 τα 4,40 δικαιοτατη..γιατι μια φορα το μηνα τα εδινες,και αν δεις την ποιοτητα χαρτιου και εικονας και την ποιοτητα των ζωντανων χρωματων που ειχε θα καταλαβει κανεις γιατι ειχε αυτη την τιμη,οποιος γνωριζει απο τυπογραφια και εκδοση περιοδικου θα καταλαβει και απο που προκυπτει το μεγαλυτερο κοστος παραγωγης και φυσικα μετακυλησης του στην τιμη,το games για τα λεφτα του ναι ηταν περιοδικαρα..και εχω και μερικα τευχη του,θεωρο το games ποιο arcade περιοδικο ποιο λαικο να το πω ετσι..το gamepro απο την αλλη μου θυμιζει το τελειωμενο επισης περιοδικο cinema το οποιο ηταν της ιδιας αισθητικης.
βεβαια το gamepro στα τελευταια του το εχασε το παιγνιδι και εμφανως επεσε το επιπεδο του περιοδικου,και της γραφης..δεν ξερω τι μπορει να παιχτηκε..το μονο που ανεβηκε ηταν η τιμη του η οποια 6.5 ευρω σκετο χωρις δωρα ηταν εξωφρενικη,και καπου εκει το παραμυθι τελειωσε...και δεν ειχε...

happy end.........
Άβαταρ μέλους
retronostalgos

Δημοσιευσεις : 14

Δημοσίευσηαπό chris41090 » 08 Δεκ 2011, 00:31

Πραγματικά έχω περάσει τρέλλες ώρες με το Gamepro , αν και σε σχέση με το games ητανε αρκέτα πιο ακριβό , απο περιεχόμενο κια ποιότητα ήταν ασυγκριτα. Αυτός έιναι και ο λόγος άλλωστε που γράφτηκα στο Enternity όταν δέις Παυλος Παπαπαυλου ή Sephiroth ξέρεις ότι έιναι εγκυήση
Άβαταρ μέλους
chris41090

Δημοσιευσεις : 45

Δημοσίευσηαπό themdro » 03 Ιαν 2012, 15:37

Με το το GamePro και το forum του εγω τουλάχιστον έζησα τα εφηβικά gaming χρόνια μου (dante το nick μου τότε), γνωρίζοντας και κάνοντας επίσης πολλούς φίλους. Θυμάμαι κιόλας που είχα κερδίσει σε έναν διαγωνισμό στο forum για φαγητό στα applebees στη Γλυφάδα και είχα γνωριστεί με τα παιδιά από τη συντακτική ομάδα (Τον Παύλο, τον Ηλία, τον Δημήτρη), μου είχαν κάνει τρομερή εντύπωση. Γενικά το ελληνικό GamePro μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και όσον αφορά την θεματολογία αλλά και το περιεχόμενο και τα άρθρα. Πως αλλάζουν οι εποχές..
Άβαταρ μέλους
themdro

Δημοσιευσεις : 11

Επόμενο

Επιστροφή στο Μπίρι-μπίρι

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB