Gaming pc (Πείτε απόψεις)

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Δημοσίευσηαπό Bakos » 04 Μαρ 2014, 13:21

Mάλιστα,θέλω άλλα 100-150 ευρώ για μητρική δηλαδή.Κρίμα γιατί είχα διαβάσει πως η mobo που υποστήριζε AM3+

http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813130274

Το pc δεν θα το βάλω ολόκληρο προς πώληση,έχω κουτάρα thermaltake,τροφοδοτικό 1200watt zalman...πρέπει όμως να αλλάξω τα τέσσερα βασικότερα πράγματα.Cpu,Gpu,Ram και mobo...
ευχαριστώ για την απάντηση.
Bakos

Δημοσιευσεις : 5

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 04 Μαρ 2014, 18:45

Όντως έχεις δίκιο,δεν το είδα διεξοδικά η μητρική σου παρόλο που είναι am3 υποστηρίζει μετά από BIOS update(1.9) τον συγκεκριμένο επεξεργαστή,οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις καινούργιο update στο bios προτού βάλεις τον καινούργιο επεξεργαστή.Λοιπόν μετά από αυτή την εξέλιξη και συγνώμη που δεν το είδα διεξοδικά,πες μου πόσα λεφτά δίνεις και τι στόχο θέλεις να πετύχεις με τα συγκεκριμένα χρήματα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό Bakos » 04 Μαρ 2014, 23:41

Θέλω μια high-end gpu,έναν επεξεργαστή που να την υποστηρίζει επάξια και άφθονη ram για τα games της επόμενης τριετίας.
Σε περίπτωση που η mobo μου ''φρενάρει'' κάτι από αυτά τα τρία τότε είμαι πρόθυμος να την αλλάξω.
Τα χρήματα που διαθέτω είναι από 600 μέχρι 800 ευρώ.
Θέλω να έχω ένα gaming pc και να μπορώ να παίζω τώρα άνετα παιχνίδια τύπου Crysis3 σε ανάλυση 1920*1080.
Bakos

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 04 Μαρ 2014, 23:55

Στην συγκεκριμένη μητρική ο κορυφαίος επεξεργαστής που υποστηρίζεται είναι ο 8350 ο οποίος είναι πολύ καλός.Η μνήμη αφορά περισσότερο τα windows μιας και 8gb είναι υπεραρκετά και τα 2gb μνήμης είναι καλά στην κάρτα γραφικών για ανάλυση full hd.Θα το ψάξω αύριο και θα σου πω τι μπορείς να κάνεις,απλά απάντησε μου τι σκέφτεσαι να κάνεις με την μητρική.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσίευσηαπό Bakos » 05 Μαρ 2014, 00:00

800 ευρώ max budget και με τον 8350 που προτείνεις...κρατάω και την mobo που έχω.
Οπότε ψάχνω με υπόλοιπο 630 ευρώ μια gpu και 8gb ram.
Ευχαριστώ πολύ Luigi.
Bakos

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 06 Μαρ 2014, 16:39

1η περίπτωση
===================
Cpu 8350 = 182 ευρώ
Gpu Gigabyte Radeon R9 290 4GB OC = 410 ευρώ
Ram Crucial Ballistix Sport XT 16GB DDR3-1866MHz = 170
Σύνολο------>762 Μας περισσεύουν και λίγα λεφτά και παίρνεις και μια καλύτερη ψύκτρα αν δεν έχεις.Επίσης σε ενδεχόμενο πώλησης κάρτας γραφικών και μνημών θα γίνει ακόμα πιο φτηνά το pc.
==================

2η Περίπτωση
==================
Cpu 8350 = 182 ευρώ
Gpu Gigabyte Radeon R9 290X 4GB OC = 540
Ram Crucial Ballistix Sport XT 8GB DDR3-1866MHz = 80
Σύνολο------------>802 ευρώ και πάλι σε ενδεχόμενο πώλησης μας κατεβαίνει το σύνολο και πιο κάτω.
=====================================
=====================================
Έχουμε και λέμε στο πρώτο σύστημα θα έχεις εξαιρετικές επιδόσεις και με μια καλή ψύκτρα θα μπορέσεις να έχεις και ένα πιο αθόρυβο σύστημα και χαμηλότερες θερμοκρασίες.Στο δεύτερο θα έχεις καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια αλλά θα έχεις και την μισή Ram σε σχέση με το πρώτο.Γενικά δεν χρειάζεσαι 16gb αλλά δεν είναι κακό και να τα έχεις,επίσης βρήκα την σχεδόν ίδια Ram στα 140 ευρώ ο κωδικός αλλάζει και θα πρέπει να το ψάξω καλύτερα για να δω τι διαφορές έχουν οπότε μπορεί να κόψουμε και περισσότερα χρήματα και να τα χρησιμοποιήσεις κάπου ή να πάρεις κάτι καλύτερο.Μπορούμε να δούμε και άλλες μνήμες αν θέλεις αλλά από όσο έψαξα οι συγκεκριμένες είναι συμβατές με την μητρική σου.Τώρα μπορείς να πάρεις και μνήμες στα 2400Mhz αλλά πιστεύω ότι δεν θα δεις καμία σχεδόν διαφορά μιας και μπορούμε να βρούμε και μνήμες στα 1600mhz με καλύτερα timings που θα φτάνουν σχεδόν τις επιδόσεις μιας 2400mhz,σε αυτό το κομμάτι μπορεί να μας βοηθήσει και ο Καρέτσος ή κάποιο άλλο παιδί που μπορεί να έχει στην κατοχή του αντίστοιχες μνήμες.Κάτι ακόμα το να σου προτείνω Nvidia ή Ati δεν έχει νόημα μιας και οι δυο εταιρίες προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα.Να ξέρεις ότι αν πας για Ati με το mandle δεν θα δεις τρελά πράγματα,αν και ακόμα νωρίς είναι,καθώς θα έχεις μια πολύ καλή cpu την οποία μπορείς να κάνεις overclock και στα 5ghz με μια καλή ψύκτρα. Επίσης ανάλογα τα παιχνίδια διαλέγεις και κάρτα γραφικών μιας και μερικά υποστηρίζουν καλύτερα την εκάστοτε εταιρία. Το mandle συνήθως βοηθάει σε πιο low end cpu καθώς απελευθερώνει την cpu και δίνει extra δουλειά στην gpu.Επίσης θα ήθελα να ξέρω πως επηρεάζει το budget μας η πιθανή πώληση της 5850 και των ram που έχεις ήδη.Θα αυξηθεί το budget ή απλά θα καλύψεις αυτά τα έξοδα;Στην ουσία εσύ θα αποφασίσεις στο τέλος τι θέλεις καλύτερα.Για ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαι και ελπίζω να μας βοηθήσουν και άλλα παιδιά με της απόψεις τους.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσίευσηαπό Bakos » 06 Μαρ 2014, 22:43

Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ!
Μου αρέσει η δεύτερη περίπτωση!Για την Ram που λες,για τις ταχύτητες...δεν νομίζω η mobo μου να υποστηρίζει τόσο καλές ram,μέχρι 2133Mhz συχνότητες αν θυμάμαι καλά.
Την 5850 μάλλον θα την χαρίσω σε κάνα μικρό μου ξαδερφάκι...αλλά και ακόμη και να την πουλήσω,θα καλύψω άλλες τρύπες,δεν θέλω να ξεφύγω παραπάνω οικονομικά.
Επίσης έχεις απόλυτο δίκιο στο θέμα ψύκτρα,όχι πως είμαι κάνας overclocker αλλά ώρες ώρες,ειδικά το καλοκαίρι κάνει πολύ φασαρία η εργοστασιακή της AMD και υποθέτω πως με τον 8350 κάτι τέτοιο θα γίνεται..

Υ.Γ Πόσα λέτε να πιάνει η 5850 αν την βγάλω στο σφυρί;
Bakos

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 07 Μαρ 2014, 11:20

5850 40-50 ευρώ λογικά μπορείς να την δώσεις και εξαρτάται από το τι άτομο θα πετύχεις κιόλας.Για την ram το βλέπουμε αν και υποστηρίζει και παραπάνω ταχύτητες απλά στο site της μητρικής δεν μπορούν να τεστάρουν όλες τις μνήμες,οπότε σου δίνουν ενδεικτικά κάποιες.Μέσω overclocking μπορείς να ανεβάσεις κάποιες μνήμες πιο υψηλά.Επίσης βρήκα αυτό δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αλλά πιστεύω είναι καλή περίπτωση και θα γλυτώσεις πολλά λεφτά και θα πάρεις καλές επιδόσεις.
http://www.xe.gr/computers/kartes-grafi ... 91456.html
Δες το λίγο και πες μου. Ψύκτρα πιστεύω και για την ψυχική σου ηρεμία την χρειάζεσαι!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Προηγούμενη

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB