Αγορά PC

Desktop, laptop, tablets, περιφερειακά

Δημοσίευσηαπό koulis21 » 28 Ιαν 2014, 16:33

Ernesto έγραψε:Δεν εχουν multi threading αλλα multicores, εχουν τα ιδια threads με τους ιντελ που ειναι 4πυρηνοι. Αν το δεις μονο για gaming εχουν το πλεονεκτιμα του κοστους ενω ειναι εφαμιλλοι με τους Intel σε καποια παιχνιδια υστερουν σε καποια υπερτερουν. Οι Intel κερδιζουν στην αρχιτεκτονικη ειδικα οταν θες να ασχοληθεις με αλλες εφαρμογες (rendering, video editing, simulation κλπ κλπ)

το εθεσες πολυ σωστα, εν ολιγης σε παιχνιδια ειναι εφαμιλη ενω σε βαριες εργασιες εχουν μεγαλη διαφορα απο τους amd
και ξαναρωταω, πως ο fx βαζει κατω τον i5
σε τιμη?? μπορει, σε παιχνιδια??παρομοιες επιδοσεις, σε εγασιες???
Άβαταρ μέλους
koulis21

Δημοσιευσεις : 296

Δημοσίευσηαπό ssns » 28 Ιαν 2014, 20:50

Εγω ξερω οτι το παιδι ζητησε μια συνθεση και εσεις λογομαχειτε για το αν ο fx βαζει κατω τον i5.
Την ιδια δουλεια θα κανουν και οι δυο μονο που ενας καλος i5 εχει 200ευρο και ενας fx ξεκιναει απο 100.Ημαρτον δηλαδη,εχουμε πει χιλιαδες φορες οτι συμαντικοτερο κομματι σε ενα pc ειναι η καρτα γραφικων και μετα ο επεξεργαστης.Αν σας πειραζει τωρα να χανετε 1-2 fps αναμεσα σε fx vs i5 και ειστε τοσο ψειρες οκ παω πασο.
Άβαταρ μέλους
ssns

Δημοσιευσεις : 206

Δημοσίευσηαπό playmen » 30 Ιαν 2014, 00:46

Δεν εχουν multi threading αλλα Multicores???
Σορρυ αλλα εγω για multi threading μιλαω.
Και ουτε εχουν τα ιδια threads, o 6300 εχει 6 ενω οι i5 4! Μιλαω για threads και οχι cores!
Για να τελιωνουμε, πως ο 6300 βαζει κατω i5, πρωτα απο ολα σε τιμη γιατι παιρνεις εφαμιλες επιδοσεις (gaming) με πολυ λιγοτερα χρηματα, και τελος αν τον υπερχρονισεις βαζει κατω ολους τους μη Κ-i5 επεξεργαστες (για gaming)!
Σε ενα build για gaming με ενα συγκεκριμενο budjet οπως του φιλου δεν πας σε i5 γιατι υπαρχουν καλυτεροι amd σε πολυ καλητερες τιμες.
Αν δεν ειχε οριο στο budjet του θα πηγενε σε i7 που ειναι μακραν οι κορυφαιοι σε ολα.
Απο εκει και περα οι i5 ειναι καλοι αλλα δεν αξιζου τα λεφτα τους, και οι i3 ειναι για πεταμα.
playmen

Δημοσιευσεις : 54

fx 6300

Δημοσίευσηαπό zoulis » 30 Ιαν 2014, 13:42

fx 6300 overclock se 4.1 statherotatos ....... :P

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zoulis

Δημοσιευσεις : 3

Δημοσίευσηαπό Darkthronen » 27 Απρ 2014, 20:14

Είμαι σε δίλημμα (πολύ σοβαρό βέβαια). Και δε θέλω να ανοίξω νέο θέμα. Λοιπόν.

Σκέφτομαι να πάρω Wii U τις τελευταίες μέρες, μεταθέτοντας για το άγνωστο μέλλον το χτίσιμο pc, αφού τελικά ο οικονομικός προγραμματισμός ήταν πολύ δύσκολο να γίνει όπως τον είχα σχεδιάσει.

Βάσει αυτών των δεδομένων, θέλω να μου πείτε τι μπορώ να "ρίξω" αναβαθμιστικά στο παρόν pc για να παίζω άνετα -σχετικά- diablo ή mmorpg γενικά (ναι, περιμένω το Everquest Next όπου φαντάζομαι θα έχει δυνατές απαιτήσεις) σε medium φάση για γραφικά etc.

Για την ακρίβεια τα specs είναι (ok, μην τρομάξετε, έχει κλείσει τα 6 χρόνια, πάει στα 7 σε κάτι μήνες νομίζω)

Μητρική: Gigabyte S series GA-EP31-DS3L
Επεξεργαστής: Intel(R) Core (TM)2 Quad CPU Q9550 @2.83GHz 2.67GHz
Κάρτα γραφικών: GeForce 9800GTX+
Ram 4gb

Και έχω Windows Vista 32 bit :P -> btw, δεν έχω πρόβλημα με τις ταχύτητες λόγω των Windows, δεν με απασχολεί δηλαδή κάποια αλλαγή εφόσον δεν είναι εντελώς απαραίτητη.
Άβαταρ μέλους
Darkthronen

Δημοσιευσεις : 257

Δημοσίευσηαπό DaDiRa » 27 Απρ 2014, 21:14

Μη πάρεις την απάντησή μου δεδομένη, γιατί δεν ξέρω απ' έξω τα μοντέλα και τα requieremets και αυτή τη στιγμή δεν έχω χρόνο να ψάξω. Αυτό που σου προτείνω, είναι να κοιτάξεις λιγάκι τη RAM, ειδικά εφ' όσον έχεις Vista, που είναι και φθηνές. Έπειτα το GPU, γιατί παίζει και σημαντικό ρόλο (και όπως λες είναι και 6 χρονών). Ο επεξεργαστής για τετραπύρηνος στα 2.8 δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, άλλωστε δεν έχω δει MMO με υψηλότερες απαιτήσεις από QUAD (i5, i7 κλπ).
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
DaDiRa

Δημοσιευσεις : 90

Δημοσίευσηαπό samcro » 09 Μάιος 2014, 15:54

http://www.public.gr/product/computers- ... 5380327pp/ αυτο το πισι αξιζει τα λεφτα του η , με τα ιδια ακριβως χρηματα μπορω να παρω κατι καλυτερο κομματι κομματι? απο την αλλη μονο κ μονο επειδη ειναι Hp το φοβαμαι γιατι εχω ακουσει παρααα πολλα κυριως για τα λαπτοπ της συγκεκριμενης εταιριας, παντως αν με τα ιδια λεφτα υπαρχει κατι καλυτερο σε συνθεση θα ηθελα να μου το προτεινεται.....
Άβαταρ μέλους
samcro

Δημοσιευσεις : 3

Δημοσίευσηαπό T_K_L_L_LUIGI » 09 Μάιος 2014, 19:46

@samcro Προφανώς και δεν αξίζει.Πρώτον πολλά λεφτά δίνεις για πράγματα τα οποία δεν στα αναφέρουν καθόλου.Τι εννοώ;Προφανώς και η ddr3 είναι στα 1600mhz αλλά δεν ξέρεις καν αν είναι η καινούρια έκδοση της τάδε μάρκας ή αν είναι μάρκας,και αν είναι μάρκας τι εγγύηση έχει...ή αν έχει heatsink και λοιπά.Δεύτερον ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΙ...άρα και το mobo πάει μικρό...Τρίτον μικρό mobo σημαίνει ότι δεν έχεις την δυνατότητα,συνήθως να κάνεις sli ή crossfire...επίσης δεν αναφέρετε πιο μοντέλο είναι....Τέταρτον και σημαντικότερο ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ποιο είναι το τροφοδοτικό...στην ουσία 2-3 είναι γνωστά και τα άλλα είναι ότι πιο φτηνό υπάρχει...Ανοίγεις ένα θέμα στο forum και σου προτείνουμε μαζί με τα άλλα παιδιά 2-3 συνθέσεις με όλα τα στοιχεία τους και είσαι άρχοντας!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
T_K_L_L_LUIGI

Δημοσιευσεις : 1017

Δημοσίευσηαπό nitefish » 31 Μάιος 2014, 21:00

samcro έγραψε:http://www.public.gr/product/computers- ... 5380327pp/ αυτο το πισι αξιζει τα λεφτα του η , με τα ιδια ακριβως χρηματα μπορω να παρω κατι καλυτερο κομματι κομματι? απο την αλλη μονο κ μονο επειδη ειναι Hp το φοβαμαι γιατι εχω ακουσει παρααα πολλα κυριως για τα λαπτοπ της συγκεκριμενης εταιριας, παντως αν με τα ιδια λεφτα υπαρχει κατι καλυτερο σε συνθεση θα ηθελα να μου το προτεινεται.....

Συγνωμη για την αργη απαντηση, στο φορουμ ετσι και αλλιως μπηκα πριν απο 3 μερες. Οχι το συγκεκριμενο δεν αξιζει τιποτα για τα λεφτα του οπως ετσι και αλλιως το 90% των ΟΕΜ-Ετοιμων υπολογιστων κτλπ.
Εχει περασει περιπου ενας μηνας, ωστοσο εαν δεν εχεις ακομα αγορασει κατι γραψε μου ειτε στο φορουμ ειτε π.μ και θα σε βολεψω ανετα με εναμισι χιλιαρικο.
nitefish

Δημοσιευσεις : 35

Δημοσίευσηαπό Stamatis » 05 Ιουν 2014, 23:19

Plz Help! Ψάχνω να αγοράσω ένα PC κεντρικό πείτε μου φθηνές τιμές ;)
Άβαταρ μέλους
Stamatis

Δημοσιευσεις : 20

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο PC Hardware

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB