Adventures (Retro)

Επειδή ο παλιός είναι αλλιώς

Δημοσίευσηαπό koulis21 » 02 Δεκ 2013, 14:35

Riven

Άβαταρ μέλους
koulis21

Δημοσιευσεις : 296

Δημοσίευσηαπό ili@s86 » 18 Δεκ 2013, 22:11

Πήρα με την ανάποδη σειρά τα Monkey Island... Ξεκινώντας από το 4ο μέρος, πριν λίγο καιρό τελείωσα το 3ο, ενώ σύντομα θέλω ν'αρχίσω το 2ο...

Οι περιπέτειες του Guybrush με έχουν κερδίσει και το χιούμορ τους νομίζω πως δεν το βρίσκεις εύκολα σε σύγχρονα παιχνίδια.....
Άβαταρ μέλους
ili@s86

Δημοσιευσεις : 162

Δημοσίευσηαπό koulis21 » 19 Δεκ 2013, 01:58

ili@s86 έγραψε:Πήρα με την ανάποδη σειρά τα Monkey Island... Ξεκινώντας από το 4ο μέρος, πριν λίγο καιρό τελείωσα το 3ο, ενώ σύντομα θέλω ν'αρχίσω το 2ο...

Οι περιπέτειες του Guybrush με έχουν κερδίσει και το χιούμορ τους νομίζω πως δεν το βρίσκεις εύκολα σε σύγχρονα παιχνίδια.....

δεν το βρισκεις γενικα το χιουμορ του monkey
η σειρα εχει γραψει ιστορια
και εγω εχω τερματισει το 3 και το 4 αλλα τα 1 και 2 ειναι πολυ δυσκολα
Άβαταρ μέλους
koulis21

Δημοσιευσεις : 296

Δημοσίευσηαπό spori » 01 Ιαν 2014, 20:34

koulis21 έγραψε:
ili@s86 έγραψε:Πήρα με την ανάποδη σειρά τα Monkey Island... Ξεκινώντας από το 4ο μέρος, πριν λίγο καιρό τελείωσα το 3ο, ενώ σύντομα θέλω ν'αρχίσω το 2ο...

δεν το βρισκεις γενικα το χιουμορ του monkey
η σειρα εχει γραψει ιστορια
και εγω εχω τερματισει το 3 και το 4 αλλα τα 1 και 2 ειναι πολυ δυσκολα

Για εμένα είναι 2>3>1>4 απο άποψη "ποιότητας" και 1>2>3>4 από άποψη δυσκολίας, αν και το 2 δεν θα το έλεγα "πολύ δυσκολο". Το είχα προχωρήσει αρκετά πολύ μικρός παρέα με ένα λεξικό και το τερμάτισα σχετικά εύκολα λίγα χρόνια αργότερα όταν το ξαναέπιασα στα χέρια μου. Το 4 τερματίστηκε σε μία μέρα και θυμάμαι με είχε απογοητεύσει κάπως.
spori

Δημοσιευσεις : 8

Δημοσίευσηαπό Darkthronen » 02 Ιαν 2014, 15:18

Αν και κάποια δεν τα είχα παίξει, τι νοσταλγία με πιάνει...

Μιας και τα φέρνει έτσι η κουβέντα, ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το Lost Eden;; (όποιος το θυμάται ας βοηθήσει χεχεχε).

Και επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ γενικά με pc κ.λπ, υπάρχουν τρόποι να παίξουν αυτά τα παιχνίδια σε καινούρια λειτουργικά;;; τι παίζει με την συμβατότητα;
Άβαταρ μέλους
Darkthronen

Δημοσιευσεις : 257

Δημοσίευσηαπό spori » 02 Ιαν 2014, 19:24

Darkthronen έγραψε:Αν και κάποια δεν τα είχα παίξει, τι νοσταλγία με πιάνει...

Μιας και τα φέρνει έτσι η κουβέντα, ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το Lost Eden;; (όποιος το θυμάται ας βοηθήσει χεχεχε).

Και επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ γενικά με pc κ.λπ, υπάρχουν τρόποι να παίξουν αυτά τα παιχνίδια σε καινούρια λειτουργικά;;; τι παίζει με την συμβατότητα;

Τα σχόλια παρακάτω αφορούν windows 7+:
Με τα περισσότερα από αυτά θα έχεις πρόβλημα γιατί δεν είναι συμβατά.
Πολύ χρήσιμα είναι τα ScummVM, DOSBox και GoG.

Το ScummVM δουλεύει σαν emulator των games της Lucas Arts και της Sierra αλλά και άλλων (λίστα εδώ http://scummvm.org/compatibility/).
Το GoG προσφέρει πολλά retro games και κάποια κάπως πιο καινούργια, χωρίς DRM protection (www.gog.com).
To DOSBox δουλεύει σαν DOS emulator (www.dosbox.com).

Googlαρέ τα και θα βρεις πολύ υλικό.

Καμιά φορά (σπάνια) μπορεί να καταφέρεις να τρέξεις κατευθείαν κάποια από τα παιχνίδια με compatibility mode, αλλά συχνά παρουσιάζουν bugs λόγω λειτουργικού, ταχύτερων επεξεργαστών, κάρτας γραφικών κτλ.
spori

Δημοσίευσηαπό spori » 02 Ιαν 2014, 19:27

Toonstruck (1996)
spori

Δημοσίευσηαπό spori » 02 Ιαν 2014, 19:52

Tex Murphy: Overseer (1998)

Blade Runner (1997)

Zak McKracken and the Alien Mindbenders (1988)

Simon the Sorcerer (1993)

Flight of the Amazon Queen (1995)

ΤΣΑΜΠΑ ΣΤΟ GOG http://www.gog.com/game/flight_of_the_amazon_queen
spori

Δημοσίευσηαπό warmup » 13 Ιαν 2014, 20:20

Πραγματικά φανταστικά παιχνίδια που πολλά από αυτά εκτός από την διασκέδαση που προσφέρουν βάζουν και το μυαλό για τα καλά να δουλέψει!
Πλέον κολλημένος adventurας με το 80% των παιχνιδιών που παίζω τα τελευταία χρόνια να είναι αυτού του είδους!
Άβαταρ μέλους
warmup

Δημοσιευσεις : 85

Δημοσίευσηαπό asvestis » 28 Ιαν 2014, 11:19

Μπηκα στο κοσμο των ADVENTURES με MONKEY ISLAND,SANITARIUM,DRACULA

Κορυφαια κ τα 3
Άβαταρ μέλους
asvestis

Δημοσιευσεις : 440

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Retro

Μελη σε συνδεση