Jedah έγραψε:Το παρακάτω post είναι εμπνευσμένο απο τα σχόλια στο review του παιχνιδιού. Ξεκινάμε:
Εγώ έχω αρχίσει να ενοχλούμαι από τους ανθρώπους που κράζουνε χωρίς να το έχουν παίξει ΠΟΛΥ. Όταν λέω πολύ εννοώ ΠΟΛΥ, να μάθεις πολλές από τις λεπτομέρειες του, ειδικά στο multiplayer. Τα μεγαλύτερα προβλήματα του COD για μένα είναι 2: η εμπορική του επιτυχία που έφερε κάθε βλάκα μέσα στο παιχνίδι και το κράξιμο που τρώει απο όσους δεν το παίζουν αρκετά.
Πριν 4 χρόνια τα COD για μένα ήταν η εντύπωση του πρώτου στο PC: εντυπωσιακό και γραμμικό, multi δεν με νοιάζει. Όταν δοκίμασα το 4, που βρήκα μεταχειρισμένο σε τιμή ξεφτίλα, έπαθα σοκ με το campaign και κόλλησα με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ πρόκληση του multi. Με τσάκιζαν ξανά και ξανά και επέμεινα γιατί πραγματικά τα 60 fps σε ταχύτητα και ομαλότητα ήταν ασύλληπτα μπροστά στα 30 του Halo 3. Οι κλάσεις σου έδιναν έξτρα στρατηγικές επιλογές πριν το ματς. Σιγά σιγά κόλλησα και απο τότε είναι το νο1 online παιχνίδι στην συλλογή μου. Δεν είναι τέλειο ΑΛΛΑ το περισσότερο κράξιμο γίνεται για ΛΑΘΟΣ λόγους. Σχεδόν κανείς δεν κάνει πραγματική κριτική. Η κριτική μένει στα εξής:
- Δεν είναι πρωτότυπο.
ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν είναι πρωτότυπο. Είναι FPS και μάλιστα sequel. What did you expect? Και πάλι όμως είναι διασκεδαστικό και σίγουρα όχι βαρετό.
- Το multi είναι γεμάτο παιδάκια που βρίζουν ΔΥΝΑΤΑ.
Υπάρχει mute. Στο 360 υπάρχει avoid player. Μπορείς να παίζεις με φίλους σου σε Party και να μιλάτε μόνοι σας. Αυτός είναι και ο ενδεδειγμένος τρόπος να το παίξεις. Αν εσένα σου αρέσει να ακούς πιτσιρικάδες να βρίζουν, τότε μην βρίζεις το παιχνίδι, αλλά την επιτυχία του, που έφερε όλους αυτούς τους ηλίθιους σε αυτό. Είναι προβληματικοί οι χρήστες, όχι το παιχνίδι.
- Με σκοτώνουν χωρίς να καταλάβω τι έγινε.
ΜΑΝΤΕΨΕ: Πρέπει να το μάθεις για να επιβιώσεις. Μετά πρέπει να το μάθεις περισσότερο για να κερδίσεις, Και πάει λέγοντας.
Για μένα το παιχνίδι δεν μπορεί να το κάνει justice η δικτυακή πραγματικότητα στην Ελλάδα. Είναι τόσο γρήγορο και απαιτητικό που τα gateways των providers με κλειστό NAT, οι τεράστιες αποστάσεις από τα δικτυακά κέντρα, η έλλειψη βασικών γνώσεων για ποιοτική χρήση δικτύου (για μπες στο laptop να μου πεις τι καιρό έχει αύριο γιατί παίζω) και γενικά η εμετική ποιότητα του Internet στην χώρα μας είναι ένα τεράστιο εμπόδιο για το παιχνίδι και για κάθε παιχνίδι. Έχω <50 ms με τους Έλληνες παίκτες και ουκ ολίγες φορές το παιχνίδι γίνεται τελείως DESYNC με την κατάσταση στον server, για ποιός ξέρει ποιόν λόγο. Χθές έπαιξα με Κύπριους παίκτες και είχα μόλις 2 γραμμές σύνδεση. Έχω παίξει και με Χαβάϊ και ήτνα καλύτερα. Τι ψάχνουμε...
Γενική εικόνα για όσους βαριούνται να διαβάσουν τα παραπάνω: κράζουν όσοι δεν ξέρουν, το δίκτυο είναι το παν στο multi, και ναι κανένα μετά το 4 δεν έχει πλέον surprise effect, live with it. Απο εκεί και πέρα είναι το κοντινότερο πράγμα που έχω δει με arcade αίθουσα: η πρόκληση στο μέγιστο, είναι γρήγορο και άμεσο αλλά πολύ δυσκολο στο mastering, έχεις να τα βάλεις με πολύ άβολες συνθήκες (πιο έμπειροι παίκτες, δίκτυο), τα λάθη δεν συγχωρούνται και έχει και πολύ κόσμο να θέλει να παίξει. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Οι υπόλοιποι στα παιχνίδια-ταινίες, που η νίκη είναι δεδομένη και οι συνθήκες... σαλονιού.
Όλα τα σχεδόν τα παραπάνω ισχύουν για οποιοδήποτε competitive online game. Ευτυχώς υπάρχουν μπόλικα για να διαλέξει κανείς. Stop bitching, start playing.
Προσκυνώ...