Πολεμική στο gaming από... ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 10 Ιαν 2014, 22:11

Το οτι το gaming ειναι εθισμος ε ναι ειναι. Εγω προσωπικα εχω εθιστει χρονια τωρα απο μικρο παιδι. Αν δε παιξω εστω λιγες ωρες την εβδομαδα μου λειπει. ειναι ψυχολογικος εθισμος. οτιδηποτε σου γινεται αναγκη ειναι εθισμος. Και ναι στη ζωη μου μου εχει κανει ζημια , και στο γαμο μου παλαιοτερα μου εκανε η ζημια, η γυναικα δε μπορουσε να καταλαβει γιατι επρεπε να παιξω τοσο. Δε συγκατοικησαμε με τη γυναικα πριν το γαμο, και ηταν για αυτη σοκ που επαιζα 5 και 6 ωρες τη μερα. Σιγα σιγα βεβαια το εκοψα οταν ο γαμος γεννησε υποχρεωσεις καινουργιες... και σα νεαρος δε διαβασα και τελικα δε σπουδασα αυτο που θα μπορουσα και θα ηθελα επειδη επαιζα ατελειωτες ωρες. Ομως μου εχει κανει και αναριθμητα καλα. Με βοηθησε να ξεφευγω απο δυσκολες καταστασεις στις οποιες ημουν εκτεθειμενος μεγαλωνοντας δυσκολα και με προβληματα. Μου εδινε ανακουφιση απο πολλα πραγματα. Αν δεν ηταν το γκεημηνγκ ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα ηταν κατι αλλο στη θεση του πιθαννως πολυ πιο επικινδυνο οπως αλητεια στους δρομους και στα γηπεδα και ναρκωτικα και αλκοολ. Και ναι τα παιδια δεν ειναι ενηλικες και δε μπορουν να ελεγχουν ευκολα αυτους τους εθισμους οπως ο ενηλικας. Μικρος πχ επαιζα ατελειωτες ωρες πολλες φορες 12ωρα και 16ωρα... Αλλα τι εφταιγε για αυτο? το οτι μεγαλωσα σε διαλυμενο σπιτι μεσα στα διαζυγια και στα προβληματα και κανεις στο σπιτι δεν εδινε δεκαρα τι εκανε ο αλλος και ποτε ο πατερας μου δε μου ειπε παιδι μου δε κανει να παιζεις τοσο. Δουλευε ολη μερα και τον εβλεπα μονο αργα το βραδυ και σπανιοτερα μεσημερια , τη δε μανα μου αφηστε καλυτερα. Αρα με λιγα λογια στις περιπτωσεις των νεαρων ειτε παιδιων ειτε εφηβων φταινει αποκλειστικα και μονο οι γονεις. Ειναι ηλιθιο λοιπον να κατηγορεις κατι οταν την ευθυνη την εχουν στη πραγματικοτητα οι γονεις και ΜΟΝΟ αυτοι. κανεις αλλος. Και εμενα το παιδακι μου εχει πορωθει με τα βιντεοπαιχνιδια λογικο αφου μιμειται εμενα. Ομως ειμαι απο πανω κερβερος ποσες ωρες θα παιξει πως θα το παιξει τι θα παιξει ελεγχω τα παντα. Και φροντιζω να γεμιζει η μερα του με πολλα αλλα πραματα και παιζουμε και τον τρεχω στη παιδικη χαρα και βοηθηθηκα και εγω παραλληλα να κοψω τις πολλες ωρες στο gaming. Aρα φιλε γονεα αμα το βλασταρι σου κλεινει 12ωρα στο wow και στο lineage κτλπ δε σου φταιει το παιχνιδι. Με αυτο το σκεπτικο ας απαγορεψουμε και το κοκκινο κρεας επειδη σκοτωνει η χοληστερινη.. τεσπα αυτα.
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

Δημοσιευσεις : 221

Δημοσίευσηαπό Darkthronen » 13 Ιαν 2014, 00:49

Τώρα είδα τις απαντήσεις. Έχετε όλοι δίκιο στις τοποθετήσεις σας. Ναι, μερικές φορές παθιάζομαι πολύ σε κάποια στραβά που βλέπω, εξού και το παραπάνω κείμενο.
Άβαταρ μέλους
Darkthronen

Δημοσιευσεις : 257

Δημοσίευσηαπό warmup » 13 Ιαν 2014, 02:35

Εάν θέλετε την γνώμη μου είναι ακόμα μια πλύση εγκεφάλου! Η γνωστή καθοδήγηση που χρησιμοποιούν τα μέσα εδώ και αρκετά χρόνια! Για μένα τζάμπα ασχολείστε! Παίρνουν και τα πάνω τους τώρα γιατί νομίζουν ότι υπάρχουν ακόμα τηλεθεατές! Πραγματικά υπάρχει πλέον άτομο που να βλέπει τηλεόραση?
Μην ψαρώνετε με όσα λένε! Αυτό θα γίνεται πάντα και σε πάρα πολλά πράγματα όχι μόνο για το gaming! Και στην τελική νομίζω πρέπει να κατανοούμε την κάθε χρήση που κάνουμε μόνη μας και όχι να μας το πει κάποιος άλλος.
Άβαταρ μέλους
warmup

Δημοσιευσεις : 85

Δημοσίευσηαπό Alucard » 15 Ιαν 2014, 01:39

vonzuchter έγραψε:Και εμενα το παιδακι μου εχει πορωθει με τα βιντεοπαιχνιδια λογικο αφου μιμειται εμενα. Ομως ειμαι απο πανω κερβερος ποσες ωρες θα παιξει πως θα το παιξει τι θα παιξει ελεγχω τα παντα. Και φροντιζω να γεμιζει η μερα του με πολλα αλλα πραματα και παιζουμε και τον τρεχω στη παιδικη χαρα και βοηθηθηκα και εγω παραλληλα να κοψω τις πολλες ωρες στο gaming.

Τόσο απλά και τόσο σωστά. Μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει κάποιον από τους επαγγελματίες ψυχολόγους που εμφανίζονται στα κανάλια να προτείνουν μία τόσο σωστή αντιμετώπιση. Για όλους όσους δεν ασχολούνται με το αντικείμενο κυριαρχεί ο φόβος του αγνώστου και ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός, που ανέφερε και ο Νικήτας.
A cornered fox is more dangerous than a jackal.
Άβαταρ μέλους
Alucard

Δημοσιευσεις : 200

Δημοσίευσηαπό Ernesto » 15 Ιαν 2014, 10:22

Κι εγώ θα ήθελα ένα ξεφτύλισμα "on air" (οπως και σε άλλα θέματα για την καραμέλα της "μη-βιας" αλλά είναι άλλο θέμα) αλλά αν αναλογιστείς ποιοί βλέπουν θα καταλάβεις ότι δεν αξίζει. Τις προάλλες συζητούσα με την κομμώτρια μου και με το που άκουσε ότι ασχολούμαι με internet και gaming αποφάσισε να πει την γνώμη της ότι όποιος ασχολείται είναι καμμένος και ότι θα μπορούσε να ασχολείται με καλύτερα πράγματα. Προσπάθησα να της αλλάξω γνώμη αλλά στην τελική δεν με ενδιέφερε και τόσο τι πιστεύει.
Άβαταρ μέλους
Ernesto

Δημοσιευσεις : 239

Δημοσίευσηαπό Sephiroth » 15 Ιαν 2014, 14:03

Όλα με μέτρο παιδιά, η μόνη σωστή κίνηση και τακτική. Και οι άπειρες ώρες κολλημένος σε μια οθόνη είτε στο PC είτε στο δωμάτιο/σαλόνι δεν είναι φυσιολογικό. Απλά όσοι έχουν ακόμα την εικόνα του παιδιού με τα σπυριά που δε βγαίνει από το δωμάτιο, μάλλον ζουν ακόμη στην εποχή των σπηλαίων
Άβαταρ μέλους
Sephiroth

Δημοσιευσεις : 1868

Δημοσίευσηαπό Darkthronen » 15 Ιαν 2014, 17:19

Sephiroth έγραψε:Όλα με μέτρο παιδιά, η μόνη σωστή κίνηση και τακτική. Και οι άπειρες ώρες κολλημένος σε μια οθόνη είτε στο PC είτε στο δωμάτιο/σαλόνι δεν είναι φυσιολογικό. Απλά όσοι έχουν ακόμα την εικόνα του παιδιού με τα σπυριά που δε βγαίνει από το δωμάτιο, μάλλον ζουν ακόμη στην εποχή των σπηλαίων

But...

There is no rl. Only /afk... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Darkthronen

Δημοσιευσεις : 257

Δημοσίευσηαπό LIONHEART » 18 Ιαν 2014, 10:46

ολα με μέτρο ειναι απλά τα πραγματα, δεν θελει κολληματα ...Αλλα τα κανάλια καιροσκοπουν και απωσπουν τους πολιτες απο τα πραγματικά προβλήματα τους οπώς παντα, απορρω? πως ασχολήστε ακομα με την τηλεόραση...
http://www.facebook.com/AUTONISSANLougiakis
http://www.lougiakis.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
LIONHEART

Δημοσιευσεις : 1193

Δημοσίευσηαπό vonzuchter » 18 Ιαν 2014, 14:34

Eιναι θεμα μαρκετινγκ... Αν δεν ηταν τα αθλητικα γεγονοτα και οι τηλεοπτικες σειρες τα σηριαλ θα ειχε πεθανει η τηλεοραση σαν μεσο. Ηδη παγκοσμια εχει συρρικνωθει παρα πολυ η τηλεθεαση τα ποσοσοστα ακροαματικοτητας πεφτουν παντου και ο μεσος ορος της ηλικιας των τηλεθεατων συνεχως ανεβαινει (βλεπουν μονο οι παππουδες με λιγα λογια). Θυμαμαι πιτσιρικας στα 80'ς και early 90's που ειχα τη παιδικη μου ηλικια η Τηλεοραση ηταν ο κυριαρχος της ψυχαγωγιας ειδικα το χειμωνα που δεν βγαιναμε εξω. Θυμαμαι δευτερες στο σχολειο που ολα τα παιδια συζηταγαμε τη Κυριακατικη ταινια. Ολη η Ελλαδα ηταν συντονισμενη τα βραδια στις ειδησεις της ΕΡΤ. Αργοτερα που ηρθαν τα ιδιωτικα καναλια εκει και αν εγινε ο χαμος. Απο τις 1.5 ωρες περιπου κατα μεσο ορο που εβλεπε ο Ελληνας τηλεοραση το ποσοστο ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ στις 3.5 και ξεπερασαμε πολλες δυτικες χωρες!!!!!!!! Ηταν η χρυση εποχη στην ΤιΒι τα κονομαγαν ολοι οσοι ασχολουνταν με αυτη. Δεν υπηρχε ιντερνετ , δεν υπηρχαν βιντεοπαιχνιδια , δηλαδη υπηρχαν αλλα δεν ηταν διαδεδομενα για το πολυ κοσμο και το μοναδικο που εκλεβε παιδικο/εφηβικο κοινο απο τη τηλεοραση ηταν οι αλανες και η παιδικη χαρα, οι μπασκετες στις γειτονιες κτλπ.
Τωρα ομως τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα. Τηλεοραση βλεπουν ελαχιστοι τα καναλια ψυχοραγουν. το νεανικο κοινο βλεπει μονο ΜΤV και ΜAD και κανα αθλητικο και τα παιδια στην εποχη μας ειναι υπερβολικα φορτωμενα με ενα σωρο πραγματα και βλεπουν ελαχιστη τηλεοραση. Και φυσικα Το ιντερνετ τα κοινωνικα δικτυα το Γιου Τιουμπ που περνανε πολλες ωρες οι υποψηφιοι "πελατες" της τηλεορασης ,ειναι μαστιγα για αυτους. Αυτες τις 3.5 ωρες που περναγαμε στα early 90's μπροστα στο χαζοκουτι τωρα τις διεκδικουν ενα σωρο αλλα πραγματα και τα βιντεοπαιχνιδια διεκδικουν ενα μεγαλο μερος απο αυτες. Αυτο ειναι ολο. Αυτου του ειδους τα ρεπορταζ απλα ειναι απελπισμενες προσπαθειες να αναβιωσει ενα μεσο που δεν μπορει να αποδεχτει οτι εχει χασει τα πρωτεια εδω και μια δεκαετια οριστικα... Και πως να το αποδεχτει οταν επι 60 χρονια διαμορφωσε ολοκληρη την ανθρωποτητα και ανθρωποι εγιναν τρισεκατομυριουχοι απο αυτο.
Οποιος επενδυει σημερα τρελα λεφτα στη Τηλεοραση ειναι πεταμενα λεφτα. Μονο τα αθλητικα γεγονοτα φερνουν φραγκα και οι πετυχημενες τηλεοπτικες σειρες. Στα υπολοιπα μπαινουν μεσα οσοι επενδυουν. Η κατασταση ειναι παρομοια με ενα αλλο μεσο που ξεπεραστηκε απο την εποχη και χρειαστηκαν 15-20 χρονια για να καταλαβουν οτι παει περασε η εποχη του. Το ραδιοφωνο. Κυριαρχος τη δεκαετια του 60 και του 70 στην Ελλαδα , ανοιξαν και οι ιδιωτικοι τη δεκαετια του 80 και βγαζαν λεφτα. Τη δεκαετια ομως του 90 με την ιδιωτικη τηλεοραση τα ποσοστα του ραδιοφωνου κατακρημνιστηκαν. Αλλα αργησαν πολυ να το καταλαβουν καποιοι και συνεχειαν να επενδυουν να σκανε τρελα μυρια να ανοιγουν ραδιοφωνικοι σταθμοι και τελικα ποιοι εχουν μεινει. Κανεις. Ολοι εκλεισαν και αυτοι που εχουν ανοιξει τωρα δεν εχουν καμια σχεση με τους γιγαντες του παρελθοντος σε εσοδα και σε ακροαματικοτητα και σε αμοιβες των εργαζομενων (οσοι πληρωνουν ακομα μισθους και εχουν προσωπικο και δε παιζουν playlists...) Μονο στο αμαξι ακουει πλεον ραδιοφωνο καποιος.
Άβαταρ μέλους
vonzuchter

Δημοσιευσεις : 221

Δημοσίευσηαπό dipratsi » 08 Οκτ 2014, 03:44

Καλό θέμα.. αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και κυρίως προσωπικά το πράττω αυτό τα τελευταία χρόνια αν και είναι πολύ δύσκολο.. όταν μου λένε κάτι που δεν με αγγίζει και δεν πιάνει ούτε κατά διάνοια την πραγματικότητα.. απλά το αγνοώ!! Είναι πολύ δύσκολο αλλά όταν το κάνεις πράξη και περάσουν λίγο οι μέρες και το σκεφτείς πιο καθαρά το γεγονός, θα σκάσεις ένα αυθόρμητο χαμογελάκι τύπου trolling και θα πεις από μέσα σου.. πως την είπα έτσι στο τυπάκι αυτό εκείνη τη στιγμή!! Ετσι πρέπει να γίνεται και με τέτοιου είδους περιστατικά, απλά τα αγνοείς, ενημερώνεις όσους δεν γνωρίζουν και έτσι προχωράς.. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ!!
Άβαταρ μέλους
dipratsi

Δημοσιευσεις : 48

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB