Tomb Raider

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Tomb Raider

Δημοσίευσηαπό Shepard » 09 Οκτ 2011, 08:10

Εικόνα

Platforms: PC, Xbox360, Playstation3
Release Date: Q1 2013
Achievements: http://www.xbox360achievements.org/game/tomb-raider-9/achievements/
Official Site: http://www.tombraider.com/
Tomb Raider is an upcoming action-adventure video game and the ninth instalment of the Tomb Raider series, published by Square Enix and developed by Crystal Dynamics as their fifth related franchise title. The first in a third continuation, the game is set to provide no correlation to the entirety of the previous entries in the series; a reboot that emphasizes the reconstructed origins of the culturally influential lead character, Lara Croft.
Tomb Raider explores the intense and gritty origin story of Lara Croft and her ascent from a frightened young woman to a hardened survivor. Armed only with raw instincts and the ability to push beyond the limits of human endurance, Lara must fight to unravel the dark history of a forgotten island to escape its relentless hold.

Images

Videos
IGN: http://uk.ign.com/videos/games/crystal-dymanics-project-ps3-2509
Gameplay Demo Developer Walkthrough: https://www.youtube.com/watch?v=oBm-6jcGGHU

Downloads
http://www.tombraider.com/index.php?p=downloads

Εικόνα
Plot
Fresh from academy and in search of lost relics, a 21-year-old Lara Croft journeys to an island off the coast of Japan aboard the Endurance, a salvage vessel helmed by Captain Conrad Roth. Before anchoring at bay, the ship is cleaved in two by an unforeseen storm leaving Lara separated from any other survivors and washed ashore. She must endure physical and emotional torture in order to survive the island.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσιευσεις : 6860

Δημοσίευσηαπό Shepard » 08 Νοέμ 2011, 07:31

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσίευσηαπό Shepard » 14 Μάιος 2012, 10:13

To Tomb Raider θα βγει το 2013
Η Square Enix ανακοίνωσε χτες το βραδυ ότι η κυκλοφορία του παιχνιδιού μετατίθεται για το Q1 του 2013.

Εικόνα

Ο Darrell Gallagher, studio head της Crystal Dynamics έκανε την παρακάτω δήλωση:
When Crystal Dynamics first set out to reboot the Tomb Raider franchise, there were two goals that we were extremely passionate about. The first was to create a modern Tomb Raider game that would surprise and excite gamers.

The second was to make this the best game of our careers, something we would be really proud to be a part of. We truly believe that we have something very special on our hands and we can’t wait to share it with you.Our priority now is to make sure we fully deliver the very highest quality game. In order to do this, we have decided to move the game’s release date by a few months, from Fall 2012 to the first quarter of 2013.

We’re doing things that are completely new to Tomb Raider in this game and the additional development time will allow us to put the finishing touches into the game and polish it to a level that you deserve. We believe this is the right choice and I guarantee it will be worth the wait.

The game is looking amazing and we can’t wait to show it to everyone at E3 in a few weeks.

Darrell Gallagher
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσίευσηαπό Shepard » 26 Μάιος 2012, 09:16

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Δημοσίευσηαπό ner0 » 26 Μάιος 2012, 17:16

Έχω μια σιγουριά ότι αυτό το comeback θα είναι δυνατό και θα το αγκαλιάσουν όλοι.
Επειδή τελευταία και ειδικά μετά το release του συγκεκριμένου teaser, διαβάζω διάφορα στο ίντερνετ περι αντιγραφής απ' το uncharted, αξίζει να αναφερθεί πως μάλλον τα Uncharted (που είναι απίστευτα και τα 3) δανείστηκαν στοιχεία απ' τη συνταγή του TR και βάλθηκαν εκεί στην Naughty Dog να την τελειοποιήσουν (επιτυχώς σε μεγάλο βαθμό). Από κει και πέρα σίγουρα η Crystal Dynamics μπορεί να πάρει μαθήματα απ' τα προαναφερθέντα παιχνίδια γιατί αποτελούν "δάσκαλο" και παράδειγμα προς μίμιση πλέον, αλλά μη λέμε και ότι θέλουμε. Τυχοδιώκτες, γρίφοι, adventuring σε όμορφα τοπία, artifacts και relics με supernatural ιδιότητες, strange creatures, 3d person shooting κλπ αυτά δεν τα είδαμε πρώτη φορά στο Uncharted. (Ίσως όχι και στο TR, μπορεί να υπήρξαν άλλες ρίζες του είδους τις οποίες αγνοώ)

Edit: Μέχρι στιγμής το μόνο στοιχείο στο οποίο είμαι επιφυλακτικός είναι τα highlighted objects τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τους όποιους γρίφους θα έχει το παιχνίδι μέσα. Επιτέλους πότε θα καταλάβουν ότι γρίφοι χωρίς δυσκολία και με άπειρα Hints είναι....παιδαριώδη εμπόδια. Εκτός κι αν θέλουν να προσεγγίσουν συγκεκριμένο κοινό και αυτοί, όπως είχε δηλώσει και η κυρία Capcom πρόσφατα και έπεσε στα μάτια μου..Συνηθίσαμε φένεται στην τρίτη γενιά να μας τα δίνουν όλα στο χέρι.

Εικόνα

My heart is black and my lips are cold,
Cities on flame with Rock'n'Roll
Άβαταρ μέλους
ner0

Δημοσιευσεις : 155

Δημοσίευσηαπό geocool » 26 Μάιος 2012, 17:42

Θα συμφωνήσω με τον ner0 για τους γρίφους. Άλλωστε αυτό που είχαν τα πρώτα tomb raider και τράβηξε κόσμο ήταν ακριβώς αυτό. Από legends και μετά αυτό το χαρακτηριστικό δεν ήταν τόσο δυνατό.

Όσο για το uncharted το πρώτο πράγμα που είχα πει όταν το είδα ήταν "Tomb Raider". Δυστυχώς δεν είμαι κάτοχος PS3 για να επεκταθώ πάνω στο θέμα απλά να πω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που είναι λογικό το κάθε παιχνίδι να παίρνει στοιχεία από κάποιο άλλο για να εξελιχθεί.
Εγώ προσωπικά απολαμβάνω κάθε game χωρίς να είμαι hater ή fan κάποιας εταιρίας.

Προβλέπεται καλοφτιαγμένο το νέο Tomb Raider σε θέματα γραφικών. Από Gameplay θα μάθουμε στο μέλλον αλλά σίγουρα θα διαφέρει αρκετά από τα προηγούμενα της σειράς. Το μόνο παράπονο που έχω είναι το μπούστο της Λάρας... Που χάθηκε ???
Άβαταρ μέλους
geocool

Δημοσιευσεις : 70

Δημοσίευσηαπό ner0 » 26 Μάιος 2012, 18:02

Είναι πολύ νέα από θέμα timeline. Νομίζω 20άρα. Νταξ τόσα λεφτά είχε η γκόμενα, σε μια πλαστική θα κόλλαγε? :P

Όσο για το uncharted, το τρίτο δεν το χω παίξει ακόμα λόγω έλλειψης χρόνου αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι εξαιρετικό όπως και τα προηγούμενα δύο. Δεν αμφισβήτησα ούτε στιγμή τη αξία τους και το επίπεδο που πήγαν το genre. Δεν είναι θέμα φανμποϊσμού φίλε geocool, απλά με προβλημάτισε το γεγονός ότι θεωρούν το TR αντιγραφή uncharted. Προφανώς κάποιοι ξεκίνησαν να παίζουν "Χτες".

Εικόνα

My heart is black and my lips are cold,
Cities on flame with Rock'n'Roll
Άβαταρ μέλους
ner0

Δημοσιευσεις : 155

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 29 Μάιος 2012, 02:19

Ner0 εχεις απολυτο δικαιο. Οποιος λεει πως το tomb raider αντιγραφει το uncharted, μαλλον εχει χασει καποια επεισοδια στην εξελιξη των video games. Ειμαι φανατικος της σειρας απο τοτε που πρωτοεπαιξα το 3 και απογοητευτηκα πολυ απο το 6 κ μετα.

Τωρα πoυ παιζω το legends νοιωθω πως εχει χαθει ολη η μαγεια απο τη συνταγη που το εκανε αγαπητο. Δε θα ξεχασω ποτε το πως στο 4 με πεταξε σε ενα τεραστιο τοπιο στην αιγυπτο με πυραμιδες, ποταμια ,ναους παντου κι εγω επρπε να διαλεξω μονος μου το δρομο, να ψαξω μονος μου τα παντα, οπως θα γινονταν μια τετοια εξορμιση και στην πραγματκοτητα δηλαδη.

Οι γριφοι αρκετα δυσκολοι, οι μοχλοι καλα κρυμμενοι και οι αλληλουχιες αλματων ευφανταστες. Ειναι κριμα στο legend να εχεις μονο μια ξεκαθαρη διαδρομη οταν στα παλιοτερα οτι εβλεπε το ματι σου ηταν και πιθανος προορισμος. Εγω βαρεθει αυτη την υπεραπλουστευση στα βιντεο γκειμς και την ελλειψη αλληλεπιδρασης ηρωα-περιβαλλοντος, υπο την ανοχη των κριτικων.

Τα βιντεο γκειμς εχουν καταφερει πλεον με τις νεες τεχνολογιες απεικονισης να ειναι σαν ταινιες, αλλα παλια πιστευω πως ηταν πολλα περισσοτερα. Ειμαι επιφυλακτικος γαι το τελικο αποτελεσμα γιατι πλεον οι developers δε θελουν να πολυκουραζουν τον παικτη με ψαξιμο και γριφους αλλα δινουν πολλη βαση στη δραση. Ελπιζω να με διαψευσουν!
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσιευσεις : 745

Δημοσίευσηαπό alex4444 » 29 Μάιος 2012, 02:23

παντως η Λαρα παρ'ολη την ελλειψη μπουστου δειχνει αρκετα "ερωτευσιμη" :)
Και μ αρεσει που ειναι πιο ευαλωτη, ειναι πιο ανθρωπινη η προσεγγιση της
Άβαταρ μέλους
alex4444

Δημοσιευσεις : 745

Δημοσίευσηαπό Shepard » 29 Μάιος 2012, 06:16

alex4444 έγραψε:Ner0 εχεις απολυτο δικαιο. Οποιος λεει πως το tomb raider αντιγραφει το uncharted, μαλλον εχει χασει καποια επεισοδια στην εξελιξη των video games. Ειμαι φανατικος της σειρας απο τοτε που πρωτοεπαιξα το 3 και απογοητευτηκα πολυ απο το 6 κ μετα.

Τωρα πoυ παιζω το legends νοιωθω πως εχει χαθει ολη η μαγεια απο τη συνταγη που το εκανε αγαπητο. Δε θα ξεχασω ποτε το πως στο 4 με πεταξε σε ενα τεραστιο τοπιο στην αιγυπτο με πυραμιδες, ποταμια ,ναους παντου κι εγω επρπε να διαλεξω μονος μου το δρομο, να ψαξω μονος μου τα παντα, οπως θα γινονταν μια τετοια εξορμιση και στην πραγματκοτητα δηλαδη.

Οι γριφοι αρκετα δυσκολοι, οι μοχλοι καλα κρυμμενοι και οι αλληλουχιες αλματων ευφανταστες. Ειναι κριμα στο legend να εχεις μονο μια ξεκαθαρη διαδρομη οταν στα παλιοτερα οτι εβλεπε το ματι σου ηταν και πιθανος προορισμος. Εγω βαρεθει αυτη την υπεραπλουστευση στα βιντεο γκειμς και την ελλειψη αλληλεπιδρασης ηρωα-περιβαλλοντος, υπο την ανοχη των κριτικων.

Τα βιντεο γκειμς εχουν καταφερει πλεον με τις νεες τεχνολογιες απεικονισης να ειναι σαν ταινιες, αλλα παλια πιστευω πως ηταν πολλα περισσοτερα. Ειμαι επιφυλακτικος γαι το τελικο αποτελεσμα γιατι πλεον οι developers δε θελουν να πολυκουραζουν τον παικτη με ψαξιμο και γριφους αλλα δινουν πολλη βαση στη δραση. Ελπιζω να με διαψευσουν!

Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου! ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Shepard
Moderator

Επόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB