από deus_d0pe » 03 Σεπ 2011, 15:00
Σε setting είναι αρκετά πρωτότυπο, από γραφικά φαίνεται πάρα πολύ καλό, τα puzzles και οι γρύφοι στο gameplay δίνουν κάτι διαφορετικό και η τριπλέτα των factions βγάζει παλιούς πόθους στην επιφάνεια για το pvp. Tι μπορεί να πάει στραβά;
Προσωπικά με εκπλήσει το γεγονός της ευκολίας που πάνε και βγάζουν σήμερον ημέρα mmorpgs. Στη προκειμένη περίπτωση έχουμε την Funcom, με δύο τίτλους στο ενεργητικό της, το Anarchy Online το οποίο μάλλον θεωρείτε κλινικά νεκρό πλέον και το νεότερο Age of Conan που στη χαροπάλη επάνω άλλαξε το οικονομικό μοντέλο του από συνδρομητικό σε freemium και ανάσανε λίγο με την αύξηση της βάσης χρηστών του. Και τα δύο αυτά παιχνίδια είχαν κοινό χαρακτηριστικό το πολύ κακό ξεκίνημα αφού λόγω ελλειπέστατου testing κυκλοφόρησαν τίγκα στα bugs. Αυτό είναι ένα σημείο, ίσως το κυριότερο, που πρέπει να ξεπεράσει η Funcom καθώς η ιστορία δείχνει ότι ένα κακό λανσάρισμα σε στιγματίζει για πάντα και δεν γλυτώνεις απ'του Χάρου τα δόντια.
Ένα δεύτερο είναι ότι θα μπουκάρει σε μια αγορά που, τουλάχιστον στη πρώτη κατηγορία, δείχνει να αλλάζει μορφή με νέους παίχτες να κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους. Το μεν Old Republic θα είναι το δεύτερο WoW, το δε Guild Wars 2 φαντάζει η εξέλλιξη του είδους και μάλιστα πληρώνοντας μόνο το ίδιο το παιχνίδι - και όσα expansions ενδεχομένως κυκλοφορήσουν- χωρίς να απαιτεί μηνιάτικο. Δεν ξέρω, μου φαίνεται δύσκολο να βρει θέση το Secret World αν και θα ήθελα να τα πάει καλά.
Ένα τελευταίο είναι η EA. Μια ΕΑ που δίνει λεφτά με το τσουβάλι στη προώθηση του Old Republic. Είδε κανείς πουθενά την ίδια ή έστω σχεδόν την ίδια αντιμετώπιση στο Secret World που η ίδια εκδίδει; Εδώ δυστυχώς έχουμε νωπό το παράδειγμα του Warhammer Online, ενός καλού αλλά προβληματικού παιχνιδιού που αντί να βοηθήσει ο εκδότης να ανακάμψει το άφησε να ψοφήσε στη λήθη. Βέβαια έφταιγε πρωτίστως η Mythic αλλά και πάλι η στάση της EA έδειξε ότι δεν πίστεψε και πολύ στο τίτλο. Επομένως ποιος μου λέει ότι δεν θα γίνει το ίδιο και με το Secret World και δεν το παρατήσει στη τύχη του.
Γιατί καλώς ή κακώς αν δεν έχει κόσμο ένα mmo τότε πιο και το νόημα να ασχοληθείς με αυτό.