Για άλλη μία φορά επιτήδειοι χρησιμοποιούν το Facebook είτε για να αποσπάσουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, είτε απλά για να βλάψουν τον υπολογιστή τους. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες κάποιοι χρήστες λαμβάνουν το μήνυμα -με λατινικούς χαρακτήρες συνήθως- "tin ksereis autin? Anevazei photos sou…!!!", το οποίο υποτίθεται το στέλνει κάποιος από τη λίστα φίλων.
Σε καμία περίπτωση μη κάνετε λήψη το zip-αρισμένο αρχείο που περιλαμβάνει το μήνυμα. Για να επιβεβαιώσουμε ότι όντως πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό, κατεβάσαμε και ελέγξαμε ότι μέσα στο εν λόγω zip βρήκαμε ένα εκτελέσιμο αρχείο με την ένδειξη java, το οποίο και περιέχει το κακόβουλο λογισμικό. Προσοχή λοιπόν…
Μεταφέρω τη σχετική δημοσίευση εδώ, στη περίπτωση που κάποιος εκτέλεσε το κακόβουλο λογισμικό στο PC του, ίσως κάποιος μπορεί να βοηθήσει, να μη χρειαστεί να κάνετε format στον υπολογιστή σας...
- Τώρα είναι 08 Ιούλ 2025, 18:27 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Άλλος ένας ιός στο Facebook
2 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Εμένα έτυχε να μου στύλει μία φίλη μου ένα λινκ με κατι ξενοδοχεία...Ευτυχώς το facebook το διέγραψε απο μόνο του αλλα και πάλι δεν θα το πατούσα...
-
Arikos2010 - Δημοσιευσεις : 66
2 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες