Άλλος ένας ιός στο Facebook

Λειτουργικά, εφαρμογές, internet, προγραμματισμός, 0010101

Άλλος ένας ιός στο Facebook

Δημοσίευσηαπό V.for.Veteran » 10 Δεκ 2013, 17:49

Για άλλη μία φορά επιτήδειοι χρησιμοποιούν το Facebook είτε για να αποσπάσουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, είτε απλά για να βλάψουν τον υπολογιστή τους. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες κάποιοι χρήστες λαμβάνουν το μήνυμα -με λατινικούς χαρακτήρες συνήθως- "tin ksereis autin? Anevazei photos sou…!!!", το οποίο υποτίθεται το στέλνει κάποιος από τη λίστα φίλων.

Σε καμία περίπτωση μη κάνετε λήψη το zip-αρισμένο αρχείο που περιλαμβάνει το μήνυμα. Για να επιβεβαιώσουμε ότι όντως πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό, κατεβάσαμε και ελέγξαμε ότι μέσα στο εν λόγω zip βρήκαμε ένα εκτελέσιμο αρχείο με την ένδειξη java, το οποίο και περιέχει το κακόβουλο λογισμικό. Προσοχή λοιπόν…

Μεταφέρω τη σχετική δημοσίευση εδώ, στη περίπτωση που κάποιος εκτέλεσε το κακόβουλο λογισμικό στο PC του, ίσως κάποιος μπορεί να βοηθήσει, να μη χρειαστεί να κάνετε format στον υπολογιστή σας...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
V.for.Veteran

Δημοσιευσεις : 155

Δημοσίευσηαπό Arikos2010 » 10 Φεβ 2014, 00:38

Εμένα έτυχε να μου στύλει μία φίλη μου ένα λινκ με κατι ξενοδοχεία...Ευτυχώς το facebook το διέγραψε απο μόνο του αλλα και πάλι δεν θα το πατούσα...
Άβαταρ μέλους
Arikos2010

Δημοσιευσεις : 66

Επιστροφή στο PC Software

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB