Ζημιές για Nintendo

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό Tobajaras » 31 Οκτ 2011, 18:26

Πέρα από τις προσωπικές προτιμήσεις που είναι απόλυτα σεβαστές, για τα Super Mario Galaxy και το κοινό και οι κριτικές μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

Τώρα, επί της ουσίας, η Nintendo ούτε πάει για φαλιμέντο ούτε θα κλείσει αύριο ούτε θα βγει στο δρόμο με βιολί. Έχει σοβαρό πρόβλημα με third party τίτλους στο Wii και, παρόλο που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον ανταγωνισμό σε αριθμό συσκευών, δεν κατάφερε να συντηρήσει το ενδιαφέρον ούτε του hardcore ούτε του mainstream ούτε του casual κοινού σε μήκος χρόνου. Ενόψει του νέου Zelda, που σύμφωνα με τα όσα ακούγονται θα έχει την καλύτερη υλοποίηση motion controlled χειρισμού στη βιομηχανία μέχρι τώρα και γενικά θα είναι αλλού, το σχόλιο που κυριαρχεί ανάμεσα στους χρήστες είναι "πωωω πρέπει να ξεθάψω το Wii από το πατάρι". Από την άλλη τη θέση της σε handheld μηχανήματα τη βρίσκω ακόμα πολύ ισχυρή, παρά τα τραγελαφικά που συνέβησαν με το 3DS, και σίγουρα έχει την τεχνογνωσία και εμπειρία να ανταγωνιστεί ημι-gaming συσκευές όπως τα smartphones. Σε ό,τι αφορά τα τελευταία, καλά τα retro ports και τα low budget διασκεδαστικά παιχνίδια αλλά δε μπορούν να συγκριθούν σε ποιότητα με ένα Phoenix Wright πχ. Αυτή η κεντρική θέση στην αγορά θα παραμείνει για αρκετό καιρό και θα της επιτρέψει να διατηρήσει τη φήμη της στο gaming. Η Sega χρειάστηκε πολλά χρόνια και πολλά σφάλματα για να φτάσει στο σημείο που είναι τώρα, ας μην κρίνοουμε από μια χρονιά μόνο και μια μεταβατική περίοδο.

Το τραγικό, ανεπανόρθωτο και απαράδεκτο σφάλμα της Nintendo θεωρώ πως είναι η μηδενική αξιοποίηση του Internet, κάτι που θα μπορούσε να σώσει την παρτίδα απέναντι σε όλα τα παραπάνω. Αν δεν αλλάξει αυτό, το Wii U θα καταποντιστεί εντελώς δεν πα να έχει και δορυφορικό χειριστήριο να παίζεις από το Τιμπουκτού. Για την επόμενη κονσόλα, θα περιμένω να δω τι θα παρουσιαστεί στην πορεία και το τελικό μηχάνημα. Η πρώτη εντελώς επισφαλής γνώμη είναι πως τεχνικά ΔΕΝ είναι τόσο δυνατό όσο απαιτείται για αξιοπρεπή ports και το χειριστήριο μου φαίνεται κάπως περίεργη ιδέα.
Τελευταία επεξεργασία από Tobajaras και 01 Νοέμ 2011, 11:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εveryone's a critic
Άβαταρ μέλους
Tobajaras

Δημοσιευσεις : 259

Δημοσίευσηαπό Spahar » 01 Νοέμ 2011, 00:52

Chased έγραψε:σε αντίθεση με τις άλλες δύο κονσόλες στις οποίες η πρωτοτυπία έρχεται μόνο από τα downloadable παιχνίδια...FPS,ζόμπι,βίαια παιχνίδια και καμιά 10ριά πρωτότυπα/ψαγμένα...Ορίστε,αμέσως αμέσως η περιγραφή της βιβλιοθήκης και των δύο HD κονσολών...

Chased όταν εκφράζεις μία τόσο ισοπεδωτική άποψη κάπου εκεί σταματάει η κουβέντα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι από τα 4 format (PS3, X360, PC, Wii) τα PS3-X360 έχουν μακράν τις καλύτερες βιβλιοθήκες, από άποψη ποιότητας και ποσότητας. Το Wii προφανώς και έχει αρκετές παιχνιδάρες, αλλά βαφτίζοντας όλα τα υπόλοιπα "πρωτότυπα" και "not-violent-FPS-zombie-games" δεν αναιρείς το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε το Wii με τους 3rd parties.

@MBisonGR
Το γεγονός ότι εσένα προσωπικά σε "χάλασαν" κάποια από τα στάνταρ ΙΡs της Nintendo (άποψη με την οποία διαφωνώ απόλυτα, ειδικά για τα Galaxy και το Other M) δεν πρέπει να επηρεάζει την κρίση σου ως προς την οικονομική πορεία της εταιρείας. Ας μην ξαναβγάλει Mario και Metroid που να σου αρέσουν, όσο κάνει τέτοιες πωλήσεις Sega δεν θα γίνει ποτέ.

Σχετικά τώρα με το λεγόμενο casual gaming και τα facebook/smartphones που ήρθαν να καταστρέψουν τις μεγάλες εταιρείες του χώρου, θεωρώ ότι όλες αυτές οι προβλέψεις είναι φουσκωμένες όσο δεν πάει. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Nintendo θα αντιμετωπίσει πρόβλημα γιατί πρώτον θα χάσει στα φορητά μερίδιο από τα smartphones, και δεύτερον οι casuals του Wii θα ικανοποιηθούν από το facebook. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει βάση σε αυτές τις απόψεις, αλλά το θέμα είναι ότι ξεχνάμε ότι η λεγόμενη casual ή καλύτερα non-gamer αγορά (για να μιλάμε και με τους όρους που έβαλε η ίδια η Nintendo) δημιουργήθηκε τα τελευταία 7 χρόνια. Η συγκεκριμένη αγορά από την αρχή ήταν καταναλωτές που έκαναν μία αρχική επένδυση και μετά δεν ξαναέβαλαν το χέρι στη τσέπη. Επίσης, το facebook δεν μπορεί να προσφέρει την παρείστικη εμπειρία του Wii (ο κυριότερος λόγος που κάποιος non-gamer αγόραζε την κονσόλα) και τα smartphones δεν είναι ακόμα σε σημείο να προσφέρουν τις μεγάλες παραγωγές των φορητών. Οι κονσόλες/φορητά έχουν ακόμα το κοινό που είχαν και πριν από 7 χρόνια, και μια χαρά πορεύτηκαν με αυτό.

Τώρα για το Wii U η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και προς το παρόν υπάρχει φόβος ότι η Nintendo θα κάνει επικίνδυνες κινήσεις, όπως πχ η κίνηση να στηριχτεί σε ένα -προς το παρόν- φαινομενικά ακριβό χειριστήριο που θέτει πολλούς περιορισμούς για αυτό το λόγο (πιθανή συγκράτηση των specs της κονσόλας για εξισορρόπηση του κόστους, προβλήματα στο multiplayer). Παρόλα αυτά υπάρχει πάρα πολύς χρόνος ακόμα και προσωπικά πιστεύω ότι η Nintendo μπορεί να το φέρει τούμπα το θέμα και στην επόμενη Ε3 να κοιτάμε το Wii U με πάρα πολύ καλό μάτι.
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Δημοσίευσηαπό Chased » 01 Νοέμ 2011, 13:04

@ Spahar

Δεν είναι ισοπεδωτική η άποψη...Εντάξει,είναι λίγο υπερβολική,αλλά πήγαινε σε ένα βίντεο κλαμπ ή σε ένα κατάστημα οργανωμένο και άρχισε να μετράς τα παιχνίδια και βάζε τα σε κατηγορίες...Ακόμα καλύτερα,βρες τη λίστα όλων των παιχνιδιών από τη wikipedia...Κάτι σαν αυτό που γράφω θα δεις...
Δεν είπα ότι είναι όλα τα παιχνίδια του Wii πρωτότυπα ή ότι δεν έχει πρόβλημα με 3rd party developers...Είπα απλά ότι οι άλλοι δεν έχουν πρωτότυπα...ΛΟΛ
Παίζω κάτι δεκαετίες παιχνίδια και κατέληξα να έχω 60 παιχνίδια στο Wii και μόλις 20(και λέω πολλά) στο PS3...Κάτι πρέπει να λέει αυτό...Δεν είμαι τυχαίο κομμάτι της αγοράς,γνωρίζω πολύ καλά τι μου γίνεται.Μπορεί να μην εκφράζω το σύνολο της αγοράς και από όσο ξέρω δεν το εκφράζω και πολύ,αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η βιβλιοθήκες των HD μηχανημάτων είναι πολύ περιορισμένες σε ποικιλία και σχεδόν όλες οι επιλογές είναι απλά στο ποιο τίτλο να πάρεις έναντι του άλλου του ίδιου είδους.

@MrBison

Μην κρίνεις από το τι σου άρεσε εσένα μόνο...Δεν εκφράζεις την αγορά και την αποδοχή στο σύνολό της.Τα 98άρια και τα 96άρια στο metacritic δεν τα κάνεις τόσο εύκολα.Ο κόσμος τα θέλει...
Τώρα αν εσένα σε όλο το παιχνίδι(DKCR) σε χάλασε το ότι έπρεπε να βρεις το timing για να πηδήξεις,τότε λυπάμαι αλλά το πρόβλημα είναι στο δικό σου γούστο.Το παιχνίδι δεν φταίει σε κάτι.Και επειδή μπορεί να μου πεις ότι σε πείραξε το motion στο άλμα,ε τί να κάνουμε?Τη μια δεν σας αρέσει το motion και την άλλη αν δεν υπάρχουν τα motions δεν σας προσφέρει κάτι το Wii...Διαλέξτε ή το ένα ή το άλλο,δεν συμβαδίζουν αυτές οι απόψεις.
Most Overrated game ever...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chased

Δημοσιευσεις : 243

Δημοσίευσηαπό Spahar » 01 Νοέμ 2011, 15:16

Chased έγραψε:Παίζω κάτι δεκαετίες παιχνίδια και κατέληξα να έχω 60 παιχνίδια στο Wii και μόλις 20(και λέω πολλά) στο PS3...

Μπορεί κάτι να λέει, αλλά όχι αυτό που νομίζεις. :P
Πέρα από την πλάκα το επιχείρημα αυτό δεν έχει βάση, γιατί πολύ απλά το ίδιο μπορώ να ισχυριστώ και εγώ για την αντίθετη πλευρά. Πρωταρχικός παράγοντας είναι το γούστο και σε αυτό δεν μπορώ να κατακρίνω κάτι. Αλλά πέρα του γούστου κατά γενική ομολογία είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις στο PS3/Χ360 60 καλούς-πολύ καλούς τίτλους παρά στο Wii.

Chased έγραψε:οι βιβλιοθήκες των HD μηχανημάτων είναι πολύ περιορισμένες σε ποικιλία και σχεδόν όλες οι επιλογές είναι απλά στο ποιο τίτλο να πάρεις έναντι του άλλου του ίδιου είδους.

Αυτή η άποψη εκφράζεται συχνά θα έλεγα, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που τη στηρίζεις. Στο PS3/X360 θα βρεις κορυφαία παιχνίδια μέχρι και τα καλύτερα του είδους σε κατηγορίες όπως FPS, 3rd person shooters, action, RPG, racing, sports, fighting και άλλα. Και επίσης σε κάθε είδος υπάρχει διαχωρισμός, άλλο FPS το CoD και άλλο το Bioshock για παράδειγμα. Εγώ θα υποστήριζα ότι στο Wii η ποικιλία των καλών παιχνιδιών πάσχει πολύ περισσότερο, μιας και στα παραπάνω είδη δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι τίτλοι.
Άβαταρ μέλους
Spahar

Δημοσιευσεις : 419

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB