Καλα ο καθενας εχει τα γουστα του, εγω αυτο που εχω δει μεχρι τωρα με κανει και ανυπομονω να ερθει η μερα της κυκλοφοριας του. Με το sm64 και sunshine συνφωνω οτι οι διαφορες ειναι πολυ μεγαλες και καποιος που θα περιμενε κατι τετοιο σιγουρα δεν το ειδε, αλλα με το galaxy εχουν αρκετα κοινα και εξηγω τα level στο galaxy(εκτος απο καποιες εξαιρεσεις) δεν ειναι τοσο μεγαλα και δεν βασιζονται τοσο στο ψαξιμο αλλα στο platforming. Οι σημαιουλες και ο χαρτης που θυμιζει πιο πολυ 2d mario ειναι αισθητικο θεμα και δεν εχουν μεγαλη διαφορα απο τα αστερια και το hub world στα galaxy. Ετσι οπως το βλεπω και νομιζω εχουν πει και οι ιδιοι θελουν να συνδιασουν τα 3d και 2d και τα galaxy πηγαιναν προς τα εκει το επομενο βημα ειναι αυτο.
Οσο για το online δεν θα διαφωνισω αν και υπαρχουν αρκετοι περιοσμοι και ειναι δυσκολο για ενα platformer να εχει θα το ηθελα και ας μην ηταν τελειο.
- Τώρα είναι 15 Ιούλ 2025, 17:41 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
News: Wii U
gkarako έγραψε:Καλα ο καθενας εχει τα γουστα του, εγω αυτο που εχω δει μεχρι τωρα με κανει και ανυπομονω να ερθει η μερα της κυκλοφοριας του. Με το sm64 και sunshine συνφωνω οτι οι διαφορες ειναι πολυ μεγαλες και καποιος που θα περιμενε κατι τετοιο σιγουρα δεν το ειδε, αλλα με το galaxy εχουν αρκετα κοινα και εξηγω τα level στο galaxy(εκτος απο καποιες εξαιρεσεις) δεν ειναι τοσο μεγαλα και δεν βασιζονται τοσο στο ψαξιμο αλλα στο platforming. Οι σημαιουλες και ο χαρτης που θυμιζει πιο πολυ 2d mario ειναι αισθητικο θεμα και δεν εχουν μεγαλη διαφορα απο τα αστερια και το hub world στα galaxy. Ετσι οπως το βλεπω και νομιζω εχουν πει και οι ιδιοι θελουν να συνδιασουν τα 3d και 2d και τα galaxy πηγαιναν προς τα εκει το επομενο βημα ειναι αυτο.
Οσο για το online δεν θα διαφωνισω αν και υπαρχουν αρκετοι περιοσμοι και ειναι δυσκολο για ενα platformer να εχει θα το ηθελα και ας μην ηταν τελειο.
Απ την στιγμή που το παιχνίδι έχει φτιαχτεί για να παίζεται Co-op είναι τελείως άκυρο να μην σου προσφέρει την επιλογή του Online Co-op, δεν βλέπω κανένα περιορισμό αν ακολουθούσαν το σύστημα Drop-In/Drop-Out αλλά βλέπω καθαρά έλλειψη τεχνογνωσίας και καμία διάθεση επικοινωνίας με κάποιο τρίτο στούντιο ώστε να λυθεί το θέμα και να βγουν κερδισμένοι όλοι (τα ίδια έλεγαν και για το NintendoLand τα οποία δεν δικαιολογούνται εν έτη 2013). Είναι καθαρά η στάση του αλαζόνα γιατί και επικοινωνιακά το υποστηρίζουν με κούφια επιχειρήματα.
Αντικειμενικά το Level Design του Galaxy είναι κλάσεις ανώτερο από αυτό του 3D World το οποίο φαίνεται καθαρά ότι ήταν μια βιαστική, εύκολη και δοκιμασμένη απόφαση γι αυτούς η δημιουργία του. Δεν αποτελεί καινοτομία όμως όπως ήταν τα τρία προηγούμενα για την κατηγορία και το είδος τους (Galaxy / Sunshine / 64), είναι απλά ένας OK τίτλος.
Και για να κλείσω, το παιχνίδι δεν θα είναι κακό σε καμία των περιπτώσεων, η Nintendo έχει έτσι και αλλιώς τεράστια παράδοση στα Platforms, αλλά σίγουρα δεν είναι το παραδοσιακό Superb 3D Mario που περιμέναμε για την νέα οικιακή της κονσόλα, φαντάζομαι ότι αυτό θα έρθει αργότερα στο WiiU.

-
Havok-Alex - Δημοσιευσεις : 509
Για το online οπως ειπα θα το ηθελα και γω γιατι δυσκολα θα ρθει παρεα σπιτι μου για να λιωσουμε στο mario, αλλα οι περιοσμοι που ανεφερα εχουν να κανουν στο ποσο καλα θα μπορουσε να λειτουργησει το co-op οταν οι χαρακτηρες ερχονται σε επαφη και συνεργαζονται η προσπαθουν να καταστρεψουν τον αλλον σε ενα platformer που χρειαζεται ακριβεια και συντονισμο. Δεν το εχουμε ξανα δει εκτος ισως απο το ratchet and clank το οποιο δεν το χω παιξει και απο οσα εχω διαβασει δεν χρειαζεται τοσο ακριβεια. Οσο γαι το level design δεν μπορει κανεις να ξερει εαν ειναι καλυτερο η χειροτερο απο το galaxy, αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι τα level στο galaxy ειναι ισως λιγο πιο εντυπωσιακα αλλα στη βαση του παιχνιδιου που ειναι το platforming δεν μπορω να πω οτι φοβαμαι το 3d world να μην ειναι τουλαχιστον στο ιδιο επιπεδο. Aυτο που ξερουμε ομως σιγουρα ειναι οτι η ομαδα που ετοιμασε το 3dworld μας εδωσε το galaxy 1+2 και το 3dland οποτε δεν βλεπω καποιο λογο να πιστευει καποιος οτι δεν θα ειναι στο ιδιο επιπεδο με τα προηγουμενα.
Το χεις παρει λιγο με στραβο ματι το καινουριο mario και δεν μπορουμε να συνφωνησουμε αλλα ξερω οτι θα το χαρεις και εσυ και εγω και οποιος αποφασισει να ασχοληθει μαζι του αλλος περισσοτερο αλλος λιγοτερο αλλα θα ειναι ενα καλο παιχνιδι.
Το χεις παρει λιγο με στραβο ματι το καινουριο mario και δεν μπορουμε να συνφωνησουμε αλλα ξερω οτι θα το χαρεις και εσυ και εγω και οποιος αποφασισει να ασχοληθει μαζι του αλλος περισσοτερο αλλος λιγοτερο αλλα θα ειναι ενα καλο παιχνιδι.
- gkarako
- Δημοσιευσεις : 56
Στην αρχή έλεγα οτι φταίει η ταχύτητα της ADLS που δεν μπορώ να κατεβάσω το Deus Ex DC...τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είναι αυτό...απομένει να βρω έναν άλλο εξωτερικό σκληρό για να δοκιμάσω (που να χωρασει το παιχνίδι στο Wii U basic) αν και πιστεύω ότι αυτό που φταίει είναι οι servers της Nintendo... και το άλλο είναι ότι όχι απλά "κολάει" το download, αλλά κρασάρει και η κονσόλα 

-
nkav64 - Δημοσιευσεις : 1220
gkarako έγραψε:Για το online οπως ειπα θα το ηθελα και γω γιατι δυσκολα θα ρθει παρεα σπιτι μου για να λιωσουμε στο mario, αλλα οι περιοσμοι που ανεφερα εχουν να κανουν στο ποσο καλα θα μπορουσε να λειτουργησει το co-op οταν οι χαρακτηρες ερχονται σε επαφη και συνεργαζονται η προσπαθουν να καταστρεψουν τον αλλον σε ενα platformer που χρειαζεται ακριβεια και συντονισμο. Δεν το εχουμε ξανα δει εκτος ισως απο το ratchet and clank το οποιο δεν το χω παιξει και απο οσα εχω διαβασει δεν χρειαζεται τοσο ακριβεια. Οσο γαι το level design δεν μπορει κανεις να ξερει εαν ειναι καλυτερο η χειροτερο απο το galaxy, αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι τα level στο galaxy ειναι ισως λιγο πιο εντυπωσιακα αλλα στη βαση του παιχνιδιου που ειναι το platforming δεν μπορω να πω οτι φοβαμαι το 3d world να μην ειναι τουλαχιστον στο ιδιο επιπεδο. Aυτο που ξερουμε ομως σιγουρα ειναι οτι η ομαδα που ετοιμασε το 3dworld μας εδωσε το galaxy 1+2 και το 3dland οποτε δεν βλεπω καποιο λογο να πιστευει καποιος οτι δεν θα ειναι στο ιδιο επιπεδο με τα προηγουμενα.
Δεν το έχω πάρει καθόλου στραβά, το βλέπω ξεκάθαρα και αντικειμενικά ότι είναι ένα Co-op Based Sequel του Super Mario 3D Land γιατί αυτό ακριβώς είναι, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι σαν παραγωγή δεν απαιτείται ο ίδιος χρόνος που χρειάζεται για να φτιάξεις κάτι καινοτόμο από την αρχή μιας και έχεις έτοιμη την υποδομή. Στο ίδιο επίπεδο επίσης δεν μπορεί να είναι μιας και στο Galaxy υπήρχε μεγαλύτερος χρονικός ορίζοντας παραγωγής και ανάπτυξης. Γιατί θα πρέπει να το δω σαν το μεγάλο οικιακό 3D Mario, απ την στιγμή που πρακτικά δεν είναι?!
Νομίζω είναι πολύ σαφές ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι έρχεται να καλύψει το κοινό που διψάει για Co-op Platforms, δεν είναι η Single Player Mario εμπειρία των Galaxy/Sunshine/64 και σαν τέτοια δεν δικαιολογείται η μη ένταξη του Online μέρους μιας και όπως είδες και στα βίντεο, ιδιαίτερη ακρίβεια δεν υπάρχει, είναι πιο Generic Platformer για το λόγο του ότι η βάση ανάπτυξης του είναι ξεκάθαρα το Co-op. Παρεμπιπτόντως υπάρχουν αρκετά παιχνίδια που χρησιμοποιούν Drop In/Drop Out μηχανισμούς.

Τελευταία επεξεργασία από Havok-Alex και 28 Οκτ 2013, 15:37, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά

-
Havok-Alex - Δημοσιευσεις : 509
nkav64 έγραψε:Στην αρχή έλεγα οτι φταίει η ταχύτητα της ADLS που δεν μπορώ να κατεβάσω το Deus Ex DC...τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είναι αυτό...απομένει να βρω έναν άλλο εξωτερικό σκληρό για να δοκιμάσω (που να χωρασει το παιχνίδι στο Wii U basic) αν και πιστεύω ότι αυτό που φταίει είναι οι servers της Nintendo... και το άλλο είναι ότι όχι απλά "κολάει" το download, αλλά κρασάρει και η κονσόλα
Καπου διαβασα μια λυση για αυτο το θεμα νομιζω αλλα δεν θυμαμε που αμα το βρω θα το ποσταρω. Ψαξε λιγο παραπανω μηπως και βρεις κατι εσυ.
- gkarako
- Δημοσιευσεις : 56
θα συμφωνήσω με τον Havok-Alex.....παρόλο που δεν έχω δοκιμάσει κανένα παιχνίδι,ξέρω όμως σε τι φάση κυμαίνονται,θα πώ ότι το 3d mario του wii u είναι ένα παιχνίδι λίγο της αρπαχτής κάτι ώστε να τραβήξει λίγο κόσμο και να πείσει το αγοραστικό κοινό ότι "επιτέλους!!" ήρθε το super mario 3D,που τόσο καιρό περιμένατε ώστε να αγοράσετε την κονσόλα.(έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον) δλδ ακόμα και άν τώρα είχα τη δυνατότητα να παίξω το συγκεκριμένο παιχνίδι ή το mario galaxy θα προτιμούσα το δεύτεο μακράν....έχει κάτι το διαφορετικό να σου προσφέρει κάτι καινούργιο...ενώ,δεν ξέρω, το 3d mario μου δίνει την εντύπωση ότι το έχουν προσθέσει με χαζομάρες και στις πλασάρουν σαν να είναι κάτι πολύ ωραίο και διαφορετικό... π.χ. το να κάτσω να πάρω ένα κεράσι που διπλασιάζει το mario ή το canon box που θα ρίχω κανονιές σαν mario το βρίσκω αν μη τι άλλο χαζό και ανούσιο.... σαν να λένε οι ίδιοι ότι κοίταξε να δείς το mario όντως έχει φτάσει στο θεό,δεν πάει άλλο,δεν έχει να δώσει κάτι περισσότερο και απλά το γεμίζουμε με άνουσια πράγματα... + το γεγονός,απο τα βιντεάκια που βλέπω τουλάχιστον, ότι φαίνεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ...πραγματικά νιώθω ότι έχει 0 βαθμό δυσκολίας...πάντα κατι υπάρχει-δίνεται ώστε να μπορείς να εξουδετερώνεις και 200 εχθρούς μαζί... τι να πω... είναι λίγο απογοήτευση...
-
gamelover - Δημοσιευσεις : 287
Βασικά ότι είναι 3d,3d είναι..
Απλά μας φαίνεται παράξενο γιατί ίσως από άποψης gameplay είναι πιο παραδοσιακό σε στυλ NES & SNES παρά τύπου 64 ή Sunshine.
Δηλαδή αντί να σου δίνει ένα μεγάλο χάρτη και να σου λέει "ψάξε να βρεις αστεράκια",σου λέει "φτάσε ως το τέλος για να πηδήξεις στη σημαία του κάστρου!"
Και αυτό ωραίο είναι. Βέβαια ίσως να λείπει το στοιχείο της εξερεύνησης και να είναι πιο γραμμικό με αυτό το τρόπο,αλλά είναι η επιστροφή στις ρίζες του τίτλου. Προσωπικά αυτό που το κάνει πιο "ξένο" σε σχέση π.χ. με Galaxy,νομίζω πως είναι η τοποθέτηση της κάμερας.
Αντί να σε ακολουθάει πάντα πίσω από τη πλάτη και να είναι λίγο πιο πάνω από το κεφάλι,δείχνει τη δράση απ' τα πλάγια και από μεγαλύτερη απόσταση.
Απλά μας φαίνεται παράξενο γιατί ίσως από άποψης gameplay είναι πιο παραδοσιακό σε στυλ NES & SNES παρά τύπου 64 ή Sunshine.
Δηλαδή αντί να σου δίνει ένα μεγάλο χάρτη και να σου λέει "ψάξε να βρεις αστεράκια",σου λέει "φτάσε ως το τέλος για να πηδήξεις στη σημαία του κάστρου!"
Και αυτό ωραίο είναι. Βέβαια ίσως να λείπει το στοιχείο της εξερεύνησης και να είναι πιο γραμμικό με αυτό το τρόπο,αλλά είναι η επιστροφή στις ρίζες του τίτλου. Προσωπικά αυτό που το κάνει πιο "ξένο" σε σχέση π.χ. με Galaxy,νομίζω πως είναι η τοποθέτηση της κάμερας.
Αντί να σε ακολουθάει πάντα πίσω από τη πλάτη και να είναι λίγο πιο πάνω από το κεφάλι,δείχνει τη δράση απ' τα πλάγια και από μεγαλύτερη απόσταση.
-
Alithinos - Δημοσιευσεις : 13
Οπως και να το κανουμε ειναι αλλου στυλ παιχνιδι. Και η Νιντεντο το ξερει οτι ενα open world mario οπως τα 64/sunshine/galaxy εχουν εντελως αλλο αντικτυπο στους παικτες.
Δεν εχω την παραμικρη αμφιβολια οτι ηδη δουλευουν πανω σε ενα τετοιο. Μη σας πω οτι μεσα στο 2014 θα πρεπει να περιμενουμε νεα απο τα direct.
Δεν εχω την παραμικρη αμφιβολια οτι ηδη δουλευουν πανω σε ενα τετοιο. Μη σας πω οτι μεσα στο 2014 θα πρεπει να περιμενουμε νεα απο τα direct.
-
alex4444 - Δημοσιευσεις : 745
Εγώ συμφωνώ με τον Alex. Σίγουρα θα βγει ένα Mario σαν τα 64/galaxy. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι αρπαχτή. Ίσα ίσα φαίνεται πολύ προσεγμένο και διασκεδαστικό. Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω ένα open world Mario αλλά και αυτό εδώ δεν θα με "χαλούσε" καθόλου. Ειδικά με παρέα είναι ότι πρέπει μέχρι να βγει το σωστό Mario 

-
PetrifieD- - Δημοσιευσεις : 1059
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες