Διαβάζοντας το review http://www.enternity.gr/Article/Gigabyt ... 16807.html επέλεξα να αγοράσω αυτή τη μητρική..το αποτέλεσμα ήταν να μην είμαι καθόλου ικανοποιημένος γιατι αν επισκευθείτε και τα forum της gigabyte θα δείτε οτι ειναι απο τις πιο προβληματικές μητρικές που εχει η συγκεκριμένη εταιρεία με το βασικότερο προβλημα (που έχω και εγώ) να crushαρει καθε μισάωρο.Έτσι λοιπον ειναι σαν να αγοράζω ενα αμάξι που εχει φοβερό κυβώτιο ταχυτήτων,άνεση,ταχύτητα,ασφάλεια και στην πρώτη γκαζιά που θα του δώσω θα διακοπει η λειτουργεία του κινητήρα του..θα αγοραζατε ενα τέτοιο αμάξι:Έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση εκτος απο το να κανω update τα bios και τους drivers και να ελενξω τις ram που το έχω ηδη κάνει.:
(το συστημα μου περιλαμβανει)
Operating System
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
CPU
Intel Core i7 4770K @ 3.50GHz
Haswell 22nm Technology
RAM
16,0GB Dual-Channel DDR3 @ 1066MHz (11-11-11-36)
Motherboard
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z87X-D3H-CF (SOCKET 0)
Graphics
M227WD (1920x1080@59Hz)
Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)
(αυτη ειναι η ενσωματωμένη κάρτα του επεξεργαστη
η κανονική κάρτα μου θα είναι η Asus GeForce GTX780 3GB DirectCU II OC
απλώς δεν έχει έρθει ακόμα,μες τη βδομάδα θα έρθει μου έχουν πει.)
Hard Drives
596GB ATA WDC WD6401AALS-0 SCSI Disk Device (SATA)
1863GB ATA ST32000542AS SCSI Disk Device (SATA)
- Τώρα είναι 15 Ιούλ 2025, 15:38 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Z87X-D3H ΠΡΟΒΛΗΜΑ
10 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Να εχεις δωσει πανω απο 1100-1200 ευρω και να σου κρασαρει η μητρικη ειναι να τρελαινεσαι...
Αλλα εισαι σιγουρος οτι ειναι αυτο και δεν ειναι το τροφοδοτικο σου?
Γραψε αν θες ποιο ειναι και ποσα watt...
Αν οντως ειναι η μητρικη επικοινωνησε με το καταστημα που την πηρες για τυχον αλλαγη ακομα κι αν χασεις καποια λεφτα γιατι εσυ μπορει να κανεις τα αναλογα updates αλλα το προβλημα μπορει να ειναι καθαρα ηλεκτρονικο...
Αλλα εισαι σιγουρος οτι ειναι αυτο και δεν ειναι το τροφοδοτικο σου?
Γραψε αν θες ποιο ειναι και ποσα watt...
Αν οντως ειναι η μητρικη επικοινωνησε με το καταστημα που την πηρες για τυχον αλλαγη ακομα κι αν χασεις καποια λεφτα γιατι εσυ μπορει να κανεις τα αναλογα updates αλλα το προβλημα μπορει να ειναι καθαρα ηλεκτρονικο...
Electrical Engineer
-
JamesHetfield - Δημοσιευσεις : 462
Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό μήπως και έχει πρόβλημα το δικό σου.Format έκανες μήπως φταίνε τα windows;

-
T_K_L_L_LUIGI - Δημοσιευσεις : 1017
Ξεχάστηκα να αναφερθώ στο τροφοδοτικό απο την σύγχησηση,το τροφοδοτικό το κράτησα απο το παλιό pc μου γιατι εκανα αναβάθμηση και λειτουργούσε άψογα...στα 750watt ειναι..σχετικά με το Format πριν μια βδομάδα μπήκαν σε λειτουργεία ολα τα εξαρτήματα με μονα παλιά το τροφοδοτικο τους σκληρούς(που εχω κοιταξει και αυτών την υγεία με ειδικα προγραμματα και ειναι 100% υγιείς) και τη σιντιέρα οπότε περασα και τα windows ξανα.Απλως πιστεύω πως ειναι η μητρική γιατι στις FAQ της gigabyte ειναι πολλοί εκεινοι που εχουν unstable στστημα,βασικά αν έχετε ορεξη μπορείτε να δείτε και εδώ http://forum.giga-byte.co.uk/index.php/ ... 63.30.html το συνήθες πρόβλημα της μητρικής απ'οτι εχω καταλάβει ειναι οτι δεν μπορεί να σηκώσει 4 στικάκια ram..και δεν ειναι συμπτωση οτι εχω (4χ4GB).και κατι τελευταιο στην αρχη πριν κανω update τα bios ειχα BSOD πολυ συχνα καθε μισαωρο περίπου αλλα μετα το update όλα έδειχναν κομπλέ για 5 μέρες συνεχόμενα,μεχρι που ειδα χθες πως οι ram ενω επρεπε να τρέχουν στα 1066ΜΗz ετρεχαν στα 798ΜΗz και ενεργοποιησα (Χ.Μ.Ρ) και πραγματι αρχισαν να τρέχουν στα 20133ΜΗz σύνολο,και το αποτέλεσμα ήταν παλι BSOD!Ελπίζω να είμαι κατανοητός και να μην σας κούρασα.
-
deathrow - Δημοσιευσεις : 7
Εχεις δοκιμασει να δουλεψεις με 2x4 ram?
Επισης η Gigabyte εχει εγκρινει το μοντελο των ram σου?
Επισης μια προταση αν μπορεις ακυρωσε την παραγγελια της GTX 780 και παρε την R9 290, 100 ευρω φθηνοτερη αλλα 5-10% καλυτερη απ την GTX 780...
Επισης η Gigabyte εχει εγκρινει το μοντελο των ram σου?
Επισης μια προταση αν μπορεις ακυρωσε την παραγγελια της GTX 780 και παρε την R9 290, 100 ευρω φθηνοτερη αλλα 5-10% καλυτερη απ την GTX 780...
Electrical Engineer
-
Για δοκιμή μια μέρα έβαλα τις ram που ειχα από το παλιο pc και πάλι κρασαρε και ειναι στη λίστα...οι κανουριες μου δεν ειναι στη λιστα αλλα γενικα σαν εταιρεια υπαρχει σε αλλα ΜΗz απο τα 2133 που ειναι οι δικες μου..και επισης λεει σαν υποσημειωση στη λιστα με τις ram ''Due to massive memory models on the market, we can only verify some of them'' και το θεμα δεν ειναι νακνω πειράματα για να δουλευει σωστα με λιγότερες ram γιατι τότε δεν θα εχει νοημα να εχει 4 θεσεις..και το να αγοράσω αλλες ram ειναι λιγο δυσκολο γιατι ειναι σαν να πετάω 200ευρω στο δρομο..
-
Συμφωνω απλα το ειπα σαν μια προσωρινη λυση μεχρι να βρεθει η τελικη απ την Gigabyte με καποιο update...
Δεν ξερω τι μπορει να φταιει αλλα ολοι κανουμε υποθεσεις και το επομενο που μου ηρθε στο μυαλο ειναι η ταση της μητρικης η οποια ειναι αναλογη της συχνοτητας...
Απ οσο μπορω να καταλαβω οι δικες σου δουλευουν στα 2133ΜΗz αλλα στα 1.6 η 1.65Volt ενω της M/B η default ταση ειναι στα 1.5V αρα στο update σου εβγαζε συχνοτητα 1600MHz οπου αν δεις στα χαρακτηρηστικα της Μ/Β ειναι νορμαλ απο κει και πανω θελουν overclock και μαλλον το software της Μ/Β δεν το κανει...
Αν κανω λαθος καπου ας με διορθωσει καποιος...
Δεν ξερω τι μπορει να φταιει αλλα ολοι κανουμε υποθεσεις και το επομενο που μου ηρθε στο μυαλο ειναι η ταση της μητρικης η οποια ειναι αναλογη της συχνοτητας...
Απ οσο μπορω να καταλαβω οι δικες σου δουλευουν στα 2133ΜΗz αλλα στα 1.6 η 1.65Volt ενω της M/B η default ταση ειναι στα 1.5V αρα στο update σου εβγαζε συχνοτητα 1600MHz οπου αν δεις στα χαρακτηρηστικα της Μ/Β ειναι νορμαλ απο κει και πανω θελουν overclock και μαλλον το software της Μ/Β δεν το κανει...
Αν κανω λαθος καπου ας με διορθωσει καποιος...
Electrical Engineer
-
deathrow έγραψε:Για δοκιμή μια μέρα έβαλα τις ram που ειχα από το παλιο pc και πάλι κρασαρε και ειναι στη λίστα...οι κανουριες μου δεν ειναι στη λιστα αλλα γενικα σαν εταιρεια υπαρχει σε αλλα ΜΗz απο τα 2133 που ειναι οι δικες μου..και επισης λεει σαν υποσημειωση στη λιστα με τις ram ''Due to massive memory models on the market, we can only verify some of them'' και το θεμα δεν ειναι νακνω πειράματα για να δουλευει σωστα με λιγότερες ram γιατι τότε δεν θα εχει νοημα να εχει 4 θεσεις..και το να αγοράσω αλλες ram ειναι λιγο δυσκολο γιατι ειναι σαν να πετάω 200ευρω στο δρομο..
1ον) Πες μας το μοντέλο του τροφοδοτικού,μην αποκλείσεις να έχει πρόβλημα,καλό θα ήταν να το τεστάρεις κάπου αλλού ή να βάλεις κάποιο άλλο από κάποιο φίλο σου.
2ον) Δοκίμασε να δουλέψεις με ένα dimm μνήμης,και δοκίμαζε κάθε φορά και διαφορετικό.Μπορεί κάποιο από αυτά να έχει πρόβλημα.Αν δεις ότι όλα τα dimm είναι οκ,βάλε δυάδες και τριάδες και δες αν έχει πάλι πρόβλημα.Αν δεν έχει δοκίμασε να βάλεις 4 dimm αν ξαναεμφανιστεί σημαίνει ότι όντως κάτι παίζει με την μητρική.
3ον) Το ότι αγόρασες μνήμες εκτός της λίστας της μητρικής είναι ρίσκο.Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν θα δουλέψουν.Είχα αγοράσει πριν μερικά χρόνια 2 μνήμες 800mhz και της έβαλα στο pc,και δεν δούλευαν κοίταξα το site της μητρικής και ανάφερε της ίδιες μνήμες αλλά την έκδοση των 1066mhz.Φαντάσου δηλαδή υποστηρίζει της γρήγορες αλλά δεν υποστήριζε της αργές.
4ον)Το site προφανώς και δεν μπορεί να ξέρει αν έχει κάποιο πρόβλημα το συγκεκριμένο μοντέλο,και το review έγινε πάνω στο μοντέλο που τους έστειλαν.Από τη στιγμή που ο Δημήτρης δεν έγραψε για κάποιο πρόβλημα άρα δεν του εμφανίστηκε και κάποιο.
Προσπάθησε να κάνεις της δοκιμές και πες μας τη έγινε.Επίσης γράψε το μοντέλο των μνημών που έχεις.

-
1)Το μοντέλο του τροφοδοτικού ειναι Chieftec 750w cft-750-14c..θα προσπαθήσω να δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό αλλα δεν ξέρω αν θα βρω.
2)Έκανα όλους τους δυνατούς συνδιασμούς και ολα δείχνουν μια χαρά
3)Δεν γνώριζα οτι μπορεί να δημιουργηθει τοσο σοβαρό θέμα,λάθος μου
4)Εχεις δίκιο δεν διαφωνώ απλώς μου έκανε εντύπωση γιατι τα περισσότερα forum εχουν βουίξει με όλες τις μητρικές της GIGABYTE.
Το μοντέλο των μνημών ειναι : GEIL GEL316GB2133C11QC 16GB (4X4GB) DDR3 PC3-17000 2133MHZ EVO LEGGERA QUAD CHANNEL KIT
Παντως πιστεύω πως ειναι η μητρική γιατι το φαινόμενο εχει ελαττωθεί αρκετά μετα το update των BIOS..αρχικά μου κρασαρε κάθε μισή ώρα και μετά το update αφου ειχαν περασει 5 μέρες και δουλευε σωστα πρώτη φορα μου κράσαρε χθες 1-2 ώρες μετά, αφοτου ενεργοποιησα το (Χ.Μ.Ρ)..
2)Έκανα όλους τους δυνατούς συνδιασμούς και ολα δείχνουν μια χαρά
3)Δεν γνώριζα οτι μπορεί να δημιουργηθει τοσο σοβαρό θέμα,λάθος μου
4)Εχεις δίκιο δεν διαφωνώ απλώς μου έκανε εντύπωση γιατι τα περισσότερα forum εχουν βουίξει με όλες τις μητρικές της GIGABYTE.
Το μοντέλο των μνημών ειναι : GEIL GEL316GB2133C11QC 16GB (4X4GB) DDR3 PC3-17000 2133MHZ EVO LEGGERA QUAD CHANNEL KIT
Παντως πιστεύω πως ειναι η μητρική γιατι το φαινόμενο εχει ελαττωθεί αρκετά μετα το update των BIOS..αρχικά μου κρασαρε κάθε μισή ώρα και μετά το update αφου ειχαν περασει 5 μέρες και δουλευε σωστα πρώτη φορα μου κράσαρε χθες 1-2 ώρες μετά, αφοτου ενεργοποιησα το (Χ.Μ.Ρ)..
-
Αυτό με της μνήμες και την μητρική είναι μεγάλη πατάτα από πλευράς κατασκευαστών.Πραγματικά δεν ξέρω γιατί μερικές δεν δουλεύουν,δεν υπάρχει κάποιος λόγος.Δοκίμασε να βγάλεις το x.m.p και δες πως πάει.Αν δουλεύει μια χαρά τότε θα πρέπει να ψάξουμε λίγο παραπάνω όπως είπε και ο james για τα volts,αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται.Αυτά προς το παρών.

-
10 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 1
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες