- Τώρα είναι 06 Ιούλ 2025, 15:44 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Οι λόγοι που έχω σιχαθεί το Hollywood
13 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Οι λόγοι που έχω σιχαθεί το Hollywood
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται τόσα χρόνια το Hollywood να κυνηγάει σταθερά την εμπορικότητα, βασίζοντας τις ταινίες του σε κλαψιάρικες ταινίες με ημίγυμνους άντρες, ταινίες δράσης ή τρόμου με μπόλικα εφέ, κλπ. Το ποιοτικό σενάριο έχει πια χαθεί από τη μεγάλη οθόνη και οι τρομεροί ηθοποιοί που έπαιζαν κάποτε στις ταινίες που τόσο αχόρταγα βλέπαμε, έχουν αντικατασταθεί με ατάλαντους, που απλά είναι ωραίοι, και ατάλαντες, που απλά έχουν κάποια "προσόντα" παραπάνω. Αλλά σιγά-σιγά άρχισα να καταλαβαίνω το ότι είναι απολύτως λογικό το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Ως διαχειριστής μίας σελίδας κριτικής ταινιών στο facebook, παρατήρησα πως η προσοχή ενός μεγάλου μέρους του κοινού έχει σταματήσει πια να στρέφεται σε ποιοτικές ταινίες. Ο κόσμος απλά θέλει να περάσει την ώρα του με καφρίλες ή πιστεύει ότι οι ταινίες πρέπει να είναι οφθαλμόλουτρο για τα μάτια, με την έννοια των μπόλικων ειδικών εφέ και των όμορφων πρωταγωνιστριών. Τα λέω ωμά, γιατί έτσι είναι τα πράγματα. Και εφόσον εμείς οδηγούμε τη βιομηχανία του κινηματογράφου στην καταστροφή της, θα ήταν καλύτερο να προσφέραμε την παρουσία μας σε ταινίες που πραγματικά αξίζουν, πηγαίνοντας στον κινηματογράφο και πληρώνοντας το εισιτήριό μας για αυτές και ταυτόχρονα κάνοντας εμπάργκο στις καθαρά εμπορικές και απαίσιες ταινίες του Hollywood (δεν αναφέρομαι σε όλες, αλλά σε αυτές που το αξίζουν τουλάχιστον). Αν και δεν πιστεύω ότι θα βρω υποστηρικτές της απόψεώς μου, ήθελα πάντως να εκφέρω δημοσίως την άποψή μου. Ευρωπαϊκός κινηματογράφος ftw!!!
Once you've taken a few punches and realize you're not made of glass, you don't feel alive unless you're pushing yourself as far as you can go.

-
TheLuckyShamrock - Δημοσιευσεις : 917
Έχεις δίκιο. Το σενάριο εξυπηρετεί πλέον αποκλειστικά τους εμπορικούς σκοπούς. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν ευκαιρίες το σενάριο να ξεφύγει από την εμπορικότητα, αυτό, αντιθέτως, βιάζεται όπως στις περιπτώσεις του Lord of the rings και του Hobbit. Ακόμα και τα ειδικά εφέ που υπάρχουν και αυτά φτηνιάρικα...αμέσως ξεχωρίζουν ότι είναι κάτι διαφορετικό από πλάνα ταινίας...πάνε οι καλές παλιές εποχές που κυριαρχούσε το μεράκι και η τέχνη...τώρα και η 7η τέχνη θυσιάζεται απροκάλυπτα στο βωμό του χρήματος...τώρα για τον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο, δυστυχώς δεν μπορώ να συμφωνήσω...τεχνικά βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω και θα πρέπει να ξεφύγει από τα στενά όρια της ψευτοκουλτούρας που συνεχώς μας πασάρουν...Μια και διαχειρίζεσαι σελίδα- κριτικής ταινιών στο facebook, ίσως να γνωρίζεις και τη γνωστή ατάκα του Χάρυ Κλυν "Δώστε τσόντα στο λαό". Ταιριάζει γάντι στο σημερινό σινεμά.
-
nkav64 - Δημοσιευσεις : 1220
Όπως είπες, το Hobbit το καταστρέψανε οι ίδιοι επειδή βιαζόντουσαν να το βγάλουνε στην αγορά. Ήταν κάτι που περίμενα πως και πως, αλλά ήταν μια απογοήτευση. Ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος μπορεί να προσφέρει περισσότερα από το Hollywood, χωρίς βέβαια να λέω ότι και αυτός δεν έχει κάνει τις παρατυπίες του. Πάντως, δε λέω, έχω και εγώ περάσει ευχάριστα την ώρα μου βλέποντας Saw, Scary Movie ή Final Destination, αλλά και πάλι, δε θα βγω να τα εκθειάσω, ούτε θα πάω απαραίτητα στον κινηματογράφο να τα δω, αφού υπάρχουν και τα dvd. Όταν ακούω ότι ο περισσότερος κόσμος έχει δει Twilight, Jackass και Fast and Furious, ενώ δεν έχουν δει ταινίες με τον Chaplin, ταινίες του Hitchcock ή και το The Godfather, πάω να τρελαθώ! Παλιότερα πήγαινα στον κινηματογράφο και προσπαθούσα να διαλέξω ποια ταινία να δω. Τώρα πάω στον κινηματογράφο και προσπαθώ να βρω έστω μία μέτρια ταινία που να βλέπεται. Δεν είναι αυτή κατάσταση!
Once you've taken a few punches and realize you're not made of glass, you don't feel alive unless you're pushing yourself as far as you can go.

-
Φίλε μου είναι πιστεύω θέμα παιδείας και εποχής...δεν ξέρω την ηλικία σου, εγώ πάντως είμαι 39 πατημένα και όταν ήμουν μικρός η τηλεόραση προέβαλε και Charlie Chaplin και Χίτσκοκ αλλά και υπερπαραγωγές όπως Ο Νονός...σήμερα με βάση τα όσα προβάλονται, αυτές τις παραστάσεις διαμορφώνει το φιλοθεάμων κοινό...λογικό να θέλει να βλέπει ταινίες που "δεν βλέπονται"...Πιστεύω όμως ότι αν και σήμερα έβγαινε μια ταινία όπως πχ Η φωλιά του κούκου, όλοι θα ήθελαν να τη δουν...έχουμε όλοι όμως αναγκαστεί να προσαρμοζόμαστε στα όσα πλασάρει το Hollywood...τον τελευταίο καιρό από ταινίες μόνο κινουμένων σχεδίων έχω παρακολουθήσει...και εκεί ακόμα βλέπεις αντιγραφή και επαναληψιμότητα...παράδειγμα οι πιο πρόσφατες, The Planes & Turbo, ίδια σχεδόν ιστορία με διαφορετικό περιτύλιγμα...ο αδύναμος που καταφέρνει στο τέλος να βγει πρώτος...ήμαρτον ούτε ελληνική ταινία με Νίκο Τζόγια, Μάρθα Βούρτση και Βασιλάκη Καϊλα να βλέπαμε (όχι ότι έχω τίποτα μαζί τους, ίσα ίσα όλοι τους μια χαρά ηθοποιοί ήσαν)...
-
Στο profile μου γράφει την ηλικία μου.
24 είμαι. Όταν ήμουν πολύ μικρός, φαντάσου ότι λάτρευα να βλέπω στην τηλεόραση Charlie Chaplin, τον Χοντρό και τον Λιγνό, τον Bud Spencer και τον Terence Hill (ναι, τα είχε όλα αυτά στην τηλεόραση όταν ήμουν μικρός) και καρτούν προφανώς! Έχω δει ΟΛΕΣ τις ταινίες που παίζει ο Charlie Chaplin! Γενικά, ταινίες άρχισα να βλέπω από μικρός, χωρίς κάποια επιρροή από το οικογενειακό μου περιβάλλον και γενικά τον περίγυρό μου. Κοίτα, το Turbo βλεπόταν - ίδιο περιτύλιγμα, αλλά βλεπόταν. Τώρα, όσον αφορά το Planes, δεν άξιζε καθόλου. Ταινιάρες κινουμένων σχεδίων έβγαλε ο Tim Burton, αν γνωρίζεις σε ποιες αναφέρομαι! Έτσι και αλλιώς, το Hollywood ξαναβγάζει όλες τις παλιές ταινίες στη φόρα, αλλά σε remake, επειδή θέλει να καταστρέψει ολοκληρωτικά τον κινηματογράφο, μία ταινία τη φορά. 

-
Ναι, sorry δεν είδα το προφίλ σου αν και θα έπρεπε πριν γράψω
...μπράβο σου πάντως που αν και 24 έχεις τέτοια κουλτούρα όσον αφορά το σινεμά...οι περισσότεροι στην ηλικία σου φαντάζομαι θα προτιμούν καμιά γλυκανάλατη ταινία για να ικανοποιήσουν τη νεαρά φιλενάδα τους...Ο Tim Burton πράγματι έβγαλε ταινιάρες κινουμένων σχεδίων, αλλά δυστυχώς πόσοι θα κάτσουν να τις δουν...αμα βάλω το γιο μου να δει μία από αυτές θα μου φέρει την τηλεόραση κολάρο
Εμένα πάντως από τους ήρωες του βωβού σινεμά μου άρεσε ο Harold Lloyd
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QEcTjhUN_7U[/youtube]

Εμένα πάντως από τους ήρωες του βωβού σινεμά μου άρεσε ο Harold Lloyd
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QEcTjhUN_7U[/youtube]
-
Σε ευχαριστώ. Μα σε πολλούς αρέσουν οι ταινίες του Tim Burton, οπότε μπορεί να αρέσουν και στο γιο σου, αλλά κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Πάντως, έχω μπλέξει και με κοπελιές που τους άρεσε το Twilight, αλλά δεν τους είπα τίποτα.
Δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερη εμπειρία από τον Harold Lloyd. Βάλε το γιο σου να δει καμιά επαναστατική ταινία, όπως το V for Vendetta, μπας και σωθεί η Ελλάδα από τη νέα γενιά. 

-
TheLuckyShamrock έγραψε:Σε ευχαριστώ. Μα σε πολλούς αρέσουν οι ταινίες του Tim Burton, οπότε μπορεί να αρέσουν και στο γιο σου, αλλά κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Πάντως, έχω μπλέξει και με κοπελιές που τους άρεσε το Twilight, αλλά δεν τους είπα τίποτα.Δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερη εμπειρία από τον Harold Lloyd. Βάλε το γιο σου να δει καμιά επαναστατική ταινία, όπως το V for Vendetta, μπας και σωθεί η Ελλάδα από τη νέα γενιά.
Ακόμα μικρός είναι για τέτοια...για την ώρα τη βγαζουμε με Toy Story, Στρουμφάκια, Planes, Turbo & Μπαμπούλες Πανεπιστημίου

master έγραψε:ειναι οτι σε πολλες ταινιες ειναι ιδιες οπως οταν συναντουνται παντα στη ιδια καφετερια λες και δεν υπαρχουν αλλες και πιο πολλες κωμοδιες σατυριζουν αλλα εργα
Και όπου εμφανίζονται αστυνομικοί δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους δείχνει να τρώνε donuts

-
Ναι, ισχύει. Το Hollywood επαναλαμβάνεται συνέχεια. Έχει στερέψει από ιδέες, γι'αυτό κάνει και remakes. Το θέμα είναι ότι, κάποιες φορές, σκοπεύει εξαρχής να φτιάξει μια άθλια ταινία. Αυτό το λέω με την έννοια ότι σκοπεύει εξαρχής να φτιάξει μια καθαρά εμπορική ταινία, που στοχεύει στο μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού, το οποίο κιόλας είναι η νεολαία.

-
13 Δημοσιεύσεις
• Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες