WRPG vs JRPG

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

WRPG vs JRPG

Δημοσίευσηαπό jmaster18 » 11 Νοέμ 2013, 11:25

Με αφορμη το post για τους κορυφαιους τιτλους στην ιαπωνικη αγορα, σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεμα. Εσεις τι προτιματε? Elder Scrolls ή Final Fantasy? Mass Effect ή Persona? Western ή Japanese RPG?
Άβαταρ μέλους
jmaster18

Δημοσιευσεις : 236

Δημοσίευσηαπό mysterious » 11 Νοέμ 2013, 11:52

Για μένα μακράν δυτικά RPG και ειδικά αυτά που περιλαμβάνουν σπάθες,πανοπλίες και βασίλεια!
Άβαταρ μέλους
mysterious

Δημοσιευσεις : 712

Δημοσίευσηαπό nkav64 » 11 Νοέμ 2013, 11:55

Για εμένα τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο καλός είναι ένας τίτλος και όχι η προέλευσή του...jmaster18, άνοιξες το θέμα αλλά δεν μας είπες τη δική σου γνώμη πρώτα ;)
Άβαταρ μέλους
nkav64

Δημοσιευσεις : 1220

Δημοσίευσηαπό jmaster18 » 11 Νοέμ 2013, 12:48

Περιμενα να απαντησει καποιος αλλος πριν πω τη δικη μου αποψη :D

Λοιπον εγω συμφωνω με το Μysterious. Τα δυτικα RPG ειναι η τρελα μου γιατι:
1) Τα θεωρω πιο ρεαλιστικα. Οταν περιγραφεις μαχες με swords,axes και spells, ενα περιβαλλον με δρακους, σπηλιες και βαρβαρους ειναι πιο ταιριαστο απο το παραμυθενιο περιβαλλον των JRPG.

2) Tα δυτικα συνηθως σου δινουν τη δυνατοτητα να χτισεις το χαρακτηρα σου, να παρεις αποφασεις, να κανεις συμμαχιες με διαφορους NPCs, playable characters ή factions. Εχεις περισσοτερο περιβαλλον να εξερευνησεις και περισσοτερα side quests σε σχεση με τα J που πιστευω πως, ειδικα τωρα τελευταια, εχουν μετατραπει σε πολυ linear adventures.

3) Προτιμω το real-time combat που προσφερει ενας τιτλος οπως το Mass Effect ή το Kingdoms of Amalur απο το turn-based combat που εντοπιζεται σε αρκετα JRPG.

Εχω παιξει και JRPG που μου αρεσαν αλλα πιστευω πως τα τελευταια χρονια εχουν ξεπεσει :/
Άβαταρ μέλους
jmaster18

Δημοσίευσηαπό Scott_Pilgrim » 12 Νοέμ 2013, 02:05

Αν και είμαι κάργα φανατικός JRPGας ασχολούμαι και με τα WRPG. Με τα Witcher και Mass Effect κυρίως και κάποια στιγμή θέλω να ξεκινήσω Skyrim. Οι Ιάπωνες όμως με έχουν κερδίσει γιατί βλέπεις πολλά τρελά θέματα πάνω στα σενάρια τους. Πχ. τα Persona που έχουν να κάνουν με τις θρησκείες, τους προσωπικούς μας δαίμονες, τους ίδιους μας τους εαυτούς. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα πράγματα. Είναι ανάλογα το τι ψάχνει ο καθένας. Ξέρω πολύ καλά πως δεν θα δω ερμηνείες επιπέδου Geralt, Shepard, Wrex στα Ιαπωνικά αλλά έχουν τόσα κλισέ και τόσες πολλές τρελές θεματολογίες που απλά δεν γίνεται να μην τα αγαπήσω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Scott_Pilgrim

Δημοσιευσεις : 1681

Δημοσίευσηαπό jmaster18 » 12 Νοέμ 2013, 11:24

Εχω ακουσει απο πολλους φαν του ειδους, αυτο για τους προσωπικους δαιμονες. Αλλα δεν ξερω γιατι δε με πειθουν. Με το design που χρησιμοποιουν μου δινουν μια πιο "παιδικη" εντυπωση, το εξρω οτι πολλα δεν εινια παιδικα, απλα πιστευω οτι αποθαρρυνουν πολλους με αυτο τον τροπο.
Άβαταρ μέλους
jmaster18

Δημοσίευσηαπό xGodKilleRx » 12 Νοέμ 2013, 12:31

jmaster18 έγραψε:Εχω ακουσει απο πολλους φαν του ειδους, αυτο για τους προσωπικους δαιμονες. Αλλα δεν ξερω γιατι δε με πειθουν. Με το design που χρησιμοποιουν μου δινουν μια πιο "παιδικη" εντυπωση, το εξρω οτι πολλα δεν εινια παιδικα, απλα πιστευω οτι αποθαρρυνουν πολλους με αυτο τον τροπο.
Το design τους είναι πολύ Anime-ish αν και προσωπικά δεν με ενοχλεί και τόσο αλλά συμφωνώ σε αυτό που λες ότι αποθαρρύνουν πολλούς με αυτό τον τρόπο.Απ'ο την άλλη εμένα με απωθεί πάρα πολύ το turn based combat των JRPGs.
When's DragonbahlΕικόνα
Άβαταρ μέλους
xGodKilleRx

Δημοσιευσεις : 278

Δημοσίευσηαπό jmaster18 » 12 Νοέμ 2013, 12:35

Ναι το turn based και εμενα με ενοχλει, νοιζω το ανεφερα πιο πανω. Εκτος απο τα Pokemon, εκει δεν με ενοχλει καθολου :D
Άβαταρ μέλους
jmaster18

Δημοσίευσηαπό xGodKilleRx » 12 Νοέμ 2013, 12:40

jmaster18 έγραψε:Ναι το turn based και εμενα με ενοχλει, νοιζω το ανεφερα πιο πανω. Εκτος απο τα Pokemon, εκει δεν με ενοχλει καθολου :D
Φαίνεται πως έχουμε πάνω κάτω τα ίδια γούστα (ειδικά για το τελευταίο). :lol:
When's DragonbahlΕικόνα
Άβαταρ μέλους
xGodKilleRx

Δημοσιευσεις : 278

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB